Yliopistojen yhteisen YDW tietovaraston määrityshanke - tilannekatsaus Tampere 18.1.2008

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakulomake Hakulomakkeen luonti, hakeminen ja hakemusten käsittely uudessa palvelussa Marcus Caselius Demotilaisuus.
Advertisements

Ohjelmistokehitys Viikko 2 Mika Salo Pekka Valtonen Asmo Voutilainen
Taloushallinnon koodiston kehittäminen Alustus ammattikorkeakoulujen taloushallinnon seminaarissa Opetusneuvos Eija Somervuori.
@ Leena Lahtinen Helia TIETO JA TIETOKONEOHJELMA  TIETOKONEOHJELMA KÄSITTELEE TIETOJA  TIETOJA VOIDAAN KÄSITELLÄ OHJELMASSA VAIN SALLITUILLA.
Oodin versiot, havaittujen virheiden korjaus sekä kehitysehdotusten eteneminen Laura Vuorinen Kehittämisosasto / Opiskelijarekisteri.
Laatujärjestelmät organisaatioiden kehittämisen ja johtamisen näkökulmista Kaisa Sariola JTO.
Tietokanta.
TIPTOP: käyttöliittymien kehittäminen TaY:ssa. Käyttöliittymän rooli suunnittelutyössä – Oikeaa sovellusta riittävällä tavalla muistuttavan käyttöliittymän.
Raportointiportaali Vipunen
Yhteenvetoa ydin- rajapintojen aamupäivän PlugIT-työpajasta Marko Sormunen PlugIT, Kuopion yliopiston atk-keskus
Mikä on Peppi projekti ja miten se etenee?
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-KOKOA.
Korkeakoulujen esteettömyysverkoston tulevaisuuden toimintamalli: Keskustelua verkoston olemuksesta ja toiminnoista ESOK.
JOENSUU OHJAAJAKOULUTTAJA- TYÖRYHMÄ. 1.1 OHJAAJAKOULUTUKSET A koulukohtaisesti: moduuli 1 B yksiköiden välisessä yhteistyössä: moduuli 2 (Jyväskylä,
KDK-asiakasliittymä – linjauksia 2012 Keskuskirjastokokous Kristiina Hormia-Poutanen.
Tietojärjestelmän suunnittelu
Korkeakoulujen ja opetusministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-XDW Käsitemäärittely,
CSC / Tietohallinnon asiakkaat ja tuotteet / Teemu Kemppainen TKI-käsitemallinnustyöpaja klo Esittäytyminen 5 min Käsitemallin.
CSC / Tietohallinnon asiakkaat ja tuotteet / Teemu Kemppainen Aikataulu 09:00-09:30Mallin kehitys versioon 1 ja tästä eteenpäin; UML-notaatio.
CSC / Tietohallinnon asiakkaat ja tuotteet / Teemu Kemppainen Käsitemalli kuvaa relevantit tiedot kohdealueelta. Tietotarpeet määrittävät relevantit.
Keskustelua vuoden 2015 opiskelijavalintoihin valmistautumisesta OHA-forum Tuija Pasanen, UEF.
4.2 Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon toteuttaminen s.11.
Tiedonkerääminen Tietoa kerätty (ei kattavasti):  olemassa olevista hankkeista ja ideoista  kirjallisuudesta  tutkimuksista  sekalaista:
Opi Analyzer Peruskäyttäjäkoulutus
TIETO JA TIETOKONEOHJELMA TIETOKONEOHJELMA KÄSITTELEE TIETOJA TIETOJA VOIDAAN KÄSITELLÄ OHJELMASSA VAIN SALLITUILLA MENETELMILLÄ.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
ICT muutos kunta- ja palvelurakenne- muutoksessa ICT-vaikutusarvio eri muutosskenaarioissa.
Savonia-ammattikorkeakoulu Liiketalous Kuopio | Opinnäytetyön nimi Tekijä: Etunimi Sukunimi Ohjaaja:
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Soveltuuko asiantuntijatehtävien luokittelu tutkijoiden, yliopistojen ja rahoittajien käyttöön? RAKETTI-TUTKI / Tietomallityöryhmän seminaari
− työkalu toiminnan suunnittelun ja suunnitelman arvioinnin tueksi
Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys
Tutkimussuunnitelman ja opinnäytetyön rakenne
Logican tilannekatsaus ISO20022 XML B2C tili- ja tapahtumaraportoinnista Logica IPS/Financial Services, Finland, Markku Havukainen
Tilastomatematiikkaa verkossa - Pythagoras-oppimisympäristö
@Virtuaaliammattikorkeakoulu 1 Pientalon 3Dmalli-pilottiaihio Mikkelissä Pientalon 3Dmalli-pilottiaihio Mikkelissä Olli Ilveskoski.
Opintohallinnon tietojärjestelmän modernisointiprojekti Pekka Kähkipuro,
Opetusmateriaalin hallintajärjestelmä ”Matahari” Jouni Huotari ja IST5M1-ryhmä Kevät 2006 Versio
Laatua verkko-opetukseen Vopla-hankkeella Helsingin yliopisto Kuopion yliopisto Lappeenrannan teknillinen yliopisto.
TUTKI Tietomallityöryhmä RAKETTI-TUTKI Tietomallityöryhmä.
Tietomallityöryhmän loppuraportti RAKETTI-TUTKI Tietomallityöryhmä.
Opiskelun ja opetuksen viitearkkitehtuuri
SerAPI-Potilaslista osa I: Alustus , Kuopio Juha Mykkänen, Marko Sormunen, Assi Pöyhölä, Hannu Virkanen.
Kansallisten palveluiden kehitystyön ohjaus Pekka Linna.
Yhteistyösuunnitelma kehyskuntien näkökulmasta. 1.Seutustrategiaa konkretisoivan seutuyhteistyön toimeenpanosuunnitelma -Keskitytty aivan oikein sen keskeisiin.
Raportointi ja Oodi-tietovarasto Oodi-päivät Sari Zitting ja Hilkka Hanhenoja.
Johdetun luokan olion alustus tMyn1 Johdetun luokan olion alustus määrätyillä arvoilla Kun ohjelmassa esiintyy johdetun luokan olion määrittely, järjestelmä.
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
CRM-työryhmä. HANKKEEN TAVOITE KEHITTÄÄ JA PARANTAA JO OLEMASSA OLEVAA INREO- JÄRJESTELMÄÄ joustavaksi helppokäyttöiseksi siten, että sillä voidaan seurata.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ workshop Haku- ja valintaprosessi
VARMUUSKOPIOINTI Näin tehdään Varmuuskopiointi Mac OS X 10.5 Leopard Serverillä, mutta varmuuskopiointi tehdään samalla tavalla myös muissa Mac OS X- käyttöjärjestelmissä,
KITKA-PROJEKTI ? MIKÄ, MISSÄ MENNÄÄN ? Niitä ja näitä NELLIstä KITKA 2-projektikoordinaattori Virva Soikkeli.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen ESOK –HANKKEEN (TYÖRYHMÄ 1) KOKOUS
Sosiaalinen markkinointi Monikulttuurinen ehkäisevä päihdekasvatus Ohjausryhmän suunnittelupäivä
KMR Julkisen hallinnon käsitemalliryhmä vetäjä Mikael af Hällström raportti JH TA-ryhmä:lle
THL-raportoinnin määrittely – yhteenveto
Asetus kokonaisarkkitehtuurin kuvauksista ja määrityksistä
Case: EXAM – sähköinen osaamisen näyttö
TYVI XML - työsuunnitelma
Opiskelun ja opetuksen sekä niiden tuen ja hallinnon toiminta-arkkitehtuuria eli Prosessit Pekka Linna, CSC.
Lean Canvas palveluiden suunnittelun ja kehittämisen apuvälineenä
Opetus-, koulutus- ja varhaiskasvatussanaston tilannekatsaus, 16. 6
SISU-koulutus: tutkintorakenteen tekeminen
THL - Eurykleia Henkilöstö- ja talousasioiden suunnittelu- ja raportointijärjestelmän määrittely TP 1 agenda Ongelman kuvaus, tavoitteet, rajaukset,
THL - Eurykleia Henkilöstö- ja talousasioiden suunnittelu- ja raportointijärjestelmän määrittely TP 4 agenda Toiminnallisuuden läpikäynti I (Henkilöstöhallinto)
Lapsen oikeuksiin ja tietoon perustuva toimintakulttuuri
Digitiekartta ja Luova- laboratorio
Tilannekatsaus HE SOTE-TIETOJEN TOISSIJAISESTA KÄYTÖSTÄ
Ristiinopiskelun kehittäminen -hanke
Esityksen transkriptio:

Yliopistojen yhteisen YDW tietovaraston määrityshanke - tilannekatsaus Tampere

Tilanne ja seuraavat vaiheet  Työryhmissä on käsitelty eri osa-alueiden malleja. Osa tarvitsee vielä käsittelyä Osassa odotettaan seuraava vaihetta eli yhteisten käsitteiden läpikäyntiä  Malleista tulee saada palautetta  Siirrytään läpikäymään eri osa-alueiden yhteisiä käsitteitä  Kevään aikana mallin ylläpitosuunnitelma sekä toteutussuunnitelma  Opintohallinnon tiedoilla toteutetaan rajattu pilotti

Havaintoja tässä vaiheessa  Yhteiset reaalimaailman käsitteet näyttäisivät löytyvän ja niistä saadaan tuotettua malli  Ei muistuta välttämättä sitä miltä yliopistojen seurantakohteet tällä hetkellä näyttävät  Päättelysäännöt ja menetelmät millä tieto nykyjärjestelmästä viedään yhteisen malliin on jokaisen yliopiston kohdalla erilainen  Käsitteet Eri yliopistojen välillä aivan eri merkitys Järjestelmistä lähteviä Eri osa-alueiden välillä on paljon keskusteltavaa ja rajanvetoa

Mitä pitää tarkentaa  Hankkeen tavoitteet ja rajaukset vaativat määrittelyä Toteutetaan tietovarasto Sen määrittelyn yhteydessä syntyy yhtenäiset käsitteet jossain laajuudessa ja tätä voidaan hyödyntää myös muussa toiminnan kehittämisessä Tietovarasto pitää sisällään ainakin johtamisen ja päätöksenteon vaatimat tiedot Keskeiset panoksiin ja tuotoksiin liittyvät tiedot Pitää olla ainakin mahdollista laajentaa koskemaan tietoja joita tarvitaan massaraportoinnissa vaikka tieto olisi luonteeltaan operatiivista

Aikataulu Käsitteet, sanastot, synonyymit, koodiluettelot määritelty työryhmissä (on siirtynyt alkuperäisestä) Lausunto- kierros Ylläpitosuunnitelma, toteutussuunnitelma, yleiskuvaus tietovarastosta sekä teknisestä ympäristöstä Loppuraportti