Meidän kirkko – osallisuuden yhteisö  hengellinen elämä vahvistuu  huolehdimme heikommista ja kannamme maailmanlaajaa vastuuta  vahvistamme kirkon jäsenyyden.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lasten vuorovaikutustaitojen tukeminen käytännössä
Advertisements

Muokkaa alaotsikon perustyyliä osoitt Miten oppia kuuntelemaan ja jakamaan lasten mielikuvia sodista ja konflikteista? Psykologi, psykoterapeutti.
Pihtiputaan seurakunta Miten kehittää v. työtä?
Dialogi William Isaacs.
Erilaisia ja samanarvoisia
Sosiaaliset taidot Elinikäiset oppimisen kontekstissa sosiaaliset taidot ovat avainasemassa. Nostamme esille neljä lähestymistapaa konseptissamme: Itseohjautuva.
Seurakuntien Lapsityön Keskus ja Lasten Keskus Selvitystyö 2000-luvun lapsiperheiden huolenaiheista Osa 2 – Lapsiperheellisten tutkimus.
KASVATUSSOPIMUS? Tiina Haapsalo.
Työparityöskentely päiväkodissa
Asiakkaan ja potilaan kohtaaminen
Jumalan kanssa.
Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...
ELÄMÄN LÄHDE JA PARANEMISEN MAHDOLLISUUDET
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
Kainaston ryhmiksen Varhaiskasvatussuunnitelma Ryhmis aloitti toimintansa elokuussa Tiloissa toimii kaksi ryhmää, Kissankellot ja Kehäkukat. Molemmissa.
SearchIM Search Mikko Ketola Regional Manager (Finland, Ireland, Baltic States) Helsinki Nuorten yhteisöt netissä – miten kommunikoin ja viestin.
Seurakunnan rooli maaseudun kehitystyössä Voimistuvat kylät-seminaari Seinäjoki Markku Ylinen Johtava kappalainen P eräseinäjoen kappeliseurakunta.
NALLE PUH.
Lupa tulla näkyväksi Kemissä
Tavoitteet Aamu- ja iltapäivätoiminnalla on oma erityisluonteensa, jossa painottuu laadukas vapaa-ajan toiminta → olympiakasvatusmateriaalista poimittiin.
Sosialisaatio Sosialisaation käsitteellä kuvataan prosessia, jossa yksilöstä kasvaa yhteisönsä jäsen. Uusi sukupolvi oppii ja se opetetaan kulttuurinsa.
”Jos voit avata solmun kielelläsi, miksi käyttää siihen hampaita?”
TUTKII, MILLAINEN MORAALIN PITÄISI OLLA!
Elämänkulku- lapsi ja nuori keskiössä
Lapselle hyvä päivä tänään
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Pellervon Pirkanmaan seminaari Pellervo-Seuran valtuuskunnan puheenjohtaja Erkki Vähämaa.
OECD:n Pisa 2006-tutkimuksen ensituloksia
Anna kehitysmaiden lapsille hyvä koulutus – ja tulevaisuus! Päivätyökeräys 2014–2015.
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
LATENSSIVAIHE 6-11 V. 1. Varhaislatenssi 6- 8v.
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Ammatillinen opettaja ja kasvatus
Ilpo Mäki, rehtori Oulun Aikuiskoulutuskeskus
MITÄ TIETOA JA OSAAMISTA LASTENSUOJELUTYÖ TARVITSEE? Lastensuojelun tila nyky-Suomessa Helsingin yliopisto Ylisosiaalineuvos Aulikki Kananoja.
LATAAMO osallisena yhteisössä. Lataamo -työskentelyn tavoitteet Kuulla ihmisten kokemuksia ja saada uutta tietoa. Tehdä näkyväksi osallisuuden toteutumista.
Kristittyjen yhteys ja monikulttuurisuus seurakuntaelämän rikkautena
Raudaskylä Tapio Luoma. evoluutio = biologinen teoria elämän kehittymisestä ja sitä säätelevistä mekanismeista kolme keskeistä kohtaa: 1) lajit.
1 Meidän kirkko Ykseyttä etsivä yhteisö. Suomen ev.-lut. kirkon ekumeeninen strategia vuoteen 2015 KIRKKOHALLITUS¤
Tietoisuus ja maailmankuva Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin viides luento.
AJATUKSIA IHMISTEN VÄLISESTÄ KOHTAAMISESTA
Yhteenveto palveluketjuseminaarisarjan keskeisestä sisällöstä Minna Anttila TtT, Projektitutkija Turun yliopisto hoitotieteen laitos
1 Lastensuojelun tieto lapsesta Mirva Makkonen Kehittäjä-sosiaalityöntekijä Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö.
Hannele Niemi Kodin ja koulun yhteistyö opettajankoulutuksen sisältöalueena Hannele Niemi.
Lapsen oikeudet kuvakäsikirjoitus
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Sosiaalinen pääoma sosiaaliset verkostot, luottamus, vuorovaikutus
Ops seminaari Askola.
Päivänavaus Rukous on silta Joskus sisimpäämme kasvaa ilon kukkamaa. Kaikki on niin hyvin, että ihan naurattaa. Silloin tuntuu, että rukouskin.
Lasten oikeudet. Lapsen oikeuksien sopimus Maailman laajin ihmisoikeussopimus Hyväksyttiin 1989, Suomessa voimaan maata hyväksynyt, vain Yhdysvallat.
TURVALLINEN HOITOYMPÄRISTÖ 0-6 VUOTIAAT. 0-6 v. lapsille  ei pieniä esineitä, koska lapsi voi tukehtua  ulkona aidat, ettei lapsi karkaa  luotettavat.
Vaihtoehdot session 12 oph 1 Vauvan pitäminen Sijaisvanhemmuus Adoptio Abortti.
Tervetuloa Kuparivuoren kouluun TUTUSTUMISPÄIVÄ
Onks tietoo? Markus Lammenranta Humanistinen tiedekunta / Markus Lammenranta / Onks tietoo?1.
Lapsen ja nuoren tukeminen ja osallisuuden vahvistaminen kuntouttavilla elementeillä Petra Suonio 2012.
Terveyden määritelmät
Apua koulunkäyntiin Keski-Suomessa
Reformaatio ja pyhäkoulu
Patio 1 1.
Elämän alku Luku 12  Ydinsisältö.
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
Johdatus uuteen rippikoulusuunnitelmaan
1 JUMALA Luku 1 – Opetusvinkki 1.
”Onko tieto taitoa vai taito tietoa varhaiskasvatuksessa
Hyvä vanhemmuus (/Pia Salo 2014)
Työpäivän kokeminen kuraa vai kivaa?
Sosiaalisuus ja sosiaalisen tarkastelu
VIESTINTÄ MITÄ SE ON?.
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon toiminnan suunta vuoteen 2020
Tuloksellisuuden mittaaminen
Esityksen transkriptio:

Meidän kirkko – osallisuuden yhteisö  hengellinen elämä vahvistuu  huolehdimme heikommista ja kannamme maailmanlaajaa vastuuta  vahvistamme kirkon jäsenyyden merkitystä  viemme viestiä  rakenteet palvelevat toimintaa  kirkon uudistuminen jatkuu

Meidän maailma – osattomuuden yhteensattuma?  ihmisen, ”sosiaalisen ja järkevän eläimen”, ei ole hyvä olla yksinään  ihminen voi hyvin, jos riittävä määrä tietyn laatuista vuorovaikutusta  urbaanin ja teknisen elämänmuodon takapotku: edistyksellä on hintansa, määrä nakertaa laatua  hinnan maksaja ei välttämättä sama kuin hyötyjä: usein seuraava sukupolvi, usein lapset

Lapset maksajina ja osattomina  telkkarin armoilla: ”pitää lapset hiljaisina ja edistää keskinäistä vieraantumista”  alkoholikulttuurin uhrina: ”sikiö ei ymmärrä tasa- arvoa”  yhteiskunnallisen keskustelun marginaalissa: poliittisen korrektiuden määrittelevät aikuisten muodit ja uskomukset – osa lapsen tarpeista on taantumuksellisia

Lapsilähtöisyyteen syrjäytetyt  pientäs auta holhoten > katso minuun osaajaan  ”kompetentti lapsi” on vastaava ½-totuus kuin ”asiakas oman tilanteensa parhaana asiantuntijana”  koskaan ei pitäisi suostua asetelmaan joko/tai, jos vain voi olla sekä/että: lapsi sekä aktiivinen ja aloitekykyinen että riippuvainen ja tarvitseva

Aikuisista osallisiksi  vaikka lapsen on hyvä hangata mieltään toisten lasten mieliä vasten (Piaget), on tarve myös hinkata poskea vanhemman poskea (tai sukkaa…) vasten  pelkkä vertaisten kanssa oleminen ja ”sosiaalisten taitojen oppiminen” ei riitä, vaan myös aikuisen nälän tulee tyydyttyä

Harja ja puhdistus  oikeastaan kiusausvuori eikä temppelin harja: olla uskomatta itseensä, kutsumukseensa, koulutukseensa, kokemukseensa ja ammattitaitoonsa tullakseen joissakin silmissä tai jossakin katsannossa jonkinlaiseksi  havainto: ”kyllä lastenohjaaja tietää”  puhdistus – tehdä jälleen ja entistä tietoisempana sitä mitä pitääkin

Hyrräkompassi pyörimään  David Riesmann, Lonely Crowd –tradition ohjaama (syntyvyys korkea, elinaikaodote matala): perustaidot –sisäisesti ohjautuva (syntyvyys ja elinaikaodote korkeat): arvot –toisista ohjautuva (syntyvyys matala ja elinaikaodote korkea): sosiaaliset taidot yli kaiken

Lasten ja aikuisten yhteisö  tai ainakin eri-ikäisten yhteys; siitä ”osallisiksi”  aikuinenkin saa olla aloitteellinen –epäröimättä, onko tarina tärkeä; kertoa! –nähden lapsen sitoutumisesta ja mentaalisesta hyvinvoinnista, ollaanko yhteydessä –antaen myös ainekset, jotta osaa olla ihmisiksi –kiusaantumatta siitä, että joku kiusaantuu siitä, että uskoo Jumalaan

Vastakulttuurinen lastenohjaaja  oikea ja väärä >< sosiaalisen jännitteen mittaaminen ja suotavuuden tutkaaminen  suvaitsevaisuus >< piittaamattomuus  arvo-, uskonto- ja muu hyrräkasvatus >< amoraalinen sosiaalisuuden harjoittaminen  pyhiinvaeltajuus >< kulkurius

Lastenohjaajan voimavarat  ihminen > kristitty > lastenohjaaja  ihminen voi hyvin, jos riittävä määrä tietyn laatuista vuorovaikutusta  kristitty voi olla, kun antaa Jumalan polttaa, syleillä, repiä ja puhaltaa  lastenohjaaja voi paremmin, kun –uskoo (paitsi Jumalaan myös) itseensä ja työtovereihinsa; jakaa, kommunikoi –tietää tarjoavansa sitä, mille on huutava tarve: aikuista –hyödyntää työnantajan tarjoamat tuet (koulutus, to)