ALUEILTA, Etelä-Pohjanmaa Seinäjoki 3.5.2011 Hanna Iiskola-Kesonen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry
Advertisements

Toimintaympäristön analyysi
Alueellinen terveyden edistäminen - Etelä-Pohjanmaan malli
Vetovoimaisin jalkapallon kasvattajaseura
Läpilyönti monipuoliseen toimintaan
Elinvoiman edistäminen kunnan toiminnan keskiössä
Raision Loimu Juniorit ry strategia
PYRKIMYS ERINOMAISUUTEEN
Huippu-urheilunmuutos.fi Pääkaupunkiseudun yläkouluverkosto Antti Paananen Huippu-urheilun muutosryhmä.
 Polun taustalla HUMU-ryhmän selvitys suomalaisten huippu-urheilijoiden poluista  Suomalaisten arvokisa menestyksen heikkeneminen 1970  2000-luku 
Kangasalan Kisa Eagles
Kuopion Seudun Pesäpalloilijat ry missio, visio ja arvot.
GrIFK tyttöjalkapallon kehittämisprojekti GrIFK jalkapallo Seurassa Pelaajia 510, 16 ikäluokkaa ja 74 valmentajaa, joista tyttöjä/naisia 11 Tyttöjä.
Palveluohjaus Ota Koppi 2 –tilaisuus
1 Toimintaympäristön kuvaus - Haukat Visio -tasoStrategia -tasoToiminnallinen-tasoYksilö -taso Nyky -taso HAUKAT Olosuhteet Organisaatio.
Kokemuksia akatemiakiertueelta / Humu Keskustelun Top 6 aiheet lasten liikunta urheilijan arki ja sen haasteet valmennusosaaminen, valmennuksen johtaminen.
Seuratoiminnan kehittäminen
Tikkurilan Judokat ry Strategia vuosille Judoa Hyvässä Seurassa (Versio 0.2, )
 Kysely avoinna sivuilla www.pesis.fi  Kyselyyn saatiin 93 vastausta  Kysely oli osin yhtenevä SLU:n keväällä 2012 järjestämään.
Copyright ME YHDESSÄ – TOIMINTAKULTTUURIN MUUTOSPROSESSI.
KJT strategia Johtokunta Open
JOUKKUEENJOHTAJAKOULUTUS Seuraversio. Kaikki on meistä itsestämme kiinni.
TAMPERE CETUKSEN HISTORIA Perustettu Neljä seuraa yhdistyi: Laaksolahden Viri, Tapiolan uimarit, Espoon Uimaseura ja Simmis Espoo.
T04-05 vanhempainpalaveri 28.9
Oppimisen tavoitteet ja osaamisen oivallukset SpiritUra -valmennuksessa Tavoitteeni - millaista muutosta tavoittelen valmennusprosessin tuloksena oman.
Suomen Jääkiekkoliitto1 Länsirannikon alueen Tutortoiminta E2 – D1 ikäluokille kaudella
Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys
Heinolan Tanssikerhon oma seura analyysi 2/23/15.
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Onnistuivatko opit ? Markus Seppelin Sosiaali- ja terveysministeriö Onnistuvat opit –hankkeen valvoja.
Psykiatrian toimintasuunnitelmasta johtuvien henkilöstövaikutusten ratkaiseminen Henkilöstötoimikunta
JOUKKUEJELPPI Harjoittelukulttuurin kehittäminen Mäntyharjun Virkistyksessä.
Valmentajana kehittyminen
Nummelan Palloseura Hockey ry SWOT - Analyysi
Porvoon Salibandyseura ry
Yhteistyöprojekti ”SUOMEN PARAS KERHO” HPK –EDUSTUSJÄÄKIEKKO JA HPK –JUNIORIJÄÄKIEKKO vuosikokous.
Tutkimusprojektin hallinta Miten projektia johdetaan? Tutkimus- ja innovaatiopalvelut/Kirsi Murtosaari.
Suomen Jääkiekkoliitto1 TUKEA JÄÄKIEKON HARRASTAMISEEN.
1. Kasva urheilijaksi Oulussa URHEILIJAN / LIIKKUJAN POLKU.
Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi1 Puheenjohtajan ajankohtaiskatsaus Harri Nummela
TOIMENKUVAKARTTA / VALMENTAJAT
Suomalaisen yleisurheilun
vastuullisuus pelaajalähtöisyys laadukas toiminta yhteisöllisyys
Ilves ry Johtokunnan kokous 21.8, jalkapallojaoston katsaus
STRATEGIA Aurinko Golf ry
Joukkueiden tilanteet
Taustatietoa Kysely avoinna sivuilla
VAU:n huippu-urheilustrategia
P05 ja P06 toimintasuunnitelma
VAU huippu-urheilustrategia
VALMENTAMISEN ETIIKKA
Liitto palvelee Mitä seura saa liitolta
1. Strategiasta toiminnan kehittämiseen ja arvioimiseen
14.00 Tervetulosanat. Hannele Hiilloskorpi valmennuskeskuspäällikkö Varalan Urheiluopisto ja Tampereen Urheiluakatemia Pirkanmaa on paras paikka.
Suomen Nyrkkeilyliitto
Lännen aluevalmennus.
Aluejoukkuetoiminta ”Minun ja sinun hyväksi”.
SUOMEN KÄSIPALLOLIITTO
Urheilua ja elämyksiä Lentopalloliiton strategia
11–17-vuotiaiden psyykkinen kehitys
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
Suomen Suunnistusliitto Ohjaaja- ja valmentajakoulutukset
Suomen Jääpalloliitto Visio 2020 Erotuomarin polku
STRATEGIA Aurinko Golf Oy
HJK Ry:n iltapäivätoiminta ja futiskerhot
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
STRATEGIA Aurinko Golf ry
Suomalaisen urheilijan urapolku
MAALIVAHTIPELI ja MAALIVAHTIVALMENNUS
Kaupunkistrategian laadinta
Esityksen transkriptio:

ALUEILTA, Etelä-Pohjanmaa Seinäjoki Hanna Iiskola-Kesonen

LAJIN TULEVAISUUS HUOLESTUTTAA! TARVITAAN MUUTOS - MIKSI JA MIHIN ASIOIHIN? Miksi? Lajin harrastajien määrä laskee jatkuvasti – poikia ei tule lajin pariin, suuresta tyttöjen massasta ei kasva riittävästi urheilijoita Toiminnan fokus ei ole niissä asioissa, jotka tehokkaimmin varmistaisivat lajin kehittymisen ja hyvinvoinnin – ei pystytä priorisoimaan, mittaamaan ja valvomaan – resurssit eivät ole tehokkaassa käytössä

LAJIN TULEVAISUUS HUOLESTUTTAA! Mikä on Lentopalloliiton ja lentopalloseuran toiminnan tarkoitus? – opettaa lentopallotaitoja – saada paljon harrastajia – kasvattaa paljon pelaajia – kasvattaa hyviä pelaajia

LAJIN TULEVAISUUS HUOLESTUTTAA! HALUTTU MUUTOS – Lentopalloseuroissa on runsaasti (koko ajan kasvava määrä) joissa on ammattitaitoisia, motivoituneita ja sitoutuneita valmentaja, jotka valmentavat yhtenäisen suomalaisen lentopallolinjauksen mukaisesti – Lentopalloseuroissa on toimiva organisaatio, joka mahdollistaa em. tavoitteen – Lentopallo lajina kasvaa nopeimmin siellä, missä on eniten kasvun mahdollisuuksia – Pelaajamäärät lisääntyvät Tarvitaan uusi tapa toimia, jotta muutos saadaan aikaan. Myös Liiton organisaatiorakennetta tulee tarkastella ja muokata muutoksen aikaansaamiseksi.

Lentopallon suurimmat haasteet 2011 – 2015 Strategiset kärjet: Elinvoimainen seuratoiminta ja huippu-urheilumenestys 1. Pelaajamäärien kehitys – erityisesti poikapelaajat 2. Seuratoiminnan elinvoimaisuus – valmennus ja organisoituminen keskiöön, seuran organisointi, muu hyvinvointi seuraa – Seuralla ensisijainen vastuu omasta toiminnastaan, Liitto voi vain auttaa.

Lentopallon suurimmat haasteet 2011 – Valmennuksen laatu ja ammattitaitoisten valmentajien määrä – systemaattinen suunnitelma miten hyvän valmennuksen määrää lentopalloseuroissa nostetaan – seuroissa tulee olla valmentajia, joilla on motivaatiota, osaamista ja aikaa käytettävissä sekä valmentamiseen että ammattitaidon lisäämiseen – junioreilla ammattitaitoiset ja sitoutuneet valmentajat – ei pelkkä rahakysymys, mutta tavoitteeseen pääsemiseksi on kyettävä hinnoittelemaan harrastus oikein – oikeat päätökset: hinnoittelu, rekrytointi, koulutus -> osaavat valmentajat ja ohjaajat –> harrastajamäärät kasvavat -> seura voi hyvin ja laji kehittyy

Lentopallon suurimmat haasteet 2011 – Lajin kehittyminen kasvukeskuksissa – painopistettä sinne, missä kasvun mahdollisuudet ovat suurimmat väkimäärä seuran henkilö- ja talousresurssit tekijöiden motivaatio olosuhteet historia, perinteet – erilaiset toimintatavat erikokoisissa kaupungeissa

KESKITTYMINEN OLENNAISEEN! ROHKEA KARSIMINEN NIISTÄ TOIMINNOISTA, JOTKA OVAT TOISSIJAISIA. PRIORISOINTI – TAVOITTTEET – MITTARIT – TULOSTEN SEURANTA TEHOKAS RESURSSIEN KÄYTTÖ  TULOKSET

Aluepäällikön avaintehtävät: vastaa oman alueensa valmennuksen kehittymisestä – ammattitaitoisten, motivoituneiden ja sitoutuneiden valmentajien ja ohjaajien määrä kasvaa – analysoi seurojen ja toimintaympäristön tilanteen, tekee kehittämissuunnitelmat ja huolehtii sen toteuttamisesta vastaa oman alueensa lisenssimäärien kehittymisestä – valta ja vastuu toimia näiden tehtävien onnistumiseksi – toimii pääsääntöisesti (70 %) seuroissa, joissa kasvupotentiaali on suurinta – pois mukavuusalueelta  toiminnan ja toimintaympäristön analyysi ja valinnat sen mukaan koordinoi alueensa seurakoulutuksen – tilanneanalyysi, tarpeet ja toteuttajat toimii alue- ja maakuntajaoston asiantuntijana ja valvoo Lentopalloliiton strategian toteutumista

Mitä aluepäällikkö ei tee? ei valtakunnallisia vastuita projekteissa/hankkeissa ei tee alue-/maakuntajaoston hallinnollisia töitä ei käytä liikaa aikaa seuroissa, joissa ei ole riittävää kasvun mahdollisuutta (”kipinä puuttuu”)

Nyt 3 aluepäällikköä : Hanna Kanasuo Länsi-Suomi Risto Kovanen Itä-Suomi, Keski-Suomi Pertti KulluvaaraEtelä-Suomi Pohjois-Suomen aluepäällikön paikka auki, aloittaa syksyllä.

HUIPPU-URHEILUN JA VALMENNUKSEN UUSI TYÖNJAKO: Valmennus ja koulutus: Valmennuspäällikkö Pertti Honkanen Koulutuskoordinaattori Tuomas Mikkonen Aluepäälliköt Kouluttajaverkosto Valmennuskeskukset Valmennuskeskuspäällikkö, poikien päävalmentaja Pekka Lahtinen Valmennuskeskusassistentti/mj-sihteeri Miia Lähteenmäki, Aapo Rantanen Maajoukkuekoordinaattori Jussi Jokinen (oto, Liigan toiminnanjohtaja) – tilanneanalyysi, tarpeet ja toteuttajat