Perusturvalautakunta liite nro 5

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
SEUTUTERVEYSKESKUKSEN HALLINTOVAIHTOEHDOT Reijo Räsänen
Advertisements

Ehdotus Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon malliksi, versio 1
Kuntamarkkinat Helsinki
Timo Kietäväinen varatoimitusjohtaja Pienkuntaseminaari Simo Kommenttipuheenvuoro kuntarakenneuudistuksesta.
Sosiaali- ja terveyspalvelut uudistuvat
Laajakaista kaikille -hanke Jyväskylä Keski-Suomen laajakaistahankkeen tilannekatsaus Tapio Saarinen Kehittämispäällikkö, ICT.
1 JORMA KILPELÄINEN KJ, JÄMSÄNKOSKI MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon.
ASPA2014 Pilottikunta Anna-Marja Tamminen
Valtakunnallinen vammaispalveluhanke Keski-Suomen Vammais-Kaste
SosKes 2 – Kunnallisten sosiaalipalveluiden tietohallinnon kehittäminen Keski-Suomessa -hanke SosKes 2 – Kunnallisten sosiaalipalveluiden tietohallinnon.
Kehitysvammahuollon valtakunnallinen valvonta
Jyväskylä Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneselvitys Integraatioseminaari Pauli Partanen, valtuuston puheenjohtaja.
Sakari Möttönen Mikael Palola
Oma tupa, oma lupa –hankkeen Road Show Mikä Road Show Kuntia vanhuspalvelulain toimeenpanossa tukeva Oma tupa, oma lupa -hanke päättyy Luovumme.
Elinvoimainen kaupunkiseutu Selvitysmies Rauno Saari
Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneselvitys
KESKI-SUOMEN LIITTO Sepänkatu 4, Jyväskylä TOIMIVAT TYÖMARKKINAT – OSAAJIA JA TYÖPAIKKOJA KESKI-SUOMEEN Rantasipi Laajavuori
MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE-
PARAS – ITÄ-UUDENMAAN ALUEVAIHE - maakunnallinen yhteistyö -Itä-Uudenmaan malli Tuula Jäppinen AKO
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ 1 Alueellinen seminaari, Hämeenlinna Sosiaalialan kehittämishanke – mitä vuoden 2007 jälkeen? Martti.
Hallituksen sote- linjaukset kehysriihessä
1 Hannu Javanainen MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon ja siihen.
1 Pertti Parkkonen, kh pj, Laukaa MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon.
1 Hannu Pirkola, kaupunginjohtaja, Saarijärvi MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon.
MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE-
Ehdotus Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon malliksi, versio 1
PARAS-hanke Keski-Suomessa suunnittelujohtaja Hannu Korhonen
Muuramen malli SoTe -palveluissa
MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNESEMINAARI Sairaanhoitopiirin johtaja Timo Kunttu KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI Terveyteen tiedolla, taidolla.
KESKI-SUOMEN LIITTO Sepänkatu 4, Jyväskylä MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNESEMINAARI Jyväskylä Paviljonki.
Pohjois-Savon kuntien valtionosuudet v Lähde: Kuntaliitto
Valtion PARAS –hankkeen tilanne Jaana Simola Päijät-Hämeen liitto, Hämeenkatu 9 A, LAHTI
Keuruun kaupunki 2006 Maakunnallinen kunta- ja palvelurakenne –seminaari Keuruun seutukunta Timo Louna Kaupunginjohtaja, Keuruun kaupunki.
Ohjausryhmä , liite 2 Kuntien loppuraporttilausunnot.
Tarkastuslautakunta 50 § Tulosalueiden johtajien selvitykset ajankohtaisista asioista ja tavoitteiden toteutumisesta vuonna Tulosalueiden.
Maakuntajohtaja Anita Mikkonen
1 Veijo Koskinen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Jyväskylän kaupunki MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA.
Kunta palvelujen ostajana
Toimitusjohtaja Matti Toivola Hoitotyön johdon päivät Helsinki Helsinki Congress Paasitorni Tiistai aamupäivän vaihtoehtoinen.
INTEGRAATIO SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLOSSA Sosiaali- ja terveydenhuollon integraatio Keski-Suomessa -seminaari Sairaanhoitopiirin johtaja Jouko.
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Keski-Suomen maakuntaohjelman toteuttamissuunnitelma.
Perusterveydenhuollon yksikkö Lapin shp Valtuustoseminaari / Tapio Kekki.
KESKI-SUOMEN KANSANTERVEYDEN EDISTÄMISKESKUS Taustaa: Hankkeen taustalla on Terveyden edistämisen foorumi, jonka toiminnan juuret ajoittuvat vuoteen 1994.
Ohjaus ja yhteistyö -kori Tilannekatsaus Maritta Korhonen / Minna Saario.
Kuntakokeilut. Kuntakokeilulaki  Laki kuntien velvoitteiden ja ohjauksen vähentämistä ja monialaisten toimintamallien tukemista koskevista kokeiluista.
HYVIS-tietokanta Merja Pirttimäki Asiantuntijahoitaja, TtM Ksshp
Sosiaalihuollon tiedonhallinnan kehittäminen Pirkanmaalla Toimitusjohtaja Kristiina Laiho 1.
Psykososiaalisen tuen toimijat Keski-Suomessa
Terveydenhuollon järjestämissuunnitelma Perusterveydenhuollon yksikkö - Lapin shp Ohjausryhmän kokous TÄNNE VOIT LISÄTÄ OMIA HUOMIOITASI,
Pohjois-Savon kuntapäivä- valinnanvapaus sote-palveluissa
Soitesta uuteen maakuntaan Sote-näkökulma maakuntauudistukseen
LähiTapiola Keski-Suomi Lähellä läpi elämän

eArkisto – kysymyksiä vailla vastausta
ISER toimintamalliryhmä
Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus Toivakka
Oma tupa, oma lupa - Kotona asuvan ikääntyvän itsemääräämisoikeuden tukeminen palveluilla Keski-Suomen hankesuunnitelma vanhuslain toimeenpanoon varattuun.
Toivakka Ikääntyneiden palvelut
Maakuntakierros -ETELÄ-SAVO UUDISTUKSENMYLLERRYKSESSÄ?
Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneselvitys
Sote-ratkaisu ja terveydenhuollon palveluvalikoima
Sakari Möttönen Mikael Palola
Asiakasraati Lapsen vasu
Keski-Suomen järjestämissuunnitelma
Keski-Suomen järjestämissuunnitelma
Viidessä maakunnassa yhteensä 57 etäpalvelupistettä
Esityksen nimi / Tekijä
Sote-uudistuksen toimeenpano
TERVEYDENHUOLTOLAKI HUS-SAIRAANHOITOPIIRIN NÄKÖKULMASTA 27. 9
KESKI-SUOMEN MAAKUNNAN SOSIAALIPÄIVYSTYKSET 2008
Esityksen transkriptio:

Perusturvalautakunta 19.12.2012 liite nro 5 SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON INTEGRAATION TOTEUTTAMINEN KESKI-SUOMESSA

Hankkeen tavoitteet Toteuttaa sosiaali- ja terveydenhuollon integraatio koko Keski-Suomen maakunnan alueella sekä horisontaalisesti että vertikaalisesti. Kehittää Keski-Suomeen sopiva sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämismalli/vaihtoehtoisia malleja, jotka noudattavat palvelurakennetyöryhmän C-mallia ja myöhemmin työryhmän loppuraportissaan linjaamaa rakennetta ja lainsäädäntöä sekä hallituksen kuntauudistuslinjauksia.

Sosiaali- ja terveydenhuollon integraation toteuttaminen Keski-Suomessa –hanke sisältää 2osiota: 1. Vuoden 2011 hanke: Sote-integraation toteuttaminen keskisen Keski-Suomen alueella Vanhassa hankesuunnitelmassa tavoiteltiin sote-integraatiota toteuttamista peruspalveluiden tasolla keskisen Keski-Suomen alueella -> edelleen ajankohtainen ja keskeinen osa hanketta Pohjoisen Keski-Suomen alueella sote-integraatio sosiaalihuollon ja perusterveydenhuollon tasolla on jo toteutettu (liite 1: Kartta sote-integraation toteutuminen Keski-Suomen kunnissa) Vanhassa hankesuunnitelmassa tavoiteltiin myös sosiaalihuollon erityispalveluiden alueellista ja maakunnallista organisointia -> edelleen ajankohtainen ja keskeinen osa hanketta. Päivitetyssä hankkeessa sosiaalihuollon erityispalveluiden suunnittelu on nyt luontevampaa maakunnallisuuden ja vertikaalisen integraation ansiosta.

Sote-integraatio toteutettu: Pohjoinen Keski-Suomi (54 000 asukasta) Perusturvaliikelaitos/Sote-kuntayhtymä Saarikka: Kannonkoski, Karstula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Saarijärvi Wiitaunioni: Kinnula, Pihtipudas, Viitasaari Äänekosken kaupunki Sote-integraatio toteuttamatta: Keskinen Keski-Suomi (195 000 asukasta) Keski-Suomen seututerveyskeskus: Joutsa, Keuruu, Konnevesi, Laukaa, Luhanka, Multia, Petäjävesi, Toivakka Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus: Hankasalmi, Jyväskylä, Muurame, Uurainen

2. Osio: Maakunnallinen sote-integraatiohanke Vertikaalinen integraatio edellyttää, että hankkeeseen tulee mukaan myös erikoissairaanhoito ja koko maakunta (lukuun ottamatta Jämsän aluetta, joka on tehnyt päätöksen siirtyä Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin). Edellyttää erityisesti perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon integraatiota mutta myös sosiaalihuollon ja erikoissairaanhoidon integraatiota. Edellyttää, että hankkeessa arvioidaan Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislinjaukset ja kuntarakenne uudistuvan lainsäädännön pohjalta ja tehdään ehdotus järjestämismalleista/mallista päätöksenteon pohjaksi. Edellyttää myös mallien talousvaikutusten laskentaa.

Hankkeen toteutus Hallinnoijana Keski-Suomen SHP. (Hallituksen päätös 15.8.2012) Toteutus kiinteässä yhteistyössä Keski-Suomen kuntien ja Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen kanssa. Hanke on tarkoitus toteuttaa vuosina 2013 – 2014. Hankeen aloitusajankohta sovitetaan yhteen STM:n palvelurakennetyöryhmän loppuraportin valmistumisen kanssa, jotta voidaan hyödyntää raportin tulevia linjauksia.

Hankkeen toteutus jatkuu… Hankkeeseen palkataan kaksi työntekijää, joista toinen toteuttaa alkuperäisen hankkeen keskisen Keski-Suomen alueella. Tältä työntekijältä edellytetään erityistä perehtyneisyyttä sosiaalihuollon palveluiden järjestämiseen mutta myös sote-integraation ja maakunnan tuntemusta. toinen toteuttaa uuden sosiaali- ja terveydenhuollon maakunnallisen ingraaatio- ja järjestämishankkeen. Tältä työntekijältä edellytetään erityistä vertikaalisen integraation, järjestämismallien ja maakunnan tuntemusta.

Rahoitus Kokonaiskustannukset 320.000 € Kuntaosuus 80.000 €, josta SHP 40.000 € ja keskisen Keski-Suomen kunnat 40.000 € Valtionosuus 240.000 € Rahoitus jakaantuu 2 vuodelle

Hankeen taustaselvitykset Keski-Suomen palvelurakenneselvitys (Keski-Suomen liitto julkaisu B 180, 2011) Möttönen, Sakari & Palola, Mikael: Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon hallinnon järjestäminen (Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus, raportteja 32/2011) Markkanen, Outi & Puro, Markku: Integraatio ratkaisuna sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamistarpeisiin (Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus, raportteja 31/2011). H Hanke voi lähteä liikkeelle nykytilanteesta ja katsoa eteenpäin!

Rinnakkaiset hankkeet Samaan aikaan (1.1.2012 – 30.6.2014) toteutetaan Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ”Keski-Suomen sairaala-hanketta”, jossa uuden sairaalan rakentaminen perustuu uudelleenorganisoitavien integroitujen asiakasprosessien pohjalle. Lisäksi alueella on meneillään Kuopion yliopistollisen sairaalan ERVA-alueen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisen valmistelutyö. Työtä varten on asetettu työryhmä, joka laatii raportin, jonka tulee olla valmis 30.6.2013. Tietojärjestelmien kehittämishanke KYS-ervan alueella tukee tätä?