Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Koskikatu 1 ● Joensuu ● puh (013)

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Koskikatu 1 ● Joensuu ● puh (013)"— Esityksen transkriptio:

1 Koskikatu 1 ● 80100 Joensuu ● puh (013) 220 140
Taito ja taide näkyvät kädenjäljessä, pohjoiskarjalaisuus parhaimmillaan vieraanvaraisuudessa. Taitokorttelissa yhdistyvät pienet putiikit, Kauppaneuvoksen kahvilan tuoksut ja tekemisen mahdollisuus. Taitokortteli on Pohjois-Karjalan käsi- ja taideteollisuus ry:n vuoden 2006 toukokuussa perustama käsityö- ja kulttuurikeskus puutalokorttelissa Joen­suun kaupungin ydinkeskustassa. Taitokortteli on ko­konaisuus, jossa yhdis­tyvät taito ja taide sekä pohjoiskarjalaisuus. Taito­kortteli koostuu pienistä käsityö- ja lahjatavaratuotteita myyvistä putiikeista ja työpajoista, erilaisista palvelualojen yrityksistä, Pohjois-Karjalan käsi- ja taideteollisuus ry:n taito­keskuk­sesta ja kauppaneuvoksen kahvilasta. Taitokorttelin kohderyhmiä ovat Joensuulaiset, lähikuntien asukkaat sekä kotimaiset että ulkomaiset matkailijat. Kävijöitä Taitokorttelissa oli vuonna 2007 n Kävijämäärä vuonna 2010 oli

2

3 TAITOKORTTELI on ympäri vuoden toimiva kulttuuri- ja matkailukohde:
29 eri yritystä (tammikuu-09) Kolme erilaista taloa Aitta Viihtyisä piha-alue

4 Idea käsityökorttelista syntyi vuonna 2004.
Taitokortteli avattiin toukokuussa 2006 ja se on ympärivuotinen matkailu- ja kulttuurikohde Vuonna 2010 korttelissa vieraili n. 200´000 kävijää.

5

6

7

8 Piha-aitta, siirrettiin Olssonin talon pihapiiristä, Malmikatu 1.
Tiilitalo, kunnostettiin kevään 2007 aikana. Talossa toimivat Taito Shop, yhdistyksen kurssitoiminta, Joensuun Taiteilijaseuran Galleria kohina ja taidelainaamo sekä Valkoinen Tila ja Sarustiikka sekä Taidetakomo Tilikiila.

9

10

11

12 wkp

13

14

15

16 kahvila

17

18

19

20 Tiilitalo

21 wkp

22 Tiilitalo

23 Wanhan kaupungin Päivä

24

25 myymäläkuvat

26

27 wkp

28 Kutomo ja näyttely, käytävä

29

30

31

32

33

34

35 joulukylä

36

37

38

39 joulukuvat

40 Omia tuotteita – ja tapahtumia kehitetään koko ajan
Omia tuotteita – ja tapahtumia kehitetään koko ajan. Viimeinen suursuosio saanut tuote on karjalainen suklaapiirakka joka on Taito Pohjois-Karjalan oma tuote. Käsityöneuvonta, kurssitoiminta ja käsityötaitojen ylläpitäminen ovat yhdistyksen perustehtäviä. Liiketoiminnan avulla perustehtävää voidaan ylläpitää. Kädentaidot ovat ”katoavaa kansanperinnettä” ja kädentaidot eivät enää siirry sukupolvelta toiselle, sen vuoksi yhdistyksen olemassa oleminen ja yhdistyksen toiminta on entistä tärkeämpää.

41 Taitokorttelia hallinnoi Pohjois-Karjalan käsi- ja taideteollisuus ry
Yhdistys on perustettu 1909 Kuuluu valtakunnalliseen käsi- ja taideteollisuusliittoon, Taito Groupiin Toiminta-ajatus käsityön edistäminen ja vahvistaminen elinkeinona, kulttuurina ja taitona Tehtävänä toimia linkkinä menneisyyden ja tulevaisuuden välillä Toimintaa kuudella paikkakunnalla Pohjois-Karjalassa: Ilomantsi, Joensuu, Kitee, Lieksa, Nurmes ja Tohmajärvi Lisäksi Taito Shop myymälä Joensuussa Taitokorttelissa kahvila ja Kauppaneuvoksen puoti Omia mallistoja on tarkoitus kehittää koko ajan lisää. Olemme ajan hermolla mutta silti ei pintatrendien perässä

42 Pohjois-Karjalan käsi- ja taideteollisuus ry:n rahoituksen muodostuminen
Avustusten myötä yhdistys voi toteuttaa toiminta-ajatustaan: edistää käsityötä elinkeinona, kulttuurina ja taitona. Yhdistys on sillanrakentaja menneisyyden ja tulevaisuuden välillä. Tehtävänämme on tuoda käsityö ihmisten keskelle niin, että perinne jatkuu. Ilman kuntien ja valtion tukea tämä toiminta olisi mahdotonta. Pelkkä liiketoiminta ei voi ylläpitää opetusta ja neuvontaa, joka on väistämättä tappiollista toimintaa. Yhdistyksen tehtävänä on toimia juuri näillä alueilla. Käsityön on oltava eturivissä siinä missä urheilu ja taidekin.

43 Taito ja taide näkyvät kädenjäljessä,
pohjoiskarjalaisuus parhaimmillaan vieraanvaraisuudessa.


Lataa ppt "Koskikatu 1 ● Joensuu ● puh (013)"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google