Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Urheilua ja elämyksiä Lentopalloliiton strategia

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Urheilua ja elämyksiä Lentopalloliiton strategia"— Esityksen transkriptio:

1 Urheilua ja elämyksiä Lentopalloliiton strategia 2018-2020

2

3 Huippu-urheilu Beach volley, lentopallo ja istumalentopallo menestyvät arvokisoissa. Fanit ja media seuraavat edustusjoukkueitamme kotimaassa ja ulkomailla. Viestintämme tavoittaa kaikki urheilusta kiinnostuneet. Panostamme huippu-urheiluun beach volleyssa, lentopallossa ja istumalentopallossa. Parhaat suomalaispelaajat ja -valmentajat ovat maailman huippusarjoissa. Suomalaisseurat pelaavat Mestarien liigaa.

4 Seurat työllistävät ihmisiä koko- ja osapäiväisesti.
Pelaaminen Beach volley, lentopallo ja istumalentopallo tarjoavat kaikille suomalaisille mahdollisuuksia liikunnan harrastamiseen ja kilpaurheiluun. Lajit tarjoavat myös monipuolisia elämyksiä, hyvinvointia, yhdessä̈ oloa ja mahdollisuuksia vapaaehtoistyöhön elämänkaaren eri vaiheissa. Power Cup on liiton lippulaiva, joka liikuttaa vuosittain yli 7000 nuorta. Valmennuskeskusjärjestelmä on tärkeä linkki juniorityön ja huippu-urheilun välillä. Lentopalloliiton jäsenseuroilla on tärkeä rooli lajin hyvinvoinnin ja yhteenkuuluvaisuuden turvaajana. Seurat työllistävät ihmisiä koko- ja osapäiväisesti. Pelaaminen

5 Tavoitteet Beach volley ja lentopallo näkyvät, kuuluvat ja kiinnostavat ja niistä löytyy paljon tietoa kiinnostuneille. Fanimme näkyvät ja kuuluvat siellä missä pelataan. Suomi osallistuu säännöllisesti aikuisten arvokisoihin ja menestyy niissä. Arvokisojen isännyyksiä tavoitellaan taloudellisten resurssien puitteissa. Nuorten maajoukkueet ovat tasolla, jolta on realistista saavuttaa arvokisapaikka. Harrastaja- ja pelaajamäärät kasvavat. Palkattujen ja päätoimisten seuratyöntekijöiden määrä kasvaa. Liigaseuroilla on omat tai yhteistyöseurojen kautta tulevat joukkueet kaikissa juniorisarjoissa. Seurat ovat hyvin johdettuja ja niitä vetävät osaavat seurajohtajat. Suomessa on riittävästi paikkoja pelata beach volleyta ja lentopalloa. Huippuseurojemme kotiareenat täyttävät kansainväliset vaatimukset. Katsojille ne ovat miellyttäviä paikkoja seurata lajeja. Liitolla on vahva talous, joka mahdollistaa tarkoituksenmukaisen ja pitkäjänteisen toiminnan. Liiton viestintä ja markkinointi tukevat strategian toteuttamista tehokkaasti.

6 Strategiset painopisteet 2018-2020
Osa-alue Tavoite Toimenpiteet Pelaaminen Pelaaminen lisääntyy ja kehittyy. Lentopalloliitolle parempi kilpailujärjestelmä, jonka jälkeen kaikki pelaajat mukaan liiton toimintaan (uusia tuotteita). Valmennusjärjestelmän laajentaminen Kuortaneelta koko maahan. Urheiluakatemiatoiminnan kehittäminen. Tapahtumat Tapahtumat keräävät nykyistä suuremman osallistujamäärän ja ovat nykyistä kannattavampia. Tapahtumia markkinoidaan paremmin potentiaalisille osallistujille. Tehokkaampi ja monipuolisempi kumppanimyynti kasvattavat tapahtumien tuloja. Miesten maajoukkue 1. Tokion olympialaiset 2020, jatkopeleihin EM- ja MM-kisoissa. 2. Suomalaiset suurin faniryhmä. 1. Taloudellinen panostus nykyisellään. Lisäpanostusta viestintään. 2. Lentopalloliitto suunnittelee yhdessä matkanjärjestäjien ja faniyhdistyksen kanssa, miten helpotetaan fanien mukaantuloa arvokisoihin ja miten he viihtyvät siellä paremmin. Naisten maajoukkue Pääsy arvokisoihin ja menestyminen Euroopan liigassa. Leirityksen määrää kasvatetaan vähitellen. Rahallinen panostus kasvaa vuosittain. Maajoukkueelle rakennetaan oma henkilöstö. Fanitoimintaa kehitetään miesten maajoukkueen tavoin. Beach volley 1. Lisää valmentajia. 2. Rekisteröidyn pelaamisen kasvattaminen. 3. Huipun tason laajentaminen. 1. Tehokas asiasta kiinnostuneiden etsiminen ja valmentajakoulutus monelle eri tasolle. 2. Liitto tarjoaa seuroille tekniset välineet kisojen järjestämiseen. 3. Rakennetaan kehityssuunnitelma jokaiselle menestystä tavoittelevalle parille ja tuetaan mahdollisuuksien mukaan. 4. Fanitoimintaa kehitetään lentopallomaajoukkueiden tavoin. Talous Voitollinen tilinpäätös vakaan taloustilanteen saavuttamiseksi. Tiukka kulukuri jatkuu. Lisätuloja yhteistyökumppanuuksista, tapahtumista ja pelaamisen kasvusta.

7 Taustaksi Lentopalloliitto koostuu jäsenseuroista, maakunta- ja alueorganisaatioista ja liiton toimihenkilöorganisaatiosta. Lentopalloliitto vastaa lajin kehittämisestä ja tukee seuroja niiden työssä. Lentopalloliitto ja sen toiminnassa mukana olevat ihmiset vaalivat kaikessa toiminnassaan lajin parissa reilun pelin periaatteita kuten yhdenvertaisuutta, sosiaalista vastuullisuutta, suvaitsevaisuutta, toiminnan eettisyyttä, väkivallattomuutta ja kansainvälisyyttä. Kaikessa liiton toiminnassa on nollatoleranssi rasismia ja dopingin käyttöä kohtaan. Lentopalloliitto on ympäristöasioissa yksi johtavista toimijoista suomalaisessa urheilumaailmassa. Ympäristöasiat otetaan huomioon lajin kaikessa toiminnassa ja kaikissa tapahtumissa. Ympäristöteema on olennainen ja arvokas osa liiton avaintuotteissa ja avaintapahtumissa. Suomen Lentopalloliitto toimii aktiivisesti ja hyvässä yhteistyössä suomalaisen liikunnan ja urheilun kehittämiseksi ja omalta osaltaan edistää Suomen Olympiakomitean yhteisiä valintoja. Lentopalloliiton kaikki toiminta ja päätöksenteko perustuvat strategiaan, jonka käytännön toteuttamista ohjaa liittohallitus. Hallitus seuraa strategisten tavoitteiden toteutumista, ohjaa toiminnan suunnittelua strategian mukaiseksi ja raportoi edistyksestä liittovaltuustolle. Toimintasuunnitelmassa määritetään vuosittain avainhankkeet, joita seurataan jatkuvasti. Strategiaa tarkastellaan ja päivitetään Lentopalloliiton sääntöjen mukaan joka toinen vuosi pidettävässä liittokokouksessa.


Lataa ppt "Urheilua ja elämyksiä Lentopalloliiton strategia"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google