Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta JANE Hanna Kääriäinen 22.3.2014.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vanhustyön keskusliitto kolmannen sektorin toimijana
Advertisements

Lionsliiton aineistosta koonnut P.Siitonen 4/ KLUBISIHTEERI koulutus Pekka Siitonen Piirisihteeri
Kylähyvinvoinnin teematyöryhmä
Kumppanuudella kohti hyvinvointia Tavoitteena on luoda järjestö- ja kansalaistoiminnan alueellinen toimintamalli terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.
Green Building Council Finland Sovitut toimintatavat
P-K:n Järjestöpäivät Riitta Katajamäki Hanna Pieviläinen
Kumppanuusyhteistyö Hankefoorum Lahti Erityisasiantuntija Anne Astikainen SOSTE.
SEPA Ohjelma 12.00Lounas, kahvit ja ilmoittautuminen 13.00Tervetuloa - ESATKY, ITKY ja Tietotekniikan Liitto tänään Antti Pellinen, Tikura Oy 13:05Sähköinen.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON AVOIN YLIOPISTO Aikuiskoulutuksen laatuyliopisto IKÄÄNTYVIEN YLIOPISTON VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISHANKE, osa II ”Oikeus.
Katja Mikkonen Kari Niklander
ILO ELÄÄ JÄRJESTÖISSÄ – Pohjois-Karjalan järjestöpäivät , Kitee PALAUTTEEN PURKU Hanna Kääriäinen 2013.
Alueellinen terveyden edistäminen - Etelä-Pohjanmaan malli
LÄHIALUEYHTEISTYÖ Järvi-Suomen Partiolaiset ry
Koskikatu 1 ● Joensuu ● puh (013)
Pohjois-Karjalan kylätoimijat ja maaseudunkehittäjäverkosto
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Verkostoitumisen iloja Anu Perttunen Oulun RYSÄ
Oululaisen Pelitoimialan Järjestäytyminen. Oululainen Pelitoimiala •Ouluun on vuosina perustettu kymmenkunta uutta pelitoimialan yritystä •Tällä.
Vapaaehtoistoiminnan teematyöryhmä Hanna Kääriäinen
Toteutuuko järjestöjen ja kuntien välinen kumppanuus KUUMA-alueella
KATHY KANSALAINEN-TIETOYHTEISKUNTA- HYVINVOINTI –KEHITTÄMISPROJEKTI
Toimintasuunnitelma – Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke.
Vapaaehtoistyön kehittämishanke Lapin Sinisarastus ry
Opiskelijakunta Pekka Halosen akatemiassa Päivitetty
Vammaisneuvosto ♥ Vammaisuuteen liittyvien asioiden asiantuntijaelin ♥ Vammaisten yhteiskunnallisen tasa-arvon edistäminen.
Tilastoraportin 13/2014 aineisto
Salli osallisuus! Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry 75 -vuotta Juhlaseminaari Projektipäällikkö Anne Pyykkönen oSallisuushanke Salli.
Kunnan ja järjestöjen yhteistyö Työryhmä
Avustus, Elina Varjonen1 Kansalaisjärjestötoiminnan edellytykset ja merkitys hyvinvoinnin rakentamisessa Pohjois-Karjalan maakunnan järjestöpäivät.
TerPS2 Pirkanmaan osahanke 3. 9
Uusi, yhteinen yhdistys – AKKL&KJY 1/3 1.Toiminta-ajatuksena parantaa ammatillisen koulutuksen järjestämisedellytyksiä. Ammatillisen koulutuksen laadun.
Sosiaali- ja terveysjärjestöt kumppanina yhteispalveluissa Anu Kari Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspolitiikan kehittämispäivät
Järjestöt ja kunta – kumppanuuden uudet askeleet
Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 2011 Monikulttuurisuustyöpaja
Hannu Taskinen Yleisten kirjastojen neuvosto Maakuntakirjastokous Kuopiossa YLEISTEN KIRJASTOJEN NEUVOSTO TAUSTA, SÄÄNTÖUUDISTUS JA TOIMINTA.
JAKE-hanke kylien hyvinvointia edistämässä Kyläasiamies Tuomo Eronen
Järjestöt ja kunta- ja palvelurakenneuudistusprosessi Pohjois-Karjala Järjestöfoorumi 25.10: työryhmä valmistelemaan asiaa Työryhmässä : Sosiaali- ja terveysturvan.
1 SSTL Puhtausala ry – TOIMIALAN KEHITTÄJÄ. SSTL Puhtausala ry Vuonna 1970 perustettu puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö. Yleishyödyllinen ja puolueeton.
Päivähoidon osallisuusfoorumi Alustava suunnitelma
Avustusosasto, Pekka MYKRÄ, Vapaaehtoistyön haasteista Pekka Mykrä kehittämispäällikkö
Monikulttuurisuus on voima Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen 75-vuotisjuhlaseminaari Ville Elonheimo Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys.
Järjestöpäivät. Romanifoorumin löydät netistä:
Kumppanuus Pohjois-Pohjanmaan hyvinvoinnin edistämisessä Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän johtaja / Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointiohjelman johtoryhmän.
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Synergiaryhmä.
Esitys aluetoimikuntamalliksi Vapaa-ajan asukaspalveluiden lautakunta §65.
Julkisen sektorin ja järjestöjen yhteistyö vanhustyön kehittämisessä YHTEISTYÖ SENIORI- JA VANHUSTYÖSSÄ SEMINAARI LUOSTOLLA Marko Palmgren Suunnittelija.
Aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden eurooppalainen teemavuosi Eeva Karjula Eläkeliiton Keski-Suomen piirin toiminnanjohtaja.
Yhdistykset kumppaneina kunnan kanssa – tasavertaista yhteistyötä Huhmari Kari Hyvärinen, yhteistyökoordinaattori Pohjois-Karjalan kansanterveyden.
MIUN YHISTYS– Pohjois-Karjalan yhdistysohjelma , Kuopio.
Yhdistyshuoltamo Tarvitseeko yhdistyksenne vuosihuoltoa? Nakuttaako vapaaehtoistyön moottori? Onko uuden startin aika? Mietitkö jo romuttamolle vientiä?
Katja Asikainen.  Hankkeen kesto: –  Hankkeen hallinnoija: Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys  tavoitteet: ◦ maakunnallinen järjestöstrategia,
LOHJAN KAUPUNGIN UUSI ORGANISAATIO Uudet ideat siirretty hallintosääntöön Alueiden johtokunta
Itä-Suomen alueverkosto
KANEN TOIMINTASUUNNITELMA
Jaana Joutsiluoma ja Minttu Ojanen
M/S SOSTE , avoin verkostotapaaminen Sirpa Pajunen
Nokian Luonto ry. Nokian Luonto ry :
Pohjois-Karjalan TRENDIT 1/2012
JÄRJESTÖJEN JA KUNTIEN KUMPPANUUS – hyvät käytännöt Pohjois-Karjalassa Hyvinvointikumppanuus Etelä-Savossa-hanke Kansalaistoiminta ja kumppanuus maakuntauudistuksen.
Jaana Joutsiluoma ja Minttu Ojanen
Järjestö 2.0: Pohjanmaan järjestöt mukana muutoksessa
Organisaatioiden yhteistyö
Pohjois-Karjalan vapaaehtoistoiminnan verkosto
Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta JANE
Erikoiskirjastojen päivä Säteilyturvakeskuksessa
Kansalaistoiminnankeskus Matara
Matkalla Meijän maakuntaan
Järjestöjen ja kuntien kumppanuus – hyvät käytännöt Pohjois-Karjalasta
Järjestöasiain neuvottelukunta JANE
Julkisuus Ymmärrettävyys Avoin toiminta Hallinto mahdollistajana.
Esityksen transkriptio:

Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta JANE Hanna Kääriäinen

Maakunnan järjestöjen yhteinen toimintaelin ja yhteistyörakenne Jäsenet edustavat järjestöjä eri toimialoilta perustettu vuonna 2008

Jäsenet edustavat järjestöjä eri toimialoilta Neuvottelukuntaan valitaan jäseniä neli- ja kaksivuotiskaudeksi Maakuntaliitto nimeää neuvottelukunnan jäsenet, puheenjohtajan, varapuheenjohtajan, kuntaedustajan ja asiantuntijaedustajat Neuvottelukunta valitsee keskuudestaan sihteerin.

Neuvottelukunnan jäseniksi valitaan henkilöitä, jotka ovat alansa asiantuntijoita, aktiivisia henkilöitä ja joilta löytyy aikaa ja tahtoa rakentaa järjestöyhteistyötä neuvottelukunnan puitteissa. Valittu edustaja sitoutuu toimimaan viestin viejänä neuvottelukunnan ja oman toimialueensa järjestöjen välillä. Kokoonpanossa pyritään maakunnallisuuteen ja siihen, että mukana on sekä järjestöjen työntekijöitä että luottamushenkilöitä.

Työryhmät Järjestöasiain neuvottelukunnan Venäjä-työryhmä JaneVe (avoin) tavoitteena on edistää suomalaisten ja venäläisten kansalaisjärjestöjen yhteistyötä Järjestöasiain neuvottelukunnan koulutustyöryhmä JaneKo (avoin) Koulutustyöryhmän tehtäviin kuuluu erilaisten koulutustilaisuuksien, foorumien ja tapahtumien järjestäminen Järjestöpäivät, järjestöfoorumit, vapaaehtoistoiminnan päivä

Tavoitteet Tehdä näkyväksi ja tunnetuksi maakunnan kansalaisjärjestötoimintaa ja vahvistaa järjestöjen roolia maakunnan kehittämistyössä Edistää kansalaisjärjestöjen yhteistyötä ja järjestöjen ja julkisen sektorin välistä yhteistyötä Kehittää uusia toimintamuotoja ja rakenteita kansalaisjärjestöjen toiminnan helpottamiseksi ja laajentamiseksi Edistää demokratiaa ja ihmisten osallisuutta kansalaisten ääni kansalaisjärjestöjen kautta osaksi maakunnallista ja kunnallista päätöksentekoa osallistumismahdollisuuksien edistäminen

Mitä on tehty? Neuvottelukuntatyöskentely Asiantuntijapuheenvuorot Järjestöjen ääni kehittämistyössä, hyvinvointiohjelma, POKAT Kuntakierros (2009) Järjestöpäivät neljännet Järjestöpäivät Kiteellä Järjestöfoorumit, ajankohtaiset aiheet Yhdistystoiminnan rahoitusmahdollisuudet JärjestöStara –palkinto Vapaaehtoistoiminnan päivä, vapaaehtoistoiminnan viikko

Janen aineistot löytyvät Järjestötietopalvelu Jellistä 

Hanna Kääriäinen (JANEn sihteeri) Vapaaehtoistoiminnan kehittäjä Järjestö- ja kansalaistoiminnan kehittämishanke JAKE Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry Siltakatu 10 A 13, Joensuu