Maakunnan yhteistyöryhmä 29.9.2014 Ylijohtaja Pekka Häkkinen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
1 Johdon konsultointipalvelut – standardin julkistamistilaisuus Pekka Järvinen, SFS.
Advertisements

1 EU-osarahoitteisten kehittämishankkeiden käsittely Hankkeiden käsittelystä on maininta - Rakennerahastolaissa, - valtioneuvoston rakennerahastoista.
’Vieläkö voi hakea’ - Pohjois-Savon liiton rahoitustilanne
Lappeenranta-Imatra seudun elinkeinoelämä ja Venäjä-toiminta
 VARSINAIS-SUOMEN AIKUIS- JA  AMMATILLISEN KOULUTUKSEN KEHITTÄMISPIKNIK   Kehittämispäällikkö Martti Rantala  Koulutusjaoston puheenjohtaja,
KESKI-SUOMEN MATKAILUN TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT Keski-Suomen matkailuparlamentti VELI-PEKKA PÄIVÄNEN.
MAKO TOIMEENPANOSUUNNITELMATYÖ JA TOIMINTAMALLI Tiina Harjunpää.
Kaupan kehittyminen ja tulevaisuus Pohjois-Savossa ELY –keskuksen näkökulmasta Minne menet, kauppa? Kuopio Ylijohtaja Kari Virranta
Kuntakulttuuri kohtaa 2013 Mahdollisuuksia kulttuurille
Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Hankerahoituksen painopisteet Mihin hankerahoitusta saa? KAS ELY PP.
Etelä-Suomen EAKR-ohjelman vuosiraportti 2010 Esittely Päijät-Hämeen MYR:ssä
Akavan elinkeinopoliittinen ohjelma Vesa Vuorenkoski Tiedotustilaisuus
Maaseutupoliittisen toimenpideohjelman valmistelu Työpaja Tampere.
Uuteen ohjelmakauteen Aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena Lintilä EAKR-seurantakomiteat kevät 2012.
KESKI-SUOMEN MAAKUNTAOHJELMA MAAKUNTAOHJELMAN TOTEUTTAMINEN Vahvuuksia voimistaen ja voimavaroja kooten uudella kehittämisotteella Hannu Korhonen.
M. Vanhasen II hallituksen ohjelma 4.3. Alueiden kehittäminen Aluepolitiikan painotukset ovat elinkeino- ja yritystoiminta, osaaminen ja työvoima, palvelut.
Mikä on hyvää hanketoimintaa? Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, ryhmäpäällikkö Anna-Liisa Hietala.
Startti 2020 EU-rahoitusmahdollisuudet Pohjois-Savossa Jorma Holopainen, hallituksen puheenjohtaja Kalakukko ry:n kehittämisstrategia.
Kuntaliitto ja Etelä-Savo Tästä eteenpäin / Riitta Koskinen.
Hämeenlinnan ja Hattulan Elinkeinostrategia
Keski-Suomen ELY-keskus Juha S. Niemelä
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Ympäristöhankkeet Länsi- Suomen kilpailukyky- ja työllisyystavoiteohjelmassa.
MENESTYVÄ YRITYSTOIMINTA Etelä-Savon avaintoimialat toimivat kannattavasti ja ekotehokkaasti OSAAVA TYÖVOIMA JA HYVÄ INNOVAATIOYMPÄRISTÖ Koulutus ja tutkimus.
Vipuvoimaa EU:lta Hankeinfo Mikkelissä Riitta Koskinen Etelä-Savon maakuntaliitto.
Työvoima- ja elinkeinokeskus Ohjelmakausi 2007–2013 käynnistyy, EU-projektien toteutus Yritysrahoituksen puheenvuoro Pekka Pelkonen Pohjois-Karjalan TE-keskus.
Rakennerahastokausi Itä-Suomen kehittämisstrategia Työpaikat Yrityskanta Työllisyysaste Työttömyysaste Arvonlisäys T&K-toiminta Vienti Koulutustaso.
Keski-Suomen elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskus
Suomen uusi rakennerahasto-ohjelma sisältää molemmat rahastot (EAKR ja ESR) Toimintalinjat ovat: TL1 Pk-yritystoiminnan kilpailukyky (EAKR) TL2 Uusimman.
Tapaus Keski-Suomi MYR-neuvottelupäivät, Jyväskylä Jyväskylä Ylijohtaja Juha S. Niemelä.
Varsinais-Suomen MYR:n koulutusjaosto Maakunnan yhteistyöryhmä (MYR) ja jaostot ALKE 7/2014, §24 ja kuntalaki sekä hallintolaki Valtuustokausi.
Leader-rahoitus Yhdistysten hanke- ja rahoitusinfo
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma
Etelä-Savon ELY-keskus/ Juha Pulliainen
VISIO KMO: Kestävää hyvinvointia monimuotoisista metsistä TULEVAISUUSKATSAUS: Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia Liite 2.
Maakuntaohjelma strategisten valintojen ohjaajana Hyvä-hankkeen aluefoorumi
Tekesin strategia 2015.
Rakennerahasto-ohjelman toimeenpanon tilannekatsaus Maakunnan yhteistyöryhmä
ESR-hankkeet Etelä-Savon TE-keskus ESR-koordinaattori Kati Torniainen.
HANKKEIDEN VALINTAMENETTELY JA PÄÄTÖKSENTEKO KUOPIO IISALMI VARKAUS Timo Ollila, Itä-Suomen lääninhallitus.
Itä-Suomen ESR- ohjelman toteutus TE-keskuksien näkökulmasta Itä-Suomen ESR- päivät Kirsi Vainikainen Pohjois-Savon TE-keskus.
VISIO 2015 Tulevaisuuden metsät - lisää hyvinvointia uusiutuvista luonnonvaroista EHDOTUS : Liite 1.
Timo Kietäväinen varatoimitusjohtaja
ELINIKÄISEN OHJAUKSEN ALUEELLINEN KOORDINAATIO ELOa Pohjois-Savon ELY-keskuksessa Lisää viraston nimi, tekijän nimi ja osasto.
VISIO 2015 Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia uusiutuvasta luonnonvarasta Liite 6.
ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS –TAVOITE ITÄ-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA
Ajankohtaisiltapäivä Uusi rakennerahastokausi Juha Pulliainen.
Kestävää kasvua ja työtä
Alueellinen kilpailukyky ja työllisyys – tavoite Pohjois-Suomen toimenpideohjelma EAKR Terttu Väänänen Aluekehityspäällikkö Pohjois-Pohjanmaan.
Työ- ja elinkeinokeskus 1 Työ- ja elinkeinokeskukset (TE-keskukset) 15 kpl Suomessa Työ- ja elinkeinotoimistot (TE-toimistot) 200 toimipistettä Suomessa.
ITÄSUOMALAINEN YRITYSRAHOITUSSTRATEGIA Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Pohjois-Savon.
POKAT 2010 Pohjois-Karjalan maakuntaohjelma Yritykset luovat tämän päivän työpaikat Teknologinen kehitys varmistaa huomisen työpaikat Koulutus.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Rakennerahastokausi Ammatillisen koulutuksen seminaari Kokkola opetusneuvos Seija Rasku.
Pohjois-Karjalan ympäristökeskus / Juha Kokkonen Tulevan ohjelmakauden rahoitusmahdollisuudet matkailualalle -teemapäivä Juha Kokkonen Pohjois-Karjalan.
Maakunnan yhteistyöryhmän kokous
Elinikäinen ohjaus Suomessa
Yritystukityöryhmän kuulemistilaisuus ELY-keskukset
Hallitusneuvos Mikko Ojala
Arvot: luottamus, kunnioitus, tasa-arvo, joustavuus, sivistys
Team Finland – palvelutarjonta
EU-rahoitus -info: Ajankohtaista rakennerahastoista
Nuorten työllisyys Esr -hankkeet ja jatkopolut Etelä-Savo MYR
Etelä-Savon maakunta- ja soteuudistus
Rahoituksen kohdentuminen 2018
Rakennerahastokausi millaista toimintaa rahoitetaan?
Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Nykyinen toiminta ja tuleva muutos Janne Kärkkäinen
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Aluekehittämisen keskustelu simulointi helmikuu 2018
Esityksen transkriptio:

Maakunnan yhteistyöryhmä Ylijohtaja Pekka Häkkinen

3 Vuodesta 2008 lähtien työttömien määrä on Etelä-Savossa koko ajan noussut lukuun ottamatta vuotta 2011, jolloin taantuma jo näytti taittuvan. Vuodesta 2011 lähtien työttömien määrä on koko ajan noussut.

Yhdyskuntien vedenhankinta on turvattu ja sääilmiöistä johtuviin riskeihin on varauduttu. Ennakoivalla kaavoituksella luodaan edellytyksiä kestävälle elinkeinotoiminnalle ja houkuttelevalle asuinympäristölle Liikenne- ja tietoverkko- yhteydet ovat toimivia Maatilatalous ja maaseudun pienyritykset menestyvät Luomutuotannon ja luomutuotteiden käyttö lisääntynyt Innovaatiotoiminta synnyttää kilpailukykyä, yritystoiminnan uudistumista ja uusia yrityksiä Yritykset ovat kilpailukykyisiä ja toimivat kansainvälisesti - painopistealueet metsä, matkailu, metalli, materiaalit ja ympäristö Varmistetaan osaavan työvoiman saatavuus Etelä- Savossa Monimuotoistuvaa yrittäjyyttä tuetaan Vähähiilisyyttä tuetaan kaikilla toimintasektoreilla ja erityisesti osana uutta EU-ohjelmaa Parannamme luonnon monimuotoisuutta Työelämän laatu ja tuottavuus paranevat Maahanmuuttajat kotoutuvat Etelä-Savoon Pinta- ja pohjavesien tila paranee ja kalakantojen käyttö on kestävää Nuoret voivat hyvin ja työllistyvät Työllisyys paranee ja työurat pitenevät elinikäisen oppimisen ja ohjauksen avulla Etelä-Savon elinvoimaisuus Elinkeinoelämän menestystekijät Väestön hyvinvointi ETELÄ-SAVON ELY-KESKUKSEN STRATEGISET TAVOITTEET VUOTEEN 2017 Kulttuuriympäristöt, -maisemat ja reitistöt ovat kunnossa ja ne tunnetaan matkailun vetovoimatekijöinä

ELY-keskuksen tulossopimuksen painotuksia v  Mikkelin, Pieksämäen ja Savonlinnan strategiset yleiskaavat  Mikkelin ja Savonlinnan vedenhankinnan varmistaminen  Etelä-Savon kulttuuriperinnön tietokanta  Saimaannorpan suojelustrategian ja kalastusrajoitusten arviointi  Soidensuojeluohjelman täydentäminen  Vesienhoitosuunnitelmat ja toimenpideohjelmat vuosille

 Kasvuhakuisten yritysten tukeminen  Yritys-Suomi palvelukokonaisuus  Kehittämis-, investointi- ja teknologiahankkeiden aktivointi  Team Finland –toiminta yritysten kansainvälistymisen tukena  Nuorisotakuun toteuttaminen  Maaseudun kehittämisohjelman käynnistäminen  Vanhojen rakennerahasto-ohjelmien sulkeminen  Uusien rakennerahasto-ohjelmien käynnistäminen 6 ELY-keskuksen tulossopimuksen painotuksia v. 2015