Työllisyys, osaaminen, osallisuus - Miten kehittämistä jatketaan Välkkeen jälkeen? Rakennerahastoasiantuntija Jaana Niemi 26.11.2014.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TYÖHÖNVALMENNUS Nina Erholtz Tampereen kaupunki
Advertisements

Jämsän työllisyyspalvelut
Selki-duuni: työtä ja syrjäytymisen ehkäisyä ympäristöä suojelemalla
Riitta Harmanen Työhönkuntoutuksen vaiheistus Välityömarkkinoiden vaikuttavuuden parantamiseksi Riitta Harmanen
Työllisyyshankkeiden- ja kokeilujen haasteista ja innovatiivisuudesta
Lähipalveluhanke / Hämeenlinna (erityisesti Kalvola) Juva, Joroinen, Rantasalmi = JJR Porin yhteistoiminta-alue (Luvia,
Välityömarkkinoiden Toimijakartta
Yksilölliset toimenpiteet hyvinvoinnin takeena – Näkemyksiä yhdistyspohjaiseen ajatteluun Rauman Seudun Katulähetys ry. Työ- ja koulutusyksikkö Hyvinvoinnin.
Euroopan sosiaalirahasto ja kulttuurin ja luovien alojen kehittäminen ohjelmakaudella Kuntakulttuuri kohtaa Lapin kuntakulttuurityöntekijöiden.
1. Maatalouden tuotantokustannusten alentaminen uusien innovaatioiden avulla Viljelijöiden, maa- ja metsätaloustuotteita jalostavien yritysten, markkinatoimijoiden,
Itä-Suomen ESR-päivät Opetusministeriön puheenvuoro Merja Niemi Opetusministeriö.
SH-V Työvoima- ja elinkeinokeskus 1 ESR-RAHOITUKSEN HAKU TE-KESKUKSESSA Tiedotustilaisuus , Kajanus ESR-koordinaattori Sanna Halttunen-Välimaa.
Uudistuva sosiaalihuoltolaki ja työelämäosallisuus
KUNTOUTUSKESKUS MENTAL OY SOSIAALINEN YRITYS. SOSIAALINEN YRITYS VAI YRITYS ? MENTAL OY ON PIRKANMAAN ENSIMMÄINEN REKISTERÖITY SOSIAALINEN YRITYS. TARKOITUKSENA.
Työhönvalmentajan käyttö henkilöstön palkkaamisessa
Oppisopimuskoulutuksen kummit. Tavoite  Lisätä tietoisuutta oppisopimuskoulutuksesta erityisesti pk-yrityksissä ja työnantajaverkostoissa  Kartoittaa.
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
Työelämäosallisuuden lisääminen on YHTEINEN ASIA Asiantuntijaryhmän ehdotukset heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työelämäosallisuuden lisäämiseksi.
Heikossa työmarkkina-asemassa olevien parempaan työllistymiseen
Sosiaalinen kuntoutus
Mitä uusi kotoutumislaki voisi tarkoittaa käytännön työssä ?
Keski-Suomen elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskus
Suomen uusi rakennerahasto-ohjelma sisältää molemmat rahastot (EAKR ja ESR) Toimintalinjat ovat: TL1 Pk-yritystoiminnan kilpailukyky (EAKR) TL2 Uusimman.
Vaikeasti työllistyvien palvelujärjestelmän kehittäminen
MANNER-SUOMEN MAASEUTURAHASTO
ITÄ-SUOMEN RAKENNERAHASTOPÄIVÄT MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN ARVIOINTI Aila Ryynänen Neuvotteleva virkamies TEM, alueiden kehittämisyksikkö.
Työllisyyspoliittista avustusta saavat hankkeet
Opin Ovi -hankkeet OSUVUUTTA JA KYSYNTÄLÄHTÖISYYTTÄ AIKUISOPISKELUUN TIETO-, NEUVONTA- JA OHJAUSPALVELUJEN VALTAKUNNALLISELLA KEHITTÄMISOHJELMALLA
Osallisuus ja työllistyminen
Ajankohtaisiltapäivä Uusi rakennerahastokausi Juha Pulliainen.
MAHDOLLISUUKSIEN MARKKINAT IHMISARVOFOORUMI 2010 KANAVATYÖSKENTELY klo Ihan sama ihmisarvo?
Keski-Pohjanmaa-Kainuu-Oulunkaari-Lappi Pohjois-Suomen Kaste -alueen vanhustyön kehittämishanke
Keuruun työllistämisen malli ja monialainen yhteistyö Keuruun Työkanava –hankkeen tuloksia.
Rahoittajan (Etelä-Suomi) toiveet ja ESR-toimintalinja 5 Miksi työllistymisnäkökulma on tärkeä Sinikka Kauranen
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki
Mikkeli Pasi Savonmäki Kohtaamo-hanke
VISIO Ohjaamojen tavoitteena on nuorten työllistymisen, koulutuksen ja osallisuuden edistäminen tarjoamalla tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluita. Ohjaamot.
Elinikäisen ohjauksen kehittämisen koordinointitehtävä
Luova ja osallistava Suomi Kreativa och delaktiga Finland
Nuorten hyvinvointia tukevat ESR-hankkeet
Anne-Maria Karjalainen, diakoniajohtaja
Polut hoitoon ja kuntoutukseen –koordinaatiohanke vt
Ryhmä 2 Keväällä 2016 haussa olevat opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan valtakunnalliset ESR-toimenpidekokonaisuudet Osuvaa osaamista: Sujuvat.
ESR-painotukset Länsi-Suomessa ohjelmakaudella
PoLut – Pohjoinen luonto maahanmuuttajien kotoutumisessa
Soile Juuti, ohjelmapäällikkö
TE-toimiston yrityspalvelut
Opinnoista töihin KP OTE Hyvinvointitiimi
EU-rahoitus -info: Hyvää kehittämistä Pohjois-Savossa
EU-rahoitus -info: Ajankohtaista rakennerahastoista
ESR-haun painopisteet
AJANKOHTAISTA ELY-KESKUKSESTA
Pohjoinen luonto maahanmuuttajien kotoutumisessa
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta

TYÖIKÄISTEN MONIALAINEN PALVELUMALLI
Kestävää kasvua ja työtä ESR
FOKUS – opinnoista tuetusti työllistymiseen
Rakennerahastohaun painopisteet
Rakennerahastokausi millaista toimintaa rahoitetaan?
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
YHDESSÄ HYVÄ OTE Etelä-Karjala ja Kymenlaakso
RR-info Timo Ollila Timo Ollila
YTYÄ! Ylä-Savossa on työtä -hanke
Keski-Suomen ELY-keskuksen ESR-haku
Pohjois-Suomen Kaste -alueen vanhustyön kehittämishanke
Rovaniemen omaisten työryhmä
Osatyökykyisille tie työelämään
Osatyökykyisille tie työelämään
Esityksen transkriptio:

Työllisyys, osaaminen, osallisuus - Miten kehittämistä jatketaan Välkkeen jälkeen? Rakennerahastoasiantuntija Jaana Niemi

Todellisten ihmisten taloustiede tulee apuun Nudge on hellä tuuppaus Voimme luoda toiminnan kontekstin, joka tönii jokaista osallistaan oikeaan suuntaan? Lähde: Maija-Riitta Ollila, 11. hetki välityömarkkinoilla

Ison kuvan hahmottaminen - Mikä on meidän roolimme kokonaisuudessa? Lähde: Maija-Riitta Ollila, 11. hetki välityömarkkinoilla

Puu ja metsä Energia Kemia Ruoka Luonnon palvelut Digitalisaatio

Työllisyys (toimintalinja 3) Erityistavoite 6.1.Nuorten ja muiden heikossa työmarkkina-asemassa olevien työllistymisen edistäminen Monialaisen yhteistyön palvelujen kehittäminen Pirkanmaan laajuisesti. Monikanavaiset palvelut, työkalut ja henkilöstön osaaminen. Tuloksellisten ja vaikuttavien palvelujen kehittäminen pitkäaikaistyöttömille, erityisesti 300 päiväisille, ikääntyville (HE kuuskymppisten palkkatuki) ja nuorille. Verkosto- ja yritysyhteistyön lisääminen. Yhdenvertaisuus.

Osaaminen (toimintalinja 4) Erityistavoite 9.1. Siirtymävaiheita ja koulutuksellista tasa-arvoa tukevien palveluiden parantaminen Välityömarkkinoiden opinnollistaminen ja polut työelämään aikuisille. Paikkoja tarvitaan myös vaikeasti työllistettäville nuorille, joiden ohjaaminen oppilaitoksiin ei ole järkevää. Yhdenvertaisuus. Hyödynnetään työssäoppimisen verkostoja (kuntouttava työtoiminta, työkokeilut, palkkatuki) sekä aiemmin opitun tunnistamista ja tunnustamista. Työkalut käyttöön. Valmennetaan työnohjaajia laadun varmistamiseksi.

Osallisuus (toimintalinja 5) Erityistavoite Työelämän ulkopuolella olevien työ- ja toimintakyvyn parantaminen Kokonaisvaltaisten työelämäosallisuutta vahvistavien sosiaali-, terveys- ja kuntoutuspalveluiden kehittäminen Pirkanmaan laajuisesti. Monikanavaiset palvelut, työkalut ja henkilöstön osaaminen. Uudet avaukset ja ratkaisut nuorten, ikääntyvien, pitkäaikaistyöttömien, vammaisten ja kuntoutujien työ- ja toimintakyvyn parantamiseen ja työhön etenemiseen. Yhdenvertaisuus.

Osallisuus (toimintalinja 5) Erityistavoite Työelämän ulkopuolella olevien työ- ja toimintakyvyn parantaminen Paikalliset työllisyysaloitteet Kansalaislähtöisten toimintatapojen ja palveluiden kehittäminen nuorten, ikääntyvien, pitkäaikaistyöttömien, vammaisten ja kuntoutujien työ- ja toimintakyvyn parantamiseen ja työhön etenemiseen.

Nuorten Ohjaamo-mallin ja valtakunnallisen netti- ohjauksen kehittäminen, Keski-Suomen ELY-keskus Osatyökykyisten työkykykoordinaattorimalli TE- toimistoihin, Pirkanmaan ELY-keskus Työhönvalmennuspalvelujen kehittäminen, Varsinais-Suomen ELY-keskus Työelämäosallisuuden koordinaatiohanke, STM Valtakunnalliset rakennerahastohankkeet

Keski-Suomen ELY-keskuksen rakennerahastoasiantuntijat Jaana Niemi, puh Leena Tuunanen, puh Tuula Isosuo, puh sähköpostit: