Hautausmaiden kulttuuriperinnön hoidon rahoittaminen Turun arkkihiippakunnan koulutuspäivä 17.11.2011 Harri Palo.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kiinteistöveroprojekti Tilanne: huhtikuu 2013
Advertisements

Marjut Bragge, Mari Hellman, Outi Karppanen
INNOVAATIOT JULKISISSA HANKINNOISSA Rahoitusta hankintojen kehittämiseen 1.
Sanssi-kortti Nuorten työllistymistä edistetään ottamalla käyttöön työnantajalle kohdistettu palkkatukeen pohjautuva Sanssi-kortti. Sanssi-kortti.
Hautamuistomerkkien vakuuttaminen
Nuoriostyön avustukset Ilmajoki&Kokkola. Julkishallinnon avustukset avustustahoittain •Lääninhallitusten kautta •Suoraan Opetusministeriöstä •CIMO.
Marjukka Vainio, Kiinteistöliitto
Seinäjoki Johtaja Markku Tornberg MTK
TALOYHTIÖIDEN INFO-ILTA Porin kaupunki, ympäristövirasto/ rakennusvalvonta / SH
Yliopistolaki ja kirjastojen kokoelmat ─ Näkökulmia ja kysymyksiä Harri Ahonen Suomen tieteellinen kirjastoseura, kokoelmatyöryhmä.
Työmarkkinajärjestökysely tasa-arvosuunnitelmista ja palkkakartoituksista 2012 Akava
Tukitoimintaa syömishäiriötä sairastaville ja läheisille
Vesa Lehtelä Jäsenjärjestöpäivät
VESIHUOLTOLAIN UUDISTUS
Kyläläisten Eurooppa Avustukset kansalaisjärjestöjen käynnistämille hankkeille Esim. tapahtumia, selvityksiä, opetus- ja koulutusmateriaalien laatimista,
Perinnebiotooppien rahoitus
Hautausmaahallinnon ajankohtaisia asioita Seurakuntapuutarhurien opintopäivät Tampereella Harri Palo.
RAJUPUSU KOORDINAATIO- HANKE. Mihin tukea voi saada?
Keski-Pohjanmaan aikuisopiston palvelut yritysten ja työllisyyden kehittämiseksi Työllisyysseminaari Kaisa-Leena Ahlroth.
Anne Viita 1 Omakustannusperiaate vuokrataloissa Rantasipi Eden Nokia.
Laskelma kuntien ja kuntayhtymien menoista v. 2012
Keski-Suomen ELY-keskus Juha S. Niemelä
Henkilökohtainen apu -järjestelmä periaatteet ja lakitausta
VANTAAN KAUPUNKI VANDA STAD Vantaan kaupungin alueraha Vantaan kaupungin aluerahaa myöntävät aluetoimikunnat ja Svenska Kommittén Eri aluetoimikunnilla.
Metsähallitus-Akatemia
PALVELUSETELIKÄYTÄNNÖT RAUMALLA Pekka T. Jaatinen.
Salaojateknikoiden neuvottelupäivät Hyvinkäällä Kehitysinsinööri Heikki Pajula, SYKE Ojitushankkeiden rahoitus.
Avustuksen käytön raportoinnissa kehitettävää Anna-Leena Miettinen Seminaari
— Hyvän asumisen puolesta — OULUN LÄÄNIN KIINTEISTÖYHDISTYS Yhtiökokouskurssi Kirkkotorin koulutuskeskus, Oulu Luentomateriaali löytyy yhdistyksen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustusten käyttö ja käytön valvonta Yleistä avustusten myönnöstä Valtionavustuspäätös Avustuksen käyttötarkoitus/hyväksyttävät.
SK Hämeen TE-keskus Työllisyyspoliittinen avustus Sinikka Kauranen Hämeen TE-keskus
Ostopalvelujen kasvu selittää parhaiten menojen jyrkkää kasvuvauhtia Juuassa Palvelujen ostoihin Juuan kunta käytti vuoden 2009 tilinpäätöksen.
Laki sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista
Yksityisteiden avustukset 2012 Kunnossapitoavustus Perusparannusavustus.
Laki rakennusperinnön suojelusta 498/2010
SASTAMALAN SEURAKUNNAN TALOUSARVIO 2015 Talousarvio perustuu 1,75 prosentin kirkollisveroon, jonka kirkkovaltuusto hyväksyi Talousarviovuoden.
Työsuhteen solmiminen ja päättäminen
Salaojateknikoiden neuvottelupäivät , Hyvinkää Kehitysinsinööri Heikki Pajula, SYKE Ojitusten riita-asiat.
LAHDEN SEURAKUNTAYHTYMÄN TALOUSARVIO 2010 vahvistettu
Tilinpäätös tilintarkastamattomat tiedot Henkilöstötoimikunta Anne Priha ja Taru Lehtonen.
Yksityisteiden avustukset 2011
Tornion kaupungin etsivä nuorisotyö
1 SOSIAALINEN YRITYS. 2 Palkkatuki Palkkatukea voidaan maksaa sosiaaliselle yritykselle pitkäaikaistyöttömän tai vaikeasti työllistyvän palkkauskustannuksiin.
Rotarypiiri 1420 Piiriapurahoista myönnettävät stipendit  Rotarypiiri myöntää piiriapurahoista (District Grants) maksettavia stipendejä sille osoitettujen.
Riihimäen kaupunki vesihuollon kehittämissuunnitelma
Ohjausryhmä , liite 2 Kuntien loppuraporttilausunnot.
Valtakunnallisten nuorisojärjestöjen avustaminen, järjestöpäivä
Verotuksen perusteet – Matkat
Piiriapurahojen tarkoitus
Laskelma kuntien ja kuntayhtymien menoista v. 2013
EAKR-rahoitusta ympäristöhankkeisiin Anna-Liisa Tanskanen EU-koordinaattori Pohjois-Karjalan ympäristökeskus Carelicum.
1 STM ja Stakes Rintanen Hoitotakuun toteutuminen suun terveydenhuollossa terveyskeskuksissa Kysely terveyskeskusten ylihammaslääkäreille maaliskuussa.
Verotuksen perusteet - johdanto
Kestävää kasvua ja työtä
Tervetuloa! Iltapäivän ohjelmassa
Sosiaalihuoltolaki.
Vedenpinnan nosto -koulutus, Pori Suunnitteluinsinööri Ari Sallmen.
KORJAUSAVUSTUKSET VETERAANINEUVOTTELU
Rotarypiiri 1420 Piiriapurahoista myönnettävät stipendit  Rotarypiiri myöntää piiriapurahoista (District Grants) maksettavia stipendejä sille osoitettujen.
Kalastuksenvalvojan kelpoisuusvaatimukset ja hyväksymismenettely - keskeiset asiat Kalatalouden Keskusliitto.
Teollisuuden perintö Pirkanmaalla
Valtakunnallinen kulttuuriympäristöstrategia - toteuttaminen
Hautausmaat ovat kulttuuria ja sielunhoitoa
Vapaaseen sivistystyöhön suunnatut avustukset järjestöille
SASTAMALAN SEURAKUNNAN TALOUSARVIO 2018
SASTAMALAN SEURAKUNNAN TALOUSARVIO 2018
Korvausten hakeminen valtionkonttorilta Pysyvä vika ja haitta
Laki rakennusperinnön suojelusta 498/2010
Henkivakuutuksen edunsaajamääräys
SASTAMALAN SEURAKUNNAN TALOUSARVIO 2019
Esityksen transkriptio:

Hautausmaiden kulttuuriperinnön hoidon rahoittaminen Turun arkkihiippakunnan koulutuspäivä Harri Palo

Hautaustoimilaki / § Hautausmaan ja haudan hoito Hautausmaan ylläpitäjän tulee hoitaa hautausmaata sen arvoa vastaavalla ja vainajien muistoa kunnioittavalla tavalla. Yksittäisen haudan hoidosta on voimassa, mitä 11 §:n (hautaoikeudesta) mukaisesti säädetään tai määrätään sekä hautausmaan ylläpitäjän ja hautaoikeuden haltijan kesken sovitaan.

14 § Hautamuistomerkit Hautaoikeuden haltija päättää haudalle sijoitettavista hautakivistä ja muista muistomerkeistä. Muistomerkin tulee olla hautausmaan yleiskuvaan sopiva eikä se saa loukata vainajan muistoa tai hautausmaan arvokkuutta. Muistomerkin hyväksyy hautausmaan ylläpitäjä. Haudalle sijoitettua muistomerkkiä ei saa poistaa ilman hautausmaan ylläpitäjän suostumusta. Hautaoikeuden lakattua hautausmaan ylläpitäjän tulee tarjota hautaoikeuden haltijalle tilaisuus poistaa hautamuistomerkki, jollei hautausmaan ylläpitäjä erityisestä syystä päätä pitää muistomerkistä huolta hautaoikeuden lakkaamisen jälkeen. Jos hautamuistomerkkiä ei ole poistettu kuuden kuukauden kuluessa siitä, kun hautaoikeuden haltijalle on varattu tilaisuus sen poistamiseen, hautamuistomerkki siirtyy hautausmaan ylläpitäjälle vastikkeetta.

Kirkkolaki / luku 5 § ( /1274)( /1274) Haudan hoito Haudat on pidettävä hautausmaan arvoa vastaavasti hoidettuina. Haudan hoidosta vastaa hautaoikeuden haltija. Kirkkovaltuusto voi kuitenkin päättää, että seurakunnan kustannuksella huolehditaan hautausmaalla tai sen osalla olevien hautojen perushoidosta. Milloin hautausmaalle on haudattu vainaja, jonka muiston vaalimista on pidettävä seurakunnan kannalta tärkeänä, kirkkovaltuusto voi päättää, että hauta hoidetaan seurakunnan kustannuksella.

Kirkkojärjestys /1055 v luku 12 § Jos hautaoikeus on lakannut ja haudalla on taiteellisesti tai historiallisesti arvokkaita rakennelmia tai muistomerkkejä, joita ei voida pitää paikallaan, ne on asetettava sopivaan paikkaan hautausmaalla tai muulla tavoin huolehdittava niiden säilyttämisestä.

Talousarvioesitys Avustukset rakennusperinnön hoitoon (siirtomääräraha 3 v) Momentille myönnetään euroa. Määrärahaa saa käyttää: 1) rakennusperinnön suojelusta annetun lain (498/2010) 13 §:n nojalla suoritettaviin korvauksiin ja suojelun toteuttamisesta valtiolle aiheutuviin menoihin(498/2010) 2) maankäyttö- ja rakennuslain (132/1999) 57 §:n 3 momentin mukaisiin avustuksiin kunnille(132/1999) 3) avustuksiin yksityisille omistajille, rakennusperinnön hoitoa edistäville yhteisöille, kunnille ja kuntayhtymille kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden kohteiden ja niiden välittömän ympäristön kunnossapitoon, suojeluun ja parantamiseen sekä säilyttämisen edellyttämiin selvityksiin ja tietopalveluun.

Avustusta rakennusperinnön hoitoon saa myöntää enintään 50 % toimenpiteiden kustannuksista. Erittäin arvokkaaseen, rakennustavaltaan tyypilliseen tai ainutlaatuiseen kohteeseen, johon uusi käyttötapa on vaikeasti sovitettavissa tai jolla on valtakunnallista merkitystä, voidaan avustusta myöntää tätä enemmän, kuitenkin enintään 80 % toimenpiteiden kustannuksista. Selvitysosa: Määrärahaa käytetään pääasiassa yksityisten omistajien avustamiseen arvokkaan rakennusperinnön säilymisen turvaamiseksi suojeluarvojen mukaisella tavalla talousarvio talousarvio tilinpäätös

Mihin ympäristöhallinto ei myönnä avustuksia? - Rakennuksen siirtämiseen. - Käyttömukavuuden lisäämiseen (esimerkiksi vesijohdon vetämiseen, viemäröintiin, sähköistämiseen), väliaikaisiin toimenpiteisiin tai vuosikorjauksiin. - Kohteisiin, joihin voi hakea muuta kautta valtion tai kirkon avustusta.

Museovirasto jakaa vuosittain entistämisavustuksia valtakunnallisesti merkittävien, kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten restaurointiin ja konservointiin. Avustuksia myönnetään ensisijaisesti rakennussuojelulailla suojeltuihin kohteisiin tai kohteisiin, joiden kunnostus edellyttää antikvaarista asiantuntemusta. Hautausmaakohteista kysymykseen tulevat lähinnä hautakappelit.

Hakuaika seuraavan vuoden hakukierrokselle päättyy vuosittain lokakuun lopussa. Avustuspäätökset tehdään maaliskuussa. Avustusta ei myönnetä takautuvasti ennen päätöspäivämäärää tehtyihin tai aloitettuihin töihin, sillä Museovirasto haluaa valvoa töitä ja tarkistaa korjaussuunnitelmat, niihin liittyvät työtavat ja materiaalit. Hakija sitoutuu jo hakiessaan noudattamaan Museoviraston ohjeita.