Modulaatio ja koodausTimo Mynttinen1 Varmenteet ja PKI Julkisen avaimen järjestelmä on pelkkä tekniikka. Arkikäyttöä varten avain ja tieto sen haltijasta.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
HST-tunnistautuminen WinhaWiiviin Ritva Salminen HSTYA Tekninen päivä.
Advertisements

Lionsliiton aineistosta koonnut P.Siitonen 4/ KLUBISIHTEERI koulutus Pekka Siitonen Piirisihteeri
Wikin pikaohje /ut. Kirjautuminen palveluun • Mene osoitteeseen valitse sivun oikeasta yläkulmasta ”Sign.
RSA-Salaus -SSH -PGP -IPSEC.
1 Opiston Moodleopas KALVOSTO 3 – KURSSIN MUOKKAAMINEN KTOL:n Moodle-työryhmä Olli Ruohomäki.
SkyDrive ja Office Web Apps –sovellusten käyttäminen
Kiinteistönkauppa sähköisesti
ASK - Amplitude Shift Keying Timo Mynttinen1 ASK-Amplitude Shift Keying •Otetaan erikoistapauksena tilanne, jossa informaatiosignaalina s(t) on kantataajuinen.
Salakirjoitusmenetelmät
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Vanhuspalvelulaki käytännön työssä
Tietokanta.
Tietoturva, 2 ov
Carita, Kati ja Juuso OSAO Myllytulli ja Mytlpt09E 2010
Salattu selainyhteys HTTPS-protokolla eli SSL/TLS-salaus
Verkkopankkien tietoturva
Videoneuvottelufoorumi. Mikä on videoneuvottelufoorumi  Videoneuvottelufoorumi on kansallinen yhteistyöalusta yksityisen ja julkisen sektorin toimijoille,
W w w. h a m k. f i Wiki koulutus Leenakaija Lehto
Modulaatio ja koodausTimo Mynttinen1 Avainten vaihto ja eheys •Avainta pitää vaihtaa aika ajoin. •Avainten vaihto ei ole helppoa, ja mitä useampia osapuolia.
Sisältö: Johdanto kryptografiaan Salakirjoitus
M-ary Phase Shift Keying Timo Mynttinen1 M-ary Phase Shift Keying M-ary FSK:ssa huomattiin, että on mahdollista lähettää kaksi tai useampi symbolitila.
 Kirjoita harkiten keskusteluryhmiin Jos kirjoitat viestejä julkisiin keskusteluryhmiin varmista, että viestisi liittyy ryhmän aiheeseen. Älä lähetä.
TYÖHAKEMUS.
Maanmittauspäivät 2011 Porissa Torstai Luentolinja 1 Kartastotehtävien strategia Antti Vertanen Maa- ja metsätalousministeriö.
FSK-Frequency Shift Keying
Kirjastojen muuttuva toimintaympäristö Kirjasto 10 ja Lasipalatsin Kohtaamispaikka: uudet yhteistyömallit.
Ennen asentamista  Autentikointilähde LDAP, SQL-tietokanta…  Autentikointimetodi Olemassa oleva kirjautumisjärjestelmä (Pubcookie, CAS…) Uusi autentikointijärjestelmä.
Suunnitelma paperittomasta kokouskäytännöstä koko luottamushenkilöhallinnolle Kaupunginhallitus
Word – joukkokirjeet ja tarrat
ID Point - Palvelumalli
Tiedon esittäminen.
Epäsymmetrinen salaus
Käyttäjätunnukset ja salasanat Mika Pasanen Osao Myllytulli ja Mytlpt09E 2010.
Valtteri, Simo, Mika Myllytulli, My-tlpt09E 2010
Maaseutu.fi on uudistunut -
Johdatus ohjelmointiin Ohjelmistosuunnittelu Jaana Holvikivi.
Tietoturvan perusteet - Syksy 2005 SSH salattu yhteys & autentikointi Tekijät: Antti Huhtala & Asko Ikävalko (TP02S)
Symmetrinen salaus Modernit salaustekniikat pohjautuvat joko tietokoneella tapahtuvaan bittien sekoittamiseen (symmetriset salaukset) tai matemaattiseen.
Sähköinen allekirjoitus ja varmenteet
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestitapausten kuvausohje.
Valviran Sampo-järjestelmä ja Terhikki-rekisteri
Hyrrä-verkkopalvelu Hanketukien infotilaisuus
Hyrrä Sähköinen asiointi hanke-, yritys- ja rakennetuissa
CASS / Steven Abney CASS = Cascaded Analysis of Syntactic Structures • Steven Abney esitteli CASS-parserin 1990 (Rapid Incremental Parsing with Repair).
Käyttäjän tunnistaminen, eKortti ja TAMK
Digitaalinen allekirjoitus Laadittu: Bror-Erik Skog ( )
Diplomityön tekijä: Arne Broman
Suupohjan palveluhakemisto (yritys- ja yhdistysrekisteri)
Drupal Luonnonvarat joulutapaaminen Mikko Laine, Maanmittauslaitos.
Modulaatio ja koodausTimo Mynttinen1 Salaus ja tietoturva Salauksiin ja niiden purkamiseen erikoistunut tieteenala on nimeltään kryptologia (cryptology).
Johdetun luokan olion alustus tMyn1 Johdetun luokan olion alustus määrätyillä arvoilla Kun ohjelmassa esiintyy johdetun luokan olion määrittely, järjestelmä.
KÄSITYÖSTÄ ON KYSYMYS! KÄSITYÖ- JA MUOTOILUALAN OMA, KATTAVA VERKKOPALVELU Jospa meillä olisi…
VETUMA, verkkotunnistaminen ja - maksaminen Tietotekniikkaosasto Ismo Aulaskari
SUUPOHJAN PALVELUPORTIT. Suupohjan palveluportit Suupohjan palveluportit-hankkeen tavoitteena on asumis- ja hoivapalvelujen sekä seudun yhdistysten verkkopalvelujen.
Verkkopalvelut ja varmenteet Miten nykyiset palvelut muutetaan varmennetta hyödyntäviksi? Konsultti Jyri-Pekka Tähtinen Radiolinja.
Miika Kuusinen LTY/Tietoliikenteen laitos 2003
Jenna Nyblom Katri Vanhatalo Oskari Anttalainen
Langattoman verkon suojaus WiFi (WLAN) ja Bluetooth Miten eroavat toisistaan? Miten verkkoihin voi liittyä? (montako kerrallaan) Millaisia laitteita voi.
TIETOTURVA INTERNETISSÄ. MITÄ ON TIETOTURVA? Tietoturvalla pyritään suojaamaan yritykselle tärkeitä tietoja ulkopuolisilta. Tietoturvalle on asetettu.
Jonna Kyllönen mylept14B
Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia 2020
Salakirjoitusmenetelmät

Tietoturva Tiedon turvaamisen ja suojaamisen menetelmät
Kanavan suosio kasvaa mobiili turvallisuuskysymykset
Tietojen automaattinen ja luotettava kulku järjestelmien välillä notkeuttaa yhteistyötä – Suomi.fi-palveluväylä on turvallinen ratkaisu Kuntamarkkinat.
Tietovaranto-seminaari
Maakuntaproto.
CLT132 Tehtävät (viikko 2).
Tuetaan kaikkien mahdollisuutta osallistua
Esityksen transkriptio:

Modulaatio ja koodausTimo Mynttinen1 Varmenteet ja PKI Julkisen avaimen järjestelmä on pelkkä tekniikka. Arkikäyttöä varten avain ja tieto sen haltijasta sidotaan yhteen, jolloin saadaan varmenne. Niiden laajamittainen käyttö edellyttää PKI- järjestelmää. Varmenne eli sertifikaatti (certificate) on sähköinen todistus. Se sisältää joukon tietoja, jotka varmenteen myöntäjä on tarkistanut ja todennut oikeiksi.

Modulaatio ja koodausTimo Mynttinen2 Sen jälkeen hän on laskenut tiedoista tiivisteen ja allekirjoittanut sen digitaalisesti. Henkilö, jolle varmenne esitetään, tarvitsee myöntäjän julkisen avaimen purkaakseen tiivisteen ja verratakseen sitä itse laskemaansa. Jos tulokset täsmäävät, varmenteessa kerrottua tietoa voidaan pitää uskottavana. Varmenteen kertomiin tietoihin voidaan luottaa, mikäli seuraavat ehdot täyttyvät:

Modulaatio ja koodausTimo Mynttinen3 1. Varmenteen myöntäjään luotetaan. 2. Varmenteen myöntäjän yksityisen avaimen on pysyttävä salassa. 3. Varmenteen myöntäjän julkinen avain on saatu turvallista kanavaa pitkin, joten se on aito ja luotettava. 4. Varmenteessa käytetty salaustekniikka on riittävän turvallista. Sovellusten ja henkilöiden lisäksi monet tietoliikenneprotokollat, kuten SSL, käyttävät varmenteita.

Modulaatio ja koodausTimo Mynttinen4 PKI-järjestelmäksi (Public Key Infrastructure) kutsutaan varmenteiden myöntämiseen, jakeluun, hallinnointiin ja ylläpitoon kuuluvaa kokonaisuutta. Vasta tukijärjestelmä palveluineen tekee varmenteiden käytöstä kattavaa, helppoa ja turvallista. Jokaisen PKI-järjestelmän on tarjottava ainakin seuraavat peruspalvelut: 1. Rekisteröinti, eli varmennetta hakevan henkilön tietojen tarkastaminen.

Modulaatio ja koodausTimo Mynttinen5 2. Tietojen kirjoittaminen varmenteeksi ja tietojen allekirjoitus sekä julkisen ja yksityisen avaimen luonti ellei se tapahtunut edellisessä kohdassa. 3. Luodun varmenteen ja siihen mahdollisesti liittyvän yksityisen avaimen turvallinen jakelu varmenteen haltijalle. 4. Ajan tasalla olevan hakemiston ylläpito kaikista myönnetyistä varmenteista. 5. Sulkulistapalvelut – niiden varmenteiden sarjanumerot, jotka on jouduttu mitätöimään ennen normaalia vanhenemista.

Modulaatio ja koodausTimo Mynttinen6 6. Järjestelmän ylläpitoon tarvittavat tukipalvelut, esim. käyttäjien kyselyihin vastaaminen. 7. PKI-järjestelmän ylläpidon on laadittava toiminnastaan kuvaus, jota kutsutaan varmennekäytäntölausumaksi tai varmennepolitiikaksi. Kansalaisvarmenne, joka tallennetaan HST-kortille (Henkilön Sähköinen Tunnistaminen), ratkaisee monet tunnistamiseen ja kiistämättömyyteen liittyvät ongelmat.

Modulaatio ja koodausTimo Mynttinen7 HST-kortti ja sen kansalaisvarmenne on osa valtakunnallista PKI-järjestelmää. Kortin perimmäinen tavoite on tarjota kaksi sähköisen asioinnin peruspalvelua: 1. Henkilöllisyyden todistaminen verkkopalveluissa. 2. Tekstien ja tiedostojen sähköinen allekirjoittaminen.