Oikea nimi: Pertti Olavi Pasanen Syntymäaika: 10.huhtikuuta 1930 Syntymäpaikka: Kuopio, Suomi Ammatti: Viihdetaiteilija Kuolinaika: 7.syyskuuta 2001 Kirkkonummella.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
• Liverpoolin visiitti jäi vain vuoden mittaiseksi lukuisten luokkaantumisten vuoksi. Vuonna 2002 Litmanen palasi vanhaan seuraansa Ajaxiin, jossa.
Advertisements

Historian ja äidinkielen yhteistyöprojekti 7. luokilla syksy 2012 Marja Haapalainen.
Tässä on Saku. Hänellä ei ole tänään mitään tekemistä.
TYÖNHAUN PORTAAT Työsopimus ”Täällä voi harjoitella
Suomen kielen syötöksen ja käytön kartoitus
License To Kill Yleistietoa  Kirjailija Ian Flemingin vuonna 1952 kehittämä fiktiivinen brittiläinen agentti.  Useita romaaneja ja elokuvia. Eri Bond.
Mikä on hänen ammatti? Missä hän on töissä? Mitä hän tekee?
SUOMEN OLYMPIA-AKATEMIA
DOKUMENTAATIO JA TIEDONMUODOSTUS
Joyn tarina. Olen Joy, 10 vuotta vanha. Tykkään pelata verkkopalloa ystävieni kanssa!
RUOTSISTA PERUSTIETOA
Puhu parin kanssa. Millainen sinun perhe on. - Minulla on pieni perhe
Ilkivallasta tulee lasku kotiin
Mariamin tarina. Nimeni on Mariam ja olen 13 vuotta. Asun pienessä kylässä Ugandassa. Tykkään tehdä ruokaa oman puutarhamme antimista.
Flavian tarina. Nimeni on Flavia. Olen 15 vuotta vanha ja asun Ugandassa. Pidän ompelemisesta, etenkin laukkujen tekemisestä ystävieni kanssa.
Kaikille kaveri -vanhempainilta
Nuoren itsetunto ja sen vahvistaminen
Jukka Vehviläinen / DiaLoog LUKION PÄÄTTÄNEIDEN KYSELYN TULOKSET Kokkola
Kooste ensimmäisen aallon organisaatioiden kevään 2013 palautekyselystä
ANTIIKIN SUURET FILOSOFIT
Haarajoen koulu, Jan Mikkonen
Johan Julius Christian (Jean) Sibelius
Real Madrid Espanjan ylpeys. Primera Division  Real Madrid on tunnettu jalkapalloseura Espanjan pääkaupungista Madridista. Se on pelannut Espanjan jalkapallon.
Top 10 parhaat näyttelijät
YO-info K2015.
Tove Jansson Elämänvaiheet.
ESIOPPILAASTA KOULULAISEKSI
Mitä kieltä sinä puhut. Minä puhun saksaa
Edsger Dijkstra Merkittävä Hollantilainen tietojenkäsittelytieteilijä Julkaissut ja kirjoittanut paljon Tutkinut useita eri alueita Tietojenkäsittelytieteen.
Saksan demokraattinen tasavalta
T YTÖT 00 ALOITUSPALAVERI KAUDELLE Jäähallin kokoustila.
Autonomian ajan alku: Miksi Suomi joutui Ruotsin vallan alta Venäjän valtaan? Millaiseksi Suomen asema osana Venäjää muotoutui? Miksi Suomi sai erityisaseman.
Uudenkaupungin lukiosta valmistuneiden ylioppilaiden SIJOITTUMISTIETOJA Opinto-ohjaaja Mirja Niiranen Uudenkaupungin lukio
Uudenkaupungin lukiosta valmistuneiden ylioppilaiden SIJOITTUMISTIETOJA Opinto-ohjaaja Mirja Niiranen Uudenkaupungin lukio
Testi matematiikkakuvan tunnistamiseen ja oppimateriaali muutoksen tueksi Matti Lattu & Anu Pietilä: OKL Jaakko Kurhila: TKTL.
ESITYS 9. LUOKAN VANHEMPAINILTAAN
Tuottotehtävä tekstitaitokokeessa
Aristoteles ( eKr.) - Antiikin kreikkalainen filosofi ja tiedemies
Mikael Agricola Mikael Agricola syntyi vuonna 1510 ja kuoli 9. huhtikuuta vuonna 1557 ja hänen kuolinpäivänsä on vakiintunut liputuspäivä. Keskiajalla.
Pyhittäjä Arseni Konevitsalainen. Pyhittäjä Arseni Konevitsalainen syntyi Novgorodin lähistöllä ja sai hyvän kristillisen kasvatuksen. Ammatiltaan hän.
OPPILAANOHJAUS YLÄKOULUSSA
Leikki- kenttä Leikkikentällä ovat keinut, leikkipaikka ja kiipeilyteline. Leikkipaikassa leikitään usein hippaa ja linnanmörköä. Leikkikentällä on monesti.
Tekijät: JUUSTO JA CALILEI. Irwinin lapsuus ● Antti Yrjö Hammerberg syntyi Hämeenlinnassa 14. Syyskuuta 1943, Höyhensaaren synnytyssairaalassa. Jo kolmen.
Tervetuloa Suomi 1B -kurssille!. Puhu ryhmässä! Kuka sinä olet? Minkämaalainen sinä olet? Mistä kaupungista sinä olet kotoisin? Missä sinä asut nyt? Oletko.
YHTEISHAKUILTA Huhtasuon yhtenäiskoulu ti Essi Riihinen ja Jyri Ylönen TERVETULOA!
Yhteishaku 2017 Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku
Helsingin perustaminen
painotuslinjan esittely
TERVETULOA To Koulutusmessut.
Paavo Nurmi Jenna & Venla.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
Luokan OneNote -muistikirja
Abiturientin ohje syksy 2017
Presentation By Joep Dominicus.
Prosessin nimi: Siirtymävaihe esiopetuksesta perusopetukseen, kun lapsella on pidennetty oppivelvollisuus ja/tai erityinen tuki tai kun tehostettu tuki.
OPPILAANOHJAUS YLÄKOULUSSA
Kurssit lukion kolmantena vuonna
-kiertue Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ry.
Artikkelin rakenne Miettikää ryhmissä:
1. Valitkaa keksinnöistä kiinnostavin. 2
PESIS HARRASTUKSEKSI... Tiedustelut ja ilmoittautumiset:
Kauko röyhkä Jenni, Milla ja Satu .
Kleopatra.
Tervetuloa Suomi 4B –kurssille!
Tom Cruise Tehnyt: Miro 8A.
Ryhmäytyminen nivelvaiheissa
Suomen vuodenajat syksy kevät kesä talvi.
Kaivosvesiverkosto Esityksen nimi / Tekijä
Suomen Jääpalloliitto Visio 2020 Erotuomarin polku
Viestintä Piia Kvist.
Esityksen transkriptio:

Oikea nimi: Pertti Olavi Pasanen Syntymäaika: 10.huhtikuuta 1930 Syntymäpaikka: Kuopio, Suomi Ammatti: Viihdetaiteilija Kuolinaika: 7.syyskuuta 2001 Kirkkonummella

 Pertti Olavi Pasanen syntyi 1930 Kuopiossa Kusti ja Helmi Pasasen esikoisena. Hänen isänsä oli metsäteknikko ja toimi paperiyhtiö Ahlströmin piiripäällikkönä. Lisäksi perheeseen kuului myös Pertin pikkusisko Virpi ja pikkuveli Risto. Perhe oli kuopiolaisittain vauraampaa keskiluokkaa. Lempinimi ”Spede” on peräisin jo nuorena jääkiekkokaukalossa saadusta Speedy-nimestä.  Pasanen oli jo koulupoikana kiinnostunut viihteestä, urheilusta, erilaisista peleistä ja keksintöjen tekemisestä. Hän oli Kuopion lyseon ohjelmallisten illanviettojen päätähti, pelasi innokkaasti jääkiekkoa ja harjoitti kotinsa kellarissa kemiallisia kokeita. Koulumenestys taas oli huonompaa. Keväällä 1948 hän sai todistukseensa viisi nelosta ja jäi luokalleen vietettyään kevään pääasiassa rakentamalla omatekoista skootteria romukaupoista löydetyistä osista. Kun hän oli vielä ajautunut riitoihin useiden opettajiensa kanssa, Pasaset päättivät lähettää hänet toiseen kouluun. Syksyllä 1950 Spede Pasanen siirtyi Iisalmen lyseoon, josta hän kirjoitti ylioppilaaksi olympiakeväänä 1952.