Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tehtävä Tee ohjelma, joka kysyy käyttäjältä kaksi kokonaislukua (0-50, kysytään lukuja niin kauan kunnes käyttäjä antaa luvut sallitulta alueelta). Ohjelma.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tehtävä Tee ohjelma, joka kysyy käyttäjältä kaksi kokonaislukua (0-50, kysytään lukuja niin kauan kunnes käyttäjä antaa luvut sallitulta alueelta). Ohjelma."— Esityksen transkriptio:

1 Tehtävä Tee ohjelma, joka kysyy käyttäjältä kaksi kokonaislukua (0-50, kysytään lukuja niin kauan kunnes käyttäjä antaa luvut sallitulta alueelta). Ohjelma laskee luvuille kaikki laskutoimitukset, summan, erotuksen, tulon ja jakolaskun. Tulokset tulostetaan käyttäjälle.

2 Tehtävä Tee ohjelma, joka kysyy käyttäjältä positiivisia kokonaislukuja niin kauan kunnes käyttäjä antaa lopetusmerkkinä luvun 999. Ohjelma laskee lukujen summan ja keskiarvon. Tulokset tulostetaan käyttäjälle.

3 Tehtävä Tee ohjelma, joka mittaa päässälaskutaitoa. Ohjelman alussa kysytään, montako laskua käyttäjä haluaa laskea. Ohjelma arpoo lukuja väliltä -10 … +10 ja kertoo myös käyttäjälle, millainen laskutoimitus tehdään, esim. -2*6. Käyttäjä antaa vastauksen ja ohjelma kertoo, oliko se oikein vai väärin ja myös oikean tuloksen. Ohjelma pitää kirjaa oikeiden ja väärien tulosten lukumääristä ja kertoo sen lopuksi käyttäjälle. Lisää ohjelmaan ominaisuus, että käyttäjällä on kolme mahdollisuutta antaa laskun oikea tulos.

4 Tehtävä Tee ohjelma, joka kysyy käyttäjältä kokonaislukuja niin kauan kunnes käyttäjä antaa lopetusmerkkinä luvun 0. Ohjelma laskee sekä positiivisten että negatiivisten lukujen summan ja ilmoittaa sekä suurimman että pienimmän luvun.

5 Tehtävä Tee ohjelma, joka kysyy käyttäjältä positiivisia kokonaislukuja ja antaa käyttäjän päättää, mitä seuraavaksi tehdään. Käyttäjän valintamahdollisuudet ovat seuraavat: 1. anna seuraava luku 2. tulosta syötettyjen lukujen summa 3. tulosta syötettyjen lukujen keskiarvo 4. lopetetaan ohjelman käyttö

6 Tehtävä Tee ohjelma, joka kysyy käyttäjältä bruttopalkkion kertaluonteisesta työstä. Ohjelma laskee ja tulostaa ennakonpidätyksen sekä nettoansion. Ennakon pidätysprosentti vaihtelee seuraavasti: brutto<20, ei ennakonpidätystä 20<=brutto<100, ennakonpidätys 30 % 100<=brutto<300, ennakonpidätys 40 % brutto>=300, ennakonpidätys 50 % Ohjelman lopuksi kysytään, halutaanko ohjelma suorittaa uudelleen.


Lataa ppt "Tehtävä Tee ohjelma, joka kysyy käyttäjältä kaksi kokonaislukua (0-50, kysytään lukuja niin kauan kunnes käyttäjä antaa luvut sallitulta alueelta). Ohjelma."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google