Vakio-osoitin ja osoitin vakioon tMyn1 Vakio-osoitin ja osoitin vakioon Tavallinen osoitin voi vaihtaa osoitettavaa keskusmuistialuetta. Tämä voidaan tehdä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Olio-ohjelmoinnin perusteet luento 3: Muuttujista ja funktioista Sami Jantunen LTY/Tietotekniikan osasto.
Advertisements

© Hannu Laine 1 Tietorakenteet ja algoritmit Funktio-osoittimet Funktio-osoittimen ja taulukko-osoittimen vertailu Funktio-osoittimen käyttötapoja.
Luokkien väliset koostesuhteet
Luokan otsikko- ja toteutustiedosto tMyn1 Luokan otsikko- ja toteutustiedosto •Tähän asti ohjelmaesimerkit on toteutettu siten, että kaikki koodi on yhdessä.
C-ohjelmointi, kevät 2006 Taulukot Binääritiedostot Luento
Poikkeuskäsittely- lohkot tMyn1 Poikkeuskäsittelylohkot try-catch Poikkeustilanteiden käsittelymekanismi toteutetaan varatuilla sanoilla try, throw ja.
Osoitin ja char- tietotyyppi tMyn1 Osoitin ja char-tietotyyppi Osoitinmuuttuja, joka on tyyppiä char* voidaan alustaa merkkijonolla: char* alku=”En toivo.
Sami Jantunen LTY/Tietotekniikan osasto
Dynaamiset oliottMyn1 Dynaamiset oliot Dynaamisen olion tunnuksen esittely ja olion määrittely voivat tapahtua yhtäaikaisesti tai eri aikaan. Dynaamisen.
Olioon kohdistuvia perustoimintoja tMyn1 Olioon kohdistuvia perustoimintoja Kopiointimuodostin (copy constructor) alustaa olion tietojäsenet saman luokan.
Virtuaaliset jäsenfunktiot tMyn1 Virtuaaliset jäsenfunktiot Virtuaalinen jäsenfunktio on esiteltävä monimuotoisessa kantaluokassa. Virtuaalisen jäsenfunktion.
Tekstitiedostosta lukeminen tMyn1 Tekstitiedostosta lukeminen Tiedosto voidaan avata pelkästään lukemista varten tai kirjoittamista ja lukemista varten.
Funktion esittely eli prototyyppi tMyn1 Funktion esittely eli prototyyppi Funktion esittely (function declaration) kertoo funktion nimen, parametrien tyypit.
Johdetun luokan olion alustus tMyn1 Johdetun luokan olion alustus määrätyillä arvoilla Kun ohjelmassa esiintyy johdetun luokan olion määrittely, järjestelmä.
Luokan määrittely class-määreellä tMyn1 Luokan määrittely class-määreellä Luokan määrittely tarkoittaa luokan tietojäsenten esittelyä ja jäsenfunktioiden.
Lueteltu tyyppitMyn1 Lueteltu tyyppi Lueteltu tyyppi on tietotyyppi, jonka arvot luetellaan erikseen tyypin määrittelyn yhteydessä. Lueteltua tietotyyppiä.
Olioon kohdistuvia perustoimintoja tMyn1 Olioon kohdistuvia perustoimintoja Kopiointimuodostin (copy constructor) alustaa olion tietojäsenet saman luokan.
Johdetun luokan olion esittely... tMyn1 Johdetun luokan olion esittely ja määrittely Esittelyluokka tarkoittaa olion tunnuksen luokkaa. Määrittelyluokka.
Oman poikkeus- käsittelyfunktion tMyn1 Oman poikkeuskäsittelyfunktion määrittely Funktion tulisi muodostaa ainoastaan sellaisia poikkeuksia, jotka on sallittu.
Ohjelmointi työtä n. 16 h/vko onnistumista työtä n. 16 h/vko onnistumista #include int main(void) { std::cout
Monimuotoinen luokka tMyn1 Monimuotoinen luokka Monimuotoinen luokka mahdollistaa saman jäsenfunktion toteutuksen monella tavalla. Tällöin puhutaan virtuaalisesta.
Tiedon vieminen funktiolle tMyn1 Tiedon vieminen funktiolle, parametrit Argumentin vieminen funktiolle voidaan toteuttaa kahdella menetelmällä: –Pass-by-Value.
Osoittimen määrittely ja alustus tMyn1 Osoittimen määrittely ja alustus Osoitin (pointer) on muuttuja, joka voi sisältää keskusmuistiosoitteen. Osoitinmuuttujan.
KT34 Makroteoria I Juha Tervala
CHEM- A1000 Korkeakouluopiskelijan ABC EXCEL-opastusta Syksy 2016, I periodi Dos. Jari Aromaa
25. Sähkövaraus Atomin rakenne on sähköisesti neutraali.
NR-ristikot ja massiivisauvarakenteet
Mekanismin suunnittelu
Ilmakehän pienhiukkasten ja aerosolien tutkimus
8 MAKROTALOUSTEORIAN JATKOA JA SUHDANNEVAIHTELUT
Kieli ja tyyli yo-esseessä
Tieto- ja sähkötekniikan opiskelu Oulun yliopistossa
. Haemme S-ryhmän hankinta- ja logistiikkayhtiö Inex Partners Oy:n Limingan terminaaliin KESÄTYÖNTEKIJÄÄ Kuljetusesimiesten loman sijaiseksi toukokuun.
Kuntaliiton kehittämistoiminnan vaikuttavuus
PowerPoint-esitys: Kehityn oppijana
Työpajapäivät Telakkakadun koulu.
Työvälineitä yritteliäisyyteen yläkoulussa
Töö perevägivallaga Soomes – fookus toimepanijatega töötamisel
2. Sosiologian ja kasvatussosiologian peruskäsitteitä
I AINEET YMPÄRILLÄMME Kemia on … Aineen eri muodot Maailmankaikkeus
Tieteellisen artikkelin kirjoittaminen
Tietoja Kivistön suuralueelta
Tiina Tuomela LKT, lastentautien erikoislääkäri
Lionit, tervetuloa satavuotisjuhlakauden viimeiselle vuodelle, !
Päihdeongelmainen potilas terveysasemalla
Aino Peltonen, Sofia Miettinen, Kaapo Kangas, Miro Keski-Jaskari
Vertailuprosentti Sama paita maksoi Z-kaupassa 50 euroa ja Y-kaupassa 60 euroa. a) Kuinka monta prosenttia halvempi paita oli Z-kaupassa kuin Y-kaupassa?
TILANNEKATSAUS Työllisyyskatsaus/perustetut yritykset huhtikuu 2017
Pk-yritysbarometri, syksy 2016
SAPA lausuntoyhteenveto
Tieteellinen kirjoittaminen
Toscana e Piemonte, La bella Italia ! Benvenuti !
Työpajan tuloksia ke 6.5. klo Verohallinto
HOPS-kehityssuunnitelma, syksy 2013
Uusia ja päivitettyjä ohjelmia
Polkuja läpäisyn tehostamiseen 4
Julkaisutiedonkeruun kehittäminen
WhatsApp merger case Niklas Katila,
Pk-yritysbarometri, syksy 2016
Sirkka Heinonen / Turun yliopisto Asumisen ja työn muutos, digitalisaation vaikutukset Muutos on nopeaa, jatkuvaa ja yhä vaikeammin ennakoitavissa kompleksisessa.
Presidenttivalmennus 1
Maahanmuutosta, monikulttuurisuudesta ja rasismista Maarit Koskinen, yliopistonopettaja, adoptiotutkija
Bridgekurssi BK-Slam ª©¨§
Mikko Ojanen kirjastonhoitaja, Helsingin yliopiston kirjasto
3 HAVAITSEMINEN PS3 LAJM.
Johtopäätökset / Ajatusmalli: Digitalisaation vaatima osaaminen
9. Juutalaisuuden historiaa ja suuntauksia
Osallistumisjärjestelmät
Kohti laaja-alaista osaamista
Haapaveden-Siikalatvan seutukunta
Esityksen transkriptio:

Vakio-osoitin ja osoitin vakioon tMyn1 Vakio-osoitin ja osoitin vakioon Tavallinen osoitin voi vaihtaa osoitettavaa keskusmuistialuetta. Tämä voidaan tehdä sijoittamalla osoittimeen uuden keskusmuistiosoitteen arvo. Tavallisen osoittimen kautta voidaan myös viitata epäsuorasti keskusmuistialueen sisältöön ja muuttaa sitä. Varattua sanaa const käytetään, kun halutaan suojata osoitin tai osoitettu keskusmuistialue muutoksilta.

Vakio-osoitin ja osoitin vakioon tMyn2 Vakio-osoittimen määrittely: tyyppi* const osoitin=&muuttuja; Koska osoitin on vakio, ei sen sisältöä voi muuttaa. Osoitetun alueen suojaaminen muutoksilta: const tyyppi* osoitin=&muuttuja; Koska osoitettu tieto on vakio, ei sen sisältöä voi muuttaa. Voidaan siis erottaa kolme erilaista vaikutusta const- määreen ja osoittimen käytön kanssa:

Vakio-osoitin ja osoitin vakioon tMyn3 1. Osoitetun alueen suojaaminen muutoksilta: const char* totuus=”Tätä juttua et voi muuttaa!”; const char* taasTotuus=”Samat sanat!”; totuus=taasTotuus; Sitä vastoin voit antaa osoitinmuuttujalle totuus jonkin uuden osoitteen!

Vakio-osoitin ja osoitin vakioon tMyn4 #include "stdafx.h" #include using namespace System; using namespace std; int main(array ^args) { const int kokLuku1=20; const int* pInt=&kokLuku1; cout<<"Muuttuja kokLuku1 on vakio,"<<endl <<"eik\204 sen arvoa siis voi muuttaa.. "<<endl <<"Sen arvo on osoittimella katsottuna: " <<*pInt<<"."<<endl; const int kokLuku2=40; Osoittimen tulee myös olla const-tyyppinen!

Vakio-osoitin ja osoitin vakioon tMyn5 const int kokLuku2=40; pInt=&kokLuku2; cout<<"Mutta onhan aina mahdollista antaa "<<endl <<"osoitinmuuttujalle pInt jokin uusi osoite!"<<endl <<"Muuttuja kokLuku2 on vakio"<<endl <<"eik\204 sen arvoa siis voi muuttaa.. "<<endl <<"Sen arvo on osoittimella katsottuna: " <<*pInt<<"."<<endl; return 0; }

Vakio-osoitin ja osoitin vakioon tMyn6 2. Vakiosisältöisen osoittimen määrittely: int luku=44; int* const muuttumaton=&luku; Osoitinmuuttuja muuttumaton voi osoittaa vain ja ainoastaan muuttujaan luku. Muuttujan luku arvoa voidaan sitä vastoin muuttaa.

Vakio-osoitin ja osoitin vakioon tMyn7 #include "stdafx.h" #include using namespace System; using namespace std; int main(array ^args) { int kokLuku1=20; int* const pInt=&kokLuku1; cout<<"Osoitinmuuttuja pInt on vakiosis\204lt\224inen” <<endl <<"joten se voi osoittaa vain muuttujaan kokLuku1"<<endl <<"Sit\204 vastoin muuttuja kokLuku1 ei ole const-tyyppinen!:” <<endl; Nyt muuttuja ei saa olla const-tyyppinen!

Vakio-osoitin ja osoitin vakioon tMyn8 kokLuku1=30; cout<<"Nyt muuttujan kokLuku1 sis\204lt\224 on: " <<*pInt<<"."<<endl; return 0; }

Vakio-osoitin ja osoitin vakioon tMyn9 3. Vakiosisältöinen osoitin muutossuojattuun muistialueeseen: const int numero=43; const int* const totuus=&numero; Nyt ei voida muuttaa osoittimen arvoa eikä sen muistialueen arvoa johon osoitetaan!

Vakio-osoitin ja osoitin vakioon tMyn10 #include "stdafx.h" #include using namespace System; using namespace std; int main(array ^args) { const int kokLuku1=20; const int* const pInt=&kokLuku1; cout<<"Osoitinmuuttuja pInt on vakiosis\204lt\224inen"<<endl <<"ja se osoittaa vakioon."<<endl <<"Sit\204 osoitetta mihin pInt osoittaa"<<endl <<"ei voida muuttaa."<<endl

Vakio-osoitin ja osoitin vakioon tMyn11 <<"Sen paikan sis\204lt\224\204 mihin pInt osoittaa"<<endl <<"ei voida my\224sk\204\204n muuttaa."<<endl <<"Muuttujan arvo on "<<*pInt<<"."<<endl; return 0; }