Suunnitelma paperittomasta kokouskäytännöstä koko luottamushenkilöhallinnolle Kaupunginhallitus 26.5.2014.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Juha Kauppinen Consulting oy Työntekijäkysely Tietoja
Advertisements

HST-tunnistautuminen WinhaWiiviin Ritva Salminen HSTYA Tekninen päivä.
Lionsliiton aineistosta koonnut P.Siitonen 4/ KLUBISIHTEERI koulutus Pekka Siitonen Piirisihteeri
Lapin korkeakoulujen ja kuntayhtymien tietojärjestelmien yhdistäminen
KAUPUNGIN JOHDON TERVEISET KYLÄKIERROS MUUTOKSEN TUULET  Jälleen kerran yhteiskuntia ravistelevat suuret muutokset: tekniikassa, uskonnoissa, organisaatioissa,
-Jatkuvasti, eli useammin. kuin neljän vuoden välein Strateginen omistajaohjaus ”Yhtiökokous” ”Hallitus” ”Superlauta- kunta” Strategiset asiantuntijaryhmät.
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Turvallinen ja tehokas kertakirjautuminen webbipalveluihin Pekka Lindqvist
Kymentaan koulun TVT-STRATEGIA Tämä vuonna 2006 luotu strategia on käytössä toistaiseksi..
Verkkopankkien tietoturva
EVU:n 40-v. historiakirja Alustava suunnitelma Kari Kallio
Osku Pajamäki Talousnäkökohtia strategiaan.
e-kirjat Ota haltuun Web- kirjasto lukuohjelmat lainaaminen lukeminen
Alueellinen vaikuttaminen kunnissa 2010-luvulla Arto Koski Erityisasiantuntija Suomen Kuntaliitto.
Samba seminaari. Historiaa  Ensimmäinen versio 1992  Kehittäjä Andrew TridgellAndrew Tridgell.
Tampereen kaupunkiseudun lähijunan kehittämispolku 2012–2013 Nykyiset junapalvelut seutulippujärjestelmään, Ei uusia liikennöintikustannuksia 2013–2015.
Ellit - keskustelut “news-groups” räätälöityjä palveluja
Käyttöohje: Kuinka luoda käyttäjätili. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
1 Senioreiden säästäminen ja maksutavat 2014 SENIOREIDEN SÄÄSTÄMINEN JA MAKSUTAVAT
Lapin sairaanhoitopiiri Tietohallintastrategia 2007–2011.
PALVELUSETELIKÄYTÄNNÖT RAUMALLA Pekka T. Jaatinen.
Luvata Oy TIETOHALLINNON KURSSIN TUTKIELMA. Luvatasta lyhyesti Maailman johtavia metallituotteiden valmistajia Työllistää 16 maassa 6400 työntekijää,
Kalevan digitaaliset mediat ovat alueellisen mainostajan merkittävin sähköinen mainosväline
ID Point - Palvelumalli
Hanke: Tieto- ja viestintätekniikkaa hyödyntävän opetuksen kehittäminen Valtionavustus lukiokoulutuksen TVT:n opetuskäytöön sekä laite ja tietoverkkohankintoihin.
Porin kaupunki Tietohallinto Jesse Pihlajamäki
Kauniaisten tietohallintostrategia
Käyttäjätunnukset ja salasanat Mika Pasanen Osao Myllytulli ja Mytlpt09E 2010.
Valtteri, Simo, Mika Myllytulli, My-tlpt09E 2010
Puh PowerPoint-esitys amk-opinnoista ja uudesta hakukäytännöstä sisältää 25 erilaista diaa vaatii.
Akava tyrmää vuorotteluvapaa- korvausten leikkaamisen
1 TL HUS virkistys ja liikuntakysely v Kyselyn yhteenveto.
Esperi Care Parempaa hoitoa
Tietoja muuttoliikkeestä Yhteenvetoa PKS = Vantaa, Espoo, Helsinki ja Kauniainen KUUMA = muu Helsingin seutu (10 kuntaa)
Esa Jaakola Valvoja: Professori Raimo Kantola
Sähköisen työskentelyn ja verkostoitumisen palveluympäristö.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi AIKIS -hanke Teknisen toimivuuden määrittelyt Keskustelun pohjaksi
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Esitelmä 11 - Teemu Mutanen Optimointiopin seminaari - Syksy 2005 / 1 Lisätiedon arvo.
Hankintasuunnitelma.
Vammalan ammattikoulu
Keuruun kaupunki 2006 Maakunnallinen kunta- ja palvelurakenne –seminaari Keuruun seutukunta Timo Louna Kaupunginjohtaja, Keuruun kaupunki.
Modulaatio ja koodausTimo Mynttinen1 Salaus ja tietoturva Salauksiin ja niiden purkamiseen erikoistunut tieteenala on nimeltään kryptologia (cryptology).
Modulaatio ja koodausTimo Mynttinen1 Varmenteet ja PKI Julkisen avaimen järjestelmä on pelkkä tekniikka. Arkikäyttöä varten avain ja tieto sen haltijasta.
DO NOT PRINT THIS DOCUMENT SQL -valintaehto CREATE TABLE opettaja ( opetunnus varchar(12) NOT NULL, nimi varchar(40) NOT NULL, puhelin varchar(12), tyohuone.
EuroSkills ja WSC-tilanne Olavi Lähteinen Turun ammatti-instituutti, suunnittelupäällikkö WSC elektroniikan pääekspertti EuroSkills elektroniikan.
Esitys aluetoimikuntamalliksi Vapaa-ajan asukaspalveluiden lautakunta §65.
Lehden tietojärjestelmän suunnittelu ja käyttöönotto.
VARMUUSKOPIOINTI Näin tehdään Varmuuskopiointi Mac OS X 10.5 Leopard Serverillä, mutta varmuuskopiointi tehdään samalla tavalla myös muissa Mac OS X- käyttöjärjestelmissä,
Sähköinen ylioppilaskoe, Digabi-verkko ja Abitti- koejärjestelmä Digivirtaa lukiokoulutukseen Virtapiikki-koulutus Imatra
Jouni Paakkinen Perusopetuksen päätelaiteprojekti.
LOHJAN KAUPUNGIN UUSI ORGANISAATIO Uudet ideat siirretty hallintosääntöön Alueiden johtokunta
Strategia ja SHVK aikajanalla 
Lukiolaisen itc.
Case: EXAM – sähköinen osaamisen näyttö
Jonna Kyllönen mylept14B
BYOD Bring Your Own Device
Tavoitteet ja mittarit 2015

Tietoturva.
ARAVAKIINTEISTÖYHTIÖIDEN PERUSTIEDOT 2008
Aloittelijan Abitti-koulutus
Oma avoin pilvi Antti Alainen, Anton Rautanen
Tietoturva.
TAHE keskitetty toimintamalli
Lukiolaisen itc.
ARAVAKIINTEISTÖYHTIÖIDEN PERUSTIEDOT 2008
Kansallinen palveluväylä
Sähköiset kokoukset Mikkelissä
TL-InfRa Oy:n esittely Sähköinen hankintapalvelu
Uudet opettajat ja TVT Kasvu ja oppiminen
Esityksen transkriptio:

Suunnitelma paperittomasta kokouskäytännöstä koko luottamushenkilöhallinnolle Kaupunginhallitus

Mikä nyt jo on mahdollista Nykyisellä extranet-palvelulla voidaan toteuttaa paperiton kokouskäytäntö kaikille toimielimille, extranet.heinola.fi Kaikkien toimielinten esityslistat ja pöytäkirjat voidaan julkaista extranetissä Paperiton kokouskäytäntö edellyttää kuitenkin kannettavaa tietokonetta tai tablettia kaikille toimielinten jäsenille ja varajäsenille

Mikä nyt jo on mahdollista Malli on toiminnassa myös teknisessä ja ympäristö- ja rakennuslautakunnissa sekä elinkeinotoimikunnassa mittavien liiteaineistojen osalta Tämä malli on ollut käytössä kaupunginhallituksella jo useita vuosia Vaatii kuitenkin käytännön toimien, kokouskäytännön, atk-laitteiden ja ohjelmien tarkempaa tutkailua, jotta toiminta saadaan sujuvaksi

Tunnistautuminen  Nykyinen käytäntö on perustunut käyttäjätunnukseen ja salasanaan  Käyttäjätunnukset hallinnoidaan kaupungin AD:ssa (käyttäjähakemisto)  Kaupunki on muuttamassa käyttäjätunnistuskäytäntöä; jokaiselta kirjautuvalta koneelta edellytetään jatkossa sertifikaattia, mutta käyttäjän kannalta kirjautuminen ei muutu. Näin lisätään tietoturvaa  Uudellakin tekniikalla omienkin koneiden käyttö on mahdollista, mutta edellyttää siihenkin sertifikaatin asennusta ( Windows To Go –tikku )

Tunnistautuminen jatkossa  Uusi käyttäjätunnistus tapahtuu suojatun SSL VPN yhteyden kautta ns. Direct Access, jolloin voidaan tarjota myös sisäverkon muitakin palveluita (strategian mittarit, tiedolla johtaminen jne.)  Tämä edellyttää kaupungin hankkimaa ja vakioitua laitteistoa  Tunnistautuminen tapahtuu edelleen käyttäjätunnus /salasana periaatteella  Omilla laitteilla tämä malli edellyttää Windows To Go tikun käyttöä (tuo mukanaan n. 100€ lisäkulun/laite)

Kustannukset  Toimielinten varsinaisia jäseniä on tällä hetkellä 76 kpl  Kannettavien koneiden keskihinta tällä hetkellä 580€, joten kustannus 76*580=44.080€  Tablettien keskihinta tällä hetkellä n. 350€, joten kustannus 76*350€=26.600€  Tietoliikenne 3G/4G 76*11,90€=43.411€/valtuustokausi (~10.900€/v)  Kokonaiskustannus valtuustokaudelta € €. Jos kaikki varajäsenet mukana, niin kustannus reilusti kaksinkertainen  Paperi- ja postituskulut valtuustokaudelta n € (~ €/v), jossa ei ole huomioitu työkustannuksia

Sähköinen kokous  Heinolan kaupungilla on käytössään asia- ja kokoushallinnassa Innofactorin Dynasty for SQL, joten sähköinen kokous pitää olla yhteensopiva tämän järjestelmän kanssa  Sama toimittaja tarjoaa myös tuotettaan sähköiseen kokoukseen, jonne esityslistat voidaan julkaista Dynastystä  Järjestelmän kustannus on € ensimmäinen lautakunta ja 2.000€ seuraavat  Laitteistovaatimukset ja niiden kustannukset samat kuin extranet käytössä. Innofactorin esitysInnofactorin esitys