Windowsin Historia. Yleistä historiaa Windows kehitettiin alun perin MS-DOSin käyttöliittymäksi. Ohjelmalla pyrittiin helpottamaan IBM:n tietokoneiden.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Internet ohjelmointi ympäristönä- webtop -web 2.0 kulttuurin alkuaskelet tietosovelluksien siirto yksittäisistä laitteista ja käyttöjärjestelmistä> www-alustaisiksi.
Advertisements

Tietokoneen käyttöjärjestelmä
Apua Averkey Pro:n mahdollisiin teknisiin ongelmiin Rami Rajala EP-Engineering Oy
Tietojenkäsittelyn osatekijät
Muistit, apumuisti, cd-, dvd-levyt ja asemat, USB-muisti
1 EU:n tuki ystävyyskuntatoiminnalle 2006 ehdotuspyyntö ja tulevaisuuden perspektiivit Helsinki, Risto Raivio johtava hallintovirkamies.
Tiedonhaku Internetistä PODCASTING Katarina Andersson TU08se
Johdatus Linuxiin Mauri Heinonen
IBM WebSphere Application Server Mediatekniikan Seminaari Mikko Matilainen.
Digitaalinen video Perusteet. Videokamerat • Analogiset VHS ja SHVS -kamerat • Digital 8 –kamerat –Digital 8 –kasetit tai 8 mm tai 8 Hi –kasetit • Mini.
Älypuhelimet. Tietoisku  Älypuhelimiksi luetaan puhelimet joissa on kämmentietokoneen ominaisuuksia normi toimintojen lisäksi.  Ensimmäinen älypuhelimeksi.
Tietokone Koostuu keskusyksiköstä, näytöstä, näppäimistöstä, hiirestä sekä muista mahdollisista lisälaitteista. Pöytäkoneiden lisäksi löytyy myös kannettavia.
Nuorten suosima nettiyhteisö
YV9TV1-07 Mikron käyttöönotto ja ylläpito Juha Korhonen
VMware workstation. VMware •Virtual Machine •Yhtiö perustettu vuonna 1998 •1999 julkaisi ensimmäisen tuotteen: VMware for workstations •2001 tuli VMware.
Tietojenkäsittelyn osatekijät
Vapaa Ohjelmisto.  Vapaa ohjelmisto on ohjelmisto jota voi käyttää, tutkia, muuttaa ja jakaa eteenpäin vapaasti.  FLOSS (Free / Libre Open Source Software)
Toimisto-ohjelmat Linuxissa
Elämyshankekyselyn tulokset © Sovita Toteutus: Opiferum1.
Windows NT Mika Purmonen
Tiedonhaku Internetistä
Internetistä haku: USB portti – tiedonhaun vertailua Jouni Ojanperä TP09S
Java-ohjelmointikieli -Javasta ohjelmointikielenä -ohjelmontivälineistä -opasteista.
Suse / OpenSuse Antti Hartikainen. Terminologiaa SUSE = Saksalainen monikansallinen yritys, asiakkaina yritykset. SUSE Linux Enterprise = SUSEn kehittämä.
Ja virtualisointiohjelmistot -Marko Haaja ja Joni Suntio
Winpilot on pelkkä ohjelma. Windows ohjelman päivittäminen on helppoa ja laiteriippumattomuus pitää kustannukset kurissa. Numerot ja suunnat muuttuvat.
LINUX Anniina Fagerström, Valtteri Karttunen, Tuukka Koivisto, Niko Liukka, Joonas Salminen ja Janne Strömberg 25/10/2013 LINUX.
Linux Mint 16 ”Petra” Alexey Keränen. Työpöytäympäristöt  Xfce  CPU 700 MHz, Ram 384 MB, HardDrive 5 GB  Cinnamon  CPU 700 MHz, Ram 512 MB, HardDrive.
Käyttöjärjestelmät ja ohjelmien päivittäminen Sami,Jarkko Myllytulli Mytlpt09e 2010.
Instagram Katariina Toivonen.
Tietokone Koostuu keskusyksiköstä, näytöstä, näppäimistöstä, hiirestä sekä muista mahdollisista lisälaitteista. Pöytäkoneiden lisäksi on kannettavia tietokoneita.
GIMP ja muut kuvankäsittelyohjelmat
Käyttöjärjestelmien käynnistyminen
GNU-ohjelmointityökalut Jussi Raunio TI09OHJ
Tehnyt: Jaska Kauppila Ti10 TIVE.  GIMP (GNU Image Manipulation Program) on yksi suosituimpia ilmaisia kuvankäsittelyohjelmia  Sitä on käännetty usealle.
Tietokonemadot Aleksi Tarhonen Henri Yletyinen.
Kuinka tehdä blogi o365:ssä
Mandrake linux Seminaarityö. Linux -Linux on vapaa Unix-tyyppinen käyttöjärjestelmä. Tavallisesti Linuxista puhuttaessa tarkoitetaan "levitysversiota"
GIMP ja muut kuvankäsittelyohjelmat
WMware, Wine, Win4Lin & Bochs Voiko windows-ohjelmia käyttää Linuxissa ?
Toimisto-ohjelmat Linuxissa Mikael Hätinen & Antti Ukkonen OH2.
Mandriva Linux eli Mandrake Linux Toni Näppi EL2.
Jaakko Markkanen & Ari Laine. Yhteisö, joka kehittää työpöytäympäristöä KDE SC (Software Compilation) Avoimen lähdekoodin ja voittoa tavoittelematon yhteisö.
 toimintakäsikirjan päivitysten tilanne  prosessikuvausten tilanne (voimme tarkastella jo päivitettyjä prosessikuvauksia)  Flamma-julkaisujärjestelmän.
Roni Leinonen.  Nimi tulee Gentoo pingviinistä, joka on nopeiten uiva pingviinilaji  Ensimmäinen versio julkaistiin vuonna 2002  Käyttäjällä on täysi.
 MODx on julkaisujärjestelmän ja sovelluskehyksen risteytys, jonka lisenssinä on kaikille ilmainen avoimen lähdekoodin GNU GPL. MODx on suunniteltu ammattilaisten.
Iak115 Dokumenttien käsittely ja tietoverkot Dokumenttien käsittely ja tietoverkot — kurssirunko 1. Windows-käyttöliittymä ja ‑ tiedostojärjestelmä;
SUSE linux Sami Kiviharju OH Historiaa.
Toukokuu ● Kesäjäät kerran viikossa – – – – – – – – –
Ja muut kuvankäsittelyohjelmat
TAMPEREEN KAUPUNKI – TALOUS- JA STRATEGIARYHMÄ 1 Ennakkotietoja työpaikoista vuodelta 2004 Vuoden 2004 ennakkotiedot työpaikoista julkaistiin
Webin historia Tietojenkäsittelytieteen historia –seminaariesitelmä Helsingin yliopisto –
Monimedian työkurssi www-teknologioiden rajoitteet Ilmari Laakkonen Huone 6535, päivystys pe 16-17
Windows 2000 Jukka Stranden Marko Suhonen Käyttöjärjestelmät Seminaari 2006.
Monimedian työkurssi www-teknologioiden rajoitteet Ilmari Laakkonen.
.NET ohjelmointi C#-kielellä RäsSe, lokakuu 2004.
MS-DOS Tekijät: Antti Pohjonen Juho Vartiainen Ville Varma.
Päivityspaketit. WINDOWS Versiot XP, 7, 8 ja 10 Windows XP Julkaistu , tuki lopetettu > elinkaari 12,5 vuotta Kolme päivityspakettia.
SUSE Linux. Alunperin saksalainen lokalisointi Slackwaresta Julkaistiin vuonna 1994 S.u.S.E Linux 1.0:na Myöhemmin sisällytettiin Jurix- käyttöjärjestelmä.
RASPBERRY PI Yhden piirilevyn tietokone.. SISÄLLYS  Yleistä tietoa  Teknistä höpinää  Käyttöjärjestelmät  Pelaaminen Raspberryllä  Yhteenveto  Kysymykset.
GNOME JA KDE. MITÄ OVAT GNOME JA KDE? - Avoimen lähdekoodin työpöytäympäristöjä - Graafinen käyttöliittymä ja käyttöalusta sovelluksille - Tarkoitus helpottaa.
Tulevaisuuden koulu -kysely
WWW-sisällönhallintaohjelmistot
Jobmate Slim näppäimistö
Sisältö PostgreSQL MySQL Historia yms. ORDBMS Ominaisuuksia Asennus
Tammikuu 2010 MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI LAUANTAI
Tammikuu 2010 SUNNUNTAI MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI
Riku Heino ja Milo Hakalahti
Elokuu 2009 MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI LAUANTAI
RUOKAKASVATUKSEN VUOSIKELLO
Esityksen transkriptio:

Windowsin Historia

Yleistä historiaa Windows kehitettiin alun perin MS-DOSin käyttöliittymäksi. Ohjelmalla pyrittiin helpottamaan IBM:n tietokoneiden käyttöä. Tarkoituksena oli parantaa niiden kilpailukykyä Applen Macintosh-koneita vastaan. Windows kehitettiin alun perin MS-DOSin käyttöliittymäksi. Ohjelmalla pyrittiin helpottamaan IBM:n tietokoneiden käyttöä. Tarkoituksena oli parantaa niiden kilpailukykyä Applen Macintosh-koneita vastaan. Nykyään Windows on maailman käytetyin käyttöjärjestelmä, joskin sen mainetta on tuhrinut monet monopolisyytteet ja epävakaus. Nykyään Windows on maailman käytetyin käyttöjärjestelmä, joskin sen mainetta on tuhrinut monet monopolisyytteet ja epävakaus. Windows 3.0 julkaistiin 1990, ja siitä tuli suunnattoman suosittu. Vähitellen DOS-ohjelmat alkoivat siirtyä graafiseen ympäristöön. Windows 3.0 julkaistiin 1990, ja siitä tuli suunnattoman suosittu. Vähitellen DOS-ohjelmat alkoivat siirtyä graafiseen ympäristöön. Windows 95 oli seuraava askel, se mm. uudisti verkkotoiminnon ja käyttöliittymän. Windows 95 oli seuraava askel, se mm. uudisti verkkotoiminnon ja käyttöliittymän. Windows-käyttöjärjestelmäpakettiin kytkettyjä ohjelmia ovat mm. Internet Explorer ja Windows Media Player Windows-käyttöjärjestelmäpakettiin kytkettyjä ohjelmia ovat mm. Internet Explorer ja Windows Media Player

Windows 1/2/3 Windows 1 Windows 1 Microsoft Windows 1.0 ilmestyi vuonna 1985 Microsoft Windows 1.0 ilmestyi vuonna Windows 1 oli ensimmäinen Windows-versio ja myös ensimmäinen Apple Macintosh-tyylinen käyttöliittymä PC- koneille. Windows 1 oli ensimmäinen Windows-versio ja myös ensimmäinen Apple Macintosh-tyylinen käyttöliittymä PC- koneille.Apple Windows 2 Windows 2 Microsoft julkaisi Windows 2.0:n vuonna Microsoft julkaisi Windows 2.0:n vuonna VGA-grafiikkastandardin tuki tuli Windows 2.0:n mukana. VGA-grafiikkastandardin tuki tuli Windows 2.0:n mukana. VGA Käyttäjät pystyivät myös asettelemaan ikkunoita päällekkäin. Käyttäjät pystyivät myös asettelemaan ikkunoita päällekkäin. Windows 2.0 oli myös ensimmäinen Windows, johon oli tehty Microsoft Word ja Microsoft Excel. Windows 2.0 oli myös ensimmäinen Windows, johon oli tehty Microsoft Word ja Microsoft Excel.

Windows 3.x Windows 3.0 Windows 3.0 Windows 3.0 julkaistiin 22. Toukokuuta Windows 3.0 julkaistiin 22. Toukokuuta Versio 3.0 oli ensimmäinen laajan suosion saavuttanut Windows-versio Versio 3.0 oli ensimmäinen laajan suosion saavuttanut Windows-versio Windows 3.1 Windows 3.1 Windows 3.1 julkaistiin 18. maaliskuuta Windows 3.1 julkaistiin 18. maaliskuuta :n tärkein uudistus oli Truetype- fonttijärjestelmä. 3.1:n tärkein uudistus oli Truetype- fonttijärjestelmä. 3.1 sisälsi äänikorttituen. 3.1 sisälsi äänikorttituen. 3.1 sisälsi Windows-logon sekä Miinaharavan 3.1 sisälsi Windows-logon sekä Miinaharavan

Windows 95 Windows 95 julkaistiin 24. Elokuuta Windows 95 julkaistiin 24. Elokuuta Windows 95 oli ensimmäinen DOS-pohjainen Windows-versio, jota Microsoft markkinoi itsenäisenä käyttöjärjestelmänään. Windows 95 oli ensimmäinen DOS-pohjainen Windows-versio, jota Microsoft markkinoi itsenäisenä käyttöjärjestelmänään.DOS Windows 95 oli lähinnä markkinointitekninen muutos, jossa MS- DOSia ja Windowsia alettiin myydä yhtenä kokonaisuutena. Windows 95 oli lähinnä markkinointitekninen muutos, jossa MS- DOSia ja Windowsia alettiin myydä yhtenä kokonaisuutena.MS- DOSiaMS- DOSia Windows 95:n käyttöliittymä oli täysin uudistettu ja se oliensimmäinen Windows-versio, jossa käytettiin käynnistä- valikkoa. Windows 95:n käyttöliittymä oli täysin uudistettu ja se oliensimmäinen Windows-versio, jossa käytettiin käynnistä- valikkoa.käyttöliittymä Windows 95:n myöhemmät versiot tukivat USB-hiiriä ja - näppäimistöjä. Tätä versiota ei kuitenkaan saanut ostaa, vaan sitä toimitettiin vain laitevalmistajille, eikä ominaisuutta toimitettu päivityksenä. Windows 95:n myöhemmät versiot tukivat USB-hiiriä ja - näppäimistöjä. Tätä versiota ei kuitenkaan saanut ostaa, vaan sitä toimitettiin vain laitevalmistajille, eikä ominaisuutta toimitettu päivityksenä.USB

Windows 98 Windows 98 julkaistiin 25. kesäkuuta Windows 98 julkaistiin 25. kesäkuuta Windows 98 toi mukanaan APG- ja USB tuet. Windows 98 toi mukanaan APG- ja USB tuet. Muita ominaisuuksia ovat usean näytön tuki ja sisäänrakennettu Internet Explorer 4.0. Muita ominaisuuksia ovat usean näytön tuki ja sisäänrakennettu Internet Explorer 4.0. Windows 98 on huomattavasti laajempi kuin edeltäjänsä Windows 95. Windows 98 on huomattavasti laajempi kuin edeltäjänsä Windows 95.Windows 95Windows 95 Laitteistovaatimus oli 66 MHz tai nopeampi suoritin ja 16 MB RAM muistia. Laitteistovaatimus oli 66 MHz tai nopeampi suoritin ja 16 MB RAM muistia. Windows 98:n eniten mainostettu uutuus oli PnP (Plug and Play), jonka tarkoituksena oli tehdä oheislaitteiden ja laajennuskorttien liittäminen helpoksi. Windows 98:n eniten mainostettu uutuus oli PnP (Plug and Play), jonka tarkoituksena oli tehdä oheislaitteiden ja laajennuskorttien liittäminen helpoksi.PnP

Windows Me Windows Me julkaistiin 14. syyskuuta 2000 Windows Me julkaistiin 14. syyskuuta 2000 Windows me koostui lähinnä suhteellisen pienistä päivityksistä, kuten Internet Explorer 5.5. Windows me koostui lähinnä suhteellisen pienistä päivityksistä, kuten Internet Explorer 5.5.Internet ExplorerInternet Explorer Käyttöjärjestelmän mukana tuli myös Windows Media Player 7, jonka oli tarkoitus kilpailla silloista hallitsevaa mediasoitinta, RealNetworksin Real Playeria, vastaan. Käyttöjärjestelmän mukana tuli myös Windows Media Player 7, jonka oli tarkoitus kilpailla silloista hallitsevaa mediasoitinta, RealNetworksin Real Playeria, vastaan. RealNetworksinReal Playeria RealNetworksinReal Playeria Sekä IE 5.5 että Media Player 7 olivat vapaasti ladattavissa Internetistä myös aikaisemmille Windowsin versioille. Sekä IE 5.5 että Media Player 7 olivat vapaasti ladattavissa Internetistä myös aikaisemmille Windowsin versioille. Internetistä Windows Me sisälsi järjestelmänpalautus-toiminnon, jonka oli tarkoitettu helpottamaan vianselvitystä ja ratkaisemaan ongelmia. Windows Me sisälsi järjestelmänpalautus-toiminnon, jonka oli tarkoitettu helpottamaan vianselvitystä ja ratkaisemaan ongelmia. Windows ME kohtasi kritiikkiä. Jotkin kutsuivat sitä huonoimmaksi Windowsiksi sitten version 3.0. ME oli varsin epävakaa, joka ruokki Internetissä olevaa Windows- ja Microsoft huumoria. Windows ME kohtasi kritiikkiä. Jotkin kutsuivat sitä huonoimmaksi Windowsiksi sitten version 3.0. ME oli varsin epävakaa, joka ruokki Internetissä olevaa Windows- ja Microsoft huumoria.

Windows 2000 Microsoft julkisti Windows 2000:n 17. helmikuuta Microsoft julkisti Windows 2000:n 17. helmikuuta Microsoft 17. helmikuuta2000 Microsoft 17. helmikuuta2000 Windows 2000 on huomattavasti vakaampi kuin aikaisemmat versiot. Windows 2000 on huomattavasti vakaampi kuin aikaisemmat versiot. Microsoft on julkaissut Windows 2000-käyttöjärjestelmään neljä päivityspakettia, joista uusin on vuonna 2003 julkaistu Service Pack 4. Microsoft on julkaissut Windows 2000-käyttöjärjestelmään neljä päivityspakettia, joista uusin on vuonna 2003 julkaistu Service Pack 4.