14.1 14. Testaus. 14.2 Testaus Testauksella pyritään löytämään virheitä, jotka sitten korjataan. Yksittäinen testi on yleensä ohjelman suoritus (tietyillä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kasvaako pääni, kun opin?
Advertisements

Testaus ja testausympäristöt
Tämä on SUUNTA-työkalun käyttöön opastava diaesitys
JavaScript (c) Irja & Reino Aarinen, 2007
Oodin versiot, havaittujen virheiden korjaus sekä kehitysehdotusten eteneminen Laura Vuorinen Kehittämisosasto / Opiskelijarekisteri.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestauksen raportointiohje Testitapauksen raportointi Havainnon raportointi.
Suunnitelma ohjelmiston testaukseen
Kuinka rakentaa tietokone itse
Julkaisukielet ja - tekniikat tMyn1 Julkaisukielet ja -tekniikat •Verkko-ohjelmointi voidaan jakaa kahteen osaan: asiakaspuolen ja palvelinpuolen ohjelmointiin.
4. Opiskelijan oppimisen arviointi työpaikoilla
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestauksen testausohjeet Yleisohjeet testaukseen Havaintoraportin täyttäminen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestaus – Kick-off.
13. Pakkaukset.
Ohjelmiston testaus ja laatu
AS Automaation tietotekniset järjestelmät harjoitustyö Seppo Sierla Suoritusvaatimukset ja pisteytys 2013.
Tietojärjestelmän suunnittelu
Projektikatselmus Publicum Teknillinen korkeakoulu Publicum-ryhmä.
Ketterä testaus ja testauslähtöinen kehitys
@ Leena Lahtinen Helia OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 OP.
Testaus Tiptopissa draft Mats Lindstedt, Mika Rintala.
HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJA VASTUUALUE 1VASTUUALUE 3 VASTUUALUE 4 VASTUUALUE 2 SIHTEERI MALLISEURA RY / HALLITUS - dynaamisen organisaatiokaavion esittely.
(Joskus puhutaan myös komponenttitestauksesta.) Pienin kokonaisuus, joka on järkevä testata erikseen. ● Perinteisesti yksittäinen aliohjelma. ● Olio-ohjelmien.
Funktionaalisen aliohjelman mustalaatikkotestaus (1/12)
S Sosiaalitekniikka 1999 S Sosiaalitekniikka.
Ohjelmistotekniikka ja projektinhallinta, 4 op
Satu Kaski, PsT, urheilupsykologi (sert.)
2. Vuokaaviot.
Oliosuunnittelu.
13. Hyvä ohjelmointitapa (osa 1)
Johdatus ohjelmointiin Ohjelmistosuunnittelu Jaana Holvikivi.
ict1td002 - Copyright Raine Kauppinen 1 Alkuarvot ja tyyppimuunnokset (1/5)  Aiemmin olemme jo antaneet muuttujille alkuarvoja, esimerkiksi: int.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestitapausten kuvausohje.
− työkalu toiminnan suunnittelun ja suunnitelman arvioinnin tueksi
Selainkäyttöliittymän tuotantoprosessi Klikkaamalla pääotsikoista tietosi karttuu. Sininen mökki toimii paluupainikkeena. Selainkäyttöliittymän tuotantoprosessi.
Ohjelmistotekniikka ja projektinhallinta, 4 op
Algoritmi-harjoituksia…
Tukiasemaohjaimen ohjelmiston muutostoimitusten automatisoitu testaustyöympäristö Mikko Harila Työn valvoja:Professori Sven-Gustav Häggman Työn.
4. Attribuutit 4.1. Sisällys Yleistä attribuuteista. Näkyvyys luokan sisällä ja ulkopuolelta. Attribuuttien arvojen käsittely aksessoreilla. 4.2.
5. Kapselointi Yleistä Kapseloinnilla (encapsulation) tarkoitetaan luokan tietojen ja toimintojen pakkaamista yhdeksi suojatuksi kokonaisuudeksi.
C 1. Testaus on ”sarja toimintoja” Itse asiassa, testaus on vuorovaikutusta, jota rytmittää ohjelmiston arviointi. Vaikka on hyödyllistä tunnistaa sarja.
Todennäköisyyslaskenta
Hyvä ohjelmointitapa (osa 2) Yleistä Lisää hyviä ohjelmointikäytäntöjä: − Jaa pitkä koodi osiin. − Käytä attribuutteja säästeliäästi.
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Esitelmä 15 – Mikko Harju Optimointiopin seminaari - Kevät 2010 Korreloitu tasapaino ja sosiaaliset.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestaus – Miksi ja miten?
LISp_miner ohjelman voi ladata osoitteesta: Sijoita se asemaan C:\ Olkoon meillä seuraava tenttiä koskeva tiedosto (tekstitiedosto.
Rinnakkaisuus Järjestelmässä, jossa voi olla useita prosesseja rinnakkain suorituksessa voi tulla tilanteita, joissa prosessien suoritusta täytyy kontrolloida.
FunktiottMyn1 Funktiot Funktiot voidaan jakaa –Kirjastofunktioihin, jotka ovat valmiina kaikkien käytössä. Erikoisempien kirjastofunktioiden käyttöönotto.
© Conformiq Software Ltd. | The Future of Software Testing Virheenarvaus.
T Henkilökohtainen SE harjoitus
Oodin version 3.3 yhteenveto 1Opiskelijarekisteri.
To start press the space bar. Tietojen päivittäminen PAF kantaan käyttäen Temple Ready ohjelmaa ja IGI CD- levyjä CD-ROM:lla on tiedot vuoteen 2000 saakka,
Haravointi & indeksointi Mitä on hyvä tietää, kun omia aineistoja tuo Finnaan Kirjastoverkkopalvelut vastaa kansallisella tasolla kirjastoverkon.
Testaus. Yleistä Testaus on suunnitelmallista virheiden etsimistä Tuotantoprosessissa ohjelmaan jää aina virheitä, käytettävistä menetelmistä huolimatta.
XSL Teppo Räisänen
XSL Teppo Räisänen
Projektityökurssi KLTITE05SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
jew1 Systeemityön eteneminen opintojaksolla Ohjelmiston suunnittelutaito Opintojakson eteneminen.ppt.
Yksikkötestaus ● Yksikkötestauksella tarkoitetaan lähdekoodiin kuuluvien yksittäisten osien testaamista. Termi yksikkö viittaa ohjelman pienimpiin mahdollisiin.
18. Testaus.
7. Hyvä ohjelmointitapa..
Kierros 4 - OLO Web.
Ohjelmistotekniikka Niko Hämäläinen 2010
Lausekielinen ohjelmointi II Ensimmäinen harjoitustyö
19. Tietovirrat.
Ketterä ohjelmistokehitys
13. Pakkaukset.
13. Pakkaukset.
4. Luokan testaus ja käyttö olion kautta
Mitä muita asioita tulisi huomioida?
TESTAUSKANVAS RAJAUS Mitä ratkaisua tai konseptia testataan?
Esityksen transkriptio:

Testaus

14.2 Testaus Testauksella pyritään löytämään virheitä, jotka sitten korjataan. Yksittäinen testi on yleensä ohjelman suoritus (tietyillä syötteillä). Kun virheet on korjattu, kaikki testit uusitaan. Vanhojen virheiden korjaus voi tuottaa uusia virheitä. Vaikka ohjelma läpäisee testit, se ei välttämättä toimi oikein. Siinä voi olla vikoja, joita suoritettavaksi valitut testit eivät paljasta.

14.3 Testaus Voidaan ja osin pitäisikin suorittaa ohjelmoinnin kuluessa. Testi voidaan suunnitella sen perusteella, mitä ohjelmalta on vaadittu: Yleensä siis pohjana on jokin kirjallinen dokumentti ohjelmalle asetetuista vaatimuksista. Tällöin puhutaan niin sanotusta musta laatikko (black box) -testauksesta, jossa ohjelman sisältöä ei tunneta.

14.4 Testaus Testi voidaan myös suunnitella ohjelman toteutuksen jälkeen siten, että käytetään hyväksi tietoa sen toteutuksesta. Esimerkiksi toteutuksen perusteella voidaan tietää, että jokin erityinen syötearvo on erikoistapaus. Nyt puhutaan valkoinen laatikko (white box) - testauksesta, jossa ohjelman sisältö tunnetaan.

14.5 Testaus Kaikkia mahdollisia syötteitä ei voida testata, niitä on yleensä aivan liikaa. Tyypilliset oikeelliset syötteet. Raja-arvot ja lähes oikeelliset syötteet. Virheelliset syötteet, joista ohjelman olisi hyvä toipua järjellisesti.

14.6 Harjoitustöiden testaus Harjoitustöiden testaus mustavalkoista. − Työn tulee toimia tehtävänannon mukaisesti. − Testaajalla ennakkotietoa tyypillisestä ratkaisusta. Testaus jaettu julkiseen ja salaiseen osuuteen. − Julkisten testien läpäisy antaa vahvoja viitteitä salaisten testien läpäisystä, mutta ei täyttä varmuutta tästä. Kussakin testissä verrataan tiedostoihin ohjattuja harjoitustyö- ja malliohjelman tulosteita. − Testi hyväksytään, jos tiedostot ovat merkilleen samat.