Kiinnostaako tekeminen ja lukeminen?

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
MIHIN PERUSKOULUN JÄLKEEN?
Advertisements

Yhteistyössä Pirkanmaalla:
VALMIUDET TYÖELÄMÄÄN. RAKENNUSALAN PERUSTUTKINTO
Haluatko ammattiosaajaksi? - ammatillinen koulutus mahdollisuutena
Atto ja avaintaidot työssä oppien? Sirkka Hulkkonen.
Toisen asteen yhteistyö Keski- Pohjanmaalla Ajankohtaiset asiat: -Valintatarjotin -Tiedotuskanavat.
MATKAILUALAN PERUSTUTKINTO
Coulutuscoctail
Ammatillinen koulutus
Oulun aikuislukio 2014.
VALMIUDET TYÖELÄMÄÄN. RAKENNUSALAN PERUSTUTKINTO.
Käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinto (artesaani)
LUOKATON LUKIO OPPIMISYMPÄRISTÖNÄ
10-luokka Etelä-Pohjanmaan Opistolla
VALMA Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus
Kurssivalinnat ykkösille
2. vu0sikurssin opiskelijoiden vanhempainilta
VALTAKUNNALLINEN LUKION TUNTIJAKO
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
Turun ammatti-instituutin tilannekatsaus
Meillä tehdään osaajia! sasky.fi/ikata. Sastamalan koulutuskuntayhtymä/ Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos IKATA on valtakunnallisesti arvostettu,
TURVALLISUUSALAN PERUSTUTKINTO 180 osp ”TURVALLISUUSVALVOJA”
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
HUIPPUOSAAMINEN UUDISTUNEISSA PERUSTEISSA - MITEN JEDUSSA SIIHEN VASTAAMME? HUIPPUOSAAMISEN TEEMAPÄIVÄ YLIVIESKA ULLA MÄNTYKANGAS
KORKEA-ASTEEN VALINTAPERUSTEISTA Muutama esimerkki.
Ammatillinen perustutkinto + yo-tutkinto. Erilaiset opiskeluväylät AmmattikorkeakouluYliopisto Työelämä Lukio Ammatillinen oppilaitos Kaksi tutkintoa.
Yhteiset tutkinnon osat 35 osp Pakolliset osa-alueet 19 osp Valinnaiset osa-alueet 16 osp → syventävät pakollisten osa-alueiden sisältöjä.
KAKSOISTUTKINTO Heini Palomäki |
Kiinnostaako tekeminen ja lukeminen? Tule ammattilukioon! 1.
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
Opiskelijaksi Oulunsalon lukioon. Uusien opiskelijoiden valinta keväällä 2014  Oulunsalon lukiossa on 80 aloituspaikkaa kevään 2014 yhteishaussa  Lukioihin.
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Osaamisalan valintainfo
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Yhteiset valinnaiset tutkinnon osat (=VYTOT)
Liiketalouden opiskelu
Erilaisia vaihtoehtoja….
Lukion toisen vuoden kurssivalinnat
Kahden tutkinnon-info Tervetuloa!
Kahden tutkinnon suorittaminen - info-tilaisuus ti 15. 8
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Mitä peruskoulun jälkeen?
Kaksoistutkinto Mäntsälän lukio.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YLIOPPILASKIRJOITUKSET
Lukion tuntijakotaulukko 2016
NUORISO- JA VAPAA-AJAN OHJAAJA KANKAANPÄÄN OPISTO Opistonkatu 5 PL 45
= YLIOPPILAS-KIRJOITUKSIIN VALMENTAVA KOULUTUS
Ammatillisen perustutkinnon rakenne
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Vanhempainilta Tervetuloa!
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Ykkösten vanhempainilta
Toisen asteen koulutus
Kiinnostaako lukio?
Liiketalouden perustutkinto
Kahden tutkinnon polku
Yhteiset tutkinnon osat
2. Luokan OPO1 osa 2.
Astetta enemmän! Viitaniemen koulu Anne Venemies, opinto-ohjaaja Gradia Jyväskylä.
Kahden tutkinnon suorittaminen Joensuussa info-tilaisuus TI
Kaksoistutkinto.
Yhteiset tutkinnon osat 35 osp Vapaasti valittavat 10 osp
Omnia.fi/yhteishaku.
Ammattilukio-opinnot 2019 Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio
Toiselle vuosikurssille
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Esityksen transkriptio:

Kiinnostaako tekeminen ja lukeminen? Tule ammattilukioon! Jos nuorella on kiinnostus käytännön tekemiseen ja peruskoulu on sujunut hyvin, ammattilukio on oikea paikka. - Ammattilukiossa suoritetaan ammatillinen perustutkinto ja lukio-opintoja tavoitteena yo-tutkinto - Kaikkiin ammatillisiin perustutkintoihin voi ottaa mukaan lukio-opintoja - Toteutustapa vaihtelee toimipisteittäin, tarkemmin taulukossa (dia?) - Pääsääntöisesti opiskeluaika on 3 vuotta. - Lukio-opintoja voi jatkaa neljäntenä vuotena esim aikuislukiossa, jolloin on mahdollisuus suorittaa lukion oppimäärä ja saada lukion päättötodistus - Yo-kirjoituksia on myös mahdollisuus hajauttaa. - Yo-kirjoitukset ovat samat kuin päivälukiossa - Ammattilukiovaihtoehto on mahdollinen Tredussa ja Tampereen palvelualan ammattiopistossa.

-Tredussa on noin 30 perustutkintoa. -Tampereen palvelualan ammattiopistossa on 2 perustutkintoa. -Ammatillisessa koulutuksessa opinnot aloitetaan alkeista, nuoren ei tarvitse etukäteen osata alan töitä. -Hyvä motivaatio ja kiinnostus alaan on tärkeä -Jos nuorella on jatko-opintosuunnitelmia tässä vaiheessa, ammattilukio parantaa valmiuksia. Esimerkiksi jos on käynyt rakennusalan perustutkinnon ja on suorittanut yo-tutkinnon, nuorella on loistavat valmiudet amk-opintoihin ja käytännön työhön.

Lukiokurssit äidinkieli englanti pitkä matematiikka pitkä/lyhyt ruotsi reaaliaine -Ammattilukion lukio-opintojen peruspaketti on äidinkieli, englanti, matematiikka, ruotsi. -Toimipistekohtaisesti voi olla mahdollisuus suorittaa myös reaaliaine. Joissakin tapauksissa reaaliainetta opiskellaan iltaopintoina. -Jos opiskelija opiskelee reaaliainetta, on mahdollisuus jättää ruotsi tai matematiikka pois.

Ammatillinen perustutkinto 180 osp = 3 vuotta Ammatilliset tutkinnon osat: Pakolliset tutkinnon osat Valinnaiset tutkinnon osat (15 osp lukio-opinnoista) 135 osp Yhteiset tutkinnon osat: Äidinkieli Ruotsi Englanti Matematiikka Fysiikka ja kemia Tieto- ja viestintätekniikka Yhteiskuntataidot Työelämätaidot Yrittäjyys ja yritystoiminta Työkyvyn ylläpitäminen, liikunta ja terveystieto Valinnaiset 35 osp Vapaasti valittavat tutkinnon osat: Lukio-opintoja 10 osp - osp = osaamispiste - Kun nuori opiskelee lukio-opintoja, lukiokursseilla korvataan ammatillisin perustutkinnon opintoja. Taulukkoon on merkitty punaisella lukiokursseilla opetettavat ammatilliset opintojaksot. - Osaamisen tunnustaminen mahdollistaa, että sekä ammatillinen että yo-tutkinto valmistuvat noin kolmessa vuodessa.

Ammatillinen pt + yo-tutkinto 1.jakso 2.jakso 3.jakso 4.jakso 1.vuosi Ammatilliset + lukio Ammatilliset/TOP 2.vuosi 3.vuosi Ammatilliset Lukio Lukio + YO-kirjoitukset - Diassa on esimerkki opintojen jaksottamisesta. TOP=työssäoppiminen - Vanhojentanssit ja penkkarit kuuluvat myös ammattilukion ohjelmaan

Taulukko Oheisesta taulukosta selviää, miten eri toimipisteissä toteutetaan lukio-opintoja. Huom. Joissakin toimipisteissä ja tutkintoaloilla lukio-opinnot suoritetaan iltaopintoina. Taulukko löytyy hakuoppaasta sivulta 19.

Hakuasiaa Hakuvaiheessa opintopolku .fi –palvelussa kysytään kiinnostus lukio-opintoihin. - laita rasti, jos olet kiinnostunut! Kun kesällä saat opiskelupaikan, niin ilmoittaudu lukio-opintoihin. huom! Pääsyvaatimuksena on arvosana 7 äidinkielessä, englannissa , ruotsissa ja matematiikassa. Jos nuori ei ole laittanut rastia Opintopolku.fi –palveluun, hän voi siitä huolimatta ilmoittaa kesällä kiinnostuksensa lukio-opiskeluun. Nuori saa tarkemmat ohjeet lukio-opintojen suorittamisesta hyväksymiskirjeen mukana kesällä.

Tpa & AMMATTILUKIO Tampereen palvelualan ammattiopistossa voit opiskella lukio-opinnot Tampereen aikuislukiossa iltaopintoina

Yhdistelmäopintojen tavoitteena on tarjota hyvät tiedot jatko-opintoihin ja työelämään kehittää ammatillista osaamista sekä suunnitelmallisuutta, ajanhallintaa ja kielitaitoa.

Innolla mukaan ammattilukioon! -