Kommentteja ja näkemyksiä harrastajan näkövinkkelistä Juha Hirvi.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Filosofian Praktikum 2008 Moraali Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin neljäs praktikum-kokoontuminen.
Advertisements

Helmikuu 2010 Etelä-Suomen Aluejoukkue Ensimmäinen askel tie huipulle.
Ota aivosi narikasta: PELAA BRIDGEÄ!
Havaintoja Liikunnan tasa-arvon näkökulmasta.  urheilu-uutisia 13, kaksi naisurheilu-uutista: naisten SM-liigassa 14-vuotias pelaaja ja aitajuoksija.
HARRASTAJA SEURA KILPAILUTOIMINTA-, EROTUOMARI- JA OLOSUHDEPROSESSI NUORISO- JA HARRASTEPROSESSI VALMENNUS- JA HUIPPU-URHEILUPROSESSI KOULUTUS JA.
The Blue Day Book Bradley Trevor Greive (ISBN: )
Työrukkaset heilumaan ja nuorisotyöttömyys kuriin.
Heinjoen ampuma- ja moottoriratakeskus
Urheilutoimitus ja -seurat
FC WILD Tyytyväisyyskysely Yleistä/taustaa • Tyytyväisyyskysely järjestettiin toista kertaa tavoitteena saada kuuluviin kentän ääni,
Juoksu vahvassa myötätuulessa!
Talvikauden harjoittelu
Mä mistä löytäisin sen aiheen?
Toiminta kentällä SJAL tuomarikoulutus Sisältö • Tehtävät kilpailun aikana • Sijoittuminen kentällä • Tasapuolisuus ampujia kohtaan • Tulosten tulkitseminen.
1. Osakekaupan ja listayhtiöiden määrän kehitys
Rotarynuorisovaihto / Monipiiri VIII 2006 NUORISO- VAIHTO PETS 2007.
Rotarynuorisovaihto / Monipiiri VIII 2006 NUORISO- VAIHTO NUORISO- VAIHTO haasteet ja mahdollisuudet PETS 2008.
”Mukava kuulla, että muuallakin ovet paukkuu”
Perustulo Mitä se maksaa?. Esitettyjä väitteitä Perustulo kaksinkertaistaa valtion menot Perustulo vie rahat hyvinvointipalveluista Perustulo pakottaa.
AMPUMARADAT JA JÄRJESTÄYTYNEEN AMPUMAHARRASTUKSEN TULEVAISUUS SUOMESSA NÄKEMYKSIÄ ASE- JA AMPUMAHARRASTAJIEN NÄKÖKULMASTA / Risto Aarrekivi.
 Kysely avoinna sivuilla www.pesis.fi  Kyselyyn saatiin 93 vastausta  Kysely oli osin yhtenevä SLU:n keväällä 2012 järjestämään.
1.2. Tuloperiaate ja permutaatiot
Suomen Jääkiekkoliitto1. KUNNIOITA PELIÄ MATKALLA KOHTI REILUMPAA URHEILUA Suomen Jääkiekkoliitto2.
Kauneuden käytänteet HL-N. n Sama ryhmänohjaaja ensimmäisestä vuodesta kolmanteen vuoteen n Moduloitu opetus, jolloin yksi opettaja opettaa.
Realisoituuko työvoimapula - välityömarkkinoistako ratkaisu?
Valmennuskurssi sosiaalitieteiden tutkinto-ohjelmaan
Jukka Läärä puheenjohtaja
FC Kontu Iltapäiväkerhotoiminta. FC Kontu -Olemme olleet EasySport toiminnassa mukana alusta saakka -Helsingin kaupungin liikuntavirasto kartoitti yhteistyöhön.
matematiikan ja luonnontieteiden pedagogiikan professori, OKL, JY
1 yli miljoonan suomalaisen kansalaisjärjestö liikuntajärjestöjen palvelu-, yhteistyö- ja kattojärjestö tärkein tehtävä on liikunnan ja urheilun.
Metsähallituksen riistatalouden tietovarannot
VALMENNUSRYHMIEN PELISÄÄNNÖT VOIMISTELIJAVALMENTAJAVANHEMMAT Voimistelen koska itse haluan* Olen esimerkkinä tytöille * Muistan, lapseni voimistelee koska.
YHDENVERTAISUUSSUUNNITTELUN HYVÄT KÄYTÄNNÖT
PUOLANGAN RHY Hirvenmetsästys Metsästys 2012 Pyyntiluvat 109 kpl (149 hirveä) Riistakeskuksen suositus, vasaverotus 53 % Aikuisehto, 2 luvansaajalla,
Tampere NYSSE TULEE ELI TYÖVÄENLIIKE KOKOONTUU! -Aina on saatu suuria aikaan, kun on kokoonnuttu isolla porukalla yhteen. -Niin saadaan nytkin!
FC HONKA - XX Toimintasuunnitelma Kausi FC HONKA - XX Toimintasuunnitelma 1.Pelaajat Pelaajaluettelo 2.Valmentajat Valmentajat/Yhteystiedot 3.Joukkueenjohtaja.
MINÄ URHEILEVAN LAPSEN VANHEMPANA!
OPETUS- SUUNNITELMA Käsitteen kehityksestä. CURRICULUM Kasvatusta tarkastellaan kokonaisuutena Dewey: lapsen oppimiskokemusten suunnittelua tarkoittaa.
Tupakoinnin aloittaminen ja käyttö
Havainto. Taivaalla näkyvistä kohteista tutuimpia on Otava, eli Ursa Major (Iso Karhu) Se kiertyy öisellä vaelluksella Pohjantähden ympärillä.
Kreikan demokratia   - Kaupunkivaltion hallitsemista kutsuttiin politiikaksi: yhteisistä asioista keskusteltiin julkisesti, vallankäyttö ei perustunut.
Oppimisryhmien kuulumisia. Oppimisryhmät Ryhmä 5 Tehotytöt Team Trinity Rämmät JASS Team 75% Integrointi-pantterit.
Pirkanmaan koulutus- ja työmarkkinoiden tulevaisuus Tulevaisuus Pirkanmaalla -ennakointikoulutus Jari Järvinen Foredata Oy
Kuukkelihankkeen loppuseminaari Lapua Markus Nissinen Metsänomistajien liitto Länsi-Suomi Kuukkelihankkeen loppuseminaari Lapua Markus.
Suomen Tennisliitto Strategia Suomen Tennisliitto - Strategia Huipputennis Kilpailutoiminta Valmennustoiminta Alue- ja seuratoiminta Jäsenistö.
Koripallo Savonlinnassa Tietoa koriksesta ja Basket Savonlinnasta
RISKIENHALLINNAN MALLEJA TTM 21 | YHTEISTYÖSSÄ.
AMPUMAKORTTI- PILOTTIKURSSI TIKKAKOSKEN AMPUJAT ry Seuran esittely Puheenjohtaja Juhani Öhman.
Perusympäristö Koulutustyöryhmä Kohderyhmä Autourheilun harrastajat Autourheilusta kiinnostunut Kilpailija Toimitsija Autourheiluseurat Yleisseura.
AMPUMARATAVASTAAVA Ampumaratalaki 763/2015 Jorma Riissanen
AINEISTOINA GENTRANS (SUOMI) JA SHARE (14 MUUTA EUROOPAN MAATA) -TUTKIMUKSET ELINA HAAVIO-MANNILA EMERITAPROFESSORI, HELSINGIN YLIOPISTO ASENNOITUMINEN.
Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi1 Puheenjohtajan ajankohtaiskatsaus Harri Nummela
Schildtin lukio/Voionmaa Urheilulukio Opiskelun ja urheilun yhdistäminen naQ&feature=youtu.be.
Ampumaurheilun tietoisku koululaisille
Seppo Ikäheimo Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu
Valmennuksen pelisäännöt
Urheilu YhdYsvallat.
Virke ja lause PL Sanojen liittoja + SL virke.
6.4 Liikunnan merkitykset
Kertausta tärkeimmistä asioista
Minä yhdistelmäajoneuvon kuljettajana Teemu Viljamaa.
RATASÄÄNNÖT JA RATAKÄYTTÄYTYMINEN
UNELMIEN LIIKUNTASEURA RY Unelmien urheilu- ja liikuntayhteisö TUL Nuoret Päättäjät 2017 Jyväskylä
Ready, steady. FLY FURTHER. Kansainvälisyys on taitolaji katja
Hannu Hoffren puh Poistumisturvallisuuden merkitys ja toteuttamiskeinot sairaaloissa ja käytännön toteutuksen malleja.
FC NOKIA ”Laadukasta tyttöfutista huipulle asti”
-Ole oma itsesi Löydä oma heimosi-
Paimion Haka uudet joukkueet T-P-11mpainpalaveri
Tiirismaan vesopäivät
Ajanhallinta opiskelussa
Esityksen transkriptio:

Kommentteja ja näkemyksiä harrastajan näkövinkkelistä Juha Hirvi

Juha Hirvi OMA TAUSTANI Metsästäjä ja metsästysammunnan harrastaja vuodesta (15v.) Ammunnan harrastaja Ammattimainen ampuja Ammunnan ammattilainen 1995-> ISSF:n Urheilijakomitean puheenjohtaja ISSF:n Hallituksen jäsen

Juha Hirvi TUNNUSLUKUJA Ampujien lis ä ksi ammunnan piiriss ä ovat my ö s perheenj ä senet: ä idit, is ä t, puolisot ja lapset Kosketuksissa ammuntaan on suomalaista

Juha Hirvi MISSÄ SAA HARRASTAA Ilma-aseradat – OK. Yleensä taajamissa, koska helppo rakentaa sisätiloihin. Pääsee yleisillä kulkuneuvoilla! Ruutiradat Kaukana kaikesta, paitsi kaatopaikasta Pääseminen vaatii vähintään city-maasturin Hiljaisessa metsämaisemassa meluongelma

Juha Hirvi Metsästäjän ampumakoe Suurriistan metsästys hoidettava Se on jokaiselle metsästäjälle vapaaehtoista, mutta kuitenkin kaikille pakollista! MONELTA SUUNNALTA SÄÄDELTYÄ

Juha Hirvi TARKASTELUNÄKÖKULMIA Sosiaalinen näkökulma Ampumakoululaiset, ”inkkarit” ja ”näkkärit”, tytöt ja pojat yhtä aikaa samassa paikassa Koululais- ja työpaikkaryhmät käyvät myös paljon ampumassa

Juha Hirvi TARKASTELUNÄKÖKULMIA Kasvatuksellisuuden näkökulma Erittäin oleellinen osa toimintaa

Juha Hirvi TARKASTELUNÄKÖKULMIA Turvallisuuden näkökulma Aina nro 1 Tärkein asia, joka tulee ampumakouluissa ja seuroissa opettaa ja oppia: Oma turvallisuus ja vastuu kaverista!

Juha Hirvi TARKASTELUNÄKÖKULMIA Metsästäjän näkökulma Aseen on oltava tuttu, kun lähdetään metsälle – lisää turvallisuutta! Metsästyskulttuuri on todella pitkä. Näillä pohjolan perukoilla on pysytty hengissä tuhansia vuosia metsästyksellä ja kalastuksella

Juha Hirvi TARKASTELUNÄKÖKULMIA Huippu-urheilun näkökulma Olympialaisiin Suomesta 8 ampujaa ja paralympialaisiin ainakin 4 ampujaa Luultavasti Suomen joukkueen toiseksi suurin lajiryhmä Ammunta olympialaisten kolmanneksi (3.) suurin laji, n. 100 maata. Ammunta siis myös kansainvälisesti iso laji Suurempia ovat vain yleisurheilu ja uinti Jos perusharjoittelun paikat ei ole kunnossa, niin ei tule uusia huippuja !!!

Juha Hirvi MIKSI AMPUMARATOJA JA TOIMINTAA VIEROKSUTAAN Asenteet Sotahullujen laji Asehullujen laji Länsimaissa vieläkin poliittinen vastustus Metsästys pelkää tappamista Termit Samoja kuin sodassa – luovat vääriä mielikuvia

Juha Hirvi YKSI VAIHTOEHTO RATKAISTA ONGELMIA Ampumaradat taajamiin tai välittömään läheisyyteen ainakin.22 kal. asti Pääsee myös yleisillä kulkuneuvoilla Perusliikuntapaikka Rata voi olla pieni paikkaa, vie vähän tilaa ja on helppo kulissoida hiljaiseksi ja turvalliseksi Ei meluongelmaa, koska muutakin taustamelua

Juha Hirvi KIITOS !