Tiedon ja tiedon käytön merkitys työelämän arjessa tänään ja huomenna 5.2.2008 Marjo Huovinen-Tervo Ylihoitaja Kainuun maakunta –kuntayhtymä, Sosiaali-

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TURVALLINEN LÄÄKEHOITO – KERTAUSTA JA TEHYN NÄKEMYKSIÄ
Advertisements

Suurten ja keskisuurten kaupunkien terveys- ja sosiaalitoimen kustannukset Erityisasiantuntija Teija Mikkola.
Sosiaali- ja terveyspalvelujen henkilöstö 2008 Reijo Ailasmaa.
YHTEISTOIMINTAMALLI OHJATTUUN HARJOITTELUUN
Asiantuntijuus ja työelämäorientaatio
Talousarvio 2011 ja taloussuunnitelma Sosiaali- ja terveysjohtaja Tuomo Pääkkönen Liite nro: 4 (muistio 4/2010)
Lukiokoulutus lähemmäksi työelämää! Opinto-ohjaajan rooli on yhä tärkeämpi. Teini-ikäisten koulutuksessa enemmän tekemistä. Teoria –annos vasta sen.
ForeMassi2025 -hanke Varsinais-Suomen aluetyöpaja, Turku
SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN JA YHDISTYSTEN KUMPPANUUSFOORUMI Tervetuloa.
Osaava Varsinais-Suomi II-hanke MAJOITUS- JA RAVITSEMISALALLA
KAINUUN MAAKUNTA –KUNTAYHTYMÄN ORGANISAATIO
Mannerheimin Lastensuojeluliitto Lapsi- ja perhetoiminta
1 JORMA KILPELÄINEN KJ, JÄMSÄNKOSKI MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon.
Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalvelut
Kasvatuksen ja opetuksen tulevaisuus Sastamalan kaupungin tulevaisuusseminaari
YHTEISTYÖ Yhteistyö lähti tarpeesta tavoittaa, ohjata ja neuvoa yhteisiä asiakkaita Haluttiin tarjota nuorille monipuolisia koulutuksia Vältettiin päällekkäistä.
OULUN YLIOPISTO VARHAISKASVATUKSEN KOULUTUS OPETUSHARJOITTELUT
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ 1 Alueellinen seminaari, Hämeenlinna Sosiaalialan kehittämishanke – mitä vuoden 2007 jälkeen? Martti.
Kommenttipuheenvuoro : Työperäinen maahanmuutto – ratkaisu kuntien työvoimapulaan Eettisyyttä ja edunvalvontaa Suunnittelija Marjo Katajisto JHL.
1 Hannu Javanainen MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon ja siihen.
KÄYTÄNNÖN KOKEMUKSIA YMPÄRISTÖJÄRJESTELMÄTYÖSTÄ
1 Pertti Parkkonen, kh pj, Laukaa MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon.
1 Hannu Pirkola, kaupunginjohtaja, Saarijärvi MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon.
MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE-
OULUN YLIOPISTO VARHAISKASVATUKSEN KOULUTUS OPETUSHARJOITTELUT
© KAINUUN AMMATTIOPISTO Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Jatkohanke – Kainuun ammattiopisto
Ammatillisen opettajan dynaaminen tulevaisuuden työnkuva Yksintekijästä – työyhteisölliseksi osaajaksi Työssäoppimisen ohjaajasta - koulutuksen ja työelämän.
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Onnistuivatko opit ? Markus Seppelin Sosiaali- ja terveysministeriö Onnistuvat opit –hankkeen valvoja.
MIELENTERVEYSTYÖ JA OMA JAKSAMINEN Copyright Tero Lappalainen 2011
Kokkolan ammattiopisto
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN 2008 – 2011 Laajennettu työssäoppiminen –hankkeen tavoitteet osana valtakunnallista työssäoppimisen kehittämishanketta Vertaisarviointi.
MITÄ SUOMALAISET AJATTELEVAT SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUISTA JA NIIDEN TULEVAISUUDESTA?
Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö 2009 Tietoja sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöstä ja koulutuksesta vuoden 2009 lopussa (julkinen ja yksityinen.
VALOA Valmennuksella kansainvälisiä osaajia työmarkkinoille
Aikuissosiaalityötä käytännössä Aikuissosiaalityön johtava sosiaalityöntekijä ( alkaen) Hanna Tabell
MAAKUNNALLINEN PALLIATIIVISEN HOIDON TÄYDENNYSKOULUTUSMALLI
1 I II III Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä TYKE-tehtävä RKO:ssa -humanistinen ja kasvatusala kirkonpalvelutyö, kasvatus.
1 Veijo Koskinen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Jyväskylän kaupunki MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA.
Yksityinen palvelutuotanto sosiaali- ja terveyspalveluissa 2009
Terveempi Pohjois-Suomi- hanke ”Kainuun hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimenpidekokonaisuus” Kainuun maakunta-kuntayhtymä Merja.
Toimitusjohtaja Matti Toivola Hoitotyön johdon päivät Helsinki Helsinki Congress Paasitorni Tiistai aamupäivän vaihtoehtoinen.
Työelämässä tarvittava osaaminen ja yrittäjyys
CRM-työryhmä. HANKKEEN TAVOITE KEHITTÄÄ JA PARANTAA JO OLEMASSA OLEVAA INREO- JÄRJESTELMÄÄ joustavaksi helppokäyttöiseksi siten, että sillä voidaan seurata.
© 2010 Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry. Ammatillinen koulutus Suomessa 2015 toimitusjohtaja Petri Lempinen Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys.
TYÖELÄMÄÄN TUTUSTUMINEN (TET)
Miten tuotetaan digikansalaisia? Näkökulmia ja keskustelua
Sosiaalityö Sosiaalityö on sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön suorittamaa ohjausta, neuvontaa, sosiaalisten ongelmien selvittämistä ja tukitoimien.
Kuntien sosiaali- ja terveyspalvelujen henkilöstö 2011 Reijo Ailasmaa.
Miten kunnat makaavat? Kunta-alan ajankohtaiskatsaus Kunnat haasteiden edessä -kuntaseminaari Joensuu Toimitusjohtaja Jari Koskinen
HYVINVOINTIA JA LAATUA – vanhuspalvelulain toimeenpanohanke Voimavaralähtöinen palvelusuunnitelma Projektisuunnittelija Lahja.
VaVe-koulutus Sininauhaliitto Vapaaehtoistoiminnan muodot Psykososiaalista tukea tuottava vapaaehtoistoiminta Tukea tuottava toiminta esim. tukihenkilötoiminta.
Pidämme huolta työ- ja toimintakyvystämme sekä tulevaisuudestamme Kainuun tilasoinnin hyödyntäminen käytännössä Respekti väliseminaari.
KAINUUN MAAKUNTA –KUNTAYHTYMÄN ORGANISAATIO ( /AK) MAAKUNTAVALTUUSTO TARKASTUSLTK MAAKUNTAHALLITUS Maakuntajohtaja Maakuntajohtaja JOHTORYHMÄ SUUNNITTELU.
KEHA-keskus TNO – ELO -foorumi videolla TEM:n terveisiä elinikäisen ohjauksen kehittämiseen A-P Leminen.
Koulutusyhteistyöpäivä Henkilöstöjohtaja Timo Tammilehto.
PALVELUTARJOTIN – MARKKINAPAIKKA. 1. PALVELUNTUOTTAJA - Markkinointi on edullista yhteisen palvelutarjottimen avulla -Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon.
Palvelutarjotin – välineitä aktiiviasiakkuuteen * Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä / Terhi Kukkonen Terhi Kukkonen Aktiiviasiakashanke.
KATAJAINEN -ryhmämuotoinen päivätoiminta
Esteettömyyden ja yhdenvertaisuuden edistäminen Turun yliopistossa
Sosionomin koulutus ja TKI-toiminta nyt ja 2025 Sosiaalialan verkostopäivät ylitarkastaja Sanna Hirsivaara.
Osatyökykyisille tie työelämään
Metsien merkitys ja käytön tarkoitus on erilaista eri ihmisille
Kehityskulkuja Työelämä muuttuu entistä nopeammin
Turun ammattikorkeakoulu on osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia.
työllistämisen, osaamisen ja sosiaaliturvan uudet ratkaisut tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistäjä aloitteet perustuvat tutkittuun tietoon.
Kulttuurienvälinen viestintä
Yhdessä koulutustakuuseen - hankkeen loppuseminaari Kilta-Sali, Helsinki, torstai , klo Klo n Kommenttipuheenvuoro Ilkka Halavan.
Tulevaisuuden osaamistarpeet ja työelämän muutos
OSAAMISKANSIO Nimi.
Työelämä muuttuu, opettajan työ muuttuu – johtamisen on muutut- tava
Esityksen transkriptio:

Tiedon ja tiedon käytön merkitys työelämän arjessa tänään ja huomenna Marjo Huovinen-Tervo Ylihoitaja Kainuun maakunta –kuntayhtymä, Sosiaali- ja terveystoimiala

Millaista tietoa sosiaali- ja terveysalalla tarvitaan? n lait, asetukset, säädökset, suositukset n monitieteisyys n tutkittu / mitattu tieto n hyväksi havaittuun toimintaan tai kokemukseen perustuva tieto n uusi >|<vanha, ajanmukaisuus n kriittisyys

Mihin sosiaali- ja terveysalalla tarvitaan tietoa? n sosiaali- ja terveydenhuollon ammattityö * kliininen hoito * asiakkaan / potilaan kohtaaminen, ohjaaminen, monikulttuurisuus * tietotekniikka * osaamisen kehittäminen n johtaminen (henkilöstö, toiminta), muutoksen ja osaamisen johtaminen n toiminnan kehittäminen n toiminnan arviointi, vaikuttavuus n verkostoituminen

Miksi sosiaali- ja terveysalalla tarvitaan tietoa? n valtakunnalliset vaatimukset lait, asetukset, hoitosuositukset n sosiaali- ja terveydenhoidon ammateista nousevat vaateet n tehokkuus, kustannussäästöt n laadukkuus n etätyö

Tiedon saamisen ja käytön haasteita tänään ja tulevaisuudessa n tiedon käsitteen ymmärtäminen n tiedonhakuvalmiudet n työ- ja toimintatavat (meetingit) n tutkimustiedon arviointi ja kriittinen tarkastelu n kokonaisvaltainen tarkastelu / laajempi ymmärrys -> tiedon jakaminen, ymmärrettävyys

Tiedon saamisen ja käytön haasteita tänään ja tulevaisuudessa n sosiaali- ja terveydenhuollon ammattien vetovoimaisuus n koulutuksen laatu n monikulttuurisuus henkilöstössä

Tiedon ja tiedon käytön merkitys työelämän arjessa tänään ja huomenna Tieto ja taito yhdessä hyvää työn laatua tekemässä!