Juniori-SaPKon ohjeistus Pohjola- leirille. LEIJONA TIEN ALKUA 1996 ikäluokassa pelaajia n ikäluokka kulkee saman matkan, mutta POHJOLALEIRI.
Tapparalainen maalivahti
KJT E02 Vanhempainkokous , esityslista
Seurayhteistyön painopisteet PELI, LUONNE, LUISTELU
Vastustaja vai kilpakumppani? Ringeten Reilu Peli –periaatteet Suomen Ringetteliiton syyskokous.
Valmennuksellinen linjaus
NiceFutis E10 kausi PELITAPA 6VS / Liikkuminen kentällä (oma pelipaikka) Tilanteiden tunnistaminen Syöttöpeli Pelinopeus PELITAITO.
P06 Harjoittelee. Harjoitukset Syksy – Talvi - Kevät MaTi 18-19:30Ke ToPe La Su Liiketaito, Kisakallio. Ilmoittautun eille (13)
MAALIVAHTIPOLKU ”INNOSTUMINEN, TOIMINTA, VALINTA JA TAVOITE…”
Suomen Jääkiekkoliitto / Jukka Jalonen1 HUIPPU-URHEILUN VAATIMUKSET.
LTV 1 Jokilaakso
D2-C2- "KOLME VUOTTA TÄYSILLÄ"
JOUKKUEEN KAUSISUUNNITELMA
TERVETULOA MUKAAN LEIJONATIELLE!
Rannelaukaus Lajitaito
Suomen Jääkiekkoliitto1 Länsirannikon alueen Tutortoiminta E2 – D1 ikäluokille kaudella
LKKFEDCBA EDUSTUS AKATEMIATOIMINTA LKKFEDEDUSTUS SAPKO RU SAVO SELECTPRO RYHMÄ PÄSSIPOLKU KARTOITUKSET.
JäPS PELIFILOSOFIA 7v7 Puolustuspeli: 2 – Hyökkäyspeli:
JäPS PELIFILOSOFIA 9v9 Puolustuspeli: 2 – Hyökkäyspeli:
LAJITEKNIIKKAVALMENTAJA 1 ja 2 - KUTSU
SARJAKYSELYN TULOKSET Lasten sarjatoiminnan kehitysiltapäivä – Helsinki
JYP/DISKOS C-01 KARTOITUS
JYP/DISKOS C-00 KARTOITUS
MVLT-KOULUTUKSEN AIHEET 1. MAALIVAHTIPELIN PERUSTEET 2. PELI LUONNE LUISTELU 3. OPPIMINEN 4. PELIKÄSITYS 5. MAALIVAHDIN TEKNISET- JA LAJITAIDOT 6. PELIASENTO.
Seurayhteistyön toimintamalli – Suomi Kiekon viestiketju SJL:n valmentautumisen tuki seuroille – prosessimalli
Suomen Jääkiekkoliitto1 JÄÄKIEKKO PELINÄ LTV1.
LAJITEKNIIKKAVALMENTAJA 1 - KUTSU Tervetuloa osanottajaksi SJL:n Lajitekniikkavalmentaja 1 -kurssille, joka järjestetään Sodankylässä Koulutus.
EKS Ringettevisio Jäsenmäärän kasvattaminen n.10% kausi Miten?  yleinen näkyvyys Espoossa, hyvä taustatyö, toimiva seura ja ringettekoulu.
Harjoitellaan 6 viikon jaksoissa. Jaksojen välissä voi miettiä siirtymistä seuraavaan asiaan tai kerrata vanhaa. 1. Jakso Viikot marras-joulukuu.
Valmentajakoulutus Harjoittelun suunnittelu Liedon Pallo Hannu Paatelo.
Suomen Jääkiekkoliitto / Kalle Väliaho1 KAUDEN TOIMINNAN SUUNNITTELU.
LTV 1 Jokilaakso. LAJITEKNIIKKAVALMENTAJA 1 - KUTSU Tervetuloa osanottajaksi SJL:n vuoden 2016 Lajitekniikkavalmentaja 1 -kurssille, joka järjestetään.
PELIROHKEUDEN KEHITTÄMINEN- KOULUTUSPÄIVÄT Suomen Urheiluopisto, Vierumäki JÄÄKIEKKOVALMENTAJAKERHO.
Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi1 JÄÄHARJOITTELUN LUOKITTELU JA SUUNNITTELU LTV 2.
LTV 1 Oulu. LAJITEKNIIKKAVALMENTAJA 1 - KUTSU Tervetuloa osanottajaksi SJL:n vuoden 2016 Lajitekniikkavalmentaja 1 -kurssille, joka järjestetään.
TALENTTIPELAAJAN VUOSIKELLO JÄRVENPÄÄN PALLOSEURASSA Lahjakkaiden pelaajien kehittäminen yksilöllisemmin Vuosikello on valmentajan tukena yksilövalmennuksessa.
Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi1 LTV2 DEMOHARJOITUKSEN OHJEISTUS DEMOHARJOITUS 1.
MVLT-KOULUTUKSEN AIHEET 1. MAALIVAHTIPELIN PERUSTEET 2. PELI LUONNE LUISTELU 3. OPPIMINEN 4. PELIKÄSITYS 5. MAALIVAHDINTEKNISET- JA LAJITAIDOT 6. PELIASENTO.
STARTTIKOULUTUS MAALIVAHTIPELISTÄ Meidän Peli.
Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi1 SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON VALMENTAJAKOULUTUSJÄRJESTELMÄ.
Esityksen transkriptio:

Urheilutoiminnan painopisteet kaudelle 2013 - 2014 25 TAITOVALMENTAJAA Urheilutoiminnan painopisteet kaudelle 2013 - 2014

YLEISTÄ

PELAAJAPOLKU JA MAAJOUKKUETOIMINNASTA SAATU INFORMAATIO Pelaajapolun kolme päätavoitetta Peli Luonne Luistelu Päätavoitteet on määritelty E- ja D –junioreille erikseen Jokaiselle kaudelle määritellään lisäksi erikseen maajoukkuetoiminnan kautta saatavat painopistealueet Tavoitteet ja painopisteet jaetaan kausittain kolmeen aikataululliseen alasisältöön, jolloin varmistetaan eteneminen järjestelmällisesti Elo-, syys- ja lokakuu – jakso 1 Marras-, joulu ja tammikuu – jakso 2 Helmi-, maalis ja huhtikuu – jakso 3 7.4.2017 Suomen Jääkiekkoliitto / Turkka Tervomaa

PELI E-JUNIORIT

YKSILÖN KEHITTÄMINEN JA PELITAITOJEN OPETTAMINEN Kiekollisen maalinteko Kiekottoman tuki kiekolliselle (”Minä, sinä ja kiekko”) Sijoittuminen ja mailapaine Painopisteet jakson aikaisessa harjoittelussa Jakso 1 Jakso 2 Jakso 3 7.4.2017 Suomen Jääkiekkoliitto / Turkka Tervomaa

JOUKKUEENA PELAAMISEN KEHITTÄMINEN Hyökkäyspelin kultaiset säännöt Puolustuspelin kultaiset säännöt Painopisteet jakson aikaisessa harjoittelussa Jakso 1 Hyökkäyspelin kultaiset säännöt – kiekollisen pelaajan toiminta Jakso 2 Hyökkäyspelin kultaiset säännöt – kiekottoman hyökkääjän toiminta Jakso 3 7.4.2017 Suomen Jääkiekkoliitto / Turkka Tervomaa

LUONNE E-JUNIORIT

HENKISTEN VALMIUKSIEN KEHITTÄMINEN Omatoimisuus – varusteista huolehtiminen ja aikataulujen noudattaminen Ryhmässä toimiminen ja sääntöjen kunnioittaminen Loppuun asti pelaaminen / yrittäminen Vastoinkäymisten sietäminen Jakso 1 Loppuun asti pelaaminen ja yrittäminen Jakso 2 Vastoinkäymisten käsittely Jakso 3 Omatoimisuus 7.4.2017 Suomen Jääkiekkoliitto / Turkka Tervomaa

LUISTELU E-JUNIORIT

LAJITEKNIIKOIDEN JA –TAITOJEN KEHITTÄMINEN Luistelun monipuoliset tekniikat ja toistomäärät Kovavauhtinen luistelu Katse ylhäällä pelaaminen – peliasento Kiekonkuljettamistekniikoiden monipuolinen harjoittelu Maalintekotekniikat luistelusta Jakso 1 Tekniikoiden (luistelu, kiekonkäsittely) kertaaminen Kovavauhtinen luistelu, maalinteko luistelusta Jakso 2 Peliasento - katse ylhäällä pelaaminen Jakso 3 7.4.2017 Suomen Jääkiekkoliitto / Turkka Tervomaa

FYYSISTEN VALMIUKSIEN KEHITTÄMINEN Liikunnallisten perusvalmiuksien vahvistaminen Luistelua tukeva oheisharjoittelu Kiekonhallintaa tukeva oheisharjoittelu Maalintekoa tukeva oheisharjoittelu Jakso 1 Jakso 2 Jakso 3 Mailapaineen ja puolustuspelitaitojen harjoittelu 7.4.2017 Suomen Jääkiekkoliitto / Turkka Tervomaa

PELI D-JUNIORIT

YKSILÖN KEHITTÄMINEN JA PELITAITOJEN OPETTAMINEN Kiekollisen maalinteko, peli maalivahtia vastaan Kiekottoman tuki maalinteossa Kolmen pelaajan yhteistoiminta (”Minä, sinä, hän ja kiekko”) Kiekottoman puolustaminen Jakso 1 Kiekosta irrottaminen taitona Jakso 2 Jakso 3 7.4.2017 Suomen Jääkiekkoliitto / Turkka Tervomaa

JOUKKUEENA PELAAMISEN KEHITTÄMINEN Pelitavoitteiden ja -tilanteiden mukainen ratkaisunteko Hyökkäyspeli kiekollisena Hyökkäyspeli kiekottomana Kiekollisen puolustaminen Kiekottoman puolustaminen Jakso 1 Jakso 2 Jakso 3 7.4.2017 Suomen Jääkiekkoliitto / Turkka Tervomaa

LUONNE D-JUNIORIT

HENKISTEN VALMIUKSIEN KEHITTÄMINEN Urheilijaksi kasvaminen ja itsensä kehittämisen valmiudet Terveellisten elämäntapojen opettaminen (ravinto, lepo, yleinen urheilullisuus, päihteet, viihdemedia) Periksiantamattomuus Kunnioitus - respect Jakso 1 Kunnioitus – respect Jakso 2 Terveellisten elämäntapojen opettaminen ja omaksuminen Jakso 3 7.4.2017 Suomen Jääkiekkoliitto / Turkka Tervomaa

LUISTELU D-JUNIORIT

LAJITEKNIIKOIDEN JA –TAITOJEN KEHITTÄMINEN Monipuoliset tekniset peruslajitaidot Kovavauhtinen luistelu Katse ylhäällä pelaaminen – ympäristön havainnointi Kiekonkuljettamistekniikoiden monipuolinen harjoittelu ja siirtäminen pelitaidoiksi Luistelusta suoritettavien maalintekotekniikoiden syventäminen Jakso 1 Lajitaidot, kovavauhtinen luistelu, katse ylhäällä Jakso 2 Jakso 3 7.4.2017 Suomen Jääkiekkoliitto / Turkka Tervomaa

FYYSISTEN VALMIUKSIEN KEHITTÄMINEN Liikunnallisten perusvalmiuksien vahvistaminen Luistelua tukeva oheisharjoittelu Kiekonhallintaa tukeva oheisharjoittelu Maalintekoa tukeva oheisharjoittelu Jakso 1 Jakso 2 Jakso 3 7.4.2017 Suomen Jääkiekkoliitto / Turkka Tervomaa

Herkkyyskausien hyödyntäminen, Urheilu E2 – C2 PELI Maalinteko - Halu ratkaista, älä etsi syöttöä” -arvostus harjoittelussa -valmius, nopeus, yllätyksellisyys 1 vs 1 taidot - Kiekossa pysymisen taidot - Kiekosta irrottamisen taidot - Reagointi PT-roolit (2-4 roolin aktivointi) - Kaikki hyökkäävät, kaikki puolustavat LUONNE Iloisuus Urheilullisuus Yrittäminen JOUKKUE LUISTELU (asiat jotka näkyy joka päivä) ”Täysiä luistelu”, reagointi (käännös, jarrutus ja niistä kiihdyttäminen) Herkkyyskausien hyödyntäminen, Urheilu NOPEUSTAITAVUUS

Suomen Jääkiekkoliitto / Turkka Tervomaa 7.4.2017 Suomen Jääkiekkoliitto / Turkka Tervomaa