Nuorten hyvinvoinnin ankkurit Lapissa -hanke 2008 -2010 ESR ja Lapin lääninhallitus Hallinnoija, Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Lapset, nuoret.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Suuri sosiaalinen innovaatio
Advertisements

Maahanmuuttajataustaiset nuoret ja koulutus
Kuuluu Kotka Kymin srk.yhtymään jäseniä n , Paljon lapsiperheitä, Laajenee uusien asuntoalueiden rakentamisen myötä.
”Määrittää ihmisen yksilönä”
Perhesosiaalityö Kokkolassa
Ryhmätyön toiminnat ja mallit Lapin alueella PaKaste ”Hyvinvointiryhmät” PoskeLappi työkokous Kerttu Vesterinen.
N UORTEN PÄIHTEETTÖMYYDEN TUKEMINEN - VANHEMPAINILTAMALLI.
Nuoret puhtausalan kesätöissä
Samran Khezri Turun yliopisto Kasvatustieteen aineopinnot
Tavoitteet Aamu- ja iltapäivätoiminnalla on oma erityisluonteensa, jossa painottuu laadukas vapaa-ajan toiminta → olympiakasvatusmateriaalista poimittiin.
1/17 NIVELVAIHEEN TOIMINTAMALLI Luonnos
Varhaiskasvatus monikulttuuriseksi
Ryhmä 1. Ryhmätyöskentely  Fysiikan kokemukset: monipuolinen henkilöstörakenne, kansainvälisyys, tutkijakoulutettavat tiiviisti mukana, yhteisjulkaiseminen.
Toimintasuunnitelma – Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke.
2. Terveyteen vaikuttavat tekijät
Tutkimusosasto Mitä ja miksi? Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia kokemuksia nuorilla on täystyöllisyysmallista ja työvoimatalossa työskentelystä.
Hahmotelma nuorten ohjaus- ja palveluverkostosta Kokkolassa Nuorta ei jätetä seminaari Ronnie Djupsund.
Hyvän ohjauksen kriteerit perusopetukseen, lukiokoulutukseen ja ammatilliseen koulutukseen Juhani Pirttiniemi Opetusneuvos Opetushallitus Turku
T YTÖT, POJAT JA VÄKIVALTA – KULTTUURINEN KÄYTÄNTÖ, SOSIAALINEN ONGELMA VAI KASVATUKSEN KYSYMYS ? Päivi Honkatukia, VTT, nuorisotutkimuksen professori,
OECD:n Pisa 2006-tutkimuksen ensituloksia
Kemi-Tornion ja Rovaniemen ammattikorkeakouluopiskelijoiden hyvinvointi 2005 Minna Viuhko Otus rs
Terveystieto 7.
Lastensuojelu nuoren tukena
Koulutuksen keskeyttämisen ehkäisy Pedagoginen kehittämistyö Toukokuu 2014 Sauli Korhonen, Mari Kukkola ja Marja Ruotsalainen.
Avustus, Elina Varjonen1 Kansalaisjärjestötoiminnan edellytykset ja merkitys hyvinvoinnin rakentamisessa Pohjois-Karjalan maakunnan järjestöpäivät.
Nuorisoalan kehittäjä Kansalaistoiminnan ja nuorisotyön koulutusohjelma Mikkelin ammattikorkeakoulu.
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
Johtava sosiaalityöntekijä terveyssosiaalityön toimijana
Nuorisotoimi Nuorten työpajatoiminta Lapissa 2009.
Opetushallituksen rahoittama ESR-hanke Manner- Suomen ESR-ohjelma Anki Sundqvist, projektijohtaja.
Nuorista voimaa ja osaamista alueelle Mikkelin Tiedepäivät 2010 Katja Komonen, tutkimusjohtaja Juvenia – Nuorisoalan osaamiskeskittymä.
LIIKUNNASTA HYVINVOINTIA - SEMINAARI Turun lyseon koulu Kello
Tornion kaupungin etsivä nuorisotyö
Nivelvaiheen ohjaus Kesä ohjaus Asiakas määrät kesä- heinäkuu.
Etsivä nuorisotyö.
Kulttuuri osana hyvinvointitoimintaa kunnassa
NUORTEN HYVINVOINNIN ANKKURIT LAPISSA
Sosiaalisen Ydin -foorum Jyväskylä Mitä on sosiaalisuus?
Ajankohtaista tietoa Omnian Ammattistartista ja tehostamishankkeesta
Rahoitus: ESR, Etelä-Suomen lääninhallitus Koulutuskeskus Salpaus – Tavoitteena on edistää nuorten työllistymistä vahvistamalla.
Elämänlaatu Mitkä tekijät vaikuttavat nuoren hyvinvointiin?
Inari + Ivalo Nuorten hyvinvoinnin ankkurit Lapissa Inarin toiminta
MONIKULTTUURISUUS SUOMESSA 6 op
FT, Yliopistonlehtori Taina Kinnunen, kulttuuriantropologia ”If I can find a good job, I may stay” ULKOMAALAISTEN TUTKINTO-OPISKELIJOIDEN INTEGROITUMINEN.
LASTEN SYRJÄYTYMISEN SYNTYMEKANISMIT
On – toteutettava ESR-projekti, jonka tavoitteena on vähentää vuotiaiden nuorten sosiaalista, taloudellista ja työmarkkinallista.
Hannele Niemi Kodin ja koulun yhteistyö opettajankoulutuksen sisältöalueena Hannele Niemi.
Nuorten miesten ja aikamiesten terveyden edistäminen Meri-Lapissa
NUORTEN HYVINVOINNIN ANKKURIT LAPISSA Loppuseminaari/Lapin yliopisto Projektikoordinaattori Katri Kuusela/Poske.
Aikuiskasvatustieteen tutkijatapaaminen Rovaniemi YLIOPISTOKOULUTETTUJEN NUORTEN AIKUISTEN ELÄMÄÄN TYYTYVÄISYYDEN JA ELÄMÄNÄHALLINNAN HAASTEET.
Päihteet ja Mielenterveys. Pohdittavaksi Miten suhtaudut nuorten tupakointiin? Miten koulussasi ehkäistään tupakointia? Miksi tupakoinnin lopettaminen.
Mitä yksilö / yhteisöt / yhteiskunta voi tehdä ehkäistääkseen mielenterveyden häiriöitä? vastaa vain siihen, mitä kysytään (keskity tähän koko vastauksen.
Miten kerron koulutuksestani ja työkokemuksestani suomeksi?
KAUPUNKIELVI SEMINAARI klo Elvi-projektit 1. Ikääntyneiden kotona selviytyminen Kyläelvi Kolmas ikä pohjoisissa suomalaisissa.
Varhaiskasvatuksen arvioinnin lähtökohtia
Mikä EduMAP? Rahoitus EU Horizon2020-ohjelmasta Tampereen yliopiston johtama hanke, yhteistyössä Foredata Oy & 7 kumppania Euroopasta.
Ohjaamot ja etsivä nuorisotyö
Kaikki Käy Koulua -toimintamallin arviointitutkimus
Nuoret kunnan päätöksenteossa
Unelma Lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen tapahtuva työ
Kainuun toiminnallinen osakokonaisuus
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
Lapsuus ja nuoruus.
Perhekeskus kevätseminaari 23. 5
POHJOIS-SUOMEN LASTEN KASTE – HANKE
Työikäisten kuntoutus
Opiskeluhuollon palvelut
Lapin kuntien nuorisotoimen henkilöstö keväällä 2018
Etsivä nuorisotyö Lapissa vuonna 2017
Nuorten työpaja- toiminta Lapissa vuonna 2017
Esityksen transkriptio:

Nuorten hyvinvoinnin ankkurit Lapissa -hanke ESR ja Lapin lääninhallitus Hallinnoija, Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Lapset, nuoret ja sosiaalisen kontrollin muutos Jyväskylä

Taustaa Tavoite edistää lappilaisten nuorten hyvinvointia ja ehkäistä syrjäytymistä, tuottaa hyvinvointitutkimus Avainsanoja nuoruuden siirtymävaihe, syrjäytyminen, kiinnittyminen kotiseutuun Historiaa suunnittelu 2007 keväällä osana Lapin mielenterveyshankkeiden toimintaa (Poske ja Lapin yliopisto) HallinnoijaPohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Kuntayhteistyö Inari, Kolari, Ranua ja Kemijärvi Osatoteuttajat Lapin yliopisto, sosiaalityön laitos ja taiteiden tiedekunta

Tutkimusta Tutkija Riikka Sutinen (Lapin yliopisto, sosiaalityön laitos) Alustavat tutkimuskysymykset 1)Mikä on lappilaisen nuoren psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin tila? (lomakekysely) 2)Mistä tekijöistä (ankkureista) nuoren psyykkinen ja sosiaalinen hyvinvointi rakentuu? (haastattelu) 3)Mitkä ankkurit vaikuttavat nuoren hyvinvointiin ja kiinnittymiseen yhteiskuntaan nuoruuden siirtymävaiheessa? Lomakekysely 9. luokkalaisille hankekunnissa (N=360) Yksilöhaastattelu 15 – 18-vuotiaille nuorille, tarkennetaan hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä lomakekyselyn tulosten pohjalta (haastatteluun mukaan sekä siirtymävaiheessa onnistuneita ja epäonnistuneita) Ryhmähaastattelu, pohditaan hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä nuorten omien ajatusten pohjalta

Taidetta Koulutusjaksot (Lapin yliopisto, taiteiden tiedekunta) Mediaympäristö nuorten hyvinvoinnin tukena Taide nuorten hyvinvoinnin tukena Viedään kokeiluna innovatiivisia taiteita ja mediaympäristöjä hyödyntäviä toimintamalleja hankekuntien nuorten parissa toimivien tahojen käyttöön ja testaan niitä yhdessä nuorten kanssa Kehitetään hankkeessa tuotetun tiedon ja kehittämistyön pohjalta pysyviä taiteita ja mediaympäristöjä hyödyntäviä toimintamalleja, jotka vastaavat hankekuntien nuorten tarpeita

Aloitusseminaari Rovaniemellä Osallistujat: yliopiston ja Posken hanketiimit, kuvataidekasvatuksen ja sosiaalityön opiskelijat, yhteistyökuntien nuorisosihteerit, nuoria 2 -3 jokaisesta kunnasta Yhteistä kunnille Luonto on positiivinen voimavara Pitkät välimatkat haasteena Peruskoulun jälkeisen koulutuksen vähäisyys  muutto, varhainen itsenäistyminen, koulun keskeytys riskejä

Pohdittavaa Miten taiteen toimintamalleja voidaan hyödyntää peruskoulun ja nuorisotoimen yhteistyössä? Millaisia ovat ne sosiaalisen, kulttuurisen ja fyysisen ympäristön ankkurit, jotka auttavat nuoria siirtymävaiheessa? Millaisia onnistumisen ja osallisuuden kokemuksia taide voi tarjota siirtymävaihetta lähestyville ja sitä eläville nuorille?

OPM 2005:33 Tutkintoon johtavan koulutuksen kokonaan keskeyttäneiden, välittömästi koulutuksesta syrjäytymisen vaarassa olevien nuorten määrä voi olla vuositasolla jopa Nuorten seuranta nivelvaiheessa, siirryttäessä koulutusmuodosta toiseen vaihtelee ja riippuu kunnasta. Nuoret, jotka ovat suorittaneet oppivelvollisuutensa, mutta ovat alle 17-vuotiaita, eivät kuulu minkään ”järjestelmän piiriin”. Nivelvaiheen toteutumiseen vaikuttavat muutkin kuin suoranaisesti kouluun/oppilaitokseen liittyvät tekijät, kuten erilaiset elämäntilanteisiin liittyvät vaikeudet, nuoren sosiaalinen tilanne ja perheen antama tuki tai sen puute. Nivelvaihe on ymmärrettävä pidempänä siirtymävaiheena, jossa nuori alkaa asteittain selkiyttää omaa paikkaansa yhteiskunnassa

Yhteystiedot Hankkeen kotisivut: Projektikoordinaattori Heli Villanen Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Myllärintie 35, Rovaniemi, . tel Tutkija Riikka Sutinen Lapin yliopisto, yliopistonkatu 8, Rovaniemi . tel