1 Hämeenlinnan Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry 27.11.2008 27.11.2008.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ITÄ-UUSIMAA
Advertisements

Vanhustyön keskusliitto kolmannen sektorin toimijana
TEKNISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ SEUTUYHTEISTYÖ JA PARAS-HANKE SEUTUFOORUMI Ilkka Ojala Toimitusjohtaja Tampereen kaupunki, Tilakeskus.
PePPi- hanke Vapaaehtoiset voimavarana sijaisperheiden tukemisessa
Henkilökohtaisen avun keskus Pääkaupunkiseudulla
Seurafoorumi Sivistystoimi Liikuntapalvelut.
V. I. P. Vapaaehtoisten Intoa Perhehoitoon Talentian asiantuntijapäivät Wanha Satama
SUOMEN KULTTUURIRAHASTON KIRJATALKOOT SKR. Kirjatalkoot -Suomen Kulttuurirahaston kaikkien aikojen suurin tukihanke, johon Svenska litteratursällskapet.
SEPA Ohjelma 12.00Lounas, kahvit ja ilmoittautuminen 13.00Tervetuloa - ESATKY, ITKY ja Tietotekniikan Liitto tänään Antti Pellinen, Tikura Oy 13:05Sähköinen.
Koti On Paras SLU –alueiden perheliikuntahanke KOTIPA.
Katja Mikkonen Kari Niklander
VERHE - Keski-Suomen aikuiskoulutuksen palvelustrategian rakentaminen Päämääränä •parantaa ammatillisen aikuiskoulutuksen toimijoiden kykyä tuottaa työelämälle.
Vammaispalveluiden innovaatio- ja kehittämiskeskus -konsepti Jarno Tuimala, Anne Laakso
Maaseutualueiden kehittämishankkeiden rahoitus toiminnanjohtaja Kirsti Oulasmaa Rieska-Leader ry.
AV 1. 2 Historia ●Yhdistys perustettu vuonna 1982 Helsingin Yliopistollisessa Keskussairaalassa hoidossa olevien lapsisyöpäpotilaiden vanhempien.
Suomen laivaninsinööriyhdistys Laradi ry PL283, TURKU Suomen laivainsinööriyhdistys Laradi ry Yhdistysesittely.
Tunnemmeko jäsenemme? Järjestöpäivät Etappi 1: Rekrytointi.
Kotka-Hamina yhteistyö
PK-kehittämispalvelut
SUVI -esiselvityshanke – TAVOITTEINA ON SELVITTÄÄ ALUEELLISEN DIGIMEDIATUOTANNON:  Jakelukanavat, jakelutekniikat  Kustannukset.
ATK- opetusta ja -ohjausta, koulutuspiste Validi Validiksi tietoyhteiskuntaan - Miten tietotekniikasta voi olla hyötyä vaikeavammaiselle? • Oman elämän.
Yhteistyö kehittämisen avaintekijänä Emma & Elias –ohjelma.
Tukitoimintaa syömishäiriötä sairastaville ja läheisille
Suupohjan seutuportaali –hanke
SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN JA YHDISTYSTEN KUMPPANUUSFOORUMI Tervetuloa.
Suomen JNCL-perheiden tukiyhdistys ry
Oululaisen Pelitoimialan Järjestäytyminen. Oululainen Pelitoimiala •Ouluun on vuosina perustettu kymmenkunta uutta pelitoimialan yritystä •Tällä.
LAADUKKAAT PALVELUT LAADUKKAILLA HANKINNOILLA PALVELUJEN PAKETOINTI – SEMINAARI
Täyttä elämää – heikkona ja vahvana Kohtaamisen paikkoja
MTK-VIRRAT RY. Yhdistys •Perustettu 1917 •Jäsenet; virtolaiset maatalous- ja metsätalous- sekä maaseutuyrittäjät 485 henkilöä •Yhdistyksen tarkoitus,
© Stuba Nikula, Kiinteistö Oy Kaapelitalo, , 5 HEHTAARIA KULTTUURIA 250 VUOKRALAISTA 16.
Vapaaehtoistoiminta OSALLISTAA Vammaistutkimuksen päivät Tanja Laatikainen
PALVELUT PAKETTIIN – ASIAKKAAN HYVÄ
Linnaseutu ry •Hämeenlinnan seudun maaseudun kehittämisyhdistys •Leader -rahoitus.
Hanke: Maaseutu virkistyksen, levon ja rauhoittumisen tyyssijana - Maatiloille menestyvää hyvinvointipalveluyrittäjyyttä.
Joukkoistamisen ja vertaistuotannon edistäminen yhdistysten kansalaistoiminnassa Käytännön kehittäjän näkökulma.
Vastuullisen varainhankinnan ammatilliset arvot ja periaatteet Pääsihteeri Pia Tornikoski
Mitä tulevaisuudessa? Miten eteenpäin?. Avustajakeskuksen palkallisen puolen toiminta keskittyy toimintaa tukevien kuntien alueille Tiedotusta ja markkinointia.
Suomen laivaninsinööriyhdistys Laradi ry PL283, TURKU Suomen laivainsinööriyhdistys Laradi ry Yhdistysesittely.
Kausi Alustus ● Nokian Torpedolla on tarkoitus käynnistää kaudelle oma kuntourheilujaosto, jonka tavoitteena on liikkua iloisella.
Veli-Matti Karppinen 2006 Nakertaja – Hetteenmäen kyläyhdistys ry.
Musiikkiteknologian opetussuunnitelman harmonisointihanke
2009 Kansallista ja kansainvälistä verkostoa palveleva Vapaaehtoistoiminnan ja vertaistuen informaatio- ja kehittämiskeskus © Kansalaisareena 2010.
Avustus, Elina Varjonen1 Kansalaisjärjestötoiminnan edellytykset ja merkitys hyvinvoinnin rakentamisessa Pohjois-Karjalan maakunnan järjestöpäivät.
Aluekeskusohjelman ja hyvinvointitoimialaryhmän Ajankohtaiset asiat Mikko Koivulehto.
Protomo Uusi suomalainen innovaatioapparaatti Petri Räsänen Hermia Oy.
Sosiaali- ja terveysjärjestöt kumppanina yhteispalveluissa Anu Kari Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspolitiikan kehittämispäivät
TUOTTAVAA YRITYSTEN PALAUTTEENHALLINTAA Suomen Yrittäjät Yrittäjyysalan tutkintotoimikunta Yrittäjäkoulutuksen vaikuttavuus.
Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 2011 Monikulttuurisuustyöpaja
Maaseuturahasto Satakunnassa
Nuoren turvapaikanhakijan polku Pudasjärvellä
Päiväkeskustoiminnan tutkimushanke Sininauhaliitto Tutkija Aki Rogel.
Unicef-kävely Me muutamme maailmaa Kaikki eivät pääse kouluun.
Hei, katsotaanpa netistä miten pääsen auditorioon! "Esteettömyys oppilaitoksissa" – tietopohja rakennusten opastuksen välineenä Seija Örn, Pohjois-Karjalan.
Varsinais-Suomen ja Satakunnan Muistiluotsi
1 SSTL Puhtausala ry – TOIMIALAN KEHITTÄJÄ. SSTL Puhtausala ry Vuonna 1970 perustettu puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö. Yleishyödyllinen ja puolueeton.
Perhetyö Lammin vastaanottokeskuksessa
Suupohjan palveluhakemisto (yritys- ja yhdistysrekisteri)
O PETUSMINISTERIÖ //1. KULTTUURIVIENTIOSAAMISEN KEHITTÄMINEN SUOMESSA Kulttuuriviennin valmisteluryhmän puheenjohtaja Johan Storgård, teaterchef Svenska.
2009 Kansallista ja kansainvälistä verkostoa palveleva Vapaaehtoistoiminnan ja vertaistuen informaatio- ja kehittämiskeskus © Kansalaisareena 2010.
Vapaaehtoistoiminnan kehittämisnäkymiä Järjestöpäällikköverkosto Katariina Suomu Ensi- ja turvakotien liitto ry.
Tulevaisuus-verstas Millaisia muutoksia on tapahtumassa ihmisten toiminnassa ja yhteiskunnassa?
Varainhankintaa yhdistyksille Hilkka Näse Kehityspäällikkö Suomen 4H-liitto.
Paperitukkuri – Varainhankintaa helposti myytävillä tuotteille Paperitukkuri on auttanut vuodesta 2009 urheiluseuroja, kouluja sekä erilaisia yhdistyksiä.
Autismi- ja Aspergerliitto ry
KULTTUURIMENTORI VUOLLE SETLEMENTTI RY
Anne-Maria Karjalainen, diakoniajohtaja
Kulttuurista hyvinvointia Pirkanmaalla Tampere
Osallistava kerhotoiminta
IkäArvokas KOKEVA Kohtaamisia Keravan asuinalueiden ikääntyneille
Esityksen transkriptio:

1 Hämeenlinnan Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry

2  45-vuotias paikallisyhdistys  Perustehtävänä on edistää ja valvoa kehitysvammaisten, heidän perheiden ja läheistensä yhteiskunnallista tasa- arvoa ja elämänlaatua.  Hämeenlinnan tukiyhdistyksessä jäseniä on tällä hetkellä noin 250.

3 Vatukka-projekti  Vatukka-projekti on RAY:n rahoittama nelivuotinen hanke, jonka tehtävänä on suunnitella ja käynnistää kehitysvammaisille ja heidän perheilleen vapaaehtoistoiminnan keskus.  Projektin aikana on kehitetty myös erilaisia vapaaehtoistoiminnan muotoja.

4 Tukiyhdistys Virvelinrannassa  Fyysisesti tilaa noin 60 m2  Kolmannen sektorin seudullinen keskus  Vapaaehtoistoiminnan keskus = Vertaistuen ja kohtaamisen mahdollistaja ja vapaaehtoistyön koordinointi / RAY  Virikkeisen vapaa-ajan keskus = vertaistukitoiminnan ja vapaa-ajan toiminnan ohjaus ja koordinointi / Ostopalvelusopimus HML

5 …ja edelleen keskuksen sisältöä  Toiminta- ja harrastevälinevuokraamo (Malike)  Kehitysvammakentän omien tuotteiden jälleenmyynti  Kokouspalvelut ja tilauskahvitus  Teemamyyjäiset, esim. joulu  Muut tapahtumat esim. karaokeklubit, te lat yms.  Taidenäyttelyt  Nettinurkka

6 Keskuksen asiakkaat  Hämeenlinnassa ja seudulla asuvat eri ikäiset kehitysvammaiset ja heidän perheensä.  Vuoden 2005 laskelmien mukaan kehitysvammaisia oli Hämeenlinnassa 328, Hattulassa 35, Hauholla 15, Kalvolassa 21, Janakkalassa 90 ja Lammilla 37.  Yhteistyötä myös muiden vammaisryhmien kanssa.

7 Selvitystyö paikallisen Malike- välinevuokraamon toimintamahdollisuuksista  tukiyhdistyksessä tehtiin selvitystyö siitä, millä edellytyksillä ja kuinka Malike – välinevuokraamon perustaminen Virvelinrannan yhteyteen mahdollistuisi  Selvityksellä kartoitettiin mm. nyt toimivien Malike - vuokraamojen kokemuksia, varainhankintaa ja käytännön toimintaa  Selvitystyö mahdollistui Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen kuntayhtymän / Virvelinranta- konseptisuunnitteluprojektin ja yhdistyksen välisellä yhteistyösopimuksella.

8 Selvitystyön tulokset  Vuokraamo on mahdollista perustaa Virvelinrannan yhteyteen huomioiden vuokraamon toiminnan ja tilojen konkreettiset vaatimukset sekä käytännön henkilöstöresurssit.

9 Vuokraamovaihtoehdot 1. Malike –vuokraamo, Tampereen Maliken sivupiste 2. Itsenäinen vuokraamo, jossa vuokrattavana myös nk. ”Malike toimintavälineitä” sekä muita välineitä esimerkiksi Solian välineitä 3. Kahden ensimmäisen vuokraamon välimuoto – osittain Malike-vuokraamo ja osittain itsenäinen vuokraamo

10 Varainhankinta  Vuokraamon välineistöön tarvittavat hankintavarat kerätään lahjoituksin ja erilaisten varainhankintatempausten kautta. Näin on toimittava siksi, koska välineet eivät ole lääkinnällisiä apuvälineitä, joita yhteiskunta kustantaisi.  Varainhankinnan esimerkkejä; koulujen taksvärkkikeräyksien tuotot, yritysten lahjoitukset ja joulukorttirahat, erilaisten säätiöiden, Rotaryjen tai Lions Clubien lahjoitukset, varainhankinta- tai hyväntekeväisyystapahtumat.

11 Tuleva vuokraamo  Itsellinen, paikallinen toimintamalli  Toiminta käyttäjä- ja tarvelähtöistä  Tilat ja rahoitus ratkaisevat välinehankinnat  Vuokraamoon hankitaan vuokrattavaksi nk. Malike toimintavälineistön lisäksi myös muita alueellisesti tarpeelliseksi katsottuja toiminta- ja harrastusvälineitä kuten mm. erilaisia liikunnallisia joukkuepelejä  Aloitus pienimuotoisesti ja laajeneminen hallittua ja harkittua  Ei taloudellisesti tuottavaa toimintaa, vuokraushinnat käyttäjäystävällisiä

12 Aikatauluja ja muuta  Tällä hetkellä aikataulut sidoksissa Virvelinrannan aikatauluihin.  Tukiyhdistys on valmis aloittamaan harrastevälinevuokraamon toiminnan heti kun yhdistys siirtyy isompiin tiloihin.  Yhdistys avannut tilin lahjoitusvaroille, jotka ohjataan harraste- ja toimintavälineiden hankintaan.  Toimintavälineiden hankintaa voi tukea tekemällä lahjoituksen tilille

13 Kiitos mielenkiinnosta! Arja Patama puh tai