II Hankkeet, niiden toteuttaminen ja käytäntö

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Suuri sosiaalinen innovaatio
Advertisements

Näkökulmia järjestövetoisten kehittämishankkeiden ja kuntien yhteistyölle - Miten saada kehittämistyön tulokset pysyviksi toimintatavoiksi Antti Pelto-Huikko.
Tietotaitotalkoot-hanke Mikä se on?. Tavoitteena toimiva tietoyhteiskunta • Kansalaisille tietoyhteiskuntavalmiuksia • Tietotekniikkaosaajien ja aktiivisten.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustushankkeet Tuija Laukkanen
Yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja lobbaus Ulpu Iivari KTOL:n koulutustilaisuudessa
Yhdistyksen toiminnan kehittäminen
NAO/Maija-Leena Haapa-alho
Kokemuksia historiakerhosta
Yhteistyössä Tietohallinto liikunnassa ja urheilussa
HOPSista Eli mistä tässä onkaan kysymys? TAIKOPEDA
Sulle, mulle, sulle, mulle Ympäristöliikkeen historia yhdessä talteen - yhteistyössä museot, arkistot ja kansalaisjärjestöt Harri Hölttä Projektitutkija.
Edelläkävijämarkkinaohjelma Fiksu kysyntä luo uutta ohjelmavalmistelu Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
Miksi tärkeä? Yliopiston tehtävät lähtökohtana Tiedostaminen, analyysi – mitä YVV:llä tarkoitetaan? Yhteiset vai eriytyneet kriteerit: -ks. Ritsilä ym.
HENKILÖKOHTAINEN NÄYTTÖSUUNNITELMA – HENSU Seija Pajukoski
Aineistonhallintasuunnitelma osana tutkimuseettistä lausuntopyyntöä
HYRYN YHTEISÖJEN YHDESSÄ SOVITUT TOIMINTA- PERIAATTEET Hyryn kokous
Aikataulu Esisuunnitteluvaihe Kevät 2005 •-projektin menestymisen mahdollisuuksien arvioiminen •-esisuunnitelman tekeminen Asettamisvaihe Toukokuu.
Yhteispalvelupisteet vapaaehtoistoiminnan tiedottamisen ja vapaaehtoisten tukemisen paikkoina? Sirpa Sulku & Anu Kari
”Uusi historia” 1980-luvulla syntynyt historiantutkimuksen yläkäsite, joka kokoaa alleen uudenlaisia lähestymistapoja ja tutkimuskohteita Tutkimuskohteena.
Oulun seudun ammattikorkeakoulu
Avoin päätöksentekokäytäntö toimintamallina
Avoin päätöksentekokäytäntö toimintamallina Jouni Tuomisto THL, Ympäristöterveyden osasto.
Paula Pietilä, vammaisasiamies, Turun yliopisto
Keski-Uudenmaan teatteri KUT & TEOS-hankkeen hedelmät.
Toimintasuunnitelma 2010 Draft 1.0 AYYE iltakoulu
Viestintätutkimuksen nykytila: Suomi Juha Herkman & Miika Vähämaa, Helsingin yliopisto, Viestinnän tutkimuskeskus CRC.
Yritykset ja yhteisöt ostajina ”Kaiken takana on…ihminen”
Tehtävä Suomelle Tehtävä kirjastoille …ja Yleisten kirjastojen neuvoston strategia
Ohjelmistotekniikka - Tenttiin valmistautumisesta Kevät 2003 Hanna-Kaisa Lammi LTY/Tite.
Martti Heinonen ORIMATTILA – KYLÄJOHTOKUNNAT VUONNA 1989 VAPAAKUNTAKOKEILU ALA-ASTEIDEN JOHTOKUNNAT LAKKAUTETTIIN PERUSTETTIIN KYLÄJOHTOKUNNAT.
POKAT 2010 Pohjois-Karjalan maakuntaohjelma Yritykset luovat tämän päivän työpaikat Teknologinen kehitys varmistaa huomisen työpaikat Koulutus.
Lionismin perusteet. Istunnon tavoitteet Tunnistaa tärkeitä tapahtumia Toteuttaa tehtävälausuntoa, tarkoituksia ja periaatteita Tunnistaa rakenne Kuvailla.
Teoriaosan suunnittelu
Tehtäväsiirrot ja palkkaus
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
Elintarvikeyrittäjyyden kehittämisen hankeseminaari Joensuu Katsaus Ruoka-Suomen vuoden 2006 toimintaan Kirsi Viljanen, Ruoka-Suomi – teemaryhmä,
Uhkakuva rautalangasta vääntäen ja pari täydentävää kysymystä.
Multi- ja hypermedia historian ja yhteiskuntaopin opiskelussa Peik Niemi TITU, Tietotekniikan tutkimusinstituutti Jyväskylän yliopisto MULTIMEDIAN MONET.
 Miksi näitä kirjoitetaan?  Status  Juhla(vuosi)  Pelko tiedon menettämisesta  Markkinointi, matkailu  Kuka kirjoittaa? - tarvitaanko kaupallista.
750696S Maisteriseminaari Laajuus 4 op / 107 h opiskelijan työtä
ONKO OLEMASSA TILAUSHISTORIAN
YLEISTEN KIRJASTOJEN KONSORTIO -HANKE Helsingin kaupunginkirjasto – yleisten kirjastojen keskuskirjasto.
Pohjois-Suomen paikallishistoria
HISTORIAN KÄYTTÖTAPOJA Lehtijutut, mainokset, sisällöntuotanto nettiin Esitelmät, asiantuntijalausunnot.
Tampereen kaupunki Tietotuotanto ja laadunarviointi Tampere Tilaus- ja yhteistyögradut Tampereen kaupungin näkökulmasta Tampere Riitta Juusenaho.
Historiantutkimus on tulkintaa, ymmärrettäväksi tekemistä ja kokonaisuuden luomista. Kokonaisuus on ristiriidaton ajatusrakennelma menneisyydestä. Historiankirjoittajan.
Turid Hedlund D-Hanken Avoin julkaisuarkisto Elokuu 2006 – Joulukuu 2008 Yhteistyöprojekti johon osallistuvat kirjasto, atk-osasto, tutkimuksen.
YHDISTYSHISTORIAT Keskusjärjestöhistoriat, kylähistoriat, sukuhistoriat, talohistoriat . . Kuva:
Kumppanuus – kupla? Junkala Pekka, tutkija, Koske Puustinen Alisa, vapaaehtoistoiminnan ohjaaja, MLL.
- lobbaus, äänestäminen, yhteiskuntavaikuttaminen…
Toimitusjohtaja Petri Lempinen #ammatillinenkoulutus #työllistyminen Kuva: Helsingin kaupunginmuseo/Simo Rista Kuva: Helsingin kaupunginmuseo Huippuosaamista.
Ekomatkailu, alueellinen kehitys ja ympäristön suojelu - Esimerkkialueena Costa Rica HUOM: Tämä on harjoitus PP kurssille ”Tutkielman teko ja tieteellinen.
OPPI SYNTYY YHDESSÄ TEKEMÄLLÄ - EI MONISTAMALLA
Kenttäorganisaation tulevaisuus. Aikataulu Kuopion liittokokous päätti järjestöorganisaation tulevaisuudesta Liiton on suosittanut, että kaikissa piireissä.
OK-Consultancy 1 Kylien kehittäminen Kuntien rooli.
Venäläistä kulttuuria aidoissa tilanteissa Kansainvälisyyskasvatusta Helsingin normaalilyseossa.
Yhdistyshuoltamo VISIO Pohjois-Karjalan yhdistyshuoltamo 2017 tukee, auttaa ja kehittää yhteistyössä maakunnan yhdistystoimintaa. Yhdistyshuoltamo kokoaa.
Rakennetaan kumppanuutta Pohjois-Savossa Seija Korhonen Järjestöfoorumi Kuopio
Olympiakomitea - liikunnan aluejärjestöt - varsinaista toimintaa toteuttavat tahot
Maakuntauudistus ja järjestötoiminnan kehittäminen Varsinais-Suomessa Uusi kunta ja kolmas sektori Case Kemiönsaari Anneli Pahta
(1) YHTEISKUNNALLISEN VUOROVAIKUTUKSEN TOIMENPIDEOHJELMA 2012 – 2017
Toimialajohtaja Marita Lehikoinen
Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen aluekierros Joensuu
Sote-uudistus ja Porin kaupunki
JÄRJESTÖJEN JA KUNTIEN KUMPPANUUS – hyvät käytännöt Pohjois-Karjalassa Hyvinvointikumppanuus Etelä-Savossa-hanke Kansalaistoiminta ja kumppanuus maakuntauudistuksen.
Innovations in Business, Communication and Technology
Palveluiden pohjana pärjäävyys – kuinka rakentaa Lapset puheeksi -työhön pohjautuva palvelurakenne? Mika Niemelä.
Maakunnan digipalvelut järjestämistehtävässä
Video 5: Rahoitusmalli esimerkkejä avoimen tuotteen sekä avoimen ja yhteisen rajapinnan hallintaan Verkkomateriaali.
Avoimen tuotteenhallinta
Esityksen transkriptio:

II Hankkeet, niiden toteuttaminen ja käytäntö Kuka tilaa historia? Miksi ja miten hanke syntyy? Historiatoimikunnat Historiankirjoittajan valinta Rahoitus Tilaushistoriakeskus Teettäjien ja kirjoittajan intressit – pakosta vastakkaisia?

Kuka tilaa historiaa? Historiankirjoitushankkeet Paikallishistoriat - kunta, seurakunta, kaupunki, maakunta Kansalaisjärjestöt, seurat, yhteisöt - urheilu- ja harrasteseurat, aatteelliset järjestöt, puolueet, ammattiosastot ja -yhdistykset, keskusjärjestöt Kulttuuri- ja sivistyslaitokset - koulut, museot, yliopistot Yrityshistoriat Talo-, kylä- ja sukuhistoriat

Miksi ja miten hanke syntyy? Tasavuosijuhlijat Pelko tiedon häviämisestä Imago-kysymykset Itsetunnon kohottamiseksi Mainostamisen ja markkinoinnin tarpeisiin Päätöksenteon perusteluiksi Kulttuurin ja sivistyksen vuoksi

Käytännön syitä, joilla kunta/maakuntahistorioi ta on perusteltu: 1) Kouluopetus? 2) Kotouttaminen 3) Kaavasuunnittelu 4) Kuntaliitos 5) Matkailu 6) Sukututkimus, historiantutkimus ja kaikkinainen harrastuneisuus

Historiikki vai historia? Tavoitteet, mittasuhteet, resurssit 1 Historiantutkimus II Perushistoria III Historiikki

Historiatoimikunnat Miten perustetaan? Jäsenet: todellisuus ja tutkijan toiveet Tehtävä huolehtia hankkeen etenemisestä päättää reunaehdoista auttaa tutkijaa lukea käsikirjoitusta …

Kirjoittajan valinta Ei avointa hakukuulutusta Yliopistojen kautta HV-systeemi Historiankirjoitus yrittäjyytenä - esim. Historia & Memoria Kronolia Chronicon Traditionaali Annan historia ja -mediapalvelu Jyväskylän yliopiston /Mauno Jokipiin pitäjänkirja-projektit Tilaushistoriakeskus

Rahoituksen periaatteet Mikä maksaa? Miten rahoitetaan? Urakka vai työsopimus ”Normi” Hankkeiden kesto: ajasta ikuisuuteen Sosiaaliturva vai -turvattomuus Lisätyöt Sopimus

Projekti Projektinhallinta – mitä tämä tarkoittaa? Hankesuunnitelma Työsuunnitelma Kalenteri Viestintä ja tiedottaminen Kanditutkielma ja gradu ovat nekin projekteja.

Eikö perfektionismi olekaan hyvä asia? Umberto Eco: Tutkielma on koettava haasteena. Asetatte itsellenne haasteen: työn alussa olette esittäneet kysymyksen, johon ette vielä osanneet vastata. Tehtävänä oli ratkaista ongelma äärellisellä tietomäärällä. Ja äärellisessä ajassa!

Sovellettavissa myös opiskelun suunnitteluun? AIKA LAAJUUS LAATU RESURSSIT PROJEKTIKOLMIO Sovellettavissa myös opiskelun suunnitteluun?

Pro gradu tilaustyönä

Tilaushistoriakeskus (ent. PHT) Tilaushistoriakeskus on historia-alan yhteisöjen ylläpitämä palveluorganisaatio, joka jatkaa vuonna 1933 perustetun Paikallishistoriallisen Toimiston työtä. Palvelee kuntia, maakuntia, seurakuntia, yrityksiä ja muita yhteisöjä ja järjestöjä niiden historian tutkimus- ja kirjoitushankkeissa. Tekee selvityksiä, auttaa pätevien tutkijoiden ja kirjoittajien hankinnassa, antaa sopimussuosituksia sekä tarjoaa asiantuntijapalveluita historiahankkeiden suunnittelussa ja toteuttamisessa sekä varmistaa tilaajille pätevän käsikirjoitusten tarkastuksen. (http://paikallishistoria.fi/)

Teettäjät Kirjoittajat populaarisuus tutkimuksellisuus paikallinen ainutlaatuisuus yleishistoriallisuus ”valintamyymälä” teemaltaan keskitetty kokonaishistoria rohkea rajaus luettavuus, kansanomaisuus tieteellisyys, problemaattisuus