Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta JÄRJESTÖFOORUMI 9.3.2009 Joensuun Popmuusikot ry Case Ilosaarirock Sissi Riikola/ Joensuun Popmuusikot.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kite – Kites – Leija ? Kites - Language Cluster Finland Kites-toimialalla tarkoitetaan tietotekniikan, kielen ja kulttuurin sekä.
Advertisements

Kirsi Juva1 MILLAINEN KOULUTUS VALMENTAISI 2020-LUVUN TÖIHIN? Koulutuksen tulevaisuudennäkymät Pohjois-Savossa Jarmo Immonen
 REKISTERINUMERO MERKITTY REKISTERIIN
SUOMEN KULTTUURIRAHASTON KIRJATALKOOT SKR. Kirjatalkoot -Suomen Kulttuurirahaston kaikkien aikojen suurin tukihanke, johon Svenska litteratursällskapet.
Henkilöstön virkistysrahan käyttö HUS:ssa
SEPA Ohjelma 12.00Lounas, kahvit ja ilmoittautuminen 13.00Tervetuloa - ESATKY, ITKY ja Tietotekniikan Liitto tänään Antti Pellinen, Tikura Oy 13:05Sähköinen.
Katja Mikkonen Kari Niklander
Popkatu-yhdistys Ari Tarkiainen, Kajo- seminaari
Suomen laivaninsinööriyhdistys Laradi ry PL283, TURKU Suomen laivainsinööriyhdistys Laradi ry Yhdistysesittely.
Seurakysely 2012 Seurakyselyn kehittäminen Seurafoorumi Anton Ahonen Jyväskylän yliopisto.
Elävä kaupunkikeskusta ry:n strategia 2010 – 2015 (viimeistely) Esitys hallituksen kokoukselle Strategiaryhmän valmisteluun perustuva toiminnanjohtaja.
Huomio vesiosuuskuntien kehitystarpeisiin Pellervon Kainuun seminaari Lakiasiainjohtaja, varatuomari Kari Lehto, Pellervo-Seura ry.
Oulun Psykiatrisen Epidemiologian Seura (OPES) ry
Kulttuuri- ja nuorisoalojen kunta- ja järjestötoimijoiden koulutus- ja verkostoitumispäivä Yhteisöllisyys ja hyvinvointi Hannu Kareinen.
MTK-VIRRAT RY. Yhdistys •Perustettu 1917 •Jäsenet; virtolaiset maatalous- ja metsätalous- sekä maaseutuyrittäjät 485 henkilöä •Yhdistyksen tarkoitus,
Onnistunut tapahtuma -päivä
Keski-Suomen ry Toimintasuunnitelma 2012.
Vastuullisen varainhankinnan ammatilliset arvot ja periaatteet Pääsihteeri Pia Tornikoski
Suomen laivaninsinööriyhdistys Laradi ry PL283, TURKU Suomen laivainsinööriyhdistys Laradi ry Yhdistysesittely.
Toimintasuunnitelma 2011 Keski-Suomen ry. Missio edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla.
STES - kesäkoulu – UKK-instituuttiTampere.
Paikallissääntöjen muutos Vanha 3 § : Kuluttajayhdistyksen tarkoituksena on : - Koota kuluttaja-asemastaan kiinnostuneet ihmiset toimimaan etujensa puolesta.
Näkökulmia vapaaehtoistoiminnan verotukseen Matti Merisalo Verohallinto
YHDISTYSLAKI /503 Esim. patentti- ja rekisterihallituksen sivuilta: tai yhdistystoimintaa käsittelevien kirjojen liitteenä
Vihreät ja verkko Vesa Saarinen Verkkotuottaja
Liikuntaseura tai –järjestö sekä yhtiöittäminen Heikki Kahakorpi, SLU Milloin jäsenpalvelut muuttuvat liiketoiminnaksi ja mitä sitten pitää.
HYY 2014 Talouskoulutus Johanna Hilden KHT.
Työvoima- ja elinkeinokeskus Ohjelmakausi 2007–2013 käynnistyy, EU-projektien toteutus Yritysrahoituksen puheenvuoro Pekka Pelkonen Pohjois-Karjalan TE-keskus.
Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 2011 Monikulttuurisuustyöpaja
Oppisopimuksella Eurooppaan - Oppisopimusopiskelijoiden yksilöliikkuvuushanke Laatuseminaari Jyväskylä Leena-Maija Talikka/ Sari Turunen -Zwinger.
Itämeri –strategia ja toimenpideohjelmat - mitä uutta odotettavissa Itä-Suomen EAKR – toimenpideohjelman seurantakomitean kokous Kajaani, Neuvotteleva.
1 SSTL Puhtausala ry – TOIMIALAN KEHITTÄJÄ. SSTL Puhtausala ry Vuonna 1970 perustettu puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö. Yleishyödyllinen ja puolueeton.
Chairborne Oy -Yritysten arviointi sijoituskohteina
Oppisopimuksella Eurooppaan - Oppisopimusopiskelijoiden yksilöliikkuvuushanke Aulangolla Leena-Maija Talikka CIMO.
Järjestöjen taloudelliset toimintaedellytykset JÄSENMAKSUT OMA VARAINHANKINTA RAY, VEIKKAUS, FINTOTO TUKI ERI MINISTERIÖILTÄ KUNTIEN.
Projekti- ja yleisavustukset 2013 Ville Ranta, Teppo Suominen, Maija Valkeapää Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta 22.1.
Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta JANE Hanna Kääriäinen
KANSAINVÄLISEN STRATEGIAN TARKOITUS Oppisopimuskoulutuksen kansainvälisen toiminnan tavoitteena on edistää suomalaisen työelämän kansainvälistymistä ja.
1 SSTL Puhtausala ry – TOIMIALAN KEHITTÄJÄ. SSTL Puhtausala ry Vuonna 1970 perustettu puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö. Yleishyödyllinen ja puolueeton.
Kenttäorganisaation tulevaisuus. Aikataulu Kuopion liittokokous päätti järjestöorganisaation tulevaisuudesta Liiton on suosittanut, että kaikissa piireissä.
Yksityisen elinkeinonharjoittajan tuloverotus Verohallinto.
. Osakeyhtiö; Erillinen verotus = yhteisövero 20 % verotettavasta tuloksesta Henkilöyhtiöt; Yksityisliike, AY, KY Tulo verotetaan omistajien tulona Osa.
Vero-osion rakenne AiheMateriaaliTehtävät Välittömän verotuksen periaatteet s Yksityisliikkeen verotus Elinkeinotoiminnan verotettavan tulon laskenta.
Palkkatuen muutokset Ohjauspäivä Heikki Skyttä.
 Suomen Syöpäsairaanhoitajat perustettu vuonna 1986, edistämään syöpäpotilaita hoitavien sairaanhoitajien ammatillista osaamista.  Yhdistyksemme tukee.
Osuuskunnat ja uusi osuuskuntalaki Rovaniemen kaupunki Maarit Alikoski
Suomalaisuuden Liiton osastojen lähtölaukaustilaisuus Tieteiden talo, Helsinki Sakari Linden, toiminnanjohtaja.
Pienen yhdistyksen toiminnan rahoitus Tulo- ja verolain (TVL) 22.1 § mukaan yhteisö on yleishyödyllinen, jos: –se toimii yksinomaan ja välittömästi yleiseksi.
Avoimen yhtiön ja kommandiittiyhtiön tuloverotus Verohallinto.
Kirjanpito, tilinpäätös ja verotus Vko 1 /2016 Monica Åberg.
TEKIJÄT TAPAHTUMIEN TAKANA Tarina vapaaehtoistoimijoista, toiminnasta ja kulttuuritapahtumista Keski-Suomessa Jussi Haatainen
Varainhankintaa yhdistyksille Hilkka Näse Kehityspäällikkö Suomen 4H-liitto.
OULUN KAMERASEURA RY Yleisesittely. SISÄLTÖ Historia Visio Toiminta.
Aktiivista omistajuutta vai varallisuutta kasvattavaa varainhoitoa - uuden säätiölain mahdollisuudet - Juha Viertola Oikeustieteen lisensiaatti
Matti Putila Varala-Tiimi Ry, Taitoluistelun inkluusio ja kansainvälistä kilpailutoimintaa.
Sivistystoimialan ajankohtaiset
TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Hallituksen ehdotus
Lämpimästi tervetuloa!
Etsivän työn kehittämispäivät Corinne Björkenheim
Elinkeinoverolaki tiivistelmä /ks
NY Vuosi yrittäjänä Yrittäjyyttä ja työelämäoppeja käytännössä 4. ja 5
Yhdistysten verotusasiat
Sisäinen laskentatoimi
Vero-osion rakenne Aihe Materiaali Tehtävät
Vero-osion rakenne Aihe Materiaali Tehtävät
Vero-osion rakenne 1. lähiopetustunti 2. etänä 3. lähiopetustunti
Diakoniatyö 2011.
Vero-osion rakenne 1. lähiopetustunti 2. etänä 3. lähiopetustunti
Sotainvalidien Perinnejärjestö ry
Esityksen transkriptio:

Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta JÄRJESTÖFOORUMI Joensuun Popmuusikot ry Case Ilosaarirock Sissi Riikola/ Joensuun Popmuusikot ry

Joensuun Popmuusikot ry Yhdistys perustettu vuonna 1971 SÄÄNNÖT: 2§ Toiminnan päämäärät Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja tukea popmusiikin harrastusta Pohjois-Karjalassa sekä kohottaa sen taiteellista tasoa. 3§ Toimintamuodot Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää konsertteja, kokouksia, juhlia, esitelmä- ja luentotilaisuuksia sekä jäsenilleen opintomatkoja kotimaassa ja ulkomaille, pitää yllä yhteyksiä julkisyhteisöihin taloudellisen tuen saamiseksi elävän musiikin esittämiselle ja järjestää muusikoille harjoitusmahdollisuuksia sekä jakaa apurahoja. Yhdistyksen tarkoituksena ei ole voiton tai muun taloudellisen ansion hankkiminen siihen osallisille.

Joensuun Popmuusikot ry 3§ jatkuu… Toimintansa tukemiseksi yhdistys: * voi omistaa ja hallita kiinteää ja irtainta omaisuutta; *voi asianmukaisella luvalla harjoittaa kioski- ja ravitsemusliiketoimintaa sekä järjestää myyjäisiä, arpajaisia ja rahankeräyksiä; *voi ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja; * voi harjoittaa alaansa liittyvää julkaisutoiminta

Joensuun Popmuusikot ry Yhdistyksen toimintaa: * järjestää konserttimatkoja * jakaa apurahoja (rahasto) * yhteistyö muiden toimijoiden kanssa paikallisella ja valtakunnallisella tasolla, mm. ukri ry, popkatu-yhdistys ry, SURF, Yourope * osallistuu oman alueen aluekehitystyöhön * järjestää seminaareja, koulutusta ja tapahtumia: Rokumentti Kohti Rokkia Ilosaari Summit –seminaari Vekararock ILOSAARIROCK

Joensuun Popmuusikot ry ILOSAARIROCK Järjestetty vuodesta 1971 Kasvanut vuosien varrella Ilosaaressa rekka-auton lavalla järjestetystä konsertista kaksipäiväiseksi yli hengen festivaaliksi. Ilosaarirock on paikallisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti merkittävä rockfestivaali, joka tunnetaan omaleimaisesta ohjelmasta, tunnelmasta, toimivista järjestelyistä sekä asiakaspalvelusta ja ennakkoluulottomista uusista ideoista. Ilosaarirockin arvoja ovat taiteellinen kunnianhimo, luottamus, avoimuus ja ammattimaisuus. Yhdistyksen järjestämistä paikkansa vakiinnuttaneista tapahtumista suurin, merkitys yhdistyksen toiminnassa talouden kannalta erittäin suuri verrattuna muuhun toimintaan

Joensuun Popmuusikot ry Yhdistyksessä seurattu valtakunnallista keskustelua ja verotuksellisia linjauksia, verottajan lisäselvityspyyntö helmikuussa 2007 käynnisti yhdistyksen sisäisen arvokeskustelun: * yhdistyksen säännöt ja tarkoitus * yleishyödyllisyys, aatteellisuus, voittoa tavoittelemattomuus arvoina vapaaehtoisuus, tasa-arvo, avoimuus, ammattimaisuus ja tee-se-itse-henki ( juppi, hippi, punkkari) * varsinainen toiminta / varainhankinta /elinkeinotoiminta * talkootyö ja sen verotus

Joensuun Popmuusikot ry päivätty ilmoitus, kuinka verotus tullaan toimittamaan verovuodesta 2008 lähtien: Yhdistys katsotaan edelleen yleishyödylliseksi yhteisöksi, mutta tilikaudesta – lähtien sen toiminta katsotaan veronalaiseksi elinkeinotoiminnaksi Ilosaarirock –tapahtuman osalta. -> merkintä arvonlisäverovelvollisten rekisteriin viranomaisaloitteisesti

Joensuun Popmuusikot ry Perustelu: Tapahtuma on kasvanut yhdeksi Suomen suurimmista festivaaleista ja sen järjestäminen on suunnitelmallista, ympärivuotista toimintaa. Järjestäminen on ammattimaista ja siihen liittyy palkkatyövoiman käyttäminen. Tapahtuma on edellä mainituista syistä johtuen luonteeltaan kaupallinen. Kun otetaan huomioon tapahtumasta saadut tuotot sekä sen luonne kaupallisena tapahtumana, ei toimintaa voida pitää yleishyödyllisen yhteisön verovapaana varainhankintatilaisuutena. Koska yhdistyksen toiminta ei tältä osin edistä välittömästä yhdistyksen yleishyödyllisen tarkoituksen toteutumista, eikä yhdistyksen harjoittamaa elinkeinotoimintaa ole syytä asettaa verokohtelultaan erityisasemaan muihin samalla alalla toimiviin yrityksiin nähden, mainitusta toiminnasta saatua tuloa pidetään veronalaisena elinkeinotulona.

Ilosaarirock yhdistyksen elinkeinotoimintaa lähtien Toimenpiteet taloushallinnossa: Erillinen laskenta ja kustannuspaikat, -> elinkeinotoiminnan kulujen oikea kohdistaminen ja perustelu yleisten kulujen jakamiseen Ensimmäinen verollinen tilikausi päättynyt

Ilosaarirock yhdistyksen elinkeinotoimintaa lähtien Kokemuksia ja ongelmakohtia * tapauskohtainen tulkinta toiminnan/tapahtumien luonteesta (varsinaista toimintaa, varainhankintaa vai elinkeinotoimintaa) * puuttuvat selkeät linjaukset ja ohjeistus * talkootyön tulevaisuus * toiminnan suunnittelu pitkäjänteisesti muuttuvassa tilanteessa