Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tietovaranto-seminaari

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tietovaranto-seminaari"— Esityksen transkriptio:

1 Tietovaranto-seminaari 31.3.2015
Tekninen track: Inkrementaalinen tiedonsiirto 2017

2 Työpaja b2) Tekninen track: "Inkrementaalinen tiedonsiirto 2017"
Inkrementaalinen tietojen päivittäminen ja dynaaminen lukurajapinta on alustavasti suunniteltu otettavaksi käyttöön tietovarannossa vuoden 2017 aikana siten että rajapinnat myös mahdollistavat tietojen tallentamisen palveluista suoraan ja pelkästään tietovarantoon, jolloin tarve nykyisenkaltaisille eräsiirroille poistuu.

3 Inkrementaalinen tiedonsiirto
Kantarakenne säilyy ennallaan Millä identifioidaan muutettava/poistettava tieto? Riittääkö avain-tiedot? Ei muutoshistoriaa, eli tietovarannossa on ns. viimeisin läpileikkaus tiedoista.

4 Inkrementaalinen tiedonsiirto
XML-tiedostoihin komennot? XML vai JSON? HTTP-kutsujen CRUD? (Create-Read-Update-Delete)

5 Inkrementaalinen tiedonsiirto
Tietojen käsittely (luku, kirjoitus) voi tapahtua ”milloin vain”. Ei rajoituksia päivitystahtiin. Inkrementaalisen tiedonsiirron lisäksi säilytetään nykyinen, kaikkien tietojen lataus kerralla. Eli jos tarvitsee varmistaa että tiedot ovat oikein, voi jyrätä kaikki tiedot uudella eräajolla.

6 Inkrementaalinen tiedonsiirto
Inkrementaalinen data <Opintosuoritus avain="S3" opiskelijaAvain="H1" koulutusmod"> <SuoritusPvm> </SuoritusPvm> <Laajuus> <Opintopiste>3</Opintopiste> </Laajuus> <Arvosana> <Viisiportainen>2</Viisiportainen> </Arvosana> <Myontaja> <Koodi>01901</Koodi> </Myontaja> <Organisaatio> <Rooli>2</Rooli> </Organisaatio> <Laji>2</Laji> <Nimi>MAT101, Matematiikka 1-0-1</Nimi> <Kieli>fi</Kieli> <Opintoala1995> <Koodi>75</Koodi> </Opintoala1995> <Sisaltyvyys sisaltyvaOpintosuoritusAvain="S3_1"> <Opintopiste>1.0</Opintopiste> </Sisaltyvyys> <Sisaltyvyys sisaltyvaOpintosuoritusAvain="S3_2"> </Opintosuoritus> KK3 KK2 Opiskelijat.xml Opiskeluoikeudet.xml LukukausiImoittautumiset.xml Opintosuoritukset.xml KK2 VirtaDB KK1 KK1 VirtaDB Opiskelijat.xml Opiskeluoikeudet.xml LukukausiImoittautumiset.xml Opintosuoritukset.xml Kaikki data (eräajo)

7 Inkrementaalinen tiedonsiirto
Mitä vaatimuksia tavoite asettaa korkeakouluille, niiden järjestelmille ja tietovarannolle? Mitkä olisivat seuraavat askelmerkit inkrementaalisen päivittämisen toteuttamiseksi? Miten pystytään luotettavasti seuraamaan tietojen muuttumista? Miten onnistuu create-read-update-delete-vaihtoehtojen hallinta?


Lataa ppt "Tietovaranto-seminaari"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google