Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Saksan demokraattinen tasavalta

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Saksan demokraattinen tasavalta"— Esityksen transkriptio:

1 Saksan demokraattinen tasavalta
DDR Saksan demokraattinen tasavalta (saks. Deutsche Demokratische Republik epäviralliselta nimeltään Itä-Saksa)

2 Kadonnut valtio Valtio, joka syntyi Neuvostoliiton miehitysvyöhykkeelle 1949 Tunnusti marxismi-leninismiä virallisena ideologianaan Hajosi Saksojen yhdistyttyä Kansalaisilla ei ollut vapautta matkustaa tai vapautta ilmaista mielipidettään Arkielämässä jonotettiin kulutustavaroita esim. jääkaappeja ja puhelimia Joitakin elintarvikkeita oli tarjolla rajoitetusti. Eksoottisia hedelmiä sai vain harvoin esim. banaaneja ja appelsiineja vain joulun tienoilla. Ei ollut oliiveja, lohta tai kunnon juustoa. . " Vanha DDR-vitsi kuuluikin: "miksi banaani on käyrä: koska se kiertää DDR:n." (Claudia Rusch: Stasi pöydän takana)

3 Ostalgia-kaipuu mennesseen aikaan
Ossis >< Wessis DDR:ssä hyvää mm. kaikilla töitä, asunto, ilmaiset lääkkeet, kaikilla lapsilla tarhapaikka, naiset myös miesten ammateissa Yhdistyminen ei tuonutkaan hyvinvointia ja vaurautta Ostalgie-Partys

4 Ministerium für Staatssicherheit, lyhennettynä MfS, kansanomaisesti Stasi, oli DDR:n valtiollinen turvallisuuselin 1950– Tämä Itä-Saksan vakoilu-, tiedustelu- ja ilmiantosysteemi toimi kuin valtio valtiossa Stasi oli maailman suurin salainen poliisi suhteutettuna DDR:n asukaslukuun (noin 16 miljoonaa). Palveluksessa oli DDR:n loppuvaiheessa noin päätoimista työntekijää ja epävirallista työntekijää (IM, Inoffizieller Mitarbeiter) Kukaan ei säästynyt vakoilulta jopa äidit vakoilivat lapsiaan, lapset vanhempiaan, leikkikaverit toisiaan jne.

5 RETRO-VALTIO DDR Pihanperän Trabantit taas suosiossa.
Ampelmann joka puolella Berliiniä Spreewaldgurken ja Rotkäppchen ja lentokentällä myyntituotteena Ossiladen täynnä DDR:n kulutustavaroita

6 DDR jäi mieleen valtiona, jota johti Honecker niminen ”koomikko” hassuine silmälaseineen. Jossa ihmiset odottivat vuosia ja vuosia Trabant-autoaan, puhelinta tai jääkaappiaan. Jossa ei kuunneltu pop-musiikkia, katsottu amerikkalaisia Hollywood-elokuvia, syöty banaaneja tai pizzaa, juotu Coke colaa, matkusteltu tai käyty kirkossa. Joka menestyi urheilussa kuin urheilussa ja sai dopingia käyttämällä naisetkin muuttumaan miehiksi.


Lataa ppt "Saksan demokraattinen tasavalta"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google