Astma s. 113 - 114 Title.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Milloin on kyse lääkevahingosta?
Advertisements

Mitä ilmansaasteet ovat?
Ympäristökeskuksen varautuminen katupölyyn
Päihteiden käyttö ja tuberkuloosi
Aivoverenkierron häiriö oireina mm.
Sisäilmayhdistys Allergia- ja Astmaliitto Asumisterveysliitto Hengitysliitto Sosiaali- ja terveysministeriö Ympäristöministeriö Sisäilmayhdistys Allergia-
Mirja Heikkinen, Laura Lindroos ja Riikka Sotaniemi
Sisäilmayhdistys Allergia- ja Astmaliitto Asumisterveysliitto Hengitysliitto Sosiaali- ja terveysministeriö Ympäristöministeriö Sisäilmayhdistys Allergia-
PIENTEN LASTEN ASTMA Anna Pelkonen, LT
Keuhkoahtaumatautipotilaan perioperatiivinen hoito
ILMANSAASTE – PLANEETTAMME ONGELMA Astma, allergiat, keuhkolaajentuma, keuhkoputkentulehdus, syöpä, sydäntaudit… Viimeisen 10 vuoden aikana sairastuneiden.
Kansantaudit.
Keuhkot ja hengitys Mankkaan koulu Helena Rimali -
Diabetes s. 65 –
Tules - Tuki- ja liikuntaelinsairaudet
S. 152 – I7e8NrYHE Uni s. 152 – I7e8NrYHE.
Keuhkosairaudet ja liikunta
Ulkoilman epäpuhtauksien terveysvaikutukset
 Tutoriaalissa käytettiin ilmeisesti Espanjan kieltä, joten en tiedä mikä sen nimi on, mutta tuloksena on esimerkiksi autolehden kannen taustakuva. Kuvaa.
Ympäristöterveys s. 162 – 175.
Kappale 21 Kansantaudit ovat väestössä yleisiä sairauksia. Näiden ehkäisy tuottaa suuria säästöjä terveydenhoitokuluissa. Suomalaisten kuolinsyyt kuvassa.
ASTMAN HOITO 2006 OHEISMATERIAALI MED-KOULUTUSOHJELMA A 117
Astma Etiologia Perinnöllisyys Allergia (atopia)
joka 3.lla suomalaisella
SYDÄN- JA VERISUONITAUDIT
Allergiat s
Astma Eeva-Maija Nieminen Keuhkosairauksien erikoislääkäri, LT
Kotitehtävä.
Tuki- ja liikuntaelinsairaudet
Allergiat.
Allergiat.
Allergiat.
Sydän- ja verisuonisairaudet
Karita, Milia, Aino, Iina ja Kirsi
Allergia ja astma + muut hengityselinsai- raudet
Matti, Atte, Olli ja Jasmin
Keuhkot ja hengityselimistö
ASTMAN HOITOTYÖ. Astma eli asthma bronchiale Minkälainen sairaus on astma? -Keuhkoputkien limakalvojen tulehdussairaus  Keuhkoputket ahtautuvat tulehduksen.
LASTEN ja NUORTEN ASTMA
Allergia s. 88 Puolustusjärjestelmän epätarkoituksenmukainen reagointi ympäristössä esiintyviin aineisiin (proteiini / molekyyli / hiukkanen )  allergeenit.
PSYKOOSI JA KAKSISUUNTAINEN MIELIALAHÄIRIÖ
YHDYSKUNTAILMA. Ilmansaasteet Ilmansaasteiksi luetellaan kuuluviksi ne aineet, jotka aiheuttavat haittoja kasvien ja eliöiden terveydelle tai jotka aiheuttavat.
Lääkkeen vaiheet ja vaikutukset elimistössä
Allergia & Astma. Mitä astma on?  Astma on keuhkoputkien limakalvojen tulehdussairaus (inflammaatio)  Limakalvon reagoinnin taustalla on tavallisesti.
KEUHKOSYÖPÄ Rita Klemola & Annika Onnela. KEUHKOSYÖVÄSTÄ…  Maailmanlaajuisesti keuhkosyöpä on yleisimmin diagnosoitu syöpätauti  Se on pääasiassa iäkkäiden.
Astma. Mikä astma on?  Pitkäaikainen keuhkosairaus, johon kuuluvat keuhkoputkien limakalvojen jatkuva tulehdustila (inflammaatio) ja siihen liittyvä.
ASTMA JA COPD (keuhkoahtaumatauti). AIHEUTTAJA Astma -Allergiatekijät, eli allergeenit, kuten siite- ja eläinpölyt -Tulehdus -Flunssan seurauksena -Rasitus,
Astma on lapsuusiän tavallisin pitkäaikaissairaus. Noin prosenttia lapsista potee astmaa ja lisäksi noin viidellä prosentilla on astman kaltaisia.
HENGITYS.
5. ALLERGIA JA ASTMA TERVEYSTIETO 9. TEHTÄVÄ: ENNAKKOTIEDOT  Kirjoittakaa taululle kokonaisilla lauseilla kaikki, mitä tiedätte ja muistatte allergiasta.
Syöpä Syöpä on yhteisnimitys monimuotoiselle tautiryhmälle, johon kuuluu yli 2000 sairautta Jokainen syöpä on oma erilainen sairautensa, jonka syyt, vaarallisuus.
ILMAN EPÄPUHTAUDET Lähteet, torjunta, mahdolliset terveysvaikutukset.
Kuume ja Flunssa. Kuume Kuume on tavallien oire monissa virusten ja bakteerien aiheuttamissa sairauksissa. Tulehdussairauksille on tyypillistä että kuume.
Meeri, Katariina ja Heidi. Riikka 4-vuotta Riikka on 4-vuotias astmaa sairastava tyttö. Hänen perheeseen kuuluvat äiti, isä ja 2-vuotias pikkusisko. Perhe.
Allergia ja Astma. Astman hoito Astmaa hoidetaan lääkkeillä, jotka otetaan yleensä sisäänhengittämällä niitä keuhkoputkien limakalvolle, mutta sitä voidaan.
Keuhkokuume ja virtsatieinfektio
Keuhkofunktiotutkimuksia
Tuki- ja liikuntaelinten sairaudet
Hengityselimistöön vaikuttavat lääkkeet
Tuki- ja liikuntaelinsairudet
Hengitys.
KEUHKOSYÖPÄ …..
Keuhkoahtaumatauti eli COPD
Tules, diabetes, MBO ja keuhkosairaudet
Keuhkosyöpä Keuhkosyöpä syntyy, kun keuhkoputken tai varsinaisen keuhkokudoksen solut muuttuvat pahanlaatuisiksi. Keuhkosyöpä on maailman yleisin syöpä.
Kansantaudit 7 Allergia ja astma.
NIVELREUMA Elena, Marie, Natalia.
ASTMA Bronchiale 12/8/2018.
Altistuskokeista A. Savolainen 2013
Puolustuskeinot: 1. ulkoinen puolustus 2. sisäinen puolustus
Esityksen transkriptio:

Astma s. 113 - 114 Title

Astma on pitkäaikainen tulehdussairaus Taipumus keuhkoputkien ahtautumiseen Tulehdus turvottaa keuhkoputkien soluja Ärtyneet solut tuottavat paljon limaa, hengitys vaikeutuu ja siitä aiheutuu yskää Turvotus saa keuhkoja ympäröivät tahdosta riippumattomat lihakset supistumaan Ilma ei virtaa esteettä keuhkoputkien läpi

Astmassa voi olla oireettomia kausia

Astmakohtaus Hengenahdistus Potilas puoli-istuvaan asentoon ja välitön lääkitys

Inhaloitavat eli hengitettävät lääkkeet Keuhkoputkia avaava lääke Hoitavat lääkkeet rauhoittavat tulehdusta

Oireet Vinkuva hengitys Yöllinen yskä hengenahdistus

2:laista astmaa Allergiaan liittyvä astma Oireita aih. esim. eläinten hilse ja siitepölyt Hengitystieinfektioon esim. flunssaan liittyvä astma Pakkanen, tupakansavu, hajuvesi http://www.youtube.com/watch?v=VW1w7f-QruU

Rasitusastma rasituksesta Ammattiastma johtuu jauhoista, rehuista, homeesta, eläinten hilseestä ja kampaamokemikaaleista