HARVINAISET HAASTEET.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kysely vertaistuen kehittämisen tarpeista. 1. Millainen rooli vertaistoiminnalla ja vertaistuella on yhdistyksenne missiossa ja visiossa?
Advertisements

11 VAKUUTUSTUTKIMUS 2012 Esitys Tutkimuksen tavoitteena on selvittää suomalaisten: yleiskuvaa vakuutusyhtiöistä ja vakuutustuotteista riskintuntemusta.
Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy :: © TAK Oy Venäläisten matkailijoina Suomessa maaliskuu 2012 Kapustat Kaakkoon.
Ylipaino on yksi keskeisimmistä terveysuhkista sekä Suomessa että maailmanlaajuisesti. Selvitä suomalaisten ylipainon syntyyn vaikuttavia tekijöitä sekä.
Hampuri, Saksa Löytää suunta, joka mahdollistaa Lions Clubs Internationalin saavuttavan sen täyden potentiaalin kansainvälisenä.
Henkilökohtaisen avun keskus Pääkaupunkiseudulla
Invalidiliiton Harvinaiset-yksikkö
1 EU:n tuki ystävyyskuntatoiminnalle 2006 ehdotuspyyntö ja tulevaisuuden perspektiivit Helsinki, Risto Raivio johtava hallintovirkamies.
Porin kaupunki PERHENEUVOLA.
Harvinaisten neuvottelupäivät Jyväskylä.
SEPA Ohjelma 12.00Lounas, kahvit ja ilmoittautuminen 13.00Tervetuloa - ESATKY, ITKY ja Tietotekniikan Liitto tänään Antti Pellinen, Tikura Oy 13:05Sähköinen.
Sisäänheiton kautta töihin! Vammaisjärjestöjen yhteistyöprojekti Sisäänheitto työelämään!
AV 1. 2 Historia ●Yhdistys perustettu vuonna 1982 Helsingin Yliopistollisessa Keskussairaalassa hoidossa olevien lapsisyöpäpotilaiden vanhempien.
Warkop Oy Hengitysliitto Heli ry Varkauden kaupunki Työtä KoulutustaKuntoutusta.
Yhteistyö kehittämisen avaintekijänä Emma & Elias –ohjelma.
Tukitoimintaa syömishäiriötä sairastaville ja läheisille
Vanhustyön vastuunkantajat
Suomen JNCL-perheiden tukiyhdistys ry
Kelan palvelut Pia Kankare
Energiavuosi Energiavuosi 2008 tiedotustilaisuus Energiateollisuus ry.
SUOMEN PANKKI | FINLANDS BANK | BANK OF FINLAND Yritysrahoituskysely 2012.
Lasten mielenterveyspalvelujen porrastus – uudet tehtävät 2012 alkaen
Mielenterveysbarometri 2006 Puheenjohtaja Pekka Sauri.
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
toiminnanjohtaja, FT, TtM Virpi Pennanen
CP-vammaisten aikuisten hyvinvointi ja kuntoutus elämänkaarella -projekti vuosina CP- ikä/kunto -projekti (CPIK) Invalidiliitto ry hallinnoi.
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 Pelkosenniemi 1.
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 Kemi 1. ELINKEINOPOLITIIKAN TILA 2.
KPL TIET KADUT.
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014
Anna tutki: Naisen asema työelämässä.
Yleisohje Diasarja on jaettu kolmeen osaan esitettäväksi joko kokonaan tai soveltuvin osin: ensimmäisessä osiossa (diakuvat 1-7) tuodaan vammaisen samanarvoisuus.
Harvinaiset sairaudet Suomessa
Realisoituuko työvoimapula - välityömarkkinoistako ratkaisu?
UMF I Luento 1. Aika Luennot, Klo 14–16 to 4.9 – ke 10.9 ke 24.9 – ke 1.10 ke – pe Demot, Klo 10–12/12–14/14–16 Pe 12.9, Ti 16.9, Pe 19.9.
KAAKKOIS-SUOMEN TYÖMARKKINOIDEN KATSAUS 2012  Ilmestyy piakkoin sähköisessä muodossa  Teemoina:  Väestö, työikäinen väestö, tuotanto, työllisyys, työttömyys.
Seinäjoki kisa A Tuomari: Tytti Lintenhofer ALO 12kyl, 4pys Kyl:
Työttömät* työnhakijat ELY-keskuksittain *) Työttömät ilman lomautettuja Lähde: Työ- ja elinkeinoministeriön työttömyystilastot Työttömät* työnhakijat,
Eksponentiaalinen kasvaminen ja väheneminen
Vakuutusyhtiöt Suomessa 2009 Julkaisun kuvat. Vakuutusmaksutulon jakauma
Valtakunnallinen kokemuskoulutusverkosto
1 Akavalaisten ja kaikkien palkansaajien palkkatietoja Lähde: Tilastokeskus n Palkkarakennetilasto 2007, diat 2-24 n Sektorikohtaiset palkkatilastot.
Maitotaito PIENEN VAUVAN PÄIVÄ Maitotaito.
Järjestöt toimijoina kunta- ja palvelurakenneuudistuksessa Lahti, Fellmanni Marja Vuorinen Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto.
Suomen Latu Liity – se kannattaa. Suomen Latu on ulkoilun kattojärjestö Suomen Latu on retkeilyn edistäjä, ulkoilun asiantuntija ja kaikille avoin järjestö.
Harvinaiset-seminaari Kohtaamisen tori Merja Monto Invalidiliiton Harvinaiset-yksikkö
Mediaan sitoutuminen Aikakauslehdet, KMT Kuluttaja 2007.
Sosiaalialan Työnantajat ry Sosiaalialan Työnantajat ry on yksityisen sosiaalialan etujärjestö työmarkkina- ja elinkeinoasioissa. Liiton jäsenenä on 1.
Toimintakäytäntöjen vertailu terveyskeskusten välillä Outi Elonheimo Dosentti, LKT APR-benchmarking-seminaari.
Väestö ja väestönmuutokset. Väestö äidinkielen ja iän mukaan Naisten ja miesten tasa-arvo Helsingissä2 Lähde: Tilastokeskus. Miehet.
Vammaisfoorumin esittely
Työsuojelu Suomessa.
Design for All korkeakouluissa? Päivi Tahkokallio — Suomen DfA-verkosto ESOK — Tampere
Itäinen perhekeskus, Lapsiperheiden varhaisen tuen palvelut
1 Vammaispalvelut Ann-Mari Einola, johtava sosiaalityöntekijä Kirjoita tähän nimi Dian perustyyli -tilassa: Lisää alatunniste.
Tilastollisesti merkitsevä nousu Tilastollisesti merkitsevä lasku Edelliseen aineistoon KMT 2005 verrattuna* KMT Kevät06 puolivuosiaineisto KMT SYKSY05/KEVÄT06.
Copyright Syömishäiriöliitto-SYLI ry
Ohjelma Tilaisuuden avaus Huumehaittojen vähentämisen tavoitteet, menetelmät ja tulokset Suomessa Jouni Susi, psykiatrinen sairaanhoitaja.
Tuki- ja liikuntaelinsairaudet
Sydän- ja verisuonitaudit
KOTI Kotipalvelu Perhetyö Järjestöt Koulu Vertais- tuki Kulttuuri- ja liikunta- palvelut Harras- tukset Päihde- ja mielen- terveys- palvelut Päihde- ja.
KUVE 2. kokous Kuntoutussäätiö Asialista Kokouksen avaus ja lähetekeskustelu KUVEn verkostotyölle Kuntoutus keskiöön –ja heti! professori Erkki.
Parasta Lapsille ry Taru Heinonen vapaaehtoistoiminnan kehittäjä.
Kati Multanen, Kokemustoimintaverkoston ohjausryhmän varapuheenjohtaja (Järjestösuunnittelija, Suomen Diabetesliitto ry) Kokemustoiminta alueellisella.
Harvinaiset-verkosto Harvinaissairaan kokonaisvaltaisen arjen asiantuntijuutta Järjestöjen yhteistyötä harvinaisten sairaus- ja vammaryhmien hyväksi.
Mikä näistä mielestäsi kuvaa terveyttä? Perustele.
YTY AKATEMIA: MIHIN SUUNTAAN KUNTOUTUS? YTY & STM
Vaikeavammaisten kuntoutus
Terveyspoliittinen työ reumaliitossa
Henkilökohtaisen avun keskus Helsingin ja Kauniaisten alueella
Esityksen transkriptio:

HARVINAISET HAASTEET

MIKÄ ON HARVINAISTA? Harvinaisuuden määritelmä pohjoismaissa 1 henkilö/10 000 asukasta 100 henkilöä/miljoona asukasta Suomessa kuhunkin vammaryhmään kuuluu max. 500 henkilöä

….harvinaisuuden määritelmä EU 5/10 000 USA 7,5/10 000 diagnooseja n. 8 000 6 % EU:n väestöstä 25 miljoonaa asukasta 75 % koskettaa lapsia

….harvinaisuuden määritelmä aiheuttaa pysyviä haittoja monissa arkielämään liittyvissä toiminnoissa

HAASTEITA diagnoosin saaminen viivästyy väärät diagnoosit turhat hoidot hoitokeinot eivät ole vakiintuneita hoitoon erikoistuneita yksiköitä on liian vähän ja ovat usein kaukana

….haasteita oireet ja ongelmat ovat outoja hoitohenkilökunnalle ajantasaista tietoa ei ole tai se on vaikeasti löydettävissä asenteet moniongelmaisuus ennuste vertaistuki

MITÄ NÄMÄ VAMMAT JA SAIRAUDET OVAT? perinnöllisiä uuden geenimutaation aiheuttamia traumaattisia syy tuntematon

MISSÄ TUTKITAAN? Perinnöllisyyslääketieteen alaan kuuluu harvinaisten sairauksien diagnostinen määrittely ja periytyvyystutkimukset perinnöllisyysklinikat yliopistosairaaloissa (5 kpl) Folkhälsan Väestöliitto

HARVINAISET-VERKOSTO 16 järjestöä tai säätiötä jokaisessa harvinaistyötä tekevä yksikkö kukin erikoistunut oman järjestönsä palveluiden mukaisesti laaja-alainen yhteistyö www.harvinaiset.fi uusi portaali-sivusto: ”Yksi ovi, monta ikkunaa”

Verkoston toimijat Hengitysliitto Heli ry Iholiitto ry Invalidiliitto ry Kehitysvammaisten tukiliitto ry Kuuloliitto ry Rinnekotisäätiön Lasten kuntoutuskoti Munuais- ja maksaliitto Sydänliitto Lihastautiliitto Epilepsialiitto Potilasliitto Parkinssonliitto Näkövammaisten keskusliitto ry Suomen MS-liitto ry Suomen Reumaliitto ry Väestöliiton perinnöllisyyspoliklinikka

INVALIDILIITTO RY Fyysisesti vammaisten valtakunnallinen etu- ja palvelujärjestö 34 000 jäsentä 165 yhdistystä 2 100 työntekijää kokonaistuotto 90 miljoonaa €

….Invalidiliitto 3 kuntoutuskeskusta 5 työklinikkaa, työhönvalmennus- ja työtoiminta-yksikköä tytäryhtiöt (Inva-apuväline,Invatieto, KuuloInva) 5 kuntoutusohjaajaa sh-piireissä Järvenpään koulutuskeskus Validia-palvelut (18)

Invalidiliiton Lahden kuntoutuskeskus perustettu 1989 50 asiakaspaikkaa vuosittain n. 100 erilaista kurssia erityisosaamista vaikeasti vammaisten, perheiden ja harvinaisiin vammaryhmiin kuuluvien kuntoutus

Palveluvalikoima sopeutumisvalmennuskurssit kuntoutuskurssit yksilöllinen kuntoutus avokuntoutus tilapäishoito puheterapeutin ja neuropsykologin avovastaanotot

KUNTOUTUJA-ASIAKKAAT liikunta- ja aivovammaiset henkilöt ja heidän läheisensä vaikeasti vammaiset henkilöt harvinaisiin tuki- ja liikuntaelinvammaryhmiin kuuluvat henkilöt perheet, joissa on vammainen perheenjäsen tulevat eri puolilta Suomea ikähaarukka ”vauvasta vaariin”

MAKSAJA-ASIAKKAAT Kela Terveydenhuolto Sosiaalitoimi Vakuutuskuntoutus VKK Valtionkonttori Raha-automaattiyhdistys Työvoimahallinto Vakuutusyhtiöt

LÄHETTÄJÄ-ASIAKKAAT Julkinen ja yksityinen terveydenhuolto Sosiaalitoimen eri palvelualueet Kansaneläkelaitos Erityishuoltopiirit Kuntoutuslaitokset Perheneuvolat Työvoimahallinto

HARVINAISET-YKSIKKÖ Harvinaisten fyysisesti vammaisten osaamis- ja tukikeskus

TOIMINTA tietoa ja tukea sekä harvinaisille, myös ammattihenkilöstölle tiedottamista; Harava-lehti, diagnoosioppaat, internet yhteistyötä monen alan tekijän kanssa kansainvälinen yhteistyö teematapaamiset aluetoiminta vertaistuki