Algoritmi-harjoituksia…

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Suurten ja keskisuurten kaupunkien terveys- ja sosiaalitoimen kustannukset vuonna 2011 Kuntaliitto Teija Mikkola Erityisasiantuntija.
Advertisements

Puimuri - kaava.
Puimuri - kaava.
Matkalippujen tilaaminen internetin kautta
Korjaa lauseet. Alex on myyjä
@ Leena Lahtinen Helia Ohjelman perusrakenteet 1. PERÄKKÄISRAKENNE 2. VALINTARAKENNE 3. TOISTORAKENNE.
Yhtälön ratkaiseminen
Yhdenmuotoiset ja yhtenevät kuviot
Murtolukujen kertolasku
5.1. Tason yhtälö a(x – x0) + b(y – y0) + c(z – z0) = 0
Ohjelman perusrakenteet
NALLE PUH.
”Niille, jotka olivat tätä kuulemassa, Jeesus esitti vielä vertauksen, koska hän oli jo lähellä Jerusalemia ja monet luulivat Jumalan valtakunnan ilmestyvän.
Tehtävä 3: PowerPoint Hans Laihia Hans Laihia.
Suurten ja keskisuurten kaupunkien terveys- ja sosiaalitoimen kustannukset vuonna 2010 Kuntaliitto Teija Mikkola Erityisasiantuntija.
2.2. komplementtisääntö ja yhteenlaskusääntö
Sovellusohjelman suunnittelu & toteutus
KJ-I S2003 / Auvo Häkkinen, CT50A2601 / Heikki Kälviäinen0 - 1 Tervetuloa! CT50A2601Käyttöjärjestelmät (4 op)
C-ohjelmointi, kevät 2006 Taulukot Binääritiedostot Luento
Valitse seuraaviin vaihtoehtotehtäviin oikea vastaus…
TIETOKONEOHJELMAN RAKENNE OHJELMALLA ON KAKSI OSAA  MÄÄRITYSOSA TIETOJEN KUVAUKSIA VARTEN  SUORITUSOSA TIETOJEN KÄSITTELYÄ VARTEN.
@ Leena Lahtinen Helia OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 OP.
Metoditehtävä 1.Tee ohjelma, jonka tehtävänä on laskea jonkin tietyn käyttäjän syöttämän välin numeroiden summa. (Esim. käyttäjän syötöllä 1 ja 5 ohjelma.
Tehtävä Tee ohjelma, joka kysyy käyttäjältä kaksi kokonaislukua (0-50, kysytään lukuja niin kauan kunnes käyttäjä antaa luvut sallitulta alueelta). Ohjelma.
Yksinkertaiset graafiset syöttö- ja tulostustoiminnot.
Tehtävä 3: PowerPoint Mika Tuukkanen Mika T.
KERTAUSTA PERUSASTEEN MATEMATIIKASTA Piia junes
Prosenttilaskua, tiivistelmä
LOGARITMI Eksponenttiyhtälön 10x = a ratkaisua sanotaan luvun a logaritmiksi Merkintä x = lga Huom. vain positiivisilla luvuilla on logaritmi.
RSA – Julkisen avaimen salakirjoitusmenetelmä Perusteet, algoritmit, hyökkäykset Matti K. Sinisalo, FL.
Toiston tekeminen Javalla  Mikä toistorakenne on?  while toistorakenne  do-while toistorakenne  for toistorakenne 1.
Ohjelman perusrakenteet
2. Vuokaaviot.
Diofantoksen yhtälö 10x + 4y = 36.
Näkökulmia tilastojen tulkitsemiseen Käytä oikeita käsitteitä.
Aritmeettinen jono jono, jossa seuraava termi saadaan edellisestä lisäämällä sama luku a, a + d, a+2d, a +3d,… Aritmeettisessa jonossa kahden peräkkäisen.
ict1td002 - Copyright Raine Kauppinen 1 Alkuarvot ja tyyppimuunnokset (1/5)  Aiemmin olemme jo antaneet muuttujille alkuarvoja, esimerkiksi: int.
Aritmeettinen jono jono, jossa seuraava termi saadaan edellisestä lisäämällä sama luku a, a + d, a+2d, a +3d,… Aritmeettisessa jonossa kahden peräkkäisen.
Visual Basic -ohjelmointi
String-vertailusta ja Scannerin käytöstä (1/2)
Sekoitellaan.
1 Ohjelmointikielten varhaishistoria Esa-Matti Miettinen
ARVIOINTI Kauhajoen yhteiskoulu ARVIOINTI JA SEN TEHTÄVÄT KÄYTTÄYTYMINEN OPPIMIS- TULOKSET TYÖSKENTELY ARVIOINNIN TULEE OLLA YKSILÖLLISTÄ, TOTUUDENMUKAISTA.
@ Leena Lahtinen TIETOKONEOHJELMAN RAKENNE OHJELMALLA ON KAKSI OSAA:  MÄÄRITYSOSA TIETOJEN KUVAUKSIA VARTEN  SUORITUSOSA TIETOJEN KÄSITTELYÄ.
Visual Basic -ohjelmointi
Kontrollirakenteet laajemmin
Visual Basic -ohjelmointi
Funktio.
Visual Basic -ohjelmointi
Tehtävä 3: PowerPoint Anneli Tirkkonen 4/2/2015Anneli Tirkkonen1.
Johdatus ohjelmointiin – kertausharjoituksia
Johdatus ohjelmointiin – lohkokaaviot ja algoritmit
#perjantaipähkinä
MAB3 prosenttilasku.
Osa 5. Joustoista Kysynnän hintajousto (price elasticity of demand) mittaa, miten kysynnän määrä reagoi hinnan muutokseen = kysytyn määrän suhteellinen.
13. Nopeus kuvaa liikettä Nopeus on suure, joka kertoo kuinka kappaleen paikka muuttuu ajan suhteen. Nopeus on vektorisuure. Vektorisuureen arvoon liittyy.
String-vertailusta ja Scannerin käytöstä (1/2)
Matematiikkaa 3a, Kertausjakso Lukuja © Varga–Neményi ry 2016
Y56 Luku 23 Yrityksen teoria: toimialan tarjonta
2. Vuokaaviot.
Askel askeleelta ohjeita tulla ammattivalokuvaaja
HYGIENIATYÖ.
Lausekielinen ohjelmointi II Ensimmäinen harjoitustyö
Ohjelmien suunnittelu
14. Hyvä ohjelmointitapa.
Kontrollirakenteet laajemmin
2. Vuokaaviot.
CLT132 Tehtävät (viikko 4).
Ohjelman perusrakenteet
Esityksen transkriptio:

Algoritmi-harjoituksia… Tee algoritmi, joka tulostaa oman nimesi ja ikäsi. Tee algoritmi, joka kysyy nimesi, ottaa sen vastaan ja tervehtii sinua. Tee vuorovaikutteinen ympyrän alan laskeva algoritmi, ohjelma pyytää säteen käyttäjältä ja tulostaa alan. Tee algoritmi, joka pyytää käyttäjältä kolme lukua ja laskee niiden keskiarvon.

Algoritmi-harjoituksia… Tee algoritmi, joka pyytää käyttäjältä kaksi kokonaislukua ja ilmoittaa, onko ensimmäinen luku jaollinen toisella. Tee algoritmi, joka muuttaa annetut kalorit jouleiksi ja päinvastoin. Alkuun kysytään käyttäjältä, kumpi muutos tehdään, ja sitten joko joulemäärän tai kalorimäärän. Joulet kaloreiksi kerrotaan luvulla 0,2390 ja kalorit jouleiksi kerrotaan luvulla 4,184.

Algoritmi-harjoituksia… Tee algoritmi, joka kysyy käyttäjältä lompakossa olevan rahamäärän ja lihapiirakan hinnan. Tutkitaan, onko, onko käyttäjällä varaa ostaa lihapiirakka. Jos on, ilmoitetaan, paljonko lompakkoon jäi rahaa. Muuten kehotetaan paastoamaan. Käytä vain kahta muuttujaa! Lompakon sisältöä ei vähennetä, jos ei ollut varaa lihapiirakan ostoon. Tee algoritmi, joka ilmoittaa numeerisen arvosanan sanallisen vastineen. Virheellisestä arvosanasta annetaan virheilmoitus ja lopetetaan. (0=hylätty, 1=välttävä, 2=tyydyttävä, 3=hyvä, 4=kiitettävä, 5=erinomainen)

Algoritmi-harjoituksia… Tee algoritmi, joka vertailee kahta annettua kokonaislukua ja antaa tuloksen muodossa ”luvut ovat yhtäsuuria”, ”ensimmäinen luku on suurempi” tai ”ensimmäinen luku on pienempi”. Tee algoritmi, joka ilmoittaa, kuinka vanha olet, kun annat syntymäaikasi ja tämän päivän. Muuta tehtävää 9 siten, ettei negatiivista lukua hyväksytä vaan ilmoitetaan virhe ja pyydetään uutta lukua. Tee algoritmi, joka pyytää käyttäjältä 15 positiivista kokonaislukua ja tulostaa niiden summan. Ohjelma hyväksyy siis vain positiiviset luvut, muuten virheilmoitus ja pyydetään tilalle uusi luku (tarvittaessa toistuvasti).