Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Pilotoinnin tavoite Tavoitteena on testata kriteeri- ja arviointiprosessiehdotusten toimivuutta ja tunnistaa niihin.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ammattillisen koulutuksen laadunhallinta Opetusneuvos Leena Koski
Advertisements

TUOTTAVAan aikuiskoulutuksen toimintamalliin
VERSOT – Verkkosuomea maahanmuuttajille –
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustuksilla tukea moniammatillisen ohjauksen ja opiskelijahuollon kehittämiseen klo Verkostotapaaminen/ohjaustilaisuus.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustuksilla tukea ammatillisen koulutuksen kansainvälistymisen kehittämiseen klo Hanna.
VERHE - Keski-Suomen aikuiskoulutuksen palvelustrategian rakentaminen Päämääränä •parantaa ammatillisen aikuiskoulutuksen toimijoiden kykyä tuottaa työelämälle.
/SK WorldSkills 2005 Helsinki – ammattitaidon MM-kilpailut  Helsingin Messukeskus 26. –  34 virallista lajia, 5 demolajia, 3 kansallista.
ENO - ennakoiva ohjaus työelämässä
• Verkostossa mukana: –Tampereen Aikuiskoulutuskeskus –koordinoi – Salon seudun aikuisopisto – Vaasan aikuiskoulutuskeskus – Pohjois-Satakunnan Aikuiskoulutuskeskus.
Laajennetun työssäoppimisen kokeiluhanke
Valmis-hanke – Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostaminen Varsinais-Suomessa
ENO - ennakoiva ohjaus työelämässä. Hankkeen tavoitteet Työelämän ohjaustarpeiden tunnistaminen ja määritteleminen Tuotteistaa ja mallintaa verkostoyhteistyössä.
Tampere Eija Alhojärvi Teija Ripattila
Kolmas sektori ja koulutus kotouttajana
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ajankohtaispäivä HBC Hattulantie 2, Helsinki Rahoitus- ja vakuutusalan tutkintotoimikunta 8496.
Suomen oppisopimuskoulutuksen järjestäjät syysseminaari Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Kuopio Lea Lakio.
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Tampere Lea Lakio Opetusneuvos, Ammattikoulutus/kehittäminen
Broker-kokemuksia -TEKEMÄLLÄ OPPII- Oppisopimuskoulutuksen järjestäjien seminaari koulutustarkastaja Liisa Klinge Jyväskylä
Vertaisarvioinnin arviointia Suomen oppisopimuskoulutuksen järjestäjät ry:n kevätseminaari Krista Hanski Koulutussuunnittelija, projektipäällikkö.
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Ohjausta, kasvatusta ja suojelua kehittämään (OKS) –hanke 2008–2009 Hankkeessa kehitetään toimijoiden.
Hyvän ohjauksen kriteerit perusopetukseen, lukiokoulutukseen ja ammatilliseen koulutukseen Juhani Pirttiniemi Opetusneuvos Opetushallitus Turku
Toimialajohtaja Matti Vesalainen, Amiedu
Laatukriteerien pilotointi ja itsearvioinnin toteutus KAOssa Esa Oikarinen Koulutuspäällikkö Kainuun ammattiopisto.
VERKOSTON VOIMAA! - Oppilaitosten kestävän kehityksen kriteerien ja ohjelmien maastouttaminen - oppimisympäristöhanke Juulia Tuominen
JYVÄSKYLÄN KRISTILLINEN OPISTO PELTOLA 2009 Työelämälähtöisyys ja kumppanuudet ammatillisen lisäkoulutuksen laatutyössä Yhteishanke Turun kristillinen.
Tuetun oppisopimuksen kehittäminen Etelä-Suomen verkostohanke Hankkeen aloitusseminaari Ulla Poutiainen
Työpaikkakouluttaja- hanke
1 Maahanmuuttajanuorten VaSkooli Nuorten maahanmuuttajien koulutustakuumallin kehittäminen ja käyttöönotto Turun ja Salon seutukunnissa –
TYÖTEHTÄVÄKARTOITUKSET JA RINGIN TOIMINTA
Jaakko Lainio Turun Ammattiopistosäätiö Paasitorni, Helsinki
INTIA VERKOSTO JA SKILLS Lajipäällikköpäivät Tapio Kattainen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustuksilla tukea ammatillisen koulutuksen kansainvälistymisen kehittämiseen klo Hanna.
YHDENMUKAISET LOMAKKEET
ENO – ENNAKOIVA OHJAUS TYÖELÄMÄSSÄ Uudistunut aluehallinto ja työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä -seminaari Helsinki Tarja Liljeroos.
Laatuseminaari Laadulla tulosta Case – opiskelijapalautteen kerääminen ja käsittely.
Laadunhallinnasta vastaavien osaamisprofiilit
KOULUTETTU AMMATTILAINEN ON TULEVAISUUDEN TAITAJA.
OSVIITTA – työelämän palvelupiste  –  Satakunnan ja Etelä-Pohjanmaan seutukunnat: Kaakkois- Satakunta, Pohjois-Satakunta, Pori ja.
CRM ja HRM työelämäpalvelun tukena Päämääränä varmistaa partnerioppilaitosten asiakastietämyksen kartuttaminen ja tehokas hyödyntäminen kaikissa asiakasrajapinnoissa.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustusten tiedotustilaisuus Seppo Hyppönen Yksikön päällikkö Ammatillinen.
Laatua ammatillisen koulutuksen arkeen LARK 3 -hanke Sari Mikkola
OSAAVA PÄRJÄÄ-PROJEKTIN VALTAKUNNALLINEN SEMINAARI InNoste Arja Hänninen, projektipäällikkö InNoste-verkosto Turun Ammatillinen Aikuiskoulutuskeskus.
Innova Länsi-Suomen akk
TUOTTAVA-hanke Koulutustuotteista työelämälähtöiseen palvelutarjoomaan.
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Ohjausta, kasvatusta ja suojelua kehittämään II (OKS II) –hanke
Aikuis- ja työpaikkakoulutusyksikkö Virpi Pikkuaho
Verkostossa mukana: – Turun aikuiskoulutuskeskuksen Paimion yksikkö (ent. Paimion aikuiskoulutuskeskus PAKK) –koordinoi – Salon seudun aikuisopisto Rahoitus:
Potkua Pienyrittäjille – Kehittämispalveluja kentälle Pohjois-Karjalassa -hanke.
LARK 3 – hanke Tavoitteet ja tulokset. Hankeverkosto Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia Haaga Instituutti-säätiö/Ravintolakoulu Perho Helmi Liiketalousopisto.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hyvien käytäntöjen tunnistaminen ja jakaminen Johdanto iltapäivän työskentelyyn Työskentelyn taustamateriaalia Opetusneuvos.
VetoVoimaa teknologia-aloille Hankkeen toteuttajaorganisaatiot Turun kaupungin sivistystoimiala / projektitoimisto ja ammatillinen koulutus.
+ Mervi Jansson Oppimiskumppanuuksien johtaja Omnia KOULUTUSVIENNISTÄ OSAAMISLIIKETOIMINTAAN.
+ Ammatillisella koulutuksella on vientiä Toimintasuunnitelma ammatillisen toisen asteen koulutuksen viennille Mervi Jansson AMMATILLINEN KOULUTUSVIENTI.
+ Ammatillisella koulutuksella on vientiä Toimintasuunnitelma ammatillisen toisen asteen koulutuksen viennille Hankkeen lopputilaisuus Mervi.
Ammatillinen koulutus haasteiden edessä – mitä seuraavaksi?
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
Ammatillinen työkykypassi
Ulkomaalaiset Lapissa
Osatyökykyisille tie työelämään
Yrittävä K-P teemaryhmän kokous
AKKUNA – Ikkuna Venäjälle ja Suomeen
Oulun seudun koulutuskuntayhtymä Osekk Oulun seudun ammattiopisto OSAO
Globaaliin toimijuuteen valmentaminen -valtionavustushaku
Etsivän nuorisotyön koordinaatiotoiminta
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
TIETO- JA TIETOLIIKENNETEKNIIKAN PERUSTUTKINTO, Hyvinvointiteknologian koulutuskokeilun tilannekatsaus.
Oulun seudun koulutuskuntayhtymä Osekk Oulun seudun ammattiopisto OSAO
Jarmo Paloniemi kuntayhtymän johtaja
  Parvessa parempi 2 –hankkeen tavoitteena on kehittää oppilaitosten yhteisöllisyyttä, hyvinvointia sekä edistää osallisuutta. Tähän pyritään esimerkiksi.
Taitaja2019-kilpailussa menestyneet koulutuksen järjestäjät
Esityksen transkriptio:

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Pilotoinnin tavoite Tavoitteena on testata kriteeri- ja arviointiprosessiehdotusten toimivuutta ja tunnistaa niihin liittyviä kehittämistarpeita. Tavoitteena on myös edistää kriteerien ja prosessin pilotoinnin avulla toimivan laadunhallinnan ja laadun jatkuvaa kehittämistä tukevan järjestelmän käyttöönottoa ja edelleen kehittämistä. On tärkeää varmistaa tiedon leviäminen laatuverkostoissa ja koulutuksen järjestäjien muiden verkostojen avulla muille koulutuksen järjestäjille. Tavoitteena on lisäksi tukea itsearviointivalmiuksien kehittämistä. Pilotointi tapahtuu koulutuksen järjestäjien tasolla. (mukana ammatilliseen koulutukseen liittyvä toiminta) Leena Koski

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Pilotointiin osallistuvien koulutuksen järjestäjien valinta Pilotointiin valittiin vapaaehtoisuuden pohjalta edustavasti: Suuria ja pieniä koulutuksen järjestäjiä Monialaisia ja yksialaisia koulutuksen järjestäjiä Eri puolelta Suomea olevia koulutuksen järjestäjiä Eri laatuverkostoissa toimivia ja verkostojen ulkopuolella olevia koulutuksen järjestäjiä Pitkään ja lyhyemmän ajan laatutyötä tehneitä koulutuksen järjestäjiä Edustettuna ammatillista peruskoulutusta edustavia koulutuksen järjestäjiä/OPSO/ammatillinen lisäkoulutus/kehittämis- ja palvelutehtävän saaneita koulutuksen järjestäjiä, erityisoppilaitos, kansanopisto. Leena Koski

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Pilotointiin ilmoittautuneet/pyydetyt Ammattiopisto Luovi (erityisoppilaitos) Etelä-Savon ammattiopisto Finanssi- ja vakuutuskoulutus FINVA Haapaveden opisto Harjun oppimiskeskus Helsingin Business College/Suomen Liikemiesten kauppaopisto Hyria Koulutus Oy Ilmailuopisto Ingmanin käsi- ja taideteollisuusoppilaitos Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskus (erityisoppilaitos) Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Kainuun ammattiopisto Keuda Koulutuskeskus Salpaus Koulutuskeskus SEDU Kuopion konservatorio Kouvolan aikuiskoulutuskeskus Leena Koski

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Pilotointiin ilmoittautuneet/pyydetyt Länsirannikon Koulutus Oy WinNova Peräpohjolan kansanopisto Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Pop & Jazz Konservatorion Säätiö Porvoon Ammattiopisto Salon Seudun koulutuskuntayhtymä/Salon seudun oppisopimuskeskus Savon koulutuskuntayhtymä Tampereen seudun ammattiopisto Tredu (perunut osallistumisen) Turun aikuiskoulutuskeskus Turun Ammattiopistosäätiö TAO Turun Kristillinen opisto Vaasan rannikkoseudun oppisopimustoimisto Valkeakosken Seudun koulutuskuntayhtymä/Valkeakosken ammatti- ja aikuisopisto Yrkesinstitutet Prakticum Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymä Leena Koski