MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE-

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
HAVAINTOJA SOTE-VERTAILUSTA
Advertisements

SEUTUTERVEYSKESKUKSEN HALLINTOVAIHTOEHDOT Reijo Räsänen
Puitelaki ja sen tulkinta - oikeudellista tarkastelua
Olli-Pekka Salminen kaupunginsihteeri
Alueellinen terveyden edistäminen - Etelä-Pohjanmaan malli
FinELib 10 vuotta Kuntarakenteen muutoksesta kirjasto- ja tietopalvelujen kannalta Kristiina Kontiainen Etelä-Suomen lääninhallitus.
PERUSTURVA SIVISTYS - tuottaja MAATALOUS - tuottaja TEKNINEN - tuottaja VAPAA-AIKA - tuottaja YMPÄRISTÖ - tuottaja RAK.VALV. - tuottaja JÄRVINET OY -atk.
Toimialaorganisaatio
TULEVAISUUS TYÖRYHMÄN MIELESTÄ (1 KAUPUNKI)
Laajakaista kaikille -hanke Jyväskylä Keski-Suomen laajakaistahankkeen tilannekatsaus Tapio Saarinen Kehittämispäällikkö, ICT.
1 JORMA KILPELÄINEN KJ, JÄMSÄNKOSKI MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon.
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen uudessa terveydenhuoltolaissa ja kuntien ja sairaanhoitopiirien yhteistyössä – sisäistetäänkö salutogeneettinen.
Jyväskylä Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneselvitys Integraatioseminaari Pauli Partanen, valtuuston puheenjohtaja.
Sakari Möttönen Mikael Palola
Elinvoimainen kaupunkiseutu Selvitysmies Rauno Saari
Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneselvitys
Perusturvalautakunta liite nro 5
JÄRVI-POHJANMAAN YHTEISTOIMINTA-ALUE Maakuntaliiton alueellinen Paras – seminaari Alajärvi
MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE-
PARAS – ITÄ-UUDENMAAN ALUEVAIHE - maakunnallinen yhteistyö -Itä-Uudenmaan malli Tuula Jäppinen AKO
Hallituksen sote- linjaukset kehysriihessä
1 Hannu Javanainen MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon ja siihen.
AIHE AIKA PAIKKA TEKIJÄ Kunta- ja palvelurakenneuudistus Aluevaiheen materiaali -Peruspalveluohjelmaa valmistelevan ministerityöryhmän linjaukset aluevaiheeseen.
1 Pertti Parkkonen, kh pj, Laukaa MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon.
1 Hannu Pirkola, kaupunginjohtaja, Saarijärvi MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon.
PARAS-hanke Keski-Suomessa suunnittelujohtaja Hannu Korhonen
Muuramen malli SoTe -palveluissa
MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNESEMINAARI Sairaanhoitopiirin johtaja Timo Kunttu KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI Terveyteen tiedolla, taidolla.
KESKI-SUOMEN LIITTO Sepänkatu 4, Jyväskylä MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNESEMINAARI Jyväskylä Paviljonki.
KESKI-SUOMEN LIITTO Sepänkatu 4, Jyväskylä ALUEHALLINNON UUDISTAMISHANKE SEKÄ KUNTA- JA PALVELURAKENNEUUDISTUS MAAKUNTAVALTUUSTON.
Valtion PARAS –hankkeen tilanne Jaana Simola Päijät-Hämeen liitto, Hämeenkatu 9 A, LAHTI
Tiedon ja tiedon käytön merkitys työelämän arjessa tänään ja huomenna Marjo Huovinen-Tervo Ylihoitaja Kainuun maakunta –kuntayhtymä, Sosiaali-
Keuruun kaupunki 2006 Maakunnallinen kunta- ja palvelurakenne –seminaari Keuruun seutukunta Timo Louna Kaupunginjohtaja, Keuruun kaupunki.
Ohjausryhmä , liite 2 Kuntien loppuraporttilausunnot.
Tarkastuslautakunta 50 § Tulosalueiden johtajien selvitykset ajankohtaisista asioista ja tavoitteiden toteutumisesta vuonna Tulosalueiden.
PÄIJÄT-HÄMEEN PALVELURAKENNEUUDISTUSPROJEKTI Kunta- ja palvelurakenneuudistus – hankkeen valtakunnallinen valmistelutilanne.
1 IT-seminaari ISTEKKI OY 1.Yhtiön esittely Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin ja Kuopion kaupungin IT- ja lääketieteellisen tekniikan palvelutuotantoyhteistyön.
1 Veijo Koskinen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Jyväskylän kaupunki MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA.
Lauri Lamminmäki Uuden Kouvolan terveydenhuolto Asiantuntijaseminaari Uudistuksen lähtökohdat Lauri Lamminmäki kaupunginjohtaja.
Henkilöstön huomioiminen sekä kokemuksia muista kuntaselvityksistä - case Alajärvi-Lehtimäki –kuntaliitos & Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alue 1 UK-henkilöstöryhmä,Itänen,
Sosiaalihuoltolaki.
1.Keskusta haluaa turvata kuntalaisille lähipalvelut kaikkialla Suomessa, niin että ne ovat saavutettavissa kohtuullisen matkan päässä ja kohtuullisessa.
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ PSO/Päihderyhmä Kari Haavisto PÄIHDEPALVELUT 2006 Nykytila ja haasteet Kari Haavisto, STM.
Palveluntuottajajärjestöjen rooli tulevaisuudessa SOSTE
Kaikki käyttävät sosiaali- ja terveyspalveluita, mutta missä palvelut määritellään? Antti Kuopila Erityisasiantuntija Kuntaliitto
Terveydenhuollon järjestämissuunnitelma Perusterveydenhuollon yksikkö - Lapin shp Ohjausryhmän kokous TÄNNE VOIT LISÄTÄ OMIA HUOMIOITASI,
SOTE-organisaatioihin liittyviä käsitteitä keskustelun pohjaksi
Sosiaali- ja terveydenhuolto viidelle sote-alueelle
Kunta- ja sote -uudistus hyvinvoinnin ja terveyden edistäjänä
Talouden seurantaraportti huhtikuu 2017
12 Hyvinvointivaltio kaipaa huoltoa s
-Yksi kuntamuoto: KUNTA
Asiakas- ja potilastieto yhteiseen käyttöön
eArkisto – kysymyksiä vailla vastausta
Malli B Pihtipudas Kaupungin-/kunnanvaltuusto Keskusvaalilautakunta
-Yksi kuntamuoto: KUNTA
-Yksi kuntamuoto: KUNTA
Malli A Pihtipudas Kaupungin-/ kunnanvaltuusto Keskusvaalilautakunta
POHJOISEN KESKI-SUOMEN KUNTARAKENNESELVITYS OHJAUSRYHMÄ
Toivakka Ikääntyneiden palvelut
Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneselvitys
Sakari Möttönen Mikael Palola
Savuton sairaala itseauditointi Suomessa 2004
(yksilöasioiden jaosto)
(yksilöasioiden jaosto)
Tukipalvelujen ohjaus
Salon kaupunki Kuntaliitos
Viidessä maakunnassa yhteensä 57 etäpalvelupistettä
Malli A Pihtipudas Kaupungin-/ kunnanvaltuusto Keskusvaalilautakunta
Ryhmä Aika ja paikka Asiat Työvaliokunta , Kivijärvi
Esityksen transkriptio:

MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI 6.6.2007 JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon ja siihen liittyvään sosiaalitoimeen sekä ammatilliseen koulutukseen muodostettavat / muodostumassa olevat yhteistoiminta-alueet sekä PARAS-hankkeeseen liittyvät kuntaliitokset ALUSTAJA: Anneli Latva-Nevala Wiitaunionin perusturvan toimialajohtaja

Mitä kuntia yhteistoiminta- alueeseen sisältyy Viitasaari ja Pihtipudas väestö 12 288 as. Kysytty Saarijärven-Viitasaaren seutukunnan 7 muulta kunnalta kantaa yhteistoiminta-alueen muodostamiseksi joko koko seutukunnan 9 kunnan alueelle -34 555 as. tai osittain lähimpien naapurikuntien (Kinnula, Kivijärvi ja Kannonkoski) alueelle -17 275 as. Vastaukset on saatu, virallinen käsittely puuttuu vastausten osalta

Mitä palveluita yhteistoiminta-alueilla järjestetään (vrt Mitä palveluita yhteistoiminta-alueilla järjestetään (vrt. esimerkiksi asetuksen mukaiset ympäristö- ja työterveys) Wiitaunioni: koko palvelutuotanto yhteislautakuntien pohjalta siten, että Viitasaaren kaupunki vastaa perusturvasta, teknisestä toimesta ja ympäristöterveyden huollosta ja Pihtipudas sivistystoimesta, maataloustoimesta ja hallinnon tukipalveluista Sosiaali- ja terveydenhuolto on yhdistetty Seutukunnallinen yhteistoiminta sovittava ja aikataulutettava, kuntien osa-alueitten palvelujen laajuus (th:n osalta neuvottelu tulossa), Kinnula ? TTH ja ympäristöterveydenhuolto-tilanne

Wiitaunionin yhteislautakunnat Witas Oy Viitasaari Pihtipudas KV KV Yhteinen palvelutuotanto KH KH Perus- turva Tekninen ja ympä- ristötoimi Sivistystoimi Maatalous- ja lomatoimi Tuki- palvelut Yhteiset ltk:t Perusturvaltk Tekninen ltk Ympäristöltk Yhteiset ltk:t Sivistysltk

Onko yhteistoiminta-alueen sisällä eroja kuntien välillä liittyen palvelukonseptiin Saarijärven- Viitasaaren seutukunnan terveydenhuollon kuntayhtymän välillä ja Wiitaunionin isäntäkuntamallin erojen yhteensovittamisen haaste ja aikataulutus -kuntayhtymä/isäntäkunta, terveystoimi ja sosiaalitoimi erillään/ yhdistetty sos.terv. Wiitaunionissa palvelutuotanto tiimiytetty ja palvelutuotannossa toimitaan kuin yksi kunta

Millä mallilla (isäntäkunta, kuntayhtymä, osake- yhtiö Millä mallilla (isäntäkunta, kuntayhtymä, osake- yhtiö..) yhteiset palvelut tullaan järjestämään ja tekemään päätökset ● Wiitaunionin osalta kaavailu isäntäkuntamallin jatkamisesta -09 eteenpäin -taloudelliset selvitykset toiminnan vaikutuksista tehty ( Pekkanen ja Nikkilä) ● Tahtotila laajentaa isäntäkuntamallia ● Kuntien raja-alueet sopimuksin ● Saarijärven- Viitasaaren seutukunnan yhteistoiminta- alueen yhteisten palvelujen ja palvelutuotannon aikataulutus ● Maakunnallinen yhteistoiminta tulevaisuudessa?

Rajat ylittävä palveluiden käyttö Päivähoito Päivystyspalvelut Työterveyshuolto Erikoispalvelut, erikoistutkimukset Sairaalapalvelut Laboratorio ja rtg Vammaispalvelut Lastensuojelu Sosiaalipäivystys Kriisityö Ympäristöterveydenhuolto Atk, it, hankkeet, sairaankuljetus, päihdetyö jne

Muu erikoissairaanhoidon hankinta tapahtuu lähinnä privaattisektorilta Mitä huomioitavaa yhteistoiminta-alueen ratkai- suista seuraa erikoissairaanhoidon ja maakunnan yhteisen palvelutarjonnan järjestämiseen Erikoissairaanhoitopalvelujen osalta kuulutaan Pohjoisen Keski-Suomen hankintarenkaaseen ja kuulumme Keski-Suomen sairaanhoitopiiriin Muu erikoissairaanhoidon hankinta tapahtuu lähinnä privaattisektorilta

Miten henkilöstö on huomioitu valmistelus- sa ja tullaan huomioimaan jatkossa Henkilöstöä on informoitu kaiken aikaa puitelain mukaisen yhteistoiminta-alueen selvityksistä ja palvelutuotannon periaatteista Henkilöstöinformaatiotilaisuudet kerran kk:ssa kummassakin kunnassa Henkilöstöjohtaja on tekemässä erillistä henkilöstöselvitystä ja henkilöstöjärjestöjä kuullaan Perusturvan osalta järjestettiin Perusturvan tulevaisuus- seminaari, jossa henkilöstö on visioinut tulevaisuuden palvelutuotantoa ja kuinka selvitään haasteista.

Miten ammatillinen koulutus järjestetään ottaen huomioon 50 000 asukkaan raja Kuulutaan Pohjoisen Keski-Suomen oppimiskeskus POKE:een (väestöpohja saavuttaa 50 000 asukkaan rajan

PARAS-hankkeeseen liittyvät kuntaliitokset aikatauluineen Kuntaliitoksista ei ole päätetty.