Taulukkolaskennan perusteet

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
PUHEEN VUORO Vanhempainilta
Advertisements

Korjaa lauseet. Alex on myyjä
Vuosaaren lukio Juha Venäläinen
Vuosaaren lukio Juha Venäläinen
Kuntalaispalautteen kokoamispalvelu Multibase Oy Tämä on kuvaus palvelumallista, jonka pohjalta Kauniaisten kaupunki käynnisti pilottiprojektin. palvelumalli:1-3.
Kielitivoliristeily Iloa ja hyötyä verkosta Katrina Vartiainen.
LanguageMaid Kielten oppimiseen ja opetukseen Itsenäiseen käyttöön Opettajan työvälineeksi.
Toimisto-ohjelmien käyttö tutkimuksen apuvälineenä
YV9TV1-07 Mikron käyttöönotto ja ylläpito Juha Korhonen
Tietokone Koostuu keskusyksiköstä, näytöstä, näppäimistöstä, hiirestä sekä muista mahdollisista lisälaitteista. Pöytäkoneiden lisäksi löytyy myös kannettavia.
Kymentaan koulun TVT-STRATEGIA Tämä vuonna 2006 luotu strategia on käytössä toistaiseksi..
YV9TV1-07 Mikron käyttöönotto ja ylläpito Juha Korhonen
Lausteen koulun TVT-STRATEGIA
Toimisto-ohjelmat Linuxissa
Toimisto-ohjelmat Linuxissa
Auli Jaakkola 1 Palkkatiedustelun tietomallin mukaisen tilastovastauksen luonti Tässä esimerkissä tiedosto tuotetaan excelistä csv-muotoon. 1.Oletetaan,
KJ-I S2003 / Auvo Häkkinen, CT50A2601 / Heikki Kälviäinen0 - 1 Tervetuloa! CT50A2601Käyttöjärjestelmät (4 op)
Hyvinvointia koulun liikunnalla Etätehtävä Tavoite: Opiskelija soveltaa kurssin ” Hyvinvointia koulun liikunnalla” tietoja omaa koulua kehittävän projektin.
Tehtävä Tee ohjelma, joka kysyy käyttäjältä kaksi kokonaislukua (0-50, kysytään lukuja niin kauan kunnes käyttäjä antaa luvut sallitulta alueelta). Ohjelma.
Automaatioasentajan työprosessi
Erilaiset opiskelijat samassa opetusryhmässä Nitoja –projekti Omnia 11
Tietorakenteet ja Algoritmit 3 op. Opintojakson tavoitteet Yleistavoitteena on, että opiskelija hallitsee yleisimpien tietorakenteiden toteuttamisen ja.
Systemaattisen käyttöliittymäsuunnittelun tuottamien vaatimusten erot alkuperäisiin vaatimusmäärittelyn vaatimuksiin verrattuna Ville Nordberg,
Puhuvia skannereita, lukevia kyniä ja muita vempaimia
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella
T Personal SE assignment Communication Practices Miikka Lötjönen.
9.Lk Biologian laborointikurssi
Opetussuunnitelma matematiikkaluokkia varten
OPETTAJA JA OPPILAS Opettaja hyväksyy ja pyrkii ottamaan huomioon oppijan ainutkertaisena ihmisenä. Opettaja kunnioittaa oppijan oikeuksia ja suhtautuu.
Internet-projekti - MUM2TM Heikki Hietala Jukka Mutikainen TIKO – Malmi
Ongelmatisoinnin ja oireistamisen ABC Lauri Varonen.
Käyttöohje: Kuinka lisätä käyttäjä ryhmääsi. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Mikä ihmeen Office 365? Office 365
Suomi-koulujen opettajat suomenopettajina
Täydellinen koulu.
Visual Basic –ohjelmointi ITP2TM002
Novell NetWare Verkkokäyttöjärjestelmä. NOS (Network Operating System) Yleensä järjestelmäriippumaton. Antaa: Läpinäkyvän (käyttäjän kannalta protokollavapaan)
FSD:n seminaari Tutkimusmenetelmien oppimateriaalit ja verkko-opetus Tampere Tapani Alkula, HY Esimerkkinä on Helsingin yliopiston sosiologian.
Algoritmi-harjoituksia…
TILASTOKUVIO kuvio on voimakkain tapa esittää tietoa
Toimisto-ohjelmat TVT osana Sädettä. Tehdään kyselylomake joko tekstinkäsittely- tai taulukkolaskentaohjelmalla. Pilvipalveluita käytettäessä saadaan.
Ahdistaako avoimuus? - sosiaalinen media projekti/hankeviestinnässä
Dokumenttien käsittely ja tietoverkot
Sähköinen tenttipalvelu Tenttis – ominaisuudet ja toiminnot
1 © Jukka Juslin ict02d ohjelmointitaito (12 op) Päiväopiskelijat.
Tietokone asiantuntijan työvälineenä ICT01D Tietokoneen toiminta Juhani Merilinna.
Tietotekniikka. Tietotekniikka yläkoulussa voidaan suorittaa 1-6 kurssia Kurssit 1 ja 2 suoritetaan 7. luokalla Kurssit 3 ja 4 suoritetaan 8. luokalla.
Kulttuurin ja taiteen välittyminen II Toiminnalliset ja osallistavat menetelmät museokasvatuksessa Sirpa Turpeinen 2008.
Dokumenttien käsittely ja tietoverkot Excelin perusteet — työkirjan osat ja solujen muotoileminen.
Puolivuosisuunnitelma
Monimedian työkurssi Johdantoluento Ilmari Laakkonen Huone 6535
Sähköisen kokeen pitäminen
Lehden tietojärjestelmän suunnittelu ja käyttöönotto.
ARKIELÄMÄN KEMIAA KOTKAN KESKUSKOULUSSA
Fysiikan laudaturseminaari k-2004 Tieteellisen esityksen kokonaisuus taustatyö: tiedon haku, ymmärtäminen ja oleellisen aineksen erottelu taustatyö: tiedon.
MAT PÅ SVENSKA. TAVOITTEET oppilas yritetään saada innostumaan ruotsin kielestä arkipäivän tilanteiden ja kielenkäytön avulla oppilas oppii hahmottamaan.
Ro -12B Oppituntien ajat, opinto-opas s. 6 Miten lukiossa opiskellaan, s.9.
TERVE Diagrammit LibreOffice-ohjelmistolla
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella
T Audiosignaalien käsittely, 3 op
T Signaalinkäsittelymenetelmät, 5 op
Urkund - plagiaatintunnistusjärjestelmä Jyväskylän yliopistossa
Sähköiset yo-kirjotukset
Microsoft Office Excel
7lk:n arviointi.
POSTERIOHJE – AIHEEN NIMI TÄHÄN
AIHE: IKÄLUOKKA: HARJOITELTAVA AVAINASIA: HARJOITUKSEN ORGANISOINTI
Tieto odottaa käyttäjäänsä - välineitä tiedon löytämiseen-
Reggio Emilia REGGIOLAISUUDEN TAUSTAA Reggio Emilian kaupunki sijaitsee Romagnan maakunnassa, Pohjois-Italiassa. Kyläläiset rakensivat lapsille ensimmäisen.
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella
Esityksen transkriptio:

Taulukkolaskennan perusteet Juha Korhonen kojuta@gmail.com

Juha Korhonen - kojuta@gmail.com Kurssin tietoja Valinnaisen tietotekniikan kurssi Esitiedot: tiedoston ja käyttöjärjestelmän hallinta Kesto 20+10 tuntia Kurssin kotisivu http://koti.mbnet.fi/~kojuta/verkkokurssi/ taulukkolaskenta/info.htm 5.12.2007 Juha Korhonen - kojuta@gmail.com

Juha Korhonen - kojuta@gmail.com Kurssin sisältö Kurssi koostuu kolmesta osasta Aluksi opetellaan taulukkolaskennan perusteet Tehdään kotona verkkotehtävä Tehdään opettajan avustuksella isompi työ Kilpailun tuloslaskenta Kalenteri Maksulomake Oma ehdotus 5.12.2007 Juha Korhonen - kojuta@gmail.com

Juha Korhonen - kojuta@gmail.com Tavoitteet Muistaa taulukkolaskennan merkitys Oppia taulukkolaskennan perusteet Vain kolme pääperiaatetta Oppia tietojen lajittelu Oppia löytämään itse ratkaisuja ongelmiin F1-näppäin ja internet Tietää taulukkolaskennan käyttökohteita esimerkiksi arkielämässä 5.12.2007 Juha Korhonen - kojuta@gmail.com

Juha Korhonen - kojuta@gmail.com Arvostelu Arvosana 4 – 10, joka on summa alla olevista 1+1+2+1+1 = 10 ja 0 = 4 = hylätty Tehdyt harjoitukset arvostellaan 0-1 Kaikki 40 tehtävää itse tehtynä = 1 eli kurssi läpäisty Tuntiosaaminen 0-1 Ei myöhästymisiä, eikä häirintää = 1 Koe perusasioista 0-2 Verkkoharjoitus 0,25-1 Jos joitain saatu valmiiksi ja lähetetty oikein Isompi työ 0-1 5.12.2007 Juha Korhonen - kojuta@gmail.com

Juha Korhonen - kojuta@gmail.com Arvostelu Itsearviointi Välttävä 5 Oppija on täysin riippuvainen opettajan ja ryhmän tuesta. Hänellä on runsaasti poissaoloja. Oppija ei ole kiinnostunut projektin onnistumisesta. Hän työskentelee ns. olosuhteiden pakosta. Oppijalla on hyvin pinnalliset tiedot käsiteltävistä aiheista. Kiitettävä 10 Oppija on itseohjautuva. Hän kykenee itse luomaan ongelmia ja etsimään niihin ratkaisuja. Hän ei tarvitse opettajaa, vaan asiantuntijan, jonka kanssa voi keskustella ongelmista ja erilaisista ratkaisuvaihtoehdoista. Hän käyttää projektiin runsaasti aikaa ja tulokset ovat erityisen laadukkaita. Oppija osaa käsiteltävän aihealueen erinomaisesti. Oppija osaa myös erinomaisesti edellä kuvatut aihealueet. 5.12.2007 Juha Korhonen - kojuta@gmail.com

Juha Korhonen - kojuta@gmail.com Arvostelu Oppilas osaa osaa käynnistää ohjelma ja syöttää tekstiä ja lukuja laskentasoluihin. tavallisimmat laskutoimitukset eli yhteen- ja vähennyslasku, kerto- ja jakolasku. perusmuotoilut sekä muuttaa sarakkeiden leveyksiä tarvittaessa. kopioida kaavoja sekä käyttää summafunktiota. Lisäksi osaa muuttaa solujen taustan ja fontin väriä, lisätä reunaviivoja. Oppilas ymmärtää ja osaa suhteellisen ja absoluuttisen osoittamisen taulukkolaskennassa ja käyttää tavallisimpia funktiota, kuten keskiarvo, minimi, maksimi tehdä yleisimmät kaaviot (pylväs, ympyrä ja viiva) muodostaa joitain matemaattisista tehtävistä taulukkolaskennalla ratkaistavia ongelmia. valita oikean kaavion oikeaan tilanteeseen. 5 10 5.12.2007 Juha Korhonen - kojuta@gmail.com

Juha Korhonen - kojuta@gmail.com Kysymyksiä? Ohjelmisto Microsoft Excel OpenOffice Calc joku muu Tallennus Kaikki työt tallennetaan omaan verkkoasemaan Lähetetään sähköpostilla opettajalle ja/tai tallennetaan verkkoalustalle 5.12.2007 Juha Korhonen - kojuta@gmail.com