Hyvä työnäkökonsultaatio perustuu sopimuksiin Bernd Schwenson puheenjohtaja Suomen Silmäoptikkojen Liitto ry 21.3.2003 Allergiatalo, Suomen Työnäköseuran.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
URATAKOMON TOP-valmennus. Minkälaisia ongelmia TOP-jakson aikana voisi ilmetä? Opiskelijoiden vastauksia: • Teen virheen • En tule toimeen muiden työntekijöiden.
Advertisements

Hyvinvointia työstä Savinainen, Oksa & Merivirta.
Arvonlisävero kirjanpidossa
Elämän juna Elämä on kuin junamatka.
Työnantajan velvollisuudet käytännössä
UNIVERSITY OF JYVÄSKYLÄ Eero Tourunen 2003 Projektin johtaminen -opintojakso Yliopiston ja yritysten projektiyhteistyö.
Mikä tekijänoikeus?.
Kommunikaatio työnäönhuollossa
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Tunnemmeko jäsenemme? Järjestöpäivät Etappi 1: Rekrytointi.
Erityistyölasit näyttöpäätetyössä
Pellavatehdas Märkäkehruuta Vanha kura-3 -koneella. Kuva otettu ennen vuotta Kuva: Tampereen museoiden kuva-arkisto.
TÖIDEN PRIORISOINTI JA AJAN HALLINTA
Muista … läpi vuoden, olla kiitollinen siitä, mitä sinulla on…
Uuden työehtosopimuksen keskeinen sisältö Otaniemi
Duaali Teemu Myllynen.
TYÖTERVEYSHUOLTO Liisa Lempiäinen Työterveyshuollon ylilääkäri
Ministeriön tietotarpeet ja käsitemalli Jukka Haapamäki
TYÖEHTOSOPIMUS JA PALKKA
NAISEN ITSETUNTO.
YK:n lapsen oikeuksien sopimus (LOS)
Kurra 2003 TT-Kulta Turnaus la
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
HARRASTE- JA SENIORISÄÄNNÖT Kotka Mitä tarvitaan harrastekiekon pelaamiseen? Suomen Jääkiekkoliitto / Erotuomarikoulutus2.
Tärkeää tietoa punaisen ristin käytöstä
Oletetaan, että kello on Olet oikein väsynyt ja turhautunut…
JOUKKUEENJOHTAJAKOULUTUS Seuraversio. Kaikki on meistä itsestämme kiinni.
Slideshare koonti Mervi Isola.
YHDISTYSTYÖNANTAJAN JÄRJESTÄMÄ TYÖTERVEYSHUOLTO KÄYTÄNNÖSSÄ
Tietoturvallisuus osa 6
TYÖSOPIMUS.
Ohjeistus työntekijätiedoista
Kauppakeskusturvallisuus - käyttäjät
AJANKOHTAISTA LUKIOKOULUTUKSESTA Johtaja Jorma Kauppinen Vantaa
Ystävyytesi on: arvokas aarre....
TULE-vaarojen tunnistaminen ja hallinta työssä
Työterveyshuollosta apua jaksamiseen Maatalousyrittäjien eläkelaitos 2013.
Kuntoutuspalveluohjaus – työkyvyn tukemisen prosessi
Tärkeää tietoa punaisen ristin käytöstä
Matkahallinnon osaajaohjelma (HAUS) - Virastojen matkahallinnon vastuuhenkilöille.
Prosessi ei voimassa Opinnäytetyö Opinnäytetyön aloittaminen
TYÖSUHTEEN ALUSSA: Työelämän pelisääntöjä
Akkreditointi tarkoittaa erikoistumisopintojen arviointi- ja rekisteröintiprosessia, jota Korkeakoulujen arviointineuvosto on toteuttanut vuodesta 1999.
Hoitoonohjaus – syntipukin kohtalo vai mahdollisuus parannukseen? Projektipäällikkö Antti Hytti, Elämäntapaliitto , Helsinki.
Viestintäsuunnitelma
Mistä voit anoa hyväksilukuja? muissa oppilaitoksissa suoritettuja kursseja aktiivinen koulun ulkopuolinen toiminta: esim. järjestö-, kulttuuri-, ohjattu.
TAKO-yhteistyösopimus Museot, jotka osallistuvat valtakunnalliseen Tallennus- ja kokoelmayhteistyö TAKO:on, ovat sopineet kulttuurihistoriallisten.
Tapahtukoon sinun tahtosi
SAK tänään ja huomenna 1 Ajankohtaista työterveyshuollosta SAK:N 20. TYÖYMPÄRISTÖSEMINAARI Kari Haring Asiantuntijalääkäri SAK ry.
5/2007 Kv. harjoittelun haasteet sessio 15 Kv. kevätpäivät, Seinäjoki
Tervetuloa! Iltapäivän ohjelmassa
Jalanjäljet... Näyttävät meille missä olemme olleet Osoittavat suunnan
Sosiaali- ja terveydenhuollon toimintajärjestelmä
VOIMANA MERI.. Henkilökohtaisen avun päivä Heli Kulmala
Vieritestipalvelut Juha Wahlstedt Labquality.
Kuntoutusyhteistyö työterveyshuollon korvaamisen näkökulmasta Leila Koskela Suunnittelija, Terveydenhuoltoetuuksien osaamiskeskus
Työelämässä eivät vallitse viidakon lait
Varhaiskasvatuksen lainsäädännön valmistelun eteneminen
Tilapäiset poissaolot
PAM-Liikealan Pohjois-Karjalan osasto 022 järjestää koulutuksen 21. 3
Nuoret ja työlainsäädäntö
Kotiväenfoorumi Hellevi Lassila Koulutusjohtaja, vararehtori
Työnantaja: Näin haet korvausta työterveyshuollon kustannuksista verkossa 2018.
Seminologien ja keinosiemennysasemien työehtosopimus
Työsuhteen käsite Työoikeudellisen sääntelyn perusperiaatteet
Elintapaohjauksen toimintamallin ja palveluketjun kuvaus
Luottamusmiesten ajankohtaispäivät
Työsuhteen käsite Työoikeudellisen sääntelyn perusperiaatteet
Suomen Ensiapukoulutus
Siun soten päihdeohjelma
Esityksen transkriptio:

Hyvä työnäkökonsultaatio perustuu sopimuksiin Bernd Schwenson puheenjohtaja Suomen Silmäoptikkojen Liitto ry Allergiatalo, Suomen Työnäköseuran koulutuspäivä

Työterveyshuoltolaki uusi laki ja asetus astui voimaan uusi laki ja asetus astui voimaan § ”.. säädetään työnantajan velvollisuudesta järjestää työterveyshuolto sekä sekä työterveys- huollon sisällöstä ja toteuttamisesta”1§ ”.. säädetään työnantajan velvollisuudesta järjestää työterveyshuolto sekä sekä työterveys- huollon sisällöstä ja toteuttamisesta” määrittelee myös työterveyshuollon käyttämien asiantuntijoiden pätevyysvaatimuksetmäärittelee myös työterveyshuollon käyttämien asiantuntijoiden pätevyysvaatimukset

Kela ohjekirje ohjekirje Työterveyshuollon korvauksen hakemiseen liittyviä ohjeitaTyöterveyshuollon korvauksen hakemiseen liittyviä ohjeita ”Työterveyshuollon ammattihenkilöiden ja asiantun- tijoiden toiminnan kustannukset ovat korvattavia, mikäli heillä on työterveyshuoltolaissa ja valtioneu- voston asetuksessa määritelty pätevyys ja työter- veyshuollon toteuttamiseen tarvittava koulutus. Lisäksi heidän tulee toiminnassaan noudattaa hyvää työterveyshuoltokäytäntöä.””Työterveyshuollon ammattihenkilöiden ja asiantun- tijoiden toiminnan kustannukset ovat korvattavia, mikäli heillä on työterveyshuoltolaissa ja valtioneu- voston asetuksessa määritelty pätevyys ja työter- veyshuollon toteuttamiseen tarvittava koulutus. Lisäksi heidän tulee toiminnassaan noudattaa hyvää työterveyshuoltokäytäntöä.”

Hyvä työnäkökonsultaatio tarkka ohjeistustarkka ohjeistus yrityksen laatukäsikirjaan toimintamalliyrityksen laatukäsikirjaan toimintamalli jokaiseen yksityiskohtaan pitää löytyä vastaus jotka taas on tiedotettu kaikille osapuolillejokaiseen yksityiskohtaan pitää löytyä vastaus jotka taas on tiedotettu kaikille osapuolille lähete on ainoa oikea työkalu, jonka pitää olla kaikilta osin huolellisesti täytetty (lähettäjä & palaute)lähete on ainoa oikea työkalu, jonka pitää olla kaikilta osin huolellisesti täytetty (lähettäjä & palaute) jatkuva yhteistyö = raportointi / seuranta / kehitystoiveetjatkuva yhteistyö = raportointi / seuranta / kehitystoiveet lisäpalvelut esim. suojalasien jälkihuollotlisäpalvelut esim. suojalasien jälkihuollot

Huono työnäkökonsultaatio vapaa oikeus mennä lähetteen kanssa minne vaanvapaa oikeus mennä lähetteen kanssa minne vaan etsitään kunnes joku suostuu..etsitään kunnes joku suostuu.. mut kun työkaverille työnantaja osti sellasetmut kun työkaverille työnantaja osti sellaset ” työn luonne”” työn luonne”

Kirjallinen yhteistyösopimus Yksityiskohtainen sopimus kaiken A ja OYksityiskohtainen sopimus kaiken A ja O Kaikille osapuolille selvillä mitä korvataan ja mitä eiKaikille osapuolille selvillä mitä korvataan ja mitä ei Työnantaja voi määrätä mistä palvelut hankitaanTyönantaja voi määrätä mistä palvelut hankitaan

Kehykset uusimisväliuusimisväli enimmäishintaenimmäishinta brutto/ntobrutto/nto kampanja-alennuksetkampanja-alennukset alv 0% / 22%alv 0% / 22% poikkeuksetpoikkeukset

Linssit uusimisväli tarpeen mukaanuusimisväli tarpeen mukaan kaikki eri tyyppiset linssivaihtoehdot, jotka täyttävät erityistyölasien määritelmänkaikki eri tyyppiset linssivaihtoehdot, jotka täyttävät erityistyölasien määritelmän lisäominaisuudetlisäominaisuudet –pakolliset –sallitut –tarpeen mukaan poikkeuksetpoikkeukset

Lopuksi Lausunnon antaja voi omalla toiminnallaan saada aikaan sen että on perusteltua vaihtaa lausunnon antajaa ja se pitää myös uskaltaa tehdä !Lausunnon antaja voi omalla toiminnallaan saada aikaan sen että on perusteltua vaihtaa lausunnon antajaa ja se pitää myös uskaltaa tehdä ! Kun kaikille osapuolille on selvää mitä sopi- muksessa lukee ja siitä pidetään tinkimät- tömästi, myös moraalisesti kiinni, niin ehkä tämä työnäköasia saadaan jollain aikajän- teellä kaikkia osapuolia tyydyttävällä tavalla kuntoon !Kun kaikille osapuolille on selvää mitä sopi- muksessa lukee ja siitä pidetään tinkimät- tömästi, myös moraalisesti kiinni, niin ehkä tämä työnäköasia saadaan jollain aikajän- teellä kaikkia osapuolia tyydyttävällä tavalla kuntoon !