GIMP ja muut kuvankäsittelyohjelmat

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tietokannat: MySQL ja PostgreSQL. Yleistä • Relaatiotietokantaohjelmisto, jolla voidaan luoda, ylläpitää ja muuttaa ja hallinnoida tietokantoja • Avoin.
Advertisements

Tietokoneen käyttöjärjestelmä
Työkalut Adobe Photoshop
Johdatus Linuxiin Mauri Heinonen
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Linuxin rakenne ja ominaisuudet
Kymentaan koulun TVT-STRATEGIA Tämä vuonna 2006 luotu strategia on käytössä toistaiseksi..
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
VMware workstation. VMware •Virtual Machine •Yhtiö perustettu vuonna 1998 •1999 julkaisi ensimmäisen tuotteen: VMware for workstations •2001 tuli VMware.
ASP.NET 3.5 – Uudet ominaisuudet Jani Järvinen, C# MVP Technical Manager, Software Dev. Moonsoft Oy.
Tuokio 5: Kuvankäsittely
Vapaa Ohjelmisto.  Vapaa ohjelmisto on ohjelmisto jota voi käyttää, tutkia, muuttaa ja jakaa eteenpäin vapaasti.  FLOSS (Free / Libre Open Source Software)
Toimisto-ohjelmat Linuxissa
Toimisto-ohjelmat Linuxissa Atte Lukkari /OH4 Syksy 2006.
Toimisto-ohjelmat Linuxissa
Visual Studio 2008 ja sovellusten elinkaaren hallinta Matti Antila Jukka Wallasvaara Iikka Paavolainen Microsoft Oy.
Open Source GIS Professori Ari Jolma Paikkatietotekniikan hyödyntäminen -kurssi, DIPOLI
Suse / OpenSuse Antti Hartikainen. Terminologiaa SUSE = Saksalainen monikansallinen yritys, asiakkaina yritykset. SUSE Linux Enterprise = SUSEn kehittämä.
Ja virtualisointiohjelmistot -Marko Haaja ja Joni Suntio
APACHE http-serveriohjelma
Minne menet Microsoft Oy. Ohjelma 09:00-09:15 Avauspuheenvuoro: Juhani Vuorio / Microsoft Oy – Minne menet IE10? 09:15-10:15 HTML5 kehitys,
 Tärkeämpää kuin arvaatkaan 1. Et ole ehkä koskaan tarvinnut varmistuksia, mutta… …ennemmin tai myöhemmin se tapahtuu sinullekin. 2PowerPoint harjoitus.
Käyttöjärjestelmät ja ohjelmien päivittäminen Sami,Jarkko Myllytulli Mytlpt09e 2010.
Vaasan yliopisto Tietojenkäsittely TiTe.1020 Ohjelmat.
Ohjelmointi.
GIMP ja muut kuvankäsittelyohjelmat
Tehnyt: Jaska Kauppila Ti10 TIVE.  GIMP (GNU Image Manipulation Program) on yksi suosituimpia ilmaisia kuvankäsittelyohjelmia  Sitä on käännetty usealle.
Gentoo Linux Niina Salmi Oh5. Yleistä Línux levitysversio Gentoo alunperin kehitetty olemaan –nopea –luotettava –vakaa Kaikki sen ohjelmat asennetaan.
Ville Ahola EL5. Yleistä  Avoimen lähdekoodin www- serveriohjelma  Lähes jokaiseen käyttöjärjestelmään löytyy oma versio  Ollut suosituin www-palvelin.
Mandrake linux Seminaarityö. Linux -Linux on vapaa Unix-tyyppinen käyttöjärjestelmä. Tavallisesti Linuxista puhuttaessa tarkoitetaan "levitysversiota"
GNOME Tommi Tikka OH :05:05. Määritelmä  GNU Network Object Model Environment  Graafinen työpöytäympäristö Unixin kaltaisille käyttöjärjestelmille.
Windowsin Historia. Yleistä historiaa Windows kehitettiin alun perin MS-DOSin käyttöliittymäksi. Ohjelmalla pyrittiin helpottamaan IBM:n tietokoneiden.
Saako halvalla hyvää? Linux kotistudiossa FM Sami Kainulainen
Linuxissa pelaaminen TEEMU KOIKKALAINEN. Yleistä PC-Pelejä dominoivalla Windowsilla pyörii oikeastaan kaikki tietokonepelit. Mutta myös Linuxille on saatavilla.
WMware, Wine, Win4Lin & Bochs Voiko windows-ohjelmia käyttää Linuxissa ?
XHTML-perusteita Teppo Räisänen
Toimisto-ohjelmat Linuxissa Mikael Hätinen & Antti Ukkonen OH2.
-Linux Henri Uljas El3. Johdantoa Mandriva Linux (aikaisemmin tunnettu nimellä Mandrake Linux). Julkaistu Helppokäyttöinen, graafinen Linux. GPL-lisenssin.
Jaakko Markkanen & Ari Laine. Yhteisö, joka kehittää työpöytäympäristöä KDE SC (Software Compilation) Avoimen lähdekoodin ja voittoa tavoittelematon yhteisö.
KTKO104 Tieto- ja viestintätekniikka
Roni Leinonen.  Nimi tulee Gentoo pingviinistä, joka on nopeiten uiva pingviinilaji  Ensimmäinen versio julkaistiin vuonna 2002  Käyttäjällä on täysi.
 MODx on julkaisujärjestelmän ja sovelluskehyksen risteytys, jonka lisenssinä on kaikille ilmainen avoimen lähdekoodin GNU GPL. MODx on suunniteltu ammattilaisten.
Resurssirekisteri – Haka-metatiedon hallintatyökalu
Officen hyötykäyttö yrittäjän näkökulmasta, Vapaan lähdekoodin ohjelmat / niiden tarjoamat mahdollisuudet yrittäjälle Kouluttaja: Timo Laapotti / F4U –
Vektorigrafiikka ATV
Tietokonegrafiikan perusteita
Ja muut kuvankäsittelyohjelmat
Apache - yhteisnimitys useille Pohjois- Amerikan intiaaniheimoille - yhteinen etninen ja kulttuurinen tausta - puhuvat eteläisiä athabasca- kieliä Apassipäällikkö.
APACHE Kurssi: V Linux Sami Karjalainen OH3 Mika Haaja OH5.
GIMP ja muut kuvankäsittelyohjelmat A Linux -järjestelmät TI07TIVE Janne Räsänen.
Pekka Paananen Toni Valkonen OH3. Historia 1994 NCSA:n HTTPd pääkehittäjä erosi NCSA:n palveluksesta syntyi Apache - A Patchy Server sekä Apache Group.
Sauli Nurmi Tietojenkäsittelytieteen historia (seminaari kevät 2007) Tietokonepelien varhaishistoria.
Moodlen opetus, projekti- ja intrakäyttö samassa organisaatiossa Pauliina Veräväinen, TaY.
Open Source Timo Nyyssönen Tietojenkäsittelytieteen historia - seminaari.
Linux-käyttöjärjestelmä. Mitä Ubuntu tarkoittaa ? Mitä Ubuntu on ? ● Afrikkalainen sana → zulu- ja xhosa-kielistä ● Kuvaa yhteisöllisyyttä ● Voidaan suomentaa.
Oma Nimi Tilaisuuden nimi Pvm Paikkakunta. Mikä on VALO-CD? Kohderyhmä: tavalliset suomalaiset ihmiset Käyttöjärjestelmä: Windows XP/Vista/7 Sisältää.
Tietokantamoottorit Suosittuja tietokantamoottoreita: MySQL SQLite
Linux Mint.
EV3-ohjelmointi Lumapäivät Lahti.
Linux Mint Heikkilä Visa.
TERVE Piirto-ohjeita GIMP-kuvankäsittelyohjelmalle
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Petteri Lillberg TI15SPeli
GIMP ja muut grafiikkaohjelmat
Oma avoin pilvi Antti Alainen, Anton Rautanen
Erilaiset tallennusmuodot ja välineet
Tekijä: Tommi Kesti TI15S
Gnome - käyttöliittymä
Riku Heino ja Milo Hakalahti
TERVE Piirto-ohjeita GIMP-kuvankäsittelyohjelmalle
Esityksen transkriptio:

GIMP ja muut kuvankäsittelyohjelmat Tekijät: Sami Männistö Marko Mussalo

Gimp (The GNU Image Manipulation Program) on avoimeen lähdekoodiin perustuva kuvankäsittelyohjelma, joka toimii monella eri käyttöjärjestelmällä monella eri kielellä. Herrat Spencer Kimball ja Peter Mattis käynnistivät GIMP-projektin vuonna 1995, nykyään projektia vie eteenpäin joukko vapaaehtoisia.

Gimpin käyttö perustuu irrallisiin ikkunoihin joita voi avata ja sulkea kuten muiden sovellusten työkalupaletteja. Yhtenäistä pääikkunaa ei ole.

Gimpillä voi tehdä kuvalle monia eri operaatioita kuten kuvan muokkausta, kuvan komposiointia sekä kuvan authorisointia. Perustoiminnot ovat Gimpissä aika hyvin toteuttettu, valmiiden geometristen muotojen piirtämiseen tarkoitettuja työkaluja ei kuitenkaan ole ollenkaan.

Gimpistä löytyy myös Windows-versio, jota kuitenkaan ei päivitetä samaan tahtiin kuin Linux-kollegaansa. Ominaisuudet ovat suurin piirtein samat, mutta Windows-käännös on epävakaampi, ja tuppaa kaatumaan eteenkin scriptejä käytettäessä.

Viimeisimmässäkään versiossa Gimpissa ei vielä ole 32-bit cmyk-värien hallintaa, joka olisi pakollinen ominaisuus ammattilaisille. Uudet ominaisuudet on jätetty tulevaan 2.2 -versioon

Gimpin yksi heikkouksista on gif- ja tiff-formaattien tuen puute, koska niiden pakkaustekniikka on patentoitu. Tuki on kuitenkin asennettavissa manuaalisesti, mutta tämä vaatii jo pikkaisen tuntemusta tietokoneista

Gimpissä on hyvät laajentamismahdollisuudet, mutta niiden täydellinen hyödyntäminen vaatii syvällisempää tuntemusta ohjelmoinnista ja tietokoneiden käytöstä

Gimp on tämän hetken suosituin kuvankäsittelyohjelma Linuxilla Gimp on tämän hetken suosituin kuvankäsittelyohjelma Linuxilla. Osasyy menestykseen on vähäinen kilpailu tällä osa-alueella Linuxilla. Muita kuvankäsittelyohjelmia on mm. StarDraw ja StarPresentation Myös Corel suunnittelee ilmaista kuvankäsittelyohjelmaa, joka on jo betatestausvaiheessa

Yhteenveto Gimp on tällä hetkellä ainoa varteenotettava kuvankäsittelyohjelma Linuxilla. Gimpin etuna on ilmaisuus ja hyvät laajennusmahdollisuudet. Parhaan hyödyn Gimpistä saa vasta hallitessaan tietokoneen käytön syvällisemmin.

Lähteet http://developer.gimp.org/screenshots/gimp-svg-import.png Tietokonelehti 5/2002 http://www.cs.joensuu.fi/~hleisma/doku/yhteensopivuus.html  http://www.digicamera.net/dnews01/dnews_0301.htm http://www.hut.fi/atk/ohjelmistot/ http://www.tietokone.fi/uutta/tuoteuutinen.asp?news_id=9727 http://www.student.oulu.fi/~jualasal/linux/gimp/johdanto.html