SUMUVERHON TUOLLA PUOLEN – tulevaisuusorientoitunut menetelmä opinto- ja uraohjaukseen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
PUHEEN VUORO Vanhempainilta
Advertisements

Ota aivosi narikasta: PELAA BRIDGEÄ!
Ohjelmistokehitys Viikko 2 Mika Salo Pekka Valtonen Asmo Voutilainen
Jos tarvitset opastusta, piirisi tunnuksen tai Sinulla on muuta kysyttävää, ota yhteyttä Merja Munkki, p Ongelmatilanteissa,
Sähköpostiviestien uudelleenohjaus ohje Maks Larionov DP11LA.
Tässä on Saku. Hänellä ei ole tänään mitään tekemistä.
Minäkö ulkomaille?  Miksi lähden ulkomaille ja mitä sieltä haen?  Lähdenkö pois jostain, pakenenko jotain tilannetta, ihmissuhdetta, ristiriitaa?  Onko.
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Kalastuslupien sähköinen kuittivihko on nopein ja helpoin tapa saada yhdellä tilauksella kalastusluvat suurellekin ryhmälle.
Toimintaohjeet opelle
AKTIIVISEMPI ARKI Työpohjat oman arjen tarkasteluun.
NAO/Maija-Leena Haapa-alho
Valitse haluamasi raportti, jonka parametreja haluat muuttaa ja tuplaklikkaa sitä.
Katso Aitolasta lisää:
Yksilö ostajana.
Alustava liiketoimintasuunnitelma
… löytyykö markkinoita?
10 vinkkiä voimaantumiseen
Uusien kyläsuunnittelijoiden rekrytointitilaisuus 2. kokoontuminen, Siilinjärvi, kunnan talo Kyläsuunnittelun menetelmät Ohjelma Klo – 18.05Tilaisuuden.
Mä mistä löytäisin sen aiheen?
WIKISPACE ohjeita. Sivun muokkaaminen •Valitse Edit This Page •Kirjoittele, lisää kuvia, muokkaa tekstiä •Tallenna •Muokkaa lisää….history näyttä kaikki.
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi uutinen. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Turun normaalikoulu - opetussuunnitelmaa yhteisöllisesti
Kielten tasotesti TAMK /Joni Sallila.
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
Lisämuotoiluja: Tässä esityksessä tutustutaan Wordin lisämuotoiluihin, kuten sarkaimiin, sivunumerointiin, ylä- ja alatunnisteisiin sekä palstoituksen.
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Videon pikaopas Videopuhelun aloittaminen 1.Vie osoitin yhteyshenkilön valokuvan päälle ja napsauta kamerapainiketta. 2.Yhteyshenkilösi näyttöön ponnahtaa.
ITSETUNTEMUS JA OMA OSAAMINEN
Käyttöohje: Kuinka luoda ilmoittautumislomake. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Käyttöohje: Kuinka luoda käyttäjätili. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Käyttöohje: Kuinka ilmoittautua tapahtumaan. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Osallistumista tukeva mediakasvatus peruskoulussa
Maaseutu.fi on uudistunut -
Esittäytyminen Vastaa esitettyihin kysymyksiin omalta kohdaltasi lyhyesti. Korvaa kysymykset omilla vastauksillasi. Kiitos!
Kiinnostaako tekeminen ja lukeminen?
Idolien ja esikuvien rooli. Keskustelunaiheita. Tehtävät
TIETOVERSTAS KPAMKin tapaan Hanna-Riina Aho Satu Salmela.
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
Koulutuksen rakenteet ja mallit tekniikan amk-koulutuksessa Työpaja Lahti.
Miksi tämä on vaikeaa? Ilman minkäänlaisia rajoitteita ongelmat ei ole vaikeita ratkaista. Siihen löytyy jopa valmis ”kaava”. Valitettavasti jokaisessa.
Käyttöohje: Kuinka liittyä osastoon. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Käyttöohje: Kuinka liittyä ryhmään. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Kansallisten palveluiden kehitystyön ohjaus Pekka Linna.
Haastatteluun valmistautuminen
Tarkastele kojelautaa.
Kansalaisten kirkonkylä - paikka, jota sinä voit muuttaa! Pia Mustonen Kyläsuunnittelu sujuvaksi Liperi
Kilpailijan starttikurssi
Toimintaohjeet opelle
Ongelmat on tehty ratkaistaviksi
SundaySoup Oulu Hupisaaret.fi Rahoita: Mesenaatti.me Osallistuaksesi, hae mukaan 5.5. mennessä osoitteessa: hupisaaret.fi/sundaysoup-oulu.
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Töissä.fi – sivusto Korkeakoulusta valmistuneet työelämässä Harjoituksia ja tehtäviä valintojen tueksi Leena Penttinen, Jyväskylän yliopisto Kaisa Karhu,
Innostunut oppilaskunta Koulutus peruskoulun oppilaskuntatoiminnan ohjaajille.
Työpaja 2: Uudistunut Finna.fi viestintäkanavana
Suomen Partiolaiset, UPM, NordicEdu
YRITTÄJYYS OP2.
TERVE Piirto-ohjeita GIMP-kuvankäsittelyohjelmalle
Muksuoppi Online on psykiatri Ben Furmanin kehittämä Muksuoppia hyödyntävä tietokone-ohjelma netissä, jonka avulla vanhemmat voivat auttaa lapsiaan voittamaan.
VOIMAVAROJEN TALO Piirrä vihkoon/paperille talo, jossa on 5 kerrosta ja kussakin kerroksessa 2 huonetta Mieti ensin itseksesi kysymyksiä ja kirjaa ajatuksiasi.
HOPS-työpaja.
TERVE Piirto-ohjeita GIMP-kuvankäsittelyohjelmalle
Opintopsykologi Katja Hietanen
Muksuoppi Online on psykiatri Ben Furmanin kehittämä Muksuoppia hyödyntävä tietokone-ohjelma netissä, jonka avulla vanhemmat voivat auttaa lapsiaan voittamaan.
T Kirjoita nauhaan oma viestisi! Voit muuttaa tekstiä kirjain kerrallaan valitsemalla kirjaimen ja kirjoittamalla uuden. Kussakin diassa on yksi kirjain.
H Kirjoita nauhaan oma viestisi! Voit muuttaa tekstiä kirjain kerrallaan valitsemalla kirjaimen ja kirjoittamalla uuden. Kussakin diassa on yksi kirjain.
H Kirjoita nauhaan oma viestisi! Voit muuttaa tekstiä kirjain kerrallaan valitsemalla kirjaimen ja kirjoittamalla uuden. Kussakin diassa on yksi kirjain.
Esityksen transkriptio:

SUMUVERHON TUOLLA PUOLEN – tulevaisuusorientoitunut menetelmä opinto- ja uraohjaukseen

Työpajan kulku Tänään pelataan pienryhmissä! Yhteinen alustus. Jakaantuminen pienryhmiin. Lopuksi jokaiselle oma pelikassi allekirjoitusta vastaan!

HYVÄNTAHTOINEN SUMUVERHO

HANKKEEN TYÖKALUT HUPS – Henkilökohtainen urapolkusuunnitelma, ohjaustyökalu Suuret pienet valinnat – korttipeli Seikkailu sumussa - simulaatiopeli

SEIKKAILU SUMUSSA MITÄ? Seikkailu sumussa on rastirata, jonka aikana pohditaan mitä erilaisten taitojen hallitseminen voisi tarkoittaa työelämän kannalta.

SEIKKAILU SUMUSSA MIKSI? Seikkailu sumussa osoittaa työelämän kannalta hyödyllisten taitojen monimuotoisen kirjon ja sen, mistä kaikkialta hyödyllisiä taitoja on mahdollista hankkia tai saada.

MITEN?

SEIKKAILU SUMUSSA – MITEN? Tarvitset pelaamiseen pelilomakkeen ja kynän

SEIKKAILU SUMUSSA – MITEN? Kierrä rastilta toiselle haluamassasi järjestyksessä

SEIKKAILU SUMUSSA – MITEN? valitse rasteilla olevista korteista itsellesi yhteensä kolme eri taitoa ja merkitse ne pelivihossa olevaan taulukkoon

TYÖELÄMÄ Valittavana on yhteensä 15 erilaista projektia, joiden toteuttaminen vaatii erilaisen yhdistelmän taitoja Valitse projekti, jonka vaatimista taidoista sinulla on vähintään yksi

TYÖELÄMÄ Kysele muilta osallistujilta, kenellä olisi puuttuvat taidot. Esim. projekti vaatii taidot yhteisöviestintä, ympäristötiede ja myynti- ja markkinointi. Sinulla on taito myynti- ja markkinointi, kysy kenellä olisi taidot ympäristötiede ja yhteisöviestintä

TYÖELÄMÄ Kun sopiva taitojen yhdistelmä on löytynyt, pohtikaa yhdessä, miten kustakin taidoista on hyötyä projektille asetetun tavoitteen saavuttamisessa.

TYÖELÄMÄ Pohtikaa myös ”Miltä maailma näyttää”- kortin avulla millaisia yleisempiä vaikutuksia projektilla on. kortin saat rastilta työelämä.

TYÖELÄMÄ Kun projekti pohdinta on valmis, pyydetään pelin vetäjää pieneen loppukeskusteluun, jossa käydään pohdintanne vielä yhteisesti läpi. Tämän jälkeen saat valita itsellesi yhden uuden taidon ja palata uusien projektien pariin.

SEIKKAILU SUMUSSA – MITEN? Valitsemasi taidot vaikuttavat siihen, millaisia projekteja voit suorittaa työelämä-rastilla Vinkki: tutustu työelämän projekteihin ennen taitojen valitsemista

LUSMUUMO Jos rasteilla kiertely uuvuttaa tai tänään ei muuten vain jaksa kiinnostaa, niin mene rastille LUSMUUMO tutustumaan erilaisiin uratarinoihin.

Nyt jakaannutaan neljään ryhmään, ONNEA SEIKKAILUUSI!

KIITOS!