Oodi-päivät 11-12.3.2009 Yhteenvetoa OpeOodin määrittelystä ja etenemisestä Johannes Tuovinen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kysely- tai ilmoittautumislomakkeen luominen Google Driveen
Advertisements

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakulomake Hakulomakkeen luonti, hakeminen ja hakemusten käsittely uudessa palvelussa Marcus Caselius Demotilaisuus.
Alussa kaikki oli pientä • Oli vain 1 tiedekunta • Vain pari käyttäjää • Keskitettyä toimintaa • Ei huolia 
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valintojen toteuttamisen sääntöjä
Oodin versiot, havaittujen virheiden korjaus sekä kehitysehdotusten eteneminen Laura Vuorinen Kehittämisosasto / Opiskelijarekisteri.
EURA2007 – rakennerahastohankkeiden hallintajärjestelmä Heli Rintala
© 2010 IBM Corporation1 Sisältö  Uusi sisältö luodaan aina sisällönhallinnassa –Uusi -> Sisältö –Tallenna nimellä olemasta olevasta sisällöstä  Tavallinen.
Asio Opetuksen suunnitteluohjelman koulutus Kevät 2011.
Oodi-päivä
Oodi tietovarasto Eija Ruotsalainen, marraskuu 2005 Opiskelijarekisteri.
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 ECTS. OPINTOJAKSON TOTEUTUS  KESTO: –  PÄIVÄOPISKELIJAT: – KAKSI LUOKAA (SUOMI) –YKSI LUOKKA (ENGLANTI)
Valmistuvien ryhmien ryhmänohjaajakoulutus. Arviointilomake: Omnia – valmistuvat 2009.
Laitosneuvojien tapaaminen Opetusohjelmaprosessi, vaihe mennessä –Päivitetyt moduulisisällöt ja moduulien vastuuhenkilöt –Kurssien päivitetyt.
Opintoaikojen rajauslaki Vaihe II WinOodin käyttöliittymä muutokset.
OY:n opiskelijan sähköinen lukujärjestys
Oodin hopsin käyttö ja käyttöönottojen tilanne Eeva Tuori-Pastila, Opiskelijarekisteri.
Tutkintotodistukset Oodista nappia painamalla? Oodi-päivät Opiskelijarekisteri/ Teemu Ajalin/ Tutkintotodistukset.
Moodle-Oodi Integraatio Itä-Suomen yliopisto ja Savonia- AMK
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 ECTS. OPINTOJAKSON TOTEUTUS  KESTO: –  AVOIMEN OPISKELIJAT: – YKSI LUOKA (SUOMI) – LUOKKA ICT02O-1.
PalauteOodi PalauteOodin historia PalauteOodi luotiin Hy:n Lääketieteellisen tiedekunnan tarpeista ja toimesta. Ei ollut osa Oodia aluksi laisinkaan.
Oodin versio 3.1 1Opiskelijarekisteri.
Testaus Testaus Testauksella pyritään löytämään virheitä, jotka sitten korjataan. Yksittäinen testi on yleensä ohjelman suoritus (tietyillä.
Timo Tamminen, Opettajankoulutuslaitos + Opiskelijarekisteri Lukujärjestys- ja tilavarausohjelmisto Optimen käyttöönoton tilannekatsaus 1.
Oodin version 3.1 yhteenveto ja katsaus version 3.2 mukana tuleviin muutoksiin 1Eeva Tuori-Pastila / Opiskelijarekisteri.
Oodipäivät Oodin käyttöönotto teologisen tiedekunnan näkökulmasta Suunnittelija Tanja Pirhonen Teologinen tiedekunta.
Oodi-päivät Oodin käyttöönotto tiedekunnan näkökulmasta Tuija Komssi Eläinlääketieteellinen tiedekunta.
Oodin version 3.3 yhteenveto 1Opiskelijarekisteri.
Muut WebOodin muutokset Versio 2.9. Oodin hops Submit-napin (esim. poista, lisää, tallenna) klikkaaminen useamman kerran tutkintorakenteen muokkauksen.
Opintokohteiden tunnisteiden ja asteikkojen ylläpito WinOodissa Hilkka Hanhenoja.
Tiesitkö ?? Oodilla on kaksi tukipuhelinnumeroa ja kaksi sähköpostiosoitetta WinOodi -asiat: Puh WebOodi -asiat:
Etappi Lauri Jokipii Opiskelijarekisteri. Etappi Tutkintojen valmistumisen seuranta- ja tukijärjestelmä Suunniteltu uutta voimaantullutta kaksiportaista.
Opintoasiainsuunnittelija Anu Aunela Eläinlääketieteellinen tiedekunta WebOodin tenttityökalu eläinlääketieteellisessä.
Raportointi ja Oodi-tietovarasto Oodi-päivät Sari Zitting ja Hilkka Hanhenoja.
Oodin versiot – havaittujen virheiden korjaus ja sekä kehitysehdotusten eteneminen
HY:n Oodi-päivät 2008 Ajankohtaista asiaa ja keskeisiä huomioita.
Päivittäisraportit Opiskelijarekisteri.
WebOodin käyttöliittymän kehitys Laura Vuorinen Kehittämisosasto / Opiskelijarekisteri.
Oodin kehityksen painopistealueet HY:n näkökulmasta, vuosi
Tiesitkö ?? Oodilla on kaksi tukipuhelinnumeroa ja kaksi sähköpostiosoitetta WinOodi -asiat: ◦ Puh ◦ WebOodi -asiat:
WebOodiKURSSIPALAUTE Laura Vuorinen Opiskelijarekisteri.
Oodin kurssi-ilmoittautumisten priorisointityökalu Teemu Ajalin Opiskelijarekisteri.
Oodi-päivät Selvitys opintosektorin rekisteröintikäytännöistä – toimenpiteitä ehdotettuihin kehittämiskohteisiin Opiskelijarekisteri, Sari.
Tulevaisuudennäkymiä: yliopistouudistus, Oodi ja RAKETTI -hanke IH/oprek.
Oodin uuden version 2.8:n muutokset Katja Arstio ja Terhi Eskelinen / Opiskelijarekisteri.
Oodi ja tutkinnonuudistus Opiskelijarekisteri / Sari Zitting.
JOPOX Uusi hallinta / Lomaketyökalu. Uuden lomakkeen luonti Lomakkeen rakentaminen alkaa klikkaamalla auki Lomakkeet. Oletusarvoisesti oman joukkueesi.
Osaamisen näytön prosessi
Yleistä opintokohteista
Osaamisen näytön prosessi
Opiskelijarekisterin ja Oodi-konsortion tulevaisuudennäkymiä
Opinto-oikeus/ Lukukausimaksut &Oodi
Tervetuloa Oodi-päiville 2010!
Oodin versio 2.9 Tulleet muutokset
Hero-Henkilöroolirekisteri
Oodin version 4.8 yhteenveto
Oodin version 3.7 yhteenveto
Oodi versio 5.0. yhteenveto
Ryhmätoivetyökalu tutuksi
Kauan kaivattu lukujärjestys: Flamman Opintoni-ikkuna
Opintohallinnon tietojärjestelmäiltapäivä
OpeOodi: missä mennään
Avoin yliopisto projekti
CLT132 Tehtävät (viikko 4).
Oodi-versio 5.2. yhteenveto
Painopisteenä: Oodin hops
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 ECTS.
WinOodi versio 5.1 OPIT/Katri L
WinOodi versio 4.9 OPIT/Katri L
Oodi-version 5.4. yhteenveto
Yleistä opintokohteista
Esityksen transkriptio:

Oodi-päivät Yhteenvetoa OpeOodin määrittelystä ja etenemisestä Johannes Tuovinen

Taustaa opetustapahtumien käsittelyn käyttöliittymä WebOodissa vaikea epäyhtenäisiä ja monimutkaisia käsittelysääntöjä WebOodista puuttuu toimintoja joita on WinOodissa opettajilla liikaa muokkausoikeuksia opetustapahtumiin

Tapahtunut tähän mennessä 2007 alkoi Oodi-konsortiossa opetustapahtumien jatkokehitysprojekti HY:ltä ollut Laura Vuorinen projektiryhmässä mukana keväällä 2007 kyselty tiedekunnilta opetustapahtumiin liittyviä käytäntöjä ja ongelmia keväällä 2008 selvitetty opettajien työnkulkuja

Määrittelyehdotus valmistui Tämän pohjalta opiskelijarekisterin Oodi-ryhmää varten tekemät dokumentit kooste oleellisista muutoksista kyselylomake kommentteja varten Tiedekunnat vastasivat kyselyyn opiskelijarekisteri koostivat vastaukset 9.1. ja lähettivät HY:n näkemyksen määrittelystä Oodi-konsortiolle Tapahtunut tähän mennessä

Projektin jatko Oodi-konsortio käsittelee yliopistojen kommentit ja muuttaa tai tarkentaa määrittelyä tarvittaessa Käyttöliittymäsuunnitelija työstää parhaillaan uutta käyttöliittymää uudistettu versio käytössä aikaisintaan vuoden päästä?

Tärkeimmät muutokset käyttöliittymän uudistaminen opettajien käyttöoikeudet pääopetustapahtumien arvosanojen syöttö ei hierarkkista arvostelua ei loppuarvosanojen hyväksyntää paljon erilaisia pieniä ja vähän isompia muutoksia

Hierarkian rakenne: syvyys rajoitetaan WebOodissa kolmeen WebOodissa näytetään jatkossakin yli 3-tasoiset opetustapahtumahierarkiat, mutta niitä ei voi muokata tehdä uusia kopioida WinOodilla käsittely toimii kuten ennen

Kopioinnista WebOodiin tehdään mahdollisuus kopioida opetustapahtuma niin että kopiointivaiheessa vaihdetaan opintojakso toiseksi (WinOodissa tämä jo on) WebOodiin tehdään mahdollisuus kopioida opiskelijat opetustapahtumahierarkiasta toiseen, myös eri opintojakson opetustapahtumaan (WinOodissa tämä jo on)

Päivämäärät pääopetustapahtuman kopioinnissa tavoite: kaikki päivämäärät (myös opetusajat ja ilmoittautumisajat) muuttuvat järkevästi kun opetustapahtuma kopioidaan uusiksi pääopetustapahtuman kopioinnissa kaikkia opetustapahtuman päivämääriä siirretään eteenpäin saman verran kuin uuden pääopetustapahtuman alkamispäivää siirretään kopioitavan opetustapahtuman alkamispäivään nähden päivämäärien siirto eteenpäin koskee myös aliopetustapahtumia ja niiden ilmoittautumisaikoja

Opetustapahtuman poisto opetustapahtumahierarkian voi poistaa vaikka siinä olisi ilmoittautumisia (OpasVastuuhenkilö ja OpasMuokkaaja) useita opetustapahtumia voi poistaa kerralla (OpasVastuuhenkilö)

Opetustapahtuman laajuus opetustapahtumalle tulee laajuusväli (eli lisätään maksimilaajuus) opettajan ja virkailijan näytöiltä WebOodissa poistetaan opintoviikot näkyvistä aliopetustapahtuman laajuutta ei voi muokata eikä sitä näytetä WebOodissa

Oppimateriaali Aliopetustapahtumille ei voi enää syöttää oppimateriaaleja pääopetustapahtumalle lisätään mahdollisuus kopioida oppimateriaalit opintokohteelta opetustapahtumalle (tenttityökalussa näin tapahtuu automaattisesti)

Kellonajat opetusajoissa WebOodissa kellonaikoja voi nykyään syöttää minuutin tarkkuudella tulevaisuudessa on käytössä minuuttivaihtoehdot 00, 15, 30, 45 ja ei minuutteja jos minuutteja ei syötetä niin opiskelijalle näytetään pelkkä tunti, esim. opetusajaksi syötetään klo 12 (ei min) - 14 (ei min) -> opiskelijalle näytetään opetusajaksi syötetään klo > opiskelijalle näytetään opetusajaksi syötetään klo > opiskelijalle näytetään

Aliopetustapahtumien massaluonti ja - muokkaus WebOodissa kerralla voi luoda ja muokata useita rinnakkaisia aliopetustapahtumia idea samanlainen kuin tenttipäivien hallinnassa

Aliopetustapahtumien muutoksia aliopetustapahtumat voi järjestää vapaasti haluttuun järjestykseen aliopetustapahtumien kuvauksiin vain yksi otsikko Lisätietoja oppimateriaalia ei voi enää syöttää aliopetustapahtumille

Opetustapahtuman lukitseminen tarkoitus: estetään vanhojen opetustapahtumien vahingossa tapahtuva muokkaus opetustapahtuman tietoja voi kuitenkin katsella ja sen voi kopioida uudeksi OpasVastuukäyttäjä voi poistaa lukituksen

Ilmoittautumisen tarkistukset eli hylkäyksen syyt Suunniteltu mm. seuraavaa: Toimimattomat tarkistukset poistetaan Lisätään tarvittaessa uusia tarkistuksia kaikkia tarkistuksia voi ylläpitää WebOodissa sekä opintokohteella että opetustapahtumalla opettaja ei voi lisätä opiskelijaa opetustapahtumaan jos jokin estävä tarkistus toteutuu virkailija voi aina lisätä opiskelijan opetustapahtumaan

WebOodista tulostettavat osallistujalistat osallistujalistojen ulkoasua ja tietoja muutetaan tenttikuoret tulevat myös WebOodiin

Tuloslistat opettajalla kaksi erilaista tuloslistaa arkistoon Ilmoitustaululle tulosteissa vakiotiedot, opettaja ei tee mitään valintoja

Arvostelu opettaja syöttää arvostelun opettaja tekee välitallennuksia kun arvostelu on valmis niin opettaja siirtää arvostelun virkailijalle opettaja tulostaa ja allekirjoittaa tuloslistan ja vie sen virkailijalle siirron jälkeen arvosanat tulevat näkyviin WinOodissa opintotapahtumien rekisteröinti -näytölle virkailija tarkistaa syötetyt tiedot ja painaa Hyväksy loppuarvosana -nappia arvosanat tulevat näkyviin opiskelijoille WebOodissa

Arvostelun kopiointi excelistä excelistä kopioidaan WebOodin arvostelunäytölle sarakkeet opiskelijanumero ja arvosana leikkaa-liimaa-toiminta, ei tiedoston siirto kopioinnin jälkeen arvostelua voi täydentää ja korjata (esim. suorituslaajuudet) lopuksi opettaja siirtää arvostelun virkailijalle ja tulostaa tuloslistat

Käyttöoikeudet opettajille kolme erilaista oikeustasoa opettajan perusoikeudet (lukuoikeus) opettajan opetustapahtuman muokkauksen lisäoikeus opettajan ilmoittautumisten käsittelyn ja arvostelun lisäoikeus opiskelijoiden suoritusten katseluun tarvitsee erillisen käyttöoikeuden kuten nykyäänkin opettaja saa automaattisesti perusoikeudet omiin opetustapahtumiinsa lisäoikeudet edellyttävät käyttöoikeushakemuksen teon ja hakemuksen käsittelyn sekä laitoksella että opiskelijarekisterissä lisäoikeus koskee vain tietyn laitoksen opetustapahtumia

Virkailijoiden käyttöoikeudet OpasVastuuhenkilö ja OpasMuokkaaja saavat myös arvostelun käyttöönsä lukuvuosi-ilmoittautumisten valvonta poistetaan virkailijoilta ja siitä tehdään oma käyttöoikeutensa suunnitellut opintojaksot -toiminto (opintojaksojen kysely hopseissa) poistetaan virkailijoilta ja annetaan OpasVastuuhenkilölle ja OpasMuokkaajalle