1 Elintarvikkeiden hintaseuranta –hanke 2009 (2010) Seurantaohjeet.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
F IN EL IB - KÄYTTÄJÄKYSELYN AINEISTON YLEISESITTELY - Y LIOPISTOT FinELib toteutti syys-lokakuussa 2011 tutkijoiden elektronisten julkaisujen käyttöä.
Advertisements

Pääotsikko – Rivi alaotsikkoa varten. ©2012 VJS. Otsikkorivi Vantaan Jalkapalloseura eli VJS on Länsi- ja Keski-Vantaalla toimiva jal- kapalloon erikoistunut.
Nettijäsenrekisterin käyttö
0 Aloitussivu oppaat esittelevät pääosiot 2 Suomen kielen äännemaailma Ali 3 Matematiikka Ubah 1.0 Tietokoneen esittely Mai (audio + kuva) 1.1 Hiiriharjoitukset.
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi sivu. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakulomake Hakulomakkeen luonti, hakeminen ja hakemusten käsittely uudessa palvelussa Marcus Caselius Demotilaisuus.
Kuntalaispalautteen kokoamispalvelu Multibase Oy Tämä on kuvaus palvelumallista, jonka pohjalta Kauniaisten kaupunki käynnisti pilottiprojektin. palvelumalli:1-3.
Tyky-Kuntoseteli+ Liikuntaan ja kulttuuriin Tyky-Kuntoseteli+ on työnantajasi tarjoama verovapaa työsuhde-etu. Työnantajallesi on tärkeää, että olet kokonaisvaltaisesti.
Susanna Plathan1 Bambuser Ohjeet videon tekemiseen
Moodlen ohje opiskelijoille
Toimeentulotuen vuositilasto 2010 Ari Virtanen.
2/2009 Nordic Database Apulaisopettajan etsiminen pohjoismaisen tietokannan kautta.
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Valtteri Suominen Deviantart.
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Yrittäjyyskirjaston käyttäjäkysely – Tulokset.
Sinikka Hiidenmaa KHT Mikkelin Tilitoimisto Oy
ARVOPAPERISIJOITTAMINEN KAPPALE 6: JOHDANNAIS- INSTRUMENTIT
EURA2007 – rakennerahastohankkeiden hallintajärjestelmä Heli Rintala
Kotisivukoulutus Kirjastotalo Metso Osa 1 Tekstin kirjoittaminen ja muokkaaminen, linkitys.
Tuomarikirjeenvaihto  Tuomarin kanssa käytävä "keskustelu" kutsusta kiitoksiin. Tuomarien hankkiminen: viidakkorumpu, omat ja muiden kokemukset, Internet,
Thorleif Johansson Suomen Lions-liitto ry Viestintäjohtaja
Suomi-Venäjä-Seuran Ankkuri-jäsenrekisteri
Kuinka rakentaa tietokone itse
PALVELUT MAINOSTAJILLE Rakentaja.net – johtava yhteysasema.
Suhdannekatsaus 1/2010 Elintarvikkeiden hinnat. Ruuan hinta laski • Arvonlis ä veron alentaminen n ä kyi ruuan hinnassa v ä litt ö m ä sti – hintojen.
TTL Sosiaalisessa mediassa
Turun kaupungin kestävät hankinnat
Metoditehtävä 1.Tee ohjelma, jonka tehtävänä on laskea jonkin tietyn käyttäjän syöttämän välin numeroiden summa. (Esim. käyttäjän syötöllä 1 ja 5 ohjelma.
TYÖHAKEMUS.
Auditointiraportin sisältö läsnäolijat, haastatellut, tutustumiskohteet käsikirjan numerointi – helpottaa lukemista minimikriteerien täyttyminen kohta.
Työrauha ja haastavat tilanteet
Työelämävalmiuksia | Yrittäjyyskasvatusta | Oman talouden hallintaa Tiimit Tiimit Liikeidea LiikeideaIdeariihi.
TEAM työsuojeluviikko
Suomi-Venäjä-Seuran Jäsenrekisteriohjelma
Laajennettu työssäoppiminen TOP LAAJA Verkostotapaaminen
Facebook yritystoiminnan tukemisessa Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
©TNS 2013 Elintarvikkeiden ostaminen suoraan tuottajilta Suomen Gallup Elintarviketieto Oy Job:
Someoppaita – step by step Twitter AVO-hanke Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 SuomiNimeä-Tarttuva 3.0 Suomi.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kooste kotitehtävien vastauksista Kotitehtävä 5 – Tarjonta ( )
© 2010 IBM Corporation1 Objektien käyttöoikeudet  Kaikilla sisällönhallinnan objekteilla on käyttöoikeudet. Käyttöoikeudet on jaoteltuina Lukuoikeuksiin,
Arkisto Nina Granlund Julkinen arkisto tuo valmiit tietopalveluvastaukset myös asiakkaiden ulottuville. Arkisto on arvokas tietopankki.
C 1. Testaus on ”sarja toimintoja” Itse asiassa, testaus on vuorovaikutusta, jota rytmittää ohjelmiston arviointi. Vaikka on hyödyllistä tunnistaa sarja.
Valitse jokin alla olevista luvuista tai napsauta ”seuraava" -painiketta aloittaaksesi web-opas. 1.Kotisivulla liikkuminen?Kotisivulla liikkuminen? 2.Politiikanaloihin.
ELEP-1110 SÄHKÖ- JA PIIRITEKNIIKAN PERUSTEET
WWW-sivuston tekeminen: n SUUUNNITTELE aina ensin:
Testaus Testaus Testauksella pyritään löytämään virheitä, jotka sitten korjataan. Yksittäinen testi on yleensä ohjelman suoritus (tietyillä.
Pikaopas: © 2013 Microsoft Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Lyncin aloitusnäyttö Lyncin aloitusnäytön vasemmassa osassa on ruutuja, joiden avulla.
Vastausarkisto Nina Granlund Kirjastot.fi Tietopankki Julkinen arkisto tuo valmiit tietopalveluvastaukset myös asiakkaiden ulottuville. Arkisto.
Terveempi Pohjois-Suomi- hanke ”Kainuun hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimenpidekokonaisuus” Kainuun maakunta-kuntayhtymä Merja.
”Mitä tahansa voi saavuttaa kunhan vain yrittää!” Pikkuyrittäjien hissipuheet.
Twitter Teppo Räisänen, Liiketalouden yksikkö Oulun seudun ammattikorkeakoulu.
JOPOX Uusi hallinta / Lomaketyökalu. Uuden lomakkeen luonti Lomakkeen rakentaminen alkaa klikkaamalla auki Lomakkeet. Oletusarvoisesti oman joukkueesi.
Excel kaikille lyhyesti ja helposti
14 Markkinointi houkuttelee kuluttamaan s
PRIIMA-seuran aikuisliikkujien palautekysely 2016 – koonti
Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron
22 Valtiontalous tarvitsee veroja s
24 Hintojen vakaus on tärkeää s
14 Markkinointi houkuttelee kuluttamaan s
Suomen Ekonomien jäsenlähettilyys
1,50 € / kg Määrä 2 kg 3 kg x 4 kg 0,5 kg 2 · 1,50 = 3,00 (€)
Tuotteen nimi Esityksen otsikko.
Arvonlisävero Välillinen vero
LIIKEKILPAILUN SÄÄNTELY KILPAILU- MENETTELY KILPAILUN- RAJOITUKSET
Tiedotustilaisuus
JOPOX-laskutusohje Manse PP ry
Tapahtuman otsikko Tapahtuman päivämäärä Tapahtuman kellonaika
WinOodi versio 4.9 OPIT/Katri L
TOIMINNAN TILASTOINTI
Esityksen transkriptio:

1 Elintarvikkeiden hintaseuranta –hanke 2009 (2010) Seurantaohjeet

2 Elintarvikkeiden arvonlisävero laskee – hyötyykö kuluttaja? Näkyykö vuoden 2009 aikana toteutettava elintarvikkeiden arvonlisäveron alentaminen hyötynä kuluttajan talousrahoissa, vai siirtyykö veroalennuksesta saatava hyöty jonnekin muualle? Suomen Kuluttajaliitto aloittaa uuden valtakunnallisen hintaseurantakampanjan. Kampanja viestittää kaupoille ja elinkeinonharjoittajille, että kuluttajat ovat aktiivisia, hintatietoisia ja seuraavat hintoja. Hankkeen myötä kuluttajilla on mahdollisuus nostaa epäkohtia julkisuuteen. Hintaseurantakampanjan tavoitteena on kuluttajien ja tiedotusvälineiden huomion suuntaaminen hintoihin ja inflaation torjuntaan. Kampanja aktivoi kuluttajia hintojen vertailuun ja tuo esille mahdollisia hintaeroja. Elintarvikkeiden arvonlisäveron alentamisen nykyisestä 17 prosentista 12 prosenttiin odotetaan alentavan ruuan kuluttajahintoja.

3 Seurantaa toteutetaan vähintään vuoden 2009 ja 2010 alkuvuoden ajan Näitä seurataan elintarvikkeet yleensä ja erityisesti ne, joissa hinnat ovat nousseet ja joissa odotetaan muutoksia: leivät, liha, maito ja jalosteet, vihannekset, virvoitusjuomat, mehut jne. ravintolaruokailu, lounaat, kahviloiden tuotteet ja palvelut

4 Ohjeet Valitaan ne yritykset ja palvelut, joiden hinnoittelua halutaan seurata. Yhdellä lomakkeella seurataan yhden liikkeen tuotteita. Valitaan tuotteet, niistä tietty tuotemerkki ja pakkauskoko ja palvelut, joita seurataan. Samoja kohteita seurataan koko kampanjan ajan. Tuotevalintojen pohjalla voi olla erilaisia perusteluja. Jos seuraajalla on tapana ostaa usein sama tuote tai käyttää samaa palvelua, on näiden seuranta järkevää. Samoja yrityksiä tai palveluntarjoajia voi seurata useampi henkilö. Seuraaja säilyttää itsellään kuitit ostoistaan kampanjan ajan. Seurantaan osallistuvien havainnoitsijoiden henkilötiedot eivät tule julkisesti esille.

5 Ohjeet Sama seuranta toistetaan noin kahden kuukauden välein. Jos tuotteen tai palvelun koostumus ja sisältö muuttuvat oleellisesti seurannan aikana, tuote tai palvelu jätetään seurannasta pois. Erityisesti pakkauskokojen muutoksia seurataan ja ne kirjataan muistiin. Toivottavaa on, että seurantaa toteutettaisiin vähintään muutamia kertoja ennen ja jälkeen arvonlisäveron muutoksen. Seurannan onnistumiseksi on tärkeää, että kirjatut tiedot ovat keskenään vertailukelpoisia. Seurantakohteiksi valitaan kuluttajille keskeisiä, usein ja toistuvasti ostettuja tuotteita, helposti yksilöitäviä standardituotteita, joista saatavia tietoja voidaan luotettavasti verrata keskenään.

6 Seurantaan voi osallistua joko internetiss ä tai lomakkeella Vaihtoehto: internet Seurannan tiedot syötetään suoraan kyselylomakkeelle seuraamalla hankkeen kotisivuilta löytyvää linkkiä ”Syötä tiedot hintaseurantakyselyyn”

7 Internetseurannan ohjeet Valitaan ne yritykset ja palvelut, joiden hinnoittelua halutaan seurata. Valitaan tuotteet, niist ä tietty tuotemerkki ja pakkauskoko ja palvelut, joita seurataan. Samaa kohdetta/samoja kohteita seurataan koko kampanjan ajan. Vastauskenttiin t ä ytet ää n tiedot niist ä tuotteista, joita seurataan (Tuote 1-6). Jos seurataan vain yht ä tuotetta, lomakkeessa voi siirty ä eteenp ä in painamalla "seuraava"-painiketta, kunnes saavutaan lomakkeen loppuun. Viimeisell ä sivulla voi l ä hett ää lomakkeen eteenp ä in. Jos seurataan useammasta liikkeest ä hankittuja tuotteita, t ä ytet ää n kutakin liikett ä kohti erillinen lomake (yhdelle lomakkeelle voi merkit ä ainoastaan yhdest ä liikkeest ä hankittuja tuotteita/palveluja). Jos seurataan yli kuuden tuotteen hintoja samassa liikkeess ä, t ä ytet ää n uusi lomake seuraaville tuotteille.

8 Internetlomakkeen ulkoasu

9

10 Vaihtoehto: lomake Seuraaja täyttää kustakin seuraamastaan yrityksestä tai palvelusta tiedot ostopäiväkirjaan/lomakkeeseen. Yhdellä lomakkeella seurataan yhden liikkeen hintoja. Täytetty lomake lähetetään viimeistään seuranta-ajan loputtua Suomen Kuluttajaliiton toimistoon valmiiksi maksetussa kirjekuoressa. Seurantalomakkeita voi tulostaa itse (hankkeen kotisivulta) tai tilata liiton toimistolta.

11 Lomakkeen ulkoasu

12

13 Kampanjan kotisivut: Lis ää tietoa hankkeesta: / (09)