Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Maahanmuuttajien joustava perusopetus
Advertisements

Grönroosin luokassa, äidinkielen tunnin alussa. Abien oporeissut • Pori, Satakunnan korkeakoulut (n. klo ) • Helsinki, Studia-messut.
Liikuntaluokalle Nurmon yläasteelle syksyllä 2014
Henkilötiedot Täytä tälle sivulle henkilötietosi
Turun normaalikoulu - opetussuunnitelmaa yhteisöllisesti
Oulun aikuislukio 2014.
Kaustisen seutukunnassa on 29 erillistä perusopetuskoulua luokat perusopetuskoulua luokat 7-9 (yläasteet) 4 lukiota.
Liikuntaluokalle Nurmon yläasteelle syksyllä 2013 Hae liikuntaluokalle, jos kaipaat: Samanhenkisiä kavereita Lisää kuntoliikuntaa Piristäviä lajikokeiluja.
Miten hyvä opetus eroaa huonosta?
9.luokkalaisten yhteishaku 2013
8 -luokan biologian maasto-opiskelua
Lukio-opiskelusta Syksy 2014.
VISTAN KOULU Paimion kaupunki 7 luokan valinnaisaineinfo
AINEVALINTOJEN PERUSTEITA: Valitse–kiinnostavaa - jatkoa ajatellen - jatkoa ajatellen - sujuu mukavasti.
Yleistä koulunkäyntiin liittyen
Kurssivalinnat Ykköset, syksy Kurssit valitaan O Pääsääntöisesti numerojärjestyksessä O (opinto-opas s , 77) O etenkin VIERAAT KIELET, ÄI,
Tampereen aikuislukion etälukio Jaana Leppä vt. rehtori Tampereen aikuislukio Tampereen aikuislukio.
Oppilaan sukupuoli ja fysiikan opetuksen työtavat Jari Lavonen Opettajankoulutuslaitos
Yhteishaku Sähköisen yhteishaun ohjeistus.
TIETOA VAPAAEHTOISEN A2-KIELEN (SAKSA, RANSKA) VALINTAAN LIITTYEN
MIKÄ ON TANDEM? Ammatillisia opintoja yläkoulun aikana Tekniikkaa ja teknologiaa Ensimmäisenä Suomessa peruskoulun & ammattioppilaitoksen opintoja yhdessä.
Myllypuron yläaste Tervetuloa!
Kurssivalinnat ykkösille
2. vu0sikurssin opiskelijoiden vanhempainilta
2. Vuosikurssi 2. vuosikurssin vanhemmille
Oulunsaloon lukioon Kevät Hakeminen lukioon keväällä 2015  Haku valtakunnallisessa yhteishaussa – osoitteessa
Aiotko lukiolaiseksi ?. Lukio-opinnot kaikissa lukioissa perustarjonta ja opetussuunnitelma suunnilleen sama opiskelu kurssimuotoista: suoritetaan vähintään.
Erikoisluokkatoiminta. Yleistä erikoisluokkatoiminnasta erikoisluokkatoiminta on tavoitteellista, erikoisluokan opetussuunnitelman mukaista opetusta oppilas.
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella.
Opiskelijaksi Oulunsalon lukioon. Uusien opiskelijoiden valinta keväällä 2014  Oulunsalon lukiossa on 80 aloituspaikkaa kevään 2014 yhteishaussa  Lukioihin.
Oulunsaloon lukioon KEVÄT Lukiomme vahvuuksia  Ajanmukaiset tilat Oulunsalo -talossa Lentokentän tien varressa  Yksilöllinen tuki opiskelijoille,
ARVIOINNISTA 3. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT luokan valinnaiset AINEET 8. ja 9. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT.
Tervetuloa kielivalintailtaan
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella
painotuslinjan esittely
Lukion toisen vuoden kurssivalinnat
Kahden tutkinnon-info Tervetuloa!
Opetussuunnitelma uudistui- mikä muuttuu?
Painotetun opetuksen kuvaaminen koulun opetussuunnitelmassa
OPS-koordinaattori Tuija Vänni
Kysely ykkösille 16AB 2016.
Tulevaisuuden koulu -kysely
Kaksoistutkinto-opiskelu
MIKSI LUKIOON???.
Liikuntaluokalle Nurmon yläasteelle syksyllä 2017
HS HS Onko koulunkäynti nyt pelkkää projektia ja teemapäivää Onko koulunkäynti nyt pelkkää projektia ja teemapäivää? Vai riittääkö yksi.
Abiturientin ohje syksy 2017
OPS 2016 Valinnaisuus.
Kurssit lukion kolmantena vuonna
ERITYISLUOKKA 7-9J Elokuu 2016 MIKSI Yhteystiedot MITEN OHJAUS
Tervetuloa Joensuun Lyseon peruskouluun
Opetussuunnitelma uudistui – mikä muuttuu?
MITÄ OPPILAANOHJAUS ON?
MATEMATIIKAN VALINNAINEN LISÄKURSSI
JOPO – JOUSTAVAN PERUSOPETUKSEN LUOKKA
Valinnaisiaineista Valinnaiset tunnit ovat osa yhteisinä oppiaineina opetettavien taide- ja taitoaineiden opetusta ja ne myös arvioidaan osana tätä opetusta.
Vinkkejä opintosuunnitelman miettimiseen
Lukio-opinnot ja miksi juuri Kuusankosken lukioon?
MIKSI LUKIOON???.
Kahden tutkinnon polku
2. Luokan OPO1 osa 2.
Kahden tutkinnon suorittaminen Joensuussa info-tilaisuus TI
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Lukuvuosi Tilat Ops, tuntijako, sisällöt Työajat
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella
Tulevien 7. luokkien vanhempainilta Etelä-Hervannan koulu
ALAJÄRVEN LUKIO ENSIMMÄINEN VUOSIKURSSI
7. luokat kevät 2019 Maikkulan koulu
TURUN Lyseon koulun esittelyilta
KAUHAJOEN YHTEISKOULU 7.lk - VALINNAISAINEILTA
Esityksen transkriptio:

Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella

Mitä? Nurmon yläasteella on syksyllä 2009 aloittanut ensimmäinen matemaattisiin aineisiin erikoistunut opetusryhmä. Ensi syksynä 7-luokan aloittaa uusi vastaava ryhmä.

Miksi? Tavoitteena on koota yhteen matemaattisista aineista kiinnostuneita oppilaita ja näin päästä näissä oppiaineissa opiskelemaan syvemmin peruskoulun oppisisältöjä.

Miten? 7-luokalla kaikilla oppilailla on yksi vuosiviikkotunti tietotekniikkaa. Matikkaryhmäläisillä tällä tunnilla keskitytään tietotekniikan ohella matematiikkaan esim. Excel-taulukkolaskentaohjelmaa hyväksikäyttäen. 8- ja 9-luokilla matemaattiset aineet korvaavat yhden valinnaisaineen. Valinnaisaineita valitaan siis kaksi, ja kolmannen valinnaisaineen kohdalla opiskellaan matemaattisia aineita.

Tuleeko ylimääräisiä tunteja? Matikkaryhmäläisille ei tule lukujärjestykseen oppitunteja enempää kuin muillekaan. Matematiikassa, fysiikassa ja kemiassa ei juurikaan mennä peruskoulun opetussuunnitelman oppisisältöjen yli, vaan syvennetään niitä esim. tekemällä käytännön kokeita.

Mitä opiskellaan 8- ja 9- luokilla valinnaisaineisiin kuuluu yksi jakso kemiaa, yksi fysiikkaa ja yksi matematiikkaa. 8 luokalla tehdään kemiassa ja fysiikassa hieman haastavampia oppilastöitä, kuin tavallisilla tunneilla. 9 luokalla opetellaan lisäksi tarkemmin fysiikan ja kemian laskutehtäviä.

Mitä opiskellaan Matematiikassa haetaan vahvaa pohjaa ja laskurutiineja lukion matematiikan opiskelua varten. 9- luokalla voidaan opiskella jo joitakin lukion oppisisältöihin kuuluvia asioita. Lisäksi tehdään yritysvierailuja. Vierailukohteita vovat olleet esim. Seilab- laboratorio Seinäjoella ja Olkiluodon ydinvoimala.

Oppilaiden mielestä mukavaa on ollut: Superpallon ja sädetikkujen teko Aurinkogrilli Bakteeriviljelmät ”CSI- rikoslabra-työ” Yritysvierailut Oppituntien rentous Luokan rauhallisuus Kaikki haluavat opiskella

Onko opiskelu raskasta ja vaikeaa? Opiskelusta ei ole tarkoitus tehdä yhtään raskaampaa. Luokan tasosta riippuen voidaan myös tavallisilla matematiikan, fysiikan ja kemian tunneilla ottaa enemmän asiaa, mutta arvostelu on sama kuin tavallisillakin luokilla.

Pääsyvaatimuksia? Matematiikan numeron on viimeisessä todistuksessa 9 tai 10. Kaikkien aineiden keskiarvo n. 8,5. Lisäksi vaaditaan tietenkin kiinnostusta matemaattisia aineita kohtaan. Jos kiinnostusta on, mutta kaikki pääsyvaatimukset eivät täyty, kannattaa hakemus lähettää silti. Vaatimuksista voidaan tarvittaessa joustaa.

Kuinka haetaan? Matemaattisiin aineisiin painottuvaan ryhmään haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, joka on oltava koululla perjantaina 31.1 mennessä. Hakemuksen voi lähettää sähköpostilla teemu.tassi@edu.seinajoki.fi Tai postitse osoitteeseen Nurmon yläaste / rehtori Toukotie 3 60550 Nurmo Tieto valituille lähetettään myöhemmin keväällä