MINNO® Innovaatioprojekti Loppukatselmus

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
KEKE-ARVIOINTIA JA TEEMOJEN ÄÄNESTYS Toukokuussa 2013 toteutetun kyselyn tulokset Kuva: Kekepuu elokuussa 2013.
Advertisements

Uutta Suvi-työryhmältä Tarja Ahopelto Suvi-työryhmän pj Proflangin kevätpäivät Rovaniemellä 23. –
MINNO® Innovaatioprojekti Moniasteinen ja –alainen – 31. 5
AKTIIVISEMPI ARKI Työpohjat oman arjen tarkasteluun.
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
LIIKUTTAVAN HYVÄ HENKILÖKUNTA Hämeenlinna
”Laadukasta osaamista ja ammattitaitoista, pätevää väkeä” AMMATTIKORKEAKOULUJEN KIELTEN JA VIESTINNÄN OPETUKSEN LAADUN ITSEARVIOINTI Anneli Airola, Pohjois-Karjalan.
Ekan leirin palveluideat Laura-Maija Hero ©. TulevaisuusKonsultointiPalvelu Palvelu on suunnattu (kulttuurialan) yhdistyksille ja yrityksille, muille.
TVT ja SoMe Jonna ja Johanna.
Suomen kieli ja viestintä YAMK-koulutuksessa Vastuuopettajien AC-kokous / Tarja Ahopelto Suvi-työryhmän ja Osku-hankkeen tuotoksia.
Liikunnanopetuksen suunnittelu ja arviointi
Avoin-Web Pro -projekti SISÄLLÖNTUOTANTO Eija Varis Info
Liikkuminen oppimisen ja yhteisöllisyyden tukijana peruskoulussa
Kokemuksia akatemiakiertueelta / Humu Keskustelun Top 6 aiheet lasten liikunta urheilijan arki ja sen haasteet valmennusosaaminen, valmennuksen johtaminen.
Liikuntapalveluiden tavoitetila Yksikön toimenpiteetMittaritAikatauluVastuu- henkilö 1. KKI Saada vähän liikuntaa harrastavat aktivoitua liikunnan pariin.
Peppi-koulutus, syksy 2014 Jukka Jonninen / Strategiayksikkö.
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
Hankkeiden hyvät käytännöt ja erilailla tekeminen toimintakulttuuriksi Keväinen kv-koulutuspäivä Tampereella Tiina Sarisalmi.
Yhteiset kompetenssit Muokataan… ja täsmennetään.
MINNO® Innovaatioprojekti Loppukatselmus
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
AHOT Terveys-ja hoitoalan klusterissa
Opettamisesta osaamiseen – kehittämisohjelma Metropoliassa Opettamisesta osaamiseen - kehittämisohjelman avausseminaari Leena Koivumäki,
Vauhtia valmistumistalkoilla Tekniikan yksikkö Tiina Laajala ja Tomi Guttorm.
MINNO® Innovaatioprojekti Loppukatselmus
MINNO® Innovaatioprojekti 2014 Loppukatselmus Team UNITT a Yksilölliset istuimet
MINNO® Innovaatioprojekti Loppukatselmus
TURUN LASTEN JA NUORTEN HYVINVOINTIKUMPPANUUS TAUSTAA Turun koulut liikkeelle – hankkeen myötä syntynyt innovatiivinen kumppanuus koulujen ja kaupungin.
GOPP –hanketyöpaja Teemaryhmät Ohjausryhmän edustajat SAMOK ry. Projektipäällikkö.
Opiskelun ja opetuksen viitearkkitehtuuri
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Teini MINNO esiselvitys ( S12538) ohjausryhmän kokous IV Laura-Maija Hero Projektipäällikkö Tulokset Laura-Maija Hero
Esittäytyminen Laura-Maija Hero.
MINNO® Innovaatioprojekti 2014 Loppukatselmus MOLA - Moniammatillinen Lapinlahti Lapinlahden Lähde - Ravintolapäivä
Hannele Niemi Kodin ja koulun yhteistyö opettajankoulutuksen sisältöalueena Hannele Niemi.
Kotiin – Behind the Scenes
Bisnestä Myllypurossa Kulttuurin ja hyvinvoinnin innovaatioprojektit, syksy 2014 Projektin kuvaus Myllypuroon ollaan rakentamassa uutta Metropolian kampusta,
Aihe 1. -hanke Nelivuotinen ( ) Kolmivaiheinen - toteutetaan kolmessa vaiheessa, kolmella pilottipaikkakunnalla, mukana kolme kieli- ja kulttuurivähemmistöä.
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
MINNO® Innovaatioprojekti Loppukatselmus Neloset Mieletöntä Valoa
MINNO® Innovaatioprojekti Loppukatselmus
MINNO® Innovaatioprojekti Loppukatselmus Valomieliset Mieletöntä valoa
Tähän tarvittaessa otsikko Kysely esi- ja perusopetuksen huoltajille Kirkkonummella
Innovaatioprojekti Erkki Rämö. Opetussuunitelma  Opintojakson osaamistavoitteet  Opintojakson jälkeen opiskelija osaa: soveltaa projekti- ja verkostotyöskentelyn.
Opetusta verkkoon – miksi? Sari Koski-Kotiranta
MINNO® Innovaatioprojekti Loppukatselmus Team Hyrrä Liikuntakeskus Hyrrä
MINNO® Innovaatioprojekti Loppukatselmus MinnoFest ’15 -tuotantotiimi MinnoFest ’
Taitajasta mestariksi Taitajat framilla -seminaari Seinäjoki ke opetusneuvos Seija Rasku Skills Finland ry:n hallituksen puheenjohtaja.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
MINNO® Innovaatioprojekti Loppukatselmus Discopallonivel Children’s Hospital Escape
MINNO® Innovaatioprojekti Loppukatselmus Ykkösryhmä Luonnonläheinen aistitila
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
PEDAGOGINEN ILTAPÄIVÄ
Yksilöllisten polkujen toteutuminen
Minno meets Innokylä - törmäyskohtia
Kuinka monialaista Innovaatioprojektia voisi kehittää?
Tervetuloa Innokylään
Ideointia Oulussa
Opetussuunnitelmauudistuksellako uuteen lukioon?
Tiivistelmäkalvot arkistoon
Liikkumiseen innostavat videot
Tapahtuman järjestämisen työpaja Combo -hanke MORO!
Kulttuurin ja hyvinvoinnin innovaatioprojekti, syksy 2014
Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto 2017
MINNO® Innovaatioprojekti Loppukatselmus
MINNO® Innovaatioprojekti 201x - Loppukatselmus
MINNO® Innovaatioprojekti Loppukatselmus
MINNO® Innovaatioprojekti Loppukatselmus
Jokainen ryhmän jäsen vastaa kyselyyn
Kahdeksan edellytystä sujuvaan opinnollistamiseen
Esityksen transkriptio:

MINNO® Innovaatioprojekti 2014 - Loppukatselmus Liikkaläksy Työryhmä Kap Verde 21.11.2014

Mikä MINNO® on? Inovaatioprojekteissa etsitään käytännön ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Innovaatioprojektit ovat merkittävä osa Metropolian toimintaa ja yksi keskeisistä tavoista toteuttaa työelämäyhteistyötä. Monialaisilla, työelämäyhteistyössä tehtävillä innovaatioprojekteilla vastataan aluekehittämishaasteeseen ja integroidaan tutkimus- ja kehittämistyötä opetukseen. Innovaatioprojektit voivat olla monenlaisia ja monipuolisia, myös kansainvälisiä. Yhteistä innovaatioprojekteilla on palvelujen, toimintatapojen, menetelmien tai tuotteiden uudistaminen ja kehittäminen yhteistyössä työelämäkumppaneiden kanssa.

Kap Verde työryhmän yhteystiedot Jenna Ylönen (os. Nurmi); jenna.ylonen@metropolia.fi Mira Simsiö; mira.simsio@metropolia.fi Christa Backman; christa.backman@metropolia.fi Sanna-Maija Leino; sanna-maija.leino@metropolia.fi Sanna Tupamäki; sanna.tupamaki@metropolia.fi Ronja Raivio; ronja.raivio@metropolia.fi

Haaste ja tilaaja Haasteena oli lisätä vähän liikkuvien peruskoululaisten arkiliikuntaa ja osallisuutta. Tilaajana toimi CP-liiton Innostun Liikkumaan -hanke.

Projektikuvaus Lähdimme kehittämään lasten arkiliikuntaa lisääviä ideoita. Tavoitteenamme oli saada vanhemmat osallistumaan lasten liikkumiseen, sekä edistää koulun ja kodin välistä yhteistyötä lasten liikunnan lisäämiseksi. Ideoiden kehittelyn tuloksena lähdettiin tutkimaan liikunnallisten kotitehtävien potentiaalia arkiliikunnan lisäämisessä. Työryhmämme kehitti Liikkaläksy idean. Liikkaläksy ei itsessään ole uusi keksintö, mutta Liikkaläksyjen tuominen sähköisiin opetusjärjestelmiin on uusi innovaatio. Projektilla on kaksi tavoitetta: Liikkaläksyn alustavien kehyksien tekeminen ja myöhemmin niiden saaminen valtakunnalliseen levikkiin sähköisiin opetusjärjestelmiin, jota voisi hyödyntää kaikissa kouluissa ja kunnissa. Lasten arkiliikunnan lisäämisen tarve suuren yleisön tietoisuuteen adressin ja some-kampanjan avulla.

Lopputulos Liikkaläksyt ovat tulevaisuudessa sähköisissä opetusjärjestelmissä (Wilma, Fronter, Helmi) olevia liikuntahaasteita. Opettajat valitsevat viikoittain pari haastetta suoritettaviksi valmiista Liikkaläksy -paketeista. Liikkaläksyjä tehdään vapaa-ajalla yhdessä vanhempien, sisarusten tai kavereiden kanssa, ja ne ovat vapaaehtoisia. Suunnitteilla on myös kehittää Liikkaläksyjen suorittamisesta saatava palkinto, esim. tarroja. Lukukauden lopussa lapsille voitaisiin jakaa diplomit. Projektin toteutuminen: Liikkaläksylle hahmoteltiin valmiit kehykset - eli mitä mahdolliset tulevaisuuden Liikkaläksyt pitäisivät sisällään. Toteutettu kysely alakoulujen opettajille. Kysely lähetettiin 160 rehtorille, jotka jakoivat kyselyn opettajille. Vastauksia yht. 159kpl - kyselyn vastauksista tehtiin koonti. Adressi lasten arkiliikunnan ja liikkaläksyjen puolesta julkaistu. Yhteistyötahoiksi saatiin Innostun liikkumaan -hankkeen ja Metropolia AMKn lisäksi Kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaa.

Projektin plussat ja miinukset Moniammatillinen tiimi Innostava aihe Yhteistyötahot Projektin mahdollisuudet Työryhmän hyvä ilmapiiri Verkostoituminen eri alojen toimijoihin Rajallinen aikataulu, iso projekti Prosessityöskentely vierasta Liian vähän ohjausta itse projektissa etenemiseen

Ryhmätyö Kaikkien mielipiteet otettiin huomioon. Rento, mutta tehokas ilmapiiri. Hieman vaikeuksia kaikkien tiimiläisten aikataulujen yhteensovittamisessa. Tehtävät saatiin hyvin jaettua ja esimerkiksi projektipäälliköt vaihtuivat tasaisesti projektin aikana. Hyvä yhteishenki. Kaikki hoitivat omat työtehtävänsä moitteettomasti projektin aikana.

Sisäinen ja ulkoinen viestintä Sisäinen viestintä toimi työryhmän jäsenten kesken moitteettomasti. Työryhmätapaamiset, aikataulut ja työtehtävät oli helppo sopia ja suunnitella työryhmän kesken käyttäen projektinhallintaa helpottavia järjestelmiä. Ulkoista viestintää käytiin innovaatioprojektia ohjaavien opettajien, työelämäedustajan ja muiden sidosryhmien kuten yhteistyötahojen kanssa.

Mitä opitte? Miten pitkä ja muuttuva prosessin suunnitteluvaihe on. Täysin uusia, ei vielä olemassa olevia ideoita on erittäin hankala tuottaa. Yhteistyötahoilla erittäin suuri merkitys projektin eteenpäin viemisessä. Ryhmätyöskentelyä eri ammattialojen opiskelijoiden kanssa -> uusia näkökulmia. Projektityöskentely ei ole kaikille itsestäänselvyys. Prosessityöskentelyn abc!

Kuinka monialaista Innovaatioprojektia voisi kehittää? Enemmän apua prosessityöskentelyn opetteluun. Kokouskäytäntöjen opettamista. Aikataulu on liian tiivis 10 opintopisteelle. Opettajien kanssa lisää prosessityöskentelyä ja sen opettelua. Pitchauskoulutusta enemmän ja opetellaan sen perusteet

Kalvosarjan tekijän nimi Arviointikohteet   Kiitettävä (5) Hyvä (4-3) Tyydyttävä (2-1) Projekti- ja verkosto- osaaminen Opiskelija soveltaa ansiokkaasti projekti- ja verkostotyöskentelyn perusteita ja osaamistaan alueellisessa, valtakunnallisessa tai kansainvälisessä kehittämistyössä. Opiskelija käyttää projekti- ja verkostotyöskentelyn perusteita ja osaamistaan alueellisessa, valtakunnallisessa tai kansainvälisessä kehittämistyössä. Opiskelija tietää projekti- ja verkostotyöskentelyn perusteet. Opiskelija tunnistaa projekti- ja verkosto-osaamistaan Yhteistoiminnallisuus, ryhmätyö-, neuvottelu- ja viestintäosaaminen Opiskelija analysoi ja kehittää monipuolisesti yhteistyö- ja viestintäosaamistaan yhteisöllisessä kehittämisprosessissa ja päätöksenteossa. Opiskelija osaa tulkita yhteistoiminnallista neuvottelukulttuuria ja rakentaa sitä muiden toimijoiden kanssa. Opiskelija käyttää tarkoituksenmukaisesti yhteistyö- ja viestintäosaamistaan yhteisöllisessä kehittämisprosessissa ja päätöksenteossa. Opiskelija luo yhteistoiminnallista neuvottelukulttuuria muiden toimijoiden kanssa Opiskelija käyttää yhteistyö- ja viestintäosaamistaan ja hyödyntää niitä kehittämisprosessissa ja päätöksenteossa. Asiantuntijaosaaminen Opiskelija analysoi ja kehittää asiantuntijaosaamistaan ja tuo sen moniasiantuntijuuteen perustuvaan toimintaan.   Opiskelija hyödyntää omaa asiantuntijaosaamistaan ja tuo sen moniasiantuntijuuteen perustuvaan toimintaan.  Opiskelija tunnistaa ja osaa määritellä omaa asiantuntijaosaamistaan ja tuo sitä osittain moniasiantuntijuuteen perustuvaan toimintaa. Ongelmanratkaisu-, kehittämis- ja uudistamis- osaaminen Opiskelija kehittää muiden toimijoiden kanssa käytännöllisiä, luovia ja innovatiivisia ratkaisuja, toimintatapoja tai palveluja, joilla vastataan metropolialueen monimuotoisiin tarpeisiin. Opiskelija kehittää toimijoiden kanssa käytännöllisiä ratkaisuja, toimintatapoja tai palveluja, joilla vastataan metropolialueen monimuotoisiin tarpeisiin. Opiskelija on mukana kehittämässä toimintatapoja tai palveluja. Kalvosarjan tekijän nimi

Kalvosarjan tekijän nimi Projektin tiivistelmä Työelämän haaste: Vähän liikkuvien lasten arkiliikunnan lisääminen. Tavoite: Liikkaläksyn alustavien kehyksien tekeminen ja myöhemmin niiden saaminen valtakunnalliseen levikkiin sähköisiin opetusjärjestelmiin, jota voisi hyödyntää kaikissa alakouluissa ja kunnissa. Lasten arkiliikunnan lisäämisen tarve suuren yleisön tietoisuuteen adressin ja some-kampanjan avulla. Toteutus: Liikkaläksyt ovat helppoja kokonaisuuksia, ja ne sisältävät eritasoisia tehtäviä motoristen taitojen kehittämiseen. Ryhmämme toteutti kyselyn alakouluhin hyvin tuloksin. Innoprojektissa tiimimme muodosti myös kehykset tulevaisuuden Liikkaläksyille ja levittää adressia valtakunnallisten Liikkaläksyjen puolesta. Tilaaja/yhteistyökumppani: Cp-liiton Innostun liikkumaan-hanke, projektikoordinaattori Johanna Pekkanen Työryhmä: Mira Simsiö (Kulttuurituotanto), Jenna Ylönen (Optometria), Sanna-Maija Leino (Sosionomi), Sanna Tupamäki (Hyvinvointiteknologia), Christa Backman (Sosionomi), Ronja Raivio (Toimintaterapia) Ohjaavat opettajat: Leena Piironen ja Tiina Karihtala Kalvosarjan tekijän nimi

Kalvosarjan tekijän nimi