Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustusten käyttö ja käytön valvonta Yleistä avustusten myönnöstä Valtionavustuspäätös Avustuksen käyttötarkoitus/hyväksyttävät.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustushankkeet Tuija Laukkanen
Advertisements

OPH/T.S VALTIONAVUSTUKSET TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄÄN.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS Ryhmä 3 Hanna Autere ja Juhani.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustuksilla tukea moniammatillisen ohjauksen ja opiskelijahuollon kehittämiseen klo Verkostotapaaminen/ohjaustilaisuus.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustukset ammatillisen peruskoulutuksen kehittämiseen vuonna 2013 Sirkka-Liisa Kärki Ammatillinen peruskoulutus.
ESR-hankkeen talousseuranta
Valtionavustusten käyttö ja käytön valvonta
Arvonlisä-verotuksen perusasioita
EAKR JA ESR MAKSATUKSET Microteknia, auditorio Pirkko Markkanen Pohjois-Savon liitto.
Osaamisen ja sivistyksen asialla EVÄSTYSTÄ KEHITTÄMISTYÖHÖN Leena Nissilä Opetusneuvos, asiantuntijayksikön päällikkö.
Vaalirahoituksen valvonta - tarkastusviraston tehtävät Ylijohtaja Marjatta Kimmonen
OPETUSMINISTERIÖN VALTIONAVUSTUKSET Avustukset
Uusi JoJo - kurssi Kouluttajakoulutus Nosto ”Talous” Suomen Palloliitto Helsinki Veijo Vainikka.
Arvonlisävero budjetoinnissa
Suomen kansallinen tarkastus ja maksatusten hakeminen /MU.
Digioppi Kick-off Yleistä:  Omnialle ja Varialle on myönnetty € käytettäväksi Digioppi- hankkeen kustannuksiin. Kokonaisbudjetti on.
Suomen kansallinen tarkastus ja kansallisen vastinrahahan maksatushakemus Haaparanta /Maija Uusisuo.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kooste kotitehtävien vastauksista Kotitehtävä 2 - Valinta ( )
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ajankohtaispäivä HBC Hattulantie 2, Helsinki Rahoitus- ja vakuutusalan tutkintotoimikunta 8496.
Oppilaitosrakentamisen valtionrahoituksesta Valtionosuudesta valtionavustukseksi Uudenmaan ELY-keskus, Marjo Mäkelä, kulttuuriyksikkö1 =>Vuoden.
Tuija Laukkanen, Ammatillinen peruskoulutus
VANTAAN KAUPUNKI VANDA STAD Vantaan kaupungin alueraha Vantaan kaupungin aluerahaa myöntävät aluetoimikunnat ja Svenska Kommittén Eri aluetoimikunnilla.
PALVELULAIN VIRANOMAISIIN KOHDISTUVAT VELVOITTEET Mikko Holm Sisämarkkina- ja kuluttajapolitiikan ryhmä 4. marraskuuta 2009.
Avustuksen käytön raportoinnissa kehitettävää Anna-Leena Miettinen Seminaari
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustuksilla tukea kehittämiseen Hankeryhmäkohtaiset aloitustilaisuudet klo Osaamisperusteisten.
ERITYISOPISKELIJAN ARVIOINTI Erityisopettaja Marjatta Kannisto
SK Hämeen TE-keskus Työllisyyspoliittinen avustus Sinikka Kauranen Hämeen TE-keskus
HANKEPÄÄTÖS = Päätös hanketuesta = Tukipäätös = Myöntöpäätös Marjo Lindholm Keskipiste-Leader ry.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi MAAHANMUUTTAJAN KIELITAITOVAATI- MUKSET JA OPETUSKIELEN OSAAMINEN Tilanne normeissa ja opetushallituksen selvityksissä.
NUORISOPALVELUIDEN AVUSTUKSET
Tukikelpoisuus alkaa Rakennerahastolaki tulee voimaan Rakennerahastoasetus tulee voimaa Tukikelpoisuusasetus tulee voimaa
Valtionosuusuudistus 2010
Tulos vs. Kassa / #1 MYYNTI
Laajennettu työssäoppiminen TOP LAAJA Verkostotapaaminen
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Maahanmuuttajien ammatillisen koulu- tuksen kehittäminen: valtionavustus- tusten käynnistämisinfo klo
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustuksilla tukea kehittämiseen Hankeryhmäkohtaiset aloitustilaisuudet klo Opiskelijahuoltolain.
Kuntien valtionavut ja valtionosuusjärjestelmä
Eduskunnan tehtävät Lainsäätäminen.
Pekka Silkosuo, OAJ ALUEYHDISTYKSEN TALOUS. alueyhdistyksellä oma selkeä toimintaa ja taloutta ohjaava normipohja(=rekisteröity yhdistys)alueyhdistyksellä.
Yhteispalvelulaki ja yhteispalvelusopimus pilotoinnin perustana
TALOUSARVION NOUDATTAMINEN JA TULOKSELLISUUDEN JOHTAMINEN Ajankohtainen viesti – Hyvän hallinnon periaatteet ja toimiva sisäinen valvonta Ylijohtaja Marjatta.
Rotarypiiri 1420 Piiriapurahoista myönnettävät stipendit  Rotarypiiri myöntää piiriapurahoista (District Grants) maksettavia stipendejä sille osoitettujen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Yhteistutkinnoista myönnettävät todistukset Opetushallitus ja opetus- ja kulttuuriministeriö päivittivät marraskuussa.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS
Tampereen kaupungin kulttuuriavustukset
Piiriapurahojen tarkoitus
VALTIONAVUSTUKSET AIKUISKOULUTUS Seppo Hyppönen Yksikön päällikkö Opetushallitus.
Kestävää kasvua ja työtä
Silja Visanki Uudenmaan ELY-keskus
Talouden kehitys ja arvio vuoden 2015 kehityksestä
Yksityisen elinkeinonharjoittajan tuloverotus Verohallinto.
KORJAUSAVUSTUKSET VETERAANINEUVOTTELU
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opetushallituksen valtionavustusjärjestelmä Näin haen avustusta uudessa järjestelmässä.
Rotarypiiri 1420 Piiriapurahoista myönnettävät stipendit  Rotarypiiri myöntää piiriapurahoista (District Grants) maksettavia stipendejä sille osoitettujen.
Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Ilpo Piri, Opetus ja kulttuuri -vastuualue1 AVUSTUS LIIKUNNALLISEN ELÄMÄNTAVAN PAIKALLISILLE KEHITTÄMISHANKKEILLE 2016.
Future Vision Planin vaikutukset klubien toiminnassa Suomen Rotarysäätiöseminaari Tampere Pentti Aspila Rotarysäätiö.
Kotka ”Liikuntapommi” uhkaa Suomea Kuva: Petra Boije Julkaistu Ilta Sanomissa http://
Kalastuksenvalvojan kelpoisuusvaatimukset ja hyväksymismenettely - keskeiset asiat Kalatalouden Keskusliitto.
Kuntatieto-ohjelma - valtionavustusohje - Ohjeen kuvat
JOPO – toiminnan kehittämisen yhteishanke Rauma
Vapaaseen sivistystyöhön suunnatut avustukset järjestöille
Kotitehtävä 3 palautus Sijoitukset $1M, osakkeissa pitkällä aikavälillä (eli etsi sopiva volatiliteetti). Laske VaR 97,5%-luotettavuustasolla.
SASTAMALAN SEURAKUNNAN TALOUSARVIO 2017
Arvonlisävero Välillinen vero
KUSTANNUSMALLIT Marjo ja Merja
Kuntien sote-toimitilat maakuntauudistuksessa
Kaste-hankkeiden ohjaus, hallinnointi ja valvonta Hankehallinnollinen ohjaustilaisuus Erkki Papunen Lakimies Sosiaali- ja terveysministeriö.
ICT-valmistelun tuki maakuntien perustamisen esivalmisteluvaiheessa
Työllisyyspoliittisen avustuksen käyttö ja rajoitukset
Esityksen transkriptio:

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustusten käyttö ja käytön valvonta Yleistä avustusten myönnöstä Valtionavustuspäätös Avustuksen käyttötarkoitus/hyväksyttävät kokonaismenot/ valtionavustus Avustuksen maksu, käyttöaika Avustuksen käytön valvonta/tarkastus

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Avustuksen palautus/takaisinperintä Yhteishankkeet/yhteistyösopimukset Arkistointi Sähköinen tulevaisuus

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Yleistä valtionavustuksen myönnöstä Valtion talousarviossa on erikseen ko hankkeeseen osoitettu määräraha Avustuksiin sovelletaan aina valtionavustuslakia (688/2001) yleislaki 1.Osaan avustuksia sovelletaan myös opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annettua lakia (1705/2009) – esim 44§

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustuspäätös Yksilöity hanke Hankkeen valtionavustukseen oikeuttavat hyväksytyt kokonaismenot Valtionavustuksen osuus hyväksytyistä kokonaismenoista Perustelut avustuksen myönnölle

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Avustuksen käyttötarkoitus – hyväksyttävät menot/valtionavustus Hankkeen kokonaismenojen tulee olla kaikki hankkeelle hyväksyttyjä menoja, myös omaosuuden, huomioitava mahdolliset rajoitukset Hankkeelle kohdistuneet mahdolliset muut tulot tulee huomioida -> hyväksytyt nettokokonaismenot Päätöksessä mainittu % -osuus

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Avustuksen maksu, käyttöaika Päätöksessä mainitaan teidän ilmoittamanne koulutuksen järjestäjän pankkitili Maksu yhdessä tai useammassa erässä Maksuajankohta; kuukauden kuluttua, tarkistakaa, että tilitietonne ovat oikein Maksun viitteenä päätöksen diaarinumero

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Avustuksen maksu, käyttöaika jatkuu Avustuksen käyttöaika on yleensä myöntövuosi + 1 vuosi Käyttöaikana syntyneisiin menoihin Mahdollisuus anoa lisäaikaa kirjallisesti avustuksen käyttöaikana Selvitys määrärahan käytöstä muutama kuukausi käyttöajan jälkeen

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Avustuksen käytön valvonta/tarkastus Hankesuunnitelman seuranta Käytön rajoitukset Hankesuunnitelman olennaiset muutokset tulee hyväksyttää OPH:ssa Hankkeen hyväksyttäviksi menoiksi katsotaan hankkeesta aiheutuvat välittömät, todelliset kulut – EI esim normaaleja opetustoiminnan kuluja

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Avustuksen käytön valvonta/tarkastus jatkuu Sisäisten kustannusten kohdennus EI kokonaiskustannusmallin mukaisia menoja PÄÄPERIAATE: tarpeelliset määrältään kohtuulliset hankkeeseen kohdistuvat menot hyväksytään Hankintalakia noudatettava hankinnoissa, joiden VA on yli 50 %

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Avustuksen käytön valvonta/tarkastus jatkuu Hankinta- ja muut sopimukset on dokumentoitava; myös yhteistyösopimukset Avustus sisältää mahdollisen arvonlisäveron, mikäli se jää avustuksen saajan lopulliseksi kustannukseksi Selvityksissä annettava oikeat ja riittävät tiedot, mielellään oma seurantakohde kirjanpidossanne hankesuunnitelman tarkkuudella

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Avustuksen käytön valvonta/tarkastus jatkuu Audit trail – aukoton kirjausketju sähköinen selvityslomake, allekirjoitettu lomake + suositus kirjanpidonraporteista OPH:lle rahan käyttö tulee olla aukottomasti seurattavissa jälkeenpäin: 1.Määräraha saatu 2.Mihin käytetty 3.Millä tositteilla maksettu 4.Mitä euroilla saatu (palvelu, tavara, hlö) 5.Kuinka paljon määrärahaa on jäljellä

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Avustuksen palautus/takaisinperintä Avustus tai osa siitä tulee palauttaa, jos sitä ei ole käytetty päätöksen mukaisesti määräaikana eikä sille ole haettu lisäaikaa Avustusta ei saa käyttää muuhun tarkoitukseen kuin mihin se on myönnetty Palautettava summa on eri riippuen siitä kumman lain mukaan avustus on myönnetty

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Avustuksen palautus/takaisinperintä jatkuu OPH:n tarkastuksen perusteella on mahdollista, jos aihetta ilmenee, että saatte takaisinperintäpäätöksen, johon lisätään lain vaatimat korot Arkistointi Valtiolla tositteiden säilytysaika on 6 vuotta ja se riittää myös kansallisissa hankkeissa = ei erityisvaatimuksia

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Yhteishankkeet/yhteistyösopimukset Valtionavustus myönnetään hakijalle / koordinaattorille Valtionavustuksen saajan on tehtävä yhteistyökumppaneiden (sama status) kanssa sopimukset; Sopimuksissa huomioitava mm vastuut, valvonta, tarkastus, rahoituksen omaosuus, takaisinperintä, raportointi

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Arkistointi Valtiolla tositteiden säilytysaika on 6 vuotta ja se riittää myös kansallisissa hankkeissa = ei erityisvaatimuksia Sähköinen avustusten käsittely jo osittain ja tulevaisuudessa lisääntyy / Salama KIITOS !