Iitin kunta 201 / 02.03.05 / 2013 Saap. 26.8.2014 Yhdentymisprosessin hyödyt Kymenlaakson ja Mikkelin ammattikorkeakouluille Heikki Saastamoinen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Leikkaukset koulutuksesta ja tutkimuksesta. Leikkaukset koulutukseen ja tutkimukseen tällä hallituskaudella Leikkauksia on tehty • laskennallisista valtionosuuksista,
Advertisements

Hiihtokeskus Paljakka
Tutkimus- ja kehitystoiminta vuonna 2009 T&K-keskus, Sirpa Nypelö Tilastointitiedot perustuvat WebHansan taloustietoon.
Pikavippi Mistä pikavipeissä on kyse ja kuinka ne huijaavat käyttäjiään?
Juha Ikäheimo Pohjois-Savon ELY-keskus
HAVAINTOJA SOTE-VERTAILUSTA
Leena-Kaisa Nikkarinen Kaste-ohjelmapäällikkö,
Korkeakoulutus 1.Vastuu ammattikorkeakoulujen perusrahoituksesta siirretään kokonaan valtiolle ja ammattikorkeakouluista tehdään itsenäisiä oikeushenkilöitä.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-PROJEKTI.
SUOMEN KULTTUURIRAHASTON KIRJATALKOOT SKR. Kirjatalkoot -Suomen Kulttuurirahaston kaikkien aikojen suurin tukihanke, johon Svenska litteratursällskapet.
Suomen koulutusjärjestelmä
Nuorisotakuu 2013 Valtiosihteeri Pilvi Torsti Opetus- ja kulttuuriministeriö
Uusi Humak Jukka Määttä, kehittämisjohtaja
Henkilöstön virkistysrahan käyttö HUS:ssa
Ajankohtaista kirjastotoimesta Asiakkuus verkossa ja livenä Anneli Ketonen.
SLS vaalii ja kehittää Suomen ruotsinkielistä kulttuuriperintöä.
Copyright © Tekes Cleantech-yritykset ”Viisi tähteä”
Savonian koulutus tulevaisuudessa Vararehtori Mervi Vidgrén
Satu Helmi & Ismo Kantola
Osku Pajamäki Talousnäkökohtia strategiaan.
FUAS-liittouma – maan suurin ammattikorkeakoulukokonaisuus July 2,
HE 112/2013 Hallituksen esitys eduskunnalle valtion talousarvioksi 2014 Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan asiantuntijakuuleminen Erityisasiantuntija.
Palveluliiketoiminta osana korkeakoulua Heikki Saastamoinen.
1 Senioreiden säästäminen ja maksutavat 2014 SENIOREIDEN SÄÄSTÄMINEN JA MAKSUTAVAT
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
 Tornion kaupunki.  Laitteistoista, verkoista ja ohjelmistoista ei ollut mainintaa dokumentissa, muutakun että järjestelmä- ja palvelutoimittajat.
Hyvää Suomalaisen Kirjallisuuden ja Aleksis Kiven Päivää AMKIT-konsortio Nyt.
Työmarkkinatutkimus 2012 Yksityinen sektori
Paikkatietojen hyödyntäminen Turun sosiaali- ja terveystoimessa sekä kasvatus- ja opetustoimessa Katariina Hilke Turun kaupunki / Strategia ja viestintä.
Tutkimus ja kehittämistoiminnan tiedonkeruu yliopistoilta ja ammattikorkeakouluilta Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon ja OKM:n tiedonkeruiden.
TPO-oppilaitoskysely keväällä 2010 Toimintaympäristö ja talous Oppilaat Henkilöstö Opetustarjonta.
Perusopetuksen ryhmäkoko
Talousarvioesityksen 2013 tasapainotusvaihtoehdot Kaupunginhallitus ma Kaupunginvaltuusto ma Kaupunginjohtaja Juha Majalahti.
Avaintietoja Tutkinto-opiskelijoita Avoimen yliopiston ja täydennyskoulutuksen opiskelijoita Henkilöstöä Vuosibudjetti 256, 5 M€, josta.
Innovaatiotilastot 2012 ja Pohjois-Savon ja Kuopion seudun asema Lähde: Tilastokeskus, tutkimus- ja kehittämistoiminta (tietokanta) Tekes, Teknologiateollisuus.
Projektin nimi: Iso rinkeli
Ostopalvelujen kasvu selittää parhaiten menojen jyrkkää kasvuvauhtia Juuassa Palvelujen ostoihin Juuan kunta käytti vuoden 2009 tilinpäätöksen.
1 Raha-asioiden suunnitteleminen ja nykyinen rahatilanne Senioritutkimus 2011.
Presidentti Tarja Halosen aikakausi KESKI-POHJANMAALLA.
Opossum-projektin Ohjausryhmä Ari Markkula Projektitutkija.
Sykettä Savilahdella - Kuopion korkeakoululiikunnan yhdistämis- ja kehittämishanke Sykettä Savilahdella Hakijoina: Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta.
Tekesin ja innovaatiotoiminnan vaikutukset 2014
Talouspolitiikka ja kunnat Valtiovarainministerin valtiosihteeri Tuire Santamäki-Vuori
Lapin kirjastojärjestelmähanke Järjestelmänvaihto edessä – miksi? Marc21, yhteisluettelo, KDK, muut vaihtavat järjestelmiä tarve nykyistä kevyemmälle.
Korkeakoulujen liikuntatoimien verkostotapaaminen Kuopio – Savonia-amk & Sykettä Eija Partanen-Kivinen Liikuntatieteellisten aineiden lehtori.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-projektin.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-projektin.
Miten tuemme Rotarysäätiötä PETS Leila Risteli , Syötekeskus.
Toimeentulotuki 2013 Ari Virtanen THL1.
PK-yritysten liiketoiminnan kehittäminen osana perusopetusta 1 A M K: perustehtävät OPETUST & KALUE- VAIKUTUS.
Metallien jalostus Suomessa Ennakkotiedot vuoden 2014 kehityksestä.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Sunnuntai, 29. maaliskuuta 2015 KORKEAKOULUJEN RAKENNEMUUTOKSEN VAIKUTUKSET AMMATTIKORKEAKOULUJEN KIRJASTOIHIN FinELib-päivä Timo Luopajärvi.
JIK KY:N TALOUS Tilinpäätökset Talousarvio 2013 Info-tilaisuus Etelä-Pohjanmaan Opisto Talousjohtaja Arto Saarela 1.
Tietojärjestelmäprojektin onnistuminen
UKJ-valmistelutyö ja –raportti lyhyesti UKJ-ohjausryhmä Ari Ahlqvist.
Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2012/Tilastoraportti 15/20131 Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2012 Aune Flinck, Tuula Kuoppala ja Salla.
Seinäjoen väestönkasvun rakenne ja muuttoliikkeen suunnat vv Seinäjoen kaupunki, kehittämispalvelut
Hallitusohjelman arviointi Juha Kettunen.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Toteutuuko koulutustakuu Jussi Huttunen.
Korkeakoulujen ICT-palveluiden arkkitehtuurin kannalta huomioitavat muut arkkitehtuurit Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmä, Ilmari.
Toimitusjohtaja Petri Lempinen #ammatillinenkoulutus #työllistyminen Kuva: Helsingin kaupunginmuseo/Simo Rista Kuva: Helsingin kaupunginmuseo Huippuosaamista.
Tilannekatsaus / VIRTA-Opintotietopalvelu.
Miten Mikkelin ammattikorkeakoululla menee?. Esityksen sisältö MAMKin suoriutumisen historiaa Vuosi 2010 toiminnan ja talouden tulosten valossa Vuoden.
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
Kasvatus- ja opetuslautakunta/huhtikuu 2017
Yhteistyöneuvottelu Rovaniemellä
Sosionomin koulutus ja TKI-toiminta nyt ja 2025 Sosiaalialan verkostopäivät ylitarkastaja Sanna Hirsivaara.
= = 62 9 ∙ 7 - 1= 62 8 ∙ = 62 (3 + 5) ∙ 6 = : 2 ∙ (15 – 7) = ∙ = 48 7 ∙ : 3 = 48 ( ) : 3 +
Esityksen transkriptio:

Iitin kunta 201 / 02.03.05 / 2013 Saap. 26.8.2014 Yhdentymisprosessin hyödyt Kymenlaakson ja Mikkelin ammattikorkeakouluille Heikki Saastamoinen

Yhtenäistymiskehityksen hyödyt Jo realisoituneet hyödyt Ministeriön suora rahallinen tuki Vertailujoukkoa myönteisemmät ratkaisut aloituspaikkojen leikkauksissa Synergiaedut Realisoitavissa olevat hyödyt Vastakkaisen kehityksen riskit

Ministeriön suora taloudellinen tuki Yhdentyminen on näkynyt kummankin korkeakoulun hankerahoituksessa jo vuodesta 2011 alkaen Yhteistyön kehittämiseen myönnettiin korkeakouluille vuosille 2011-2012 yhteensä kaksi miljoonaa euroa ja vuosille 2013-2016 neljätoista miljoonaa euroa Vuosille 2013 – 2016 ei tukea ole enää ollut saatavilla muutoin, kuin rakenteellisen kehittämisen perusteella Vuosina 2011-2012 rahoitusta sai myös muihin hankkeisiin, mutta Kyamkin ja Mamkin tuen määrä oli selvästi aiempaa korkeampi Yhteensä tukea on saatu €16 miljoonaa

Vertailujoukkoa myönteisemmät ratkaisut aloituspaikkojen leikkauksissa Opetus- ja kulttuuriministeriö vähensi maan hallitusohjelman vaatimien säästöjen mukaisesti ammattikorkeakouluista lähes 2200 aloituspaikkaa Kyamk ja Mamk kohdistunut leikkaus oli 9.4% nuorten aloituspaikoista Muissa Itä-Suomen ammattikorkeakouluissa leikkaus oli keskimäärin 13.4% Vetovoimaltaan Kyamk ja Mamk kanssa verrannollisissa ammattikorkeakouluissa leikkaukset olivat vielä rajumpia: Kemi-Torniossa 38.1% ja Keski-Pohjanmaalla 25.7% Ilman yhteistyötä olisi leikkauksissa saatettu menetettää yhteensä 2 - 4 koulutusohjelmaa enemmän. Tästä aiheutunut suora tulomenetys olisi ollut n. €2 - 4 vuodessa ja olisi johtanut n. 15 - 30 henkilön lisäirtisanomisiin

Synergiaedut Kyamk ja Mamk ovat keskittäneet tukipalveluitaan emoyhtiöönsä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluun Kirjasto- ja oppimisteknologiapalvelut sekä tietohallintopalvelut ovat toimineet emoyhtiössä 1.3.2013 alkaen ja opiskelijapalvelut sekä markkinointi- ja viestintäpalvelut 1.1.2014 alkaen Tämän vuoden alusta siirtyneiden palveluiden osalta synergiahyötyjen tavoittelu on vasta alkumetreillä Edellä mainitusta huolimatta pystytään nämä palvelut yhteistoteutuksena emoyhtiöstä käsin toteuttaman jo nyt vuositasolla €270.000 edullisemmin, kuin mitä niiden toteuttaminen erikseen Kyamkissa ja Mamkissa maksoi Synergiaedut perustuvat säästöihin sekä henkilöstökuluissa, hankinnoissa että ostopalveluissa. Henkilöstön osalta on hyödynnetty työnjakoa luonnollisissa poistumissa – irtisanomisia ei säästöihin ole tarvittu

Synergiaedut (2) Suoranaisten taloudellisten synergiaetujen lisäksi yhteistyöstä on hyödytty monin tavoin toiminnan tasolla Laajempi kokonaisuus mahdollistaa esimerkiksi valinnaisten opintojaksojen tuottamisen taloudellisesti yhteistoteutuksena tilanteissa, joissa yhden korkeakoulun kysyntä ei riitä kustannusten kattamiseen Lukuisissa tietohallinnon ja kirjastotoimen prosesseissa – esimerkiksi tietohallinnon järjestelmäpäivityksissä ja kirjastojen aineistopäivityksissä – on säästetty käytännössä kokonaan puolet isojen muutosajojen valmistelutöistä Prosessien ja parhaiden käytänteiden jakamisella on merkittävästi parannettu Kyamk ja Mamk kilpailukykyä

Realisoitavissa olevat hyödyt Prosessien yhtenäistäminen vie aikaa. Silti jo vuoden 2014 osalta pyritään ja pidetään realistisena saavuttaa €500.000 säästö verrattuna korkeakoulukohtaisten palvelutoteutusten vuositasoon Erityisesti tietohallinnon ja kirjaston tulevissa hankinnoissa on laitteiden ja aineistojen uusinnoissa nähtävissä huomattavat taloudelliset säästöt Tutkimus- ja kehitystoiminnan osalta ei vielä ole saavutettu merkittäviä yhteisiä avauksia. Yhteistyön kautta on kuitenkin päästävissä sellaisiin hankekokonaisuuksiin, joita yksittäinen toimija ei voisi edes tavoitella Prosessien yhtenäistämisen ja vertailun avulla voidaan vielä lukuisissa kohdissa löytää ja saavuttaa yhdessä selvästi nykyistä parempi toiminnan taso ja tuloksellisuus Fuusion ja yhden johdon myötä edellä mainituissa eteneminen helpottuu aivan oleellisesti

Vastakkaisen kehityksen riskit Mikäli yhtenäistyminen ei nyt toteutuisi suunnitellusti seuraisi tästä suoria ja epäsuoria sanktioita Yhtenäistymiskehitykseen osoitetut varat voitaisiin suurelta osin peritä takaisin, mikä aiheuttaisi korkeakouluille taloudellisesti erittäin vaikeasti kestettävän tilanteen Seuraavissa koulutuksen kenttää ja koulutusvastuita muokkaavissa päätöksissä ei Kyamkilla ja Mamkilla enää olisi mitään preferenssiasemaa. Seuraavissa valtakunnallisissa päätöksissä maakuntiemme koulutus saatettaisiin mitoittaa niin volyymin kuin substanssin laajuuden osalta lähemmäs verrokkimaakuntia, mikä tarkoittaisi merkittäviä leikkauksia