Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Internet ohjelmointi ympäristönä- webtop -web 2.0 kulttuurin alkuaskelet tietosovelluksien siirto yksittäisistä laitteista ja käyttöjärjestelmistä> www-alustaisiksi.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Internet ohjelmointi ympäristönä- webtop -web 2.0 kulttuurin alkuaskelet tietosovelluksien siirto yksittäisistä laitteista ja käyttöjärjestelmistä> www-alustaisiksi."— Esityksen transkriptio:

1 Internet ohjelmointi ympäristönä- webtop -web 2.0 kulttuurin alkuaskelet tietosovelluksien siirto yksittäisistä laitteista ja käyttöjärjestelmistä> www-alustaisiksi. -> tämä mahdollisti jatkuvan ja ajantasaisen globaalin päivityksen atk sovellukselle. siitä tuli palvelu eikä pakotettu tietokoneohjelma.

2 SOA; Service-Oriented Architecture = IT infrastruktuuri, joka antaa mahdollisuuden eri sovelluksien välistä infon jakelua. mitä ikinä teet yhdessä sivustossa vaikutta toiseen, ja saat esim. sinulle kohdistettuja mainoksia...

3 IT evoluutio jatkuu... -97 Microsoft julkaisi Explorer selaimesta version 4.0, missä pystyi tilata kanavia päivittyvine sisältöineen. -> samanaikaisesti www-selaimeen tuli toimivia tekstinkäsittely ja kalenteri sovelluksia.

4 Ajax (Asynchronous JavaScript And XML) = hybridi ohjelmointikieli www-selaimeen -> siinä yhdistellään java scriptiä, dynaamista HTLM ja CSS:tä XML:ään. (XML ei kuitenkaan pakollinen) ->tämä on erään kuin "teknologia alustana" webissä

5 Ajaxin läpimurtoon 1900-luvun www:ssa vaikutti 2 asiaa: 1) siirtonopeuksien kasvu 2) palvelutarjoajien kiinnostus ratkaista asiakkaan datan tallentaminen Ajaxin pääperiaatteet: -välttää www-ikkunan lataaminen koko ajan -koko www-näkymän koko päivittäminen niin päivitetään vaan osan. =NOPEUS

6 Ajaxin hyvät puolet: -helppo levittää -se on alustariippumaton -koneelle ei tarvitse asentaa mitään päivitysohjelmaa -hyvännäköinen kun käytössä on kaikki www-teknologiat Ajaxin huonot puolet: -virheiden jäljittäminen(debugging) hyvin työläistä

7 Mashupit ja Web API- google maps - Mashupit perustuvat Web API:in eli ohjelmoitaviin www-palveluiden rajapintoihin (tarjoajia mm. Amazon,BBC,Google,Nas ja Yahoo) - Mashup mahdollistaa dynaamisten ja vuorovaikutteisten www-sovelluksien luomisen ja se sisältää monia Web 2.0 liitettyjä piirteitä. Ohjelmoijat voivat mashupin avulla luoda nopeasti uudentyyppisiä sovelluksia eri palvelun-,informaation- sekä käyttöliittymien tarjoajien välillä.

8 - Adrian Holovatyn ajatellaan luoneen mashup kulttuurin. Hän ohjelmoi ChicagoCrime.org - mashupin, josta näkee Google Mapsin kartan avulla nopeasti, mihin aikaan ja missä päin Chicagoa on tehty rikoksia. - Tämän uskotaan innoittaneen mm. Googlea tarjoamaan Web API-rajapintaa, jonka jälkeen mashupit ja kokonaan uudenlaiset www- sovellukset lisääntyivät räjähdysmäisesti kesällä 2005.

9 - Tyypillisessä mashupissa haetaan karttakäyttöliittymä internet tarjoajalta ja karttaan liitettävä dynaaminen paikkatieto toisaalta. - Lähestymistapana käytetään monesti toteuttajan ulkopuolista, maksuttomasti saatavaa dataa ja käyttöliittymiä, tai oman informaation /palveluiden päälle rakennettuna. Käyttöliittymä tarjoajat saavat mm. lisäarvoa kaupallisista sovelluksista tai datan uudentyyppisestä esittämisestä ja uusista tietotuotteista.

10 - Yksi suosituimmista käyttöliittymistä on Google Maps, jonka suosio perustuu helposti navigoitavana visuaalisena karttana (esim. myytävät asunnot tai vaikkapa huoneistohotellien sijainti ja web2.0 tyylinen käyttäjien mahdollisuus lisätä informaatiota tai arviointeja) - Mashup ohjelmointi perustuu JavaScript- kieleen. Data haetaan verkkopalvelimilta ja itse mashup yhdistää datavarannot ja käyttöliitymät. Kehitystyön haasteita ovat mm. tietoturvan varmistaminen,kuten dokumenttien käsittely muussa kuin html- muodossa.

11 - Mashup on Ajaxia kevyempi tapa hyödyntää web 2.0 konseptia sovellus-ja palvelutuotannossa. - Toimiva ja hyödyllinen mashup parantaa verkkopalvelun suosiota ja sen avulla voi saada globaalia julkisuutta näyttämällä osaamisensa. - Web 2.0 yhteisöllisyyden ja blogien myötä tieto uudesta toimivasta ideasta leviää minuuteissa kaikkialle.


Lataa ppt "Internet ohjelmointi ympäristönä- webtop -web 2.0 kulttuurin alkuaskelet tietosovelluksien siirto yksittäisistä laitteista ja käyttöjärjestelmistä> www-alustaisiksi."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google