Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ammattilukio-opinnot 2019 Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ammattilukio-opinnot 2019 Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio"— Esityksen transkriptio:

1 Ammattilukio-opinnot 2019 Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio

2 Ammattilukio OSAO järjestää lukio-opinnot yhteistyössä Oulun aikuislukion kanssa. Opetusta antavat pääasiallisesti Oulun aikuislukion opettajat. Myös muutama ammatillisen puolen opettaja opettaa lukiokursseja.

3 Mitä hyötyä Opiskelemalla lukioaineita
saat paremmat jatko-opintovalmiudet kehität opiskeluvalmiuksiasi

4 Ammattilukion toimipisteet
Haukiputaan yksikkö - Haukiputaan yksikön opiskelijat Kaukovainion yksikkö - Kaukovainion yksikön, tekniikka, opiskelijat - Kaukovainion yksikön, palvelut, opiskelijat Kontinkankaan yksikkö - Kontinkankaan yksikön opiskelijat Limingan ja Muhoksen yksiköiden opiskelijat tekevät lukio-opintoja siinä yksikössä, joka heille on lukujärjestyksellisesti paras.

5 Ammattilukion toimipisteet
Kempeleen, Pudasjärven ja Taivalkosken yksiköt tekevät yhteistyötä lähilukioidensa kanssa.

6 Opiskelijamäärät Vuosittain yli 600 opiskelijaa tekee lukio-opintoja ammattilukiossa. Syksyllä 2018 lukio-opinnoissa aloitti 274 opiskelijaa jatkoi 423 opiskelijaa Vuosittain valmistuu n. 100 ylioppilasta.

7 Mitä ammattilukiossa voi opiskella
Kaksoistutkinto - ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto - minimissään 4 lukioainetta Kolmoistutkinto - ammatillinen perustutkinto, ylioppilastutkinto ja lukion oppimäärä - 12 lukioainetta (aikuisten opetussuunnitelma) Aineopiskelu - yksittäiset oppiaineet, yksittäiset kurssit

8 Ylioppilastutkinnon rakenne
Äidinkieli tai suomi toisena kielenä Kaikille pakollinen Toinen kotimainen kieli (keskipitkä, pitkä) Vieras kieli englanti, saksa, ranska, Näistä 3 venäjä, espanja (pitkä, lyhyt), italia (lyhyt) laatikkoa ja valituista Matematiikka (lyhyt, pitkä) laatikoista yksi aine Reaali terveystieto, yhteiskuntaoppi, kemia, uskonto, maantiede, elämänkatsomustieto, fysiikka, psykologia, filosofia, biologia, historia

9 Mahdolliset 4 aineen ryhmät
äidinkieli äidinkieli äidinkieli äidinkieli englanti englanti englanti ruotsi ruotsi ruotsi matematiikka matematiikka matematiikka reaali reaali reaali ei reaalia ei matikkaa ei ruotsia ei englantia Reaali: fysiikka, kemia, historia, yhteiskuntaoppi, uskonto, elämänkatsomustieto, filosofia, biologia, maantiede, psykologia, terveystieto

10 Reaaliaineet Haukiputaan yksikkö: fysiikka, terveystieto
ja 2. opiskeluvuotena alkava yhteiskuntaoppi Kaukovainion yksikkö: palvelut: fysiikka, psykologia, terveystieto, yhteiskuntaoppi tekniikka: fysiikka, terveystieto, yhteiskuntaoppi Kontinkankaan yksikkö: kemia, psykologia, terveystieto

11 Lukioaineet Kaikissa yksiköissä tarjotaan sekä lyhyt että pitkä matematiikka. Oppiaineiden kurssien toteutuminen riippuu opiskelijamäärästä. Vähäisellä opiskelijamäärällä kurssi peruuntuu.

12 Vastaavuus Lukio-opintoina tehdyt opinnot ovat osa ammatillisia opintoja. Esim. äidinkielen opinnot tehdään lukio-opintoina.

13 Lukio-opetus Lukio-opetuksessa lukuvuosi on jaettu 5 jaksoon.
Ensimmäisenä opiskeluvuotena lukio-opiskelua on 2 jaksolla. Pitkää matematiikkaa ja/tai fysiikkaa opiskelevilla lukio-opiskelua on ensimmäisenä opiskeluvuotena useammalla jaksolla. Jakso on n. 7 viikon mittainen.

14 Lukiokurssit, esimerkki
Jakso 1 Jakso 2 Jakso 3 Jakso 4 Jakso 5 ma, ke Lukio ti, to fysiikka pitkä mat.

15 Lukio-opetus Lukion oppiaineissa on tietty määrä kursseja. Esim. äidinkielessä on 5 pakollista kurssia ja 2 syventävää kurssia. Kurssissa on 12 opetuskertaa (á 80 min), arviontiviikolla koe tai opetusta ja kokeiden palautus. Lukio-opiskelua on ma, ti, ke ja to.

16 Lukio-opinnot edellyttävät
Heti alusta alkaen opiskeluun panostamista Määrätietoisuutta, tavoitteellisuutta ja sitoutumista Enemmän töitä kuin peruskoulussa

17 Ilta- ja etäopetus Ammattilukiolainen voi halutessaan opiskella lukiokursseja päiväopintojen lisäksi myös iltaopetuksessa ja/tai eLukiossa.

18 Iltaopetus Oulun aikuislukio, Kastellin monitoimitalo Sairaalanrinne 5

19 Oppikirjat ja muut opiskeluvälineet
Opiskelijan tulee itse hankkia oppikirjat ja muut opiskelussa tarvittavat välineet. Lukio-opiskelua ja ylioppilaskirjoituksia varten opiskelijan tulee hankkia oma läppäri.

20 Tuki opintojen aikana Lukio-opintojen ryhmäohjaus sekä henkilökohtainen ohjaus omassa yksikössä. Tukiopetus Laskupaja OP4-kurssi Infot, Moodle ja Wilmat Ohjaaminen yo-tutkinnon suorittamiseen Wanhojen tanssit, penkkarit, abiristeily

21 Usein kysyttyä Lukio-opintojen keskeyttäminen: Jos on aloittanut lukio- opinnot ja haluaa ne keskeyttää ja siirtyä opiskelemaan pelkästään ammatillisia opintoja, hyväksi luetaan siihen mennessä suoritetut lukiokurssit. Saako ammatillisen päättötodistuksen, jos yo-kirjoitukset eivät menekään läpi: Saa, kunhan suorituksia on 180 osp:n verran.

22 Usein kysyttyä Piteneekö opiskeluaika: Kaksoistutkintolaisen opintopolku on suunniteltu niin, että ammatilliset ja lukio-opinnot suoritetaan 3 vuodessa. Voiko lukio-opintoja täydentää myöhemmin: Voi täyden- tää, suoritetut lukiokurssit eivät vanhene.

23 Ammattilukioon hakeminen
Hae ammatilliseen perustutkintoon kevään yhteishaussa Vastaa ”Kyllä” kohtaan: Haluaisitko suorittaa ammatillisen perustutkinnon ohella lukio-opintoja/ylioppilastutkinnon? Peruskoulun päättötodistuksessa lukuaineiden keskiarvon tulee olla vähintään 7,5.

24 Lukio-opintoinfo OSAOon valituille ja heidän huoltajilleen pidetään info ammattilukio-opinnoista ti klo 18 Kaukovainion tekniikan yksikön auditoriossa, Kotkantie 2.

25 Lisätietoa Yksiköiden lukio-opot sähköposti etunimi.sukunimi@osao.fi
Haukipudas Anja Jussila Kaukovainio, palvelut Päivi Keskitalo, Sirkka Lintula, Niina Miettinen, Lea Perhomaa Kaukovainio, tekniikka Aila Virsu Kontinkangas Annu Kuusijärvi, Päivi Tauriainen Liminka Heikki Piilonen Muhos Timo Mikkonen

26 Lisätietoa OSAOn kehityspäällikkö, ammattilukiokoordinaattori Raija Lehtonen, Oulun aikuislukion rehtori Panu Kela Oulun aikuislukion apulaisrehtori Tarja Mäkipaaso


Lataa ppt "Ammattilukio-opinnot 2019 Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google