VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakulomake Hakulomakkeen luonti, hakeminen ja hakemusten käsittely uudessa palvelussa Marcus Caselius Demotilaisuus.
Advertisements

NUORET JA TYÖTTÖMYYSTURVA
Toimintaohjeita kesää varten Lue huolella! Jälkiohjauksesta vastaavat: • 9A, 9D, 9E, 9F : Opo Elina Nissinen, p • 9B, 9C, 9G: Opo Satu Hietala,
Haluatko ammattiosaajaksi? - ammatillinen koulutus mahdollisuutena
Avoin ammattikorkeakouluopetus. AVOIN AMMATTIKORKEAKOULUOPETUS  Opinnot ovat avoimia kaikille kiinnostuneille koulutustaustasta,
Välivuoden hyödyntäminen  paranna pääsymahdollisuuksiasi lisäopinnoilla  hanki työkokemusta ja opiskelurahaa  paranna kielitaitoasi ja hanki elämänkokemuksia.
Tervetuloa abiturienttien vanhempainiltaan
portaali Tutkinto- opiskelijan palvelut eOpintotoimisto Avoimen amk:n opiskelija- palvelut Neuvonta- ja tiedotuspalvelut.
LinkedIn - verkostoitumispalveluna Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.
Lähihoitajaksi kouluttautuminen
Jatkokoulutukseen hakeutuminen
Tervetuloa opiskelemaan sosiaalityötä Tampereen yliopistossa
LinkedIn yritystoiminnan tukemisessa Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
@Virtuaaliammattikorkeakoulu VirtuaaliAMK - opiskelijan uusi mahdollisuus VirtuaaliAMK - opiskelijan uusi mahdollisuus Suomen Virtuaaliammattikorkeakoulu.
Suomalainen koulutusjärjestelmä
Perusopetuksen jälkeinen lisäopetus
AVOIN AMMATTIKORKEAKOULU Ammattikorkeakoulun koulutusmuoto, joka n parantaa opiskeluun osallistumismahdollisuuksia n parantaa työelämässä mukana olevien.
TIETO- JA VIESTINTÄ- TEKNIIKKA OPETUKSESSA -opettajien täydennyskoulutus Johanna Karppinen Info
PAKOLLINEN KANSAINVÄLISTYMISJAKSO TUTKINTOVAATIMUKSISSA TAVOITE: Opiskelijalla oltava valmiudet työskennellä kansainvälisessä toimintaympäristössä. LÄHTÖKOHTA:
INFOA ABEILLE.
NUORISOTAKUU SAK/Pirjo Väänänen.
Tänään - Vaihto-info, Jani Haapakoski - Sivuaineista * Sivuaineet tutkintorakenteessa * Mitä vaihtoehtoja sivuaineissa on * Miten sivuaineiden opinto-oikeutta.
@Virtuaaliammattikorkeakoulu 5 VirtuaaliAMK - opiskelijan uusi mahdollisuus VirtuaaliAMK - opiskelijan uusi mahdollisuus Annina Korpela, tiedottaja Kehittämisyksikkö.
Väyläopintomalli Opinto-oikeus SATAEDUN opiskelija voi hakea määräaikaista oikeutta suorittaa opintojaksoja Diakissa. Oppilaitos päättää niistä.
Opiskelijan ohjaus Prosessi- ja ympäristötekniikan osastolla Saara Luhtaanmäki Suunnittelija.
Suomen koulutusjärjestelmä
HOPS - Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma ammattiin kasvamisen tukena TL/
Koulunkäynti alkaa noin 7-8v Peruskoulu, ammattikoulu, Jns.
Haku ammatilliseen koulutukseen Kevään yhteishaku , haku päättyy klo Valinnan tulokset voi julkaista aikaisintaan Syksyn yhteishaku.
Opintopolku.fi ja opiskelijavalinta
Haussa käytettävä tutkinto ja hakeminen Mikäli hakijalla useampi tutkinto, hän voi valita seuraavista parhaan pistemäärän tuottavan vaihtoehdon: a)Ylioppilastutkinto.
Päivi Koski-A. Suomalais-venäläinen koulu
MITÄ LUKION JÄLKEEN? Kati Seise
VAPAA SIVISTYSTYÖ Eeva-Inkeri Sirelius
Sidosryhmäseminaari Koulutussuunnittelija Kaarina Närhi - Avoin ammattikorkeakouluopetus ( - Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot.
Vanhempainilta Sari Vahtera ja Anne Mattsson
Koe ja kansainvälisty Katja Kurasto 2011.
SAVON OPPISOPIMUSKESKUS Microkatu 1 (A-osa) Kuopio Asiakaspalvelu p klo 9.00 – etunimi.sukunimi(at)sakky.fi.
Töissä.fi – sivusto Korkeakoulusta valmistuneet työelämässä Harjoituksia ja tehtäviä valintojen tueksi Leena Penttinen, Jyväskylän yliopisto Kaisa Karhu,
Oulunsaloon lukioon Kevät Hakeminen lukioon keväällä 2015  Haku valtakunnallisessa yhteishaussa – osoitteessa
Mihin lukion jälkeen? Kaikki tarvittava tieto keskitetysti: opintopolku.fi.
Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus VALMA (60 osaamispistettä) Antaa opiskelijalle valmiuksia ammatilliseen peruskoulutukseen hakeutumiseksi.
Työnhaku TE-toimistossa Tehtäviä. Kuinka TE-palvelujen asiakkaaksi kannattaa ilmoittautua? Mistä päivästä lähtien työnhaku astuu voimaan? Mitä kannattaa.
Hakuinfo. KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU - Yhteinen hakulomake: 6 hakukohdetta ensisijaisuusjärjestykseen - Haut tehdään osoitteessa
HELSINGIN YLIOPISTO AVOIN YLIOPISTO Tutustu eri aloihin, suorita yliopisto-opintoja etukäteen ja valmistaudu pääsykokeisiin 1 Youtube -Tussitaikurit Youtube.
Tietojen kerääminen korkeakouluilta Tietovarastointi korkeakouluissa-seminaari Vesa Hämäläinen
Infoa uusille opiskelijoille, syksy 2014 Opinto- ja opetuspalvelut Ura- ja ohjauspalvelut.
HELSINGIN YLIOPISTO AVOIN YLIOPISTO Tutustu eri aloihin, suorita yliopisto-opintoja etukäteen ja valmistaudu pääsykokeisiin 1 Youtube -Tussitaikurit Youtube.
Avoin tulevaisuus? Kaikille avoimia korkeakouluopintoja
Jatko-opinnot Opinto-ohjaajat Terhi Kurri ja Noora Ranta
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
SAVON OPPISOPIMUSKESKUS
Erilaisia vaihtoehtoja….
Lukion jälkeen voi hakea opintopolku.fi
Mitä peruskoulun jälkeen?
Kauhavan lukion vanhempainilta Opinto-ohjaaja Henna Teikari
Mitkä määräykset ja ohjeet ohjaavat ammatillisen koulutuksen/korkeakoulutuksen opiskelija-arvioinnin toteutusta? Anna, Marko, Sonja, Suvi
Opiskelijavalintojen kehittäminen ja avoin korkeakoulu –ideariihi
AMMATILLISELLA KOULUTUKSELLA
Jatkuva haku Keudaan Jatkuvassa haussa voi hakea kuka vain. Voit hakea sekä ilman pohjakoulutusta että esimerkiksi seuraavalla koulutustaustalla: ammatillinen.
YHTEISHAKU 2019.
Avoin ammattikorkeakoulu
Muualla kuin Haaga-Helia:ssa hankittu osaaminen
Osaajia työelämään -verkko-oppimisympäristö
johtava rehtori Timo Olli KOUVOLAN SEUDUN AMMATTIOPISTO
Tervetuloa opiskelemaan avoimeen ammattikorkeakouluun
Ajankohtaista OSAOssa Koulutuspalvelupäällikkö Tiina Kuokka
Lukiolaisen jatko-opinnot
Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutus vankilaopetukseen
Ammattikorkeakouluopinnot​
Esityksen transkriptio:

VÄLIVUOSI

 Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi saattaa olla tervetullut tauko vuosien opiskeluputkelle. Hyvin suunniteltu välivuosi voi olla loistava vaihe opintojen välillä.

Avoimet yliopistot ja korkeakoulut  Avoimen yliopiston opetus on avointa kaikille ja sitä tarjotaan lähes kaikilla koulutusaloilla.  Opetus vastaa laadultaan ja tasoltaan yliopistojen perus- opetusta ja suoritetut opinnot voi yleensä hyödyntää yliopistotutkinnon osana.  Muista, että opintosuoritusten siirrettävyys yliopistojen välillä ei ole automaattista. Jokaisella yliopistolla on omat tutkintovaatimuksensa ja opetussuunnitelmansa.  Opiskelu on maksullista. Opetus on osa-aikaista, joten opiskelija ei ole oikeutettu opintotukeen.  Avoimen yliopiston opintoja voi suorittaa myös verkossa. Katso lisää osoitteesta

Avoin ammattikorkeakoulu  Voit suorittaa kiinnostavia opintojaksoja, jotka voit yleensä lukea hyväksi, jos ryhdyt myöhemmin suorittamaan tutkintoa ammattikorkeakoulussa. Hyväksymisestä päättää kuitenkin kukin ammattikorkeakoulu itsenäisesti.  Tietoja opetuksesta löydät osoitteesta

Opiskelu kansanopistossa  Kansanopistot tarjoavat monia opiskelu- mahdollisuuksia: sekä yleissivistävää koulutusta että tutkintotavoitteista koulusta.  Kansanopistot ovat yleensä sisäoppilaitoksia, joiden opintomaksu kattaa myös ruoan ja asumisen.  Pitkäkestoisiin kansanopistossa suoritettaviin opintoihin on mahdollista saada opintotukea, mutta se kannattaa varmistaa aina siitä opistosta, johon hakee.  Kaikki kansanopistoissa tarjottava opetus löytyy seuraavasta osoitteesta

Työnhaku Suomessa  Työkokemuksen hankkiminen on aina hyödyksi. Oma aktiivisuus työhaussa on hyvin tärkeää.  Työpaikkoja löydät lehti-ilmoituksista ja työvoima- toimistosta.  Osoitteesta löydät kaikki työvoimatoimistoon ilmoitetut avoimet työpaikat.  Kaikkia työpaikkoja ei laiteta hakuun. Voit lähettää avoimia työhakemuksia kiinnostaviin työpaikkoihin.  Omia verkostoja ja harrastuskokemuksia kannattaa myös hyödyntää työnhaussa.

Kansainvälinen työnhaku  Sivulta löytyvät ne Euroopan työpaikat, joihin työantajat haluavat rekrytoida yli rajojen.  Omasta työvoimatoimistosta voi kysyä lisää.

Vapaaehtoistyö  Voit tehdä välivuoden aikana monenlaista vapaaehtoistyötä Suomessa tai ulkomailla.  Vapaaehtoistyötä tehdään ilman palkkaa eikä siihen useinkaan tarvita mitään erityistaitoja. Sen sijaan tarvitset avointa mieltä ja joustavuutta.  Googlaa sanalla vapaaehtoistyö, ja löydät monia kiinnostavia mahdollisuuksia.

Työmarkkinatuki  Työmarkkinatukeen on oikeus vuotiaalla ammattikouluttamattomalla työttömällä henkilöllä viiden kuukauden odotusajan jälkeen.  Työmarkkinatuen saamiseksi täytyy ilmoittautua työvoimatoimistoon sekä hakeutua aktiivisesti koulutukseen.

 Ylioppilastutkinnon suorittaneen katsotaan hakeneen aktiivisesti opiskelemaan, jos hän hakee yhteishakumenettelyn kautta vähintään kolmeen ammattikorkeakoulun koulutusohjelmaan tai toisen asteen ammatilliseen koulutukseen ylioppilaskiintiössä. Edellä mainittuihin kolmeen hakuvaihtoehtoon voidaan lukea hyväksi yksi koulutusvaihtoehto yhteishaun ulkopuolelta.  Jos saa opiskelupaikan, se täytyy ottaa vastaan. Lisäksi työvoimatoimisto voi osoittaa soveltuvan peruutuspaikan, joka täytyy myös ottaa vastaan.