Tänään - Vaihto-info, Jani Haapakoski - Sivuaineista * Sivuaineet tutkintorakenteessa * Mitä vaihtoehtoja sivuaineissa on * Miten sivuaineiden opinto-oikeutta.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
HTK-opiskelijoiden opintojen käynnistystapaaminen
Advertisements

Jyväskylän Yliopisto Psykologian Laitos
LUK-TUTKINTO Pääaine Maantiede tai aluetiede. Vuosi •
Tohtoriopinnot CMT:ssä Pekka Isotalus Kaikki kuuluvat •Tampereen yliopiston tutkijakoulu •Viestinnän, median ja teatterin tohtoriohjelma •Oppiaineet:
HOPS – Henkilökohtainen opintosuunnitelma opiskelun tukena
HTK-opiskelijoiden opintojen käynnistystapaaminen
SIVUAINEKURSSIT TIEDEKUNTIEN OPINTO-OPPAAT • PAINETUT OPPAAT → student center, kirjasto, tiedekuntien palvelupisteet • PAINETTUJEN OPPAIDEN.
opintojaan pohtiville
Koulutusohjelman ja linjan valinta, sekä sivuainevalinnat
Tervetuloa opiskelemaan sosiaalityötä Tampereen yliopistossa
Elsa Savolainen T Johdatus opiskeluun tietotekniikan tutkinto-ohjelmassa.
Tutkinnonuudistus voimaan tänä syksynä – Mikä muuttuu?
Oulun aikuislukio 2014.
Alla olevissa kaavioissa havainnollistetaan, miten aineenopettajan opetettavat aineet muodostuvat diplomi- insinöörin tutkinnon opinnoista. Pedagogisten.
YLIOPISTO-OPISKELUSTA JA OPISKELIJA-KULTTUURISTA
Kiihdytetty opiskelupolku 2,5 v./SOTE 1. vuosi Kaikille pakolliset ammatilliset tutkinnon osat 50 ov Opiskellaan ryhmän mukana, 30 ov: Kasvun tukeminen.
Esimerkki koulutuksesta, joka koostuu alemmasta korkeakoulututkinnosta ja useammasta ylemmästä korkeakoulututkinnosta Käsitteiden perusta lähtee yksinkertaisesti.
HOPS eli Henkilökohtainen OPiskeluSuunnitelma
Orientoivat opinnot, osa II Opintojen suunnittelu ja HOPS
KVV-maisteriohjelman HOPS-työskentely Miksi? Miten? Kuinka monelle?
Kiinnostaako tekeminen ja lukeminen?
Kasvatusalan tutkintorakenne-suositukset
VOKKE1 Kysymyksiä tiedekunnille tutkintorakenteeseen liittyen: 1.Hyväksytäänkö lähtökohdaksi ajatus tutkinnon rakentumisesta pääainetta painottavaksi?
Psykologian koulutuksen abi-info 2012
RS2014 SyyslukukausiKevätlukukausi HISTORIAN PERUSOPINNOT (14 op) VALTIO-OPIN PERUSOPINNOT (10 op) ENGLANTI (5 op) HISTORIAN PERUSOPINNOT (11 op) HISTORIAN.
Lukiolaisen opintopolut
Opiskelijan ohjaus Prosessi- ja ympäristötekniikan osastolla Saara Luhtaanmäki Suunnittelija.
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
HOPS - Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma ammattiin kasvamisen tukena TL/
Tiedotustilaisuus erillisiin erityisopettajan opintoihin hyväksytyille Tiistai klo Käyttäytymistieteellinen tiedekunta Opettajankoulutuslaitos.
Päivi Koski-A. Suomalais-venäläinen koulu
Oodin hopsin käyttö ja käyttöönottojen tilanne Eeva Tuori-Pastila, Opiskelijarekisteri.
21. Kulttuuriala s. 96‒99 Kulttuuriala.
Tutorkoulutukset Mikä Aaltonaut? Aalto-yliopiston upouusi kanditason sivuaineohjelma, joka opettaa poikkitieteellistä tuotekehitystä. Poikkitieteellinen.
Hannele Niemi Liikkuvuuden toteuttaminen Kuopion ja Oulun yliopistoilla on integroidun opetusyhteistyön perinteitä ympäristönsuojelutekniikan.
Ammatillinen koulutus/ kaksoistutkinto vaihtoehtona:  Selvitä: mitkä ammatit voi opiskella toisella asteella? ◦ mitä työtehtäviä kuhunkin ammattiin kuuluu?
Tiedotus- ja keskustelutilaisuus vanhoille opiskelijoille
Etappi Lauri Jokipii Opiskelijarekisteri. Etappi Tutkintojen valmistumisen seuranta- ja tukijärjestelmä Suunniteltu uutta voimaantullutta kaksiportaista.
ROT Lukkareiden teko alkaa 7.4. oman koulun tarjottimelle. Muille kouluille ilmoittaudutaan opon kautta wilma-viestillä tai varaamalla.
KTEP001 Terveystieteiden asiantuntijuus I - fysioterapia Korniloff, Sjögren Syksy 2015.
KIELTEN LAITOS Kielten laitos PÄÄAINEET … joita kaikkia voi opiskella myös sivuaineena: englannin kieli latinan kieli romaaninen filologia (ranska) ruotsin.
OIKEUSTIETEIDEN LAITOS. Oikeustieteiden laitos n. 900 tutkinto-opiskelijaa jatko-opiskelijoita n. 50 henkilökuntaa n. 50.
OPISKELIJAKSI KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTAAN. Opiskelu Kasvatustieteen kandidaatti –3 vuotta –180 op Kasvatustieteen maisteri –2 vuotta –120 op.
Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2016 Sosiaalityön orientoivat opinnot Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö.
Romaaniset ja klassiset kielet. Avoimet oppiaineet kielten laitoksella Seuraavia oppiaineita voi opiskella vapaasti kielten laitoksella: Latinan kieli.
Avoin tulevaisuus? Kaikille avoimia korkeakouluopintoja
SYKSY 2016 Päivi Pakkanen.
Tutkinnonuudistus kemistin koulutusohjelmassa
Yleiset valintaperusteet lv alkaviin opintoihin
SOSIAALITYÖN OPISKELIJOIDEN INFOPÄIVÄ
KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU keväällä 2017
Erilaisia vaihtoehtoja….
Kahden tutkinnon-info Tervetuloa!
Mitä peruskoulun jälkeen?
Ykkössuunnitelma ja varasuunnitelmat
Kauhavan lukion vanhempainilta Opinto-ohjaaja Henna Teikari
Tutkintorakenteen tekninen malli
Kasvatusalan tutkintorakenne-suositukset
Opettajaopinnot kahdessa aineessa
Kiinnostaako lukio?
Uusien opiskelijoiden info Liikkuvuuspalvelut Juhani Moisio
Opiskelu Oulun yliopistossa
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Vuosikurssi-info vaka
Tietotekniikan aineenopettajankoulutus
Opiskelijavalinta 2019 Kasvatustieteiden tiedekunta
Kasvatustieteiden tiedekunta
Opettajan pedagogiset opinnot Humanistinen koulutusala
Ope osaa -hanke opettajan pedagogisten opintojen kehittäjänä Kasvatustieteellinen tiedekunta Helsingin yliopisto Inkeri Ruokonen.
Korvaavuudet syksy 2019 varhaiskasvatuksen koulutus
Esityksen transkriptio:

Tänään - Vaihto-info, Jani Haapakoski - Sivuaineista * Sivuaineet tutkintorakenteessa * Mitä vaihtoehtoja sivuaineissa on * Miten sivuaineiden opinto-oikeutta haetaan

SIVUAINEISTA ja niiden suorittamisesta KTK:ssa M Sainio, J Palomaa

Netissä tietoa… O O Sivuaineet tulevat tulevaisuudessa löytymään yliopistolla samalla tavalla  navigointi muiden tdk:n sivuaineisiin helpottuu O KTK:n suomenkieliset sivuainesivut jo lähes valmiina

Sivuaineet tutkintorakenteessa O Kandidaatin tutkinnossa (LO A, B, C, Taika, Tekno, ITE) O Monialaiset opinnot 63 op (opinto-oikeus jo olemassa), tehdään 1. ja 2. vuonna O Valinnainen sivuaine min. 25 op, tehdään yleensä 3. vuonna O Maisterin tutkinnossa (LO A, B, C, Taika, Tekno, ITE) O Valinnainen sivuaine min. 25 op, tehdään yleensä 4. vuonna O Voi tehdä myös 25op+35op tai 35op sivuaineen O  Jos sivuaine laajempi op  tarvitsee sitten vähemmän valinnaisia opintoja O Luokanopettajan maisteriohjelma (LO-13D, LO-14D) O Sivuaineena monialaiset opinnot 60 op O Ei valinnaisia sivuaineita

Maisterin tutkintorakenne (5-vuotisessa koulutuksessa) O Sisältää 70 op kasvatustieteen syventävät opinnot, 25 op sivuaine, 25 op vapaavalintaiset opinnot (70 op kasvatustieteen syventävät opinnot, 25 op sivuaine, 13 op painotuksen mukaiset opinnot ja 12 op vapaavalintaiset opinnot) O On suunniteltu siten, että se mahdollistaa tutkinnon profiloinnin paremmin O Mahdollistaa pitkän sivuaineen suorittamisen tutkintoon kuuluvina opintoina (Tutkinnon laajuus esim. matematiikan perus- ja aineopinnot suorittaneilla on tuolloin 130 op)

Esimerkkejä O Kandissa sivuaineina monialaiset 63op + kuvataide 25op, maisterissa sivuaineina englantilainen filologia 25op + 35op O Kandissa sivuaineina monialaiset 63op + matematiikka 25op, maisterissa sivuaineena matematiikka 35op) O Kandissa sivuaineina monialaiset opinnot 63op + erityispedagogiikka 25op, maisterissa sivuaineina erkan ammatillisia opintoja 40op O Kandissa sivuaineina monialaiset opinnot 63op + liikunta 25op, maisterissa sivuaineina esi- ja alkuopetus 25op + psykologia 25 op O  Tutkinnon voi sivuaineiden ja valinnaisten osalta rakentaa hyvin monella tavalla!

Sivuaineet ja eHOPS O Jos haluat hakea sivuaineita eHOPSiin niin huomioi O  sivuaineen suoritusoikeutta pitää kuitenkin hakea yhteisten ohjeiden mukaisesti O  omaopettajalla ei ole valtaa luvata sinulle mitään sivuaineita, vaan hops on vasta suunnitelma, minkä omaopettaja hyväksyy O  sivuaineiden tarjontaa ja rakennetta kyseisenä vuonna ei voi varmasti tietää tässä vaiheessa

Sivuaineet ja eHOPS O Voit myös kirjoittaa ”muistilappuun” tai tavoitteet ja itsearviointi -kenttään, mitä sivuaineita olet suunnitellut tai mikä yleensäkin kiinnostaa O  HOPSiin ei tule tarpeeksi pisteitä, kun sivuaineita ei suositella haettaviksi O Vielä ei tarvitse tietää, mitä haluaa opiskella sivuaineeksi, mutta sitä kannattaa alkaa jo pikkuhiljaa miettimään.

O Ole itse aktiivinen ja ota selvää, miten muiden tiedekuntien sivuaineita saa opiskella Valintaperusteet yms. Voivat muuttua, joten älä luota vanhoihin tietoihin! O Tiedekunnassa sivuainehaussa hakee vuosittain noin 300 opiskelijaa  aina kaikki eivät saa niitä kahta sivuainetta mitä haluavat Voisiko sitä tietoa ja taitoa kartuttaa jossain muualla ja mikä olisi sitten se varasuunnitelma?

Mieti… O Milloin sinulla on aikaa suorittaa sivuaine? O KTK:ssa sivuaineen suoritusoikeus on yksi (1) lukuvuosi! O Muissa tiedekunnissa tilanne voi olla toinen O Minkä sivuaineen haluat ehdottomasti? O Hae sitä ensimmäisenä sivuaineena JA suorita se ensimmäisenä sivuaineena

O Anna itsellesi aikaa O Opintopolku ei tarvitse olla tässä vaiheessa kiveen hakattu O 1. HOPS on siitä vain ensimmäinen versio! O Seuraavaksi tutustutaan hiukan KTK:n ja yliopiston sivuainetarjontaan ja sivuaineiden hakemiseen liittyviin asioihin.