KOKKOLAN SOSIAALI- JA TERVEYSALAN OPISTO Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja Lähihoitajan lupaus Lupaan lähihoitajana tehdä työtäni asiakkaan.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Intro Opiskelupaikan valinta on nuorelle yksi elämän saumakohdista. Näissä saumakohdissa kannattaa aina hidastaa hieman vauhtia ja käyttää muutama ylimääräinen.
Advertisements

MIHIN PERUSKOULUN JÄLKEEN?
Toimintaohjeita kesää varten Lue huolella! Jälkiohjauksesta vastaavat: • 9A, 9D, 9E, 9F : Opo Elina Nissinen, p • 9B, 9C, 9G: Opo Satu Hietala,
Haluatko ammattiosaajaksi? - ammatillinen koulutus mahdollisuutena
Tervetuloa abiturienttien vanhempainiltaan
Suomen sairaanhoitajaliitto ry Tehy ry
Lähihoitajaksi kouluttautuminen
AJANKOHTAISTA AMMATILLISESSA JA AIKUISKOULUTUKSESSA
Mukana olevat paikkakunnat ja toimijat
Yhteishaku 2013.
Näyttötutkintojärjestelmä Tutkinnot Erilaiset tavat suorittaa tutkinto
Coulutuscoctail
Voisitko työskennellä tulevaisuudessa tällaisissa työpaikoissa?
KOKKI Raahen Ammattiopisto, kokki.
Ammattistartti Ammatilliseen peruskoulutukseen ohjaava ja valmistava koulutus, ammattistartti on  ohjaavaa  joustavaa  yksilöllistä valmistavaa koulutusta.
LÄHIHOITAJAKOULUTUS tutkinnon laajuus 120 ov
Tervetuloa 9.Lk jatkokoulutusvanhempainiltaan. Aikataulu 2009 Elokuu –Ohjauskeskustelut alkavat Syyskuu –Työpaikan hankkiminen ja valmistautuminen työelämään.
Oulun aikuislukio 2014.
Perusopetuksen jälkeinen lisäopetus
Kiihdytetty opiskelupolku 2,5 v./SOTE 1. vuosi Kaikille pakolliset ammatilliset tutkinnon osat 50 ov Opiskellaan ryhmän mukana, 30 ov: Kasvun tukeminen.
Ammattitaito työssäoppimalla ja verkossa
OPISKELIJAKYSELY Tulokset Toisen asteen yhteys - hanke.
Erityisopettajien toimenkuvan muutokset ja ajankohtaisia asioita Kaija Miettinen Vammala
Yhteishaku 2014.
YHTEISHAUN AIKATAULU 2012 HAKUAIKA OPINTOIHIN PÄÄSY-, SOVELTUVUUS- JA KIELIKOKEET
Kiinnostaako tekeminen ja lukeminen?
Erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden opinpolkujen tukeminen muuttuvissa oppimisympäristöissä – peruskoulusta jatko-opintoihin Pirjo Räsänen
Jaakko Lainio Turun Ammattiopistosäätiö Paasitorni, Helsinki
Suomen koulutusjärjestelmä
Yhteishaku Sähköisen yhteishaun ohjeistus.
Haku ammatilliseen koulutukseen Kevään yhteishaku , haku päättyy klo Valinnan tulokset voi julkaista aikaisintaan Syksyn yhteishaku.
Haussa käytettävä tutkinto ja hakeminen Mikäli hakijalla useampi tutkinto, hän voi valita seuraavista parhaan pistemäärän tuottavan vaihtoehdon: a)Ylioppilastutkinto.
Jatko-opintoilta Mitä ysin jälkeen? Lukio -> lukuaineiden keskiarvon perusteella Ammatillinen perustutkinto -> ammatillisten pisteiden perusteella.
Mielenterveys kuntoutus
Ammatillinen koulutus/ kaksoistutkinto vaihtoehtona:  Selvitä: mitkä ammatit voi opiskella toisella asteella? ◦ mitä työtehtäviä kuhunkin ammattiin kuuluu?
Abiturientin aikatauluja lukio-opinnot Ylioppilaskirjoitukset Jatko-opintoihin hakeminen.
Sosiaali- ja terveysalan yksikkö, Oulu
© 2010 Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry. Ammatillinen koulutus Suomessa 2015 toimitusjohtaja Petri Lempinen Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys.
Kurssivalinnat kakkosille Huhtikuu Kurssivalintojen aikataulu kurssivalinnat Wilmaan –Wilma avautuu sunnuntaina klo –MUISTA.
Oulun seudun ammattikorkeakoulu. Ammattikorkeakoulu suomalaisessa koulutusjärjestelmässä Oppivelvollisuuskoulutus Perusopetus Esiopetus Ylioppilas- tutkinnot.
Suomenkielisen koulutuksen yhteishaku valinnan periaatteissa ei muutoksia vuodelle 2007 valintaperusteet samansisältöiset vuoteen 2006 verrattuna Ohjauksessa.
Ammattitaitoa työssäoppimalla ja verkossa
Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, Lähihoitaja (koulutus kestää 3 vuotta) Satakunnassa Porin ja Rauman WinNova Sataedu Harjavalta - Yhteishaun lisäksi.
Perhesosiaalityö  Lastenvalvojien palvelut Johtava sosiaalityöntekijä- lasten- valvoja 3 lastenvalvojaa  Ennaltaehkäisevä perhetyö Johtava perhetyöntekijä.
Ritva Vartiainen Ajankohtaista toisen asteen sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan koulutuksesta LAO - ILO.
PRACTICAL NURSE EDUCATION Maakunnallinen opo-päivä , Raili Kurki.
Miten kerron koulutuksestani ja työkokemuksestani suomeksi?
PERUSTUTKINNON KUVAUSTAULU Pakolliset tutkinnon osat: A B C Valinnaiset, kaksi seuraavista tehtävistä: A B C Valinnaiset, kaksi seuraavista tehtävistä:
KAKSOISTUTKINTO Heini Palomäki |
Yhteishaku
Vanhempainillan ohjelma
Tampereen seudun ammattiopisto Lentokoneasennuksen perustutkinto, avioniikka-asentaja MYÖNNETTY KOULUTUSLUPA PART FI
Erilaisia vaihtoehtoja….
Kahden tutkinnon-info Tervetuloa!
Mitä peruskoulun jälkeen?
Kauhavan lukion vanhempainilta Opinto-ohjaaja Henna Teikari
MITÄ OPPILAANOHJAUS ON?
Ammatillinen koulutus
Opetussuunnitelman rakennekuva ENSIHOITAJA 240 OP
Yhteishaku 2018.
Kiinnostaako lukio?
AMMATILLISELLA KOULUTUKSELLA
Fysioterapeutti (AMK), 210 op
Päiväopetus / nuorten suomenkielinen koulutus Koulutustarjonta ja haku
Jatkuva haku Keudaan Jatkuvassa haussa voi hakea kuka vain. Voit hakea sekä ilman pohjakoulutusta että esimerkiksi seuraavalla koulutustaustalla: ammatillinen.
Opetushallitus / Jaana Saha
Osaajia työelämään -verkko-oppimisympäristö
Yhteishaku 2019.
Lukiolaisen jatko-opinnot
Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon perustason ensihoidon kokeiluverkoston tapaaminen Stadin aikuisopisto Aira Rajamäki, opetusneuvos, Ammatillinen.
Esityksen transkriptio:

KOKKOLAN SOSIAALI- JA TERVEYSALAN OPISTO Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja Lähihoitajan lupaus Lupaan lähihoitajana tehdä työtäni asiakkaan ihmisarvoa kunnioittaen ja hyvää elämää edistäen. Lupaan tukea ihmisen kasvua ja kehitystä, toimintakykyä ja omatoimisuutta sekä edistää terveyttä, ja hoitaa sairaita. Lupaan pitää huolta apua tarvitsevista, ehkäistä syrjäytymistä, lievittää inhimillistä kärsimystä, elämän alusta kuolemaan saakka. Lupaan noudattaa ammattieettisiä periaatteita ja salassapitovelvollisuutta, kehittää ammattitaitoani sekä edistää omaa ja työyhteisöni hyvinvointia. Sitoudun työyhteisöni sekä sosiaali- ja terveysalan kehittämiseen.

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja 120 ov

Ryhmät Sotella Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, Lähihoitaja pk 120 ov/ 3 v (11B, 22 opiskelijaa, 11C, 23 opiskelijaa) Syksyllä 2012 alkaa kolme pk ryhmää!

Grundexamen inom social- och hälsovård: Närvårdare Kaksikielinen gr 120 ov/ 3 v ( 11D, 12 opiskelijaa)

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, Lähihoitaja, ammattilukio 80 ov/ min. 48 kurssia/ 4 v (11E, 24 opiskelijaa)

Opintoja muista oppilaitoksista/ koulutusohjelmista Ammattilukio-opintojen jaksotus AMMATILLISET OPINNOT min. 80 ov LUKIO- OPINNOT min. 48 ov AMMATTILUKIO: ammatillinen perustutkinto lukion päättötodistus ylioppilastutkinto Haetaan yhteishaussa. YHDISTELMÄOPINNOT: Hakeudutaan opintojen jo alettua. AMMATILLISTEN OPINTOJEN JAKSOJA 3 jaksoa 1 jaksoa LUKIO- OPINTOJEN JAKSOJA 2 jaksoa 3 jaksoa + 1 yo kirjoitus vuosi: Ammattilukiossa opiskelu kestää 4 vuotta Opintoja muista oppilaitoksista/ koulutusohjelmista

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, Lähihoitaja yo 80 ov/noin 2v Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, Lähihoitaja yo 80 ov/noin 2v. ( 11A yo, 24 opiskelijaa)

Koulutusohjelmat Hakeudutaan 2. lukuvuotena, ammatillisten yhteisten opintojen jälkeen Koulutusohjelmaan on hakeutumispäivä Koulutusohjelmista toteutetaan ne, joihin on riittävästi hakijoita

Ensihoidon koulutusohjelma 18 vuoden ikä, B- ajokortti Kuntoutuksen ko Lasten ja nuorten hoidon ja kasvatuksen ko Mielenterveys- ja päihdetyön ko Sairaanhoidon ja huolenpidon ko Vammaistyön ko Vanhustyön ko

Ei ala Kokkolassa Suun terveydenhoidon ko (Vaasa, Oulu, Tampere) Asiakaspalvelun ja tietohallinan ko ( Oulu, Tampere)

Terveydentilavaatimukset Sosiaali- ja terveysalan koulutukseen hakeutuvien on hyvä ottaa huomioon, että opiskelu ja ammatissa toimiminen edellyttävät hyvää fyysistä toimintakykyä, henkistä tasapainoa ja kykyä olla vuorovaikutuksessa erilaisten ihmisten kanssa • tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet ja krooniset ihottumat ja allergiat voivat vaikeuttaa opiskelua tai myöhemmin työelämässä selviytymistä • ala ei sovellu päihteiden väärinkäyttäjille • mahdollinen veriteitse tarttuva sairaus saattaa rajoittaa työhön sijoittumista

Opiskeluoikeuden peruuttaminen 1.1.2012 voimaan tuleva ns. Sora-laki (ratkaisuja soveltumattomuuteen) mahdollistaa opiskeluoikeuden peruuttamisen, jos opiskelija todetaan soveltumattomaksi alalle (vakava tai toistuva potilasturvallisuuden vaarantaminen, seksuaalirikos, vakava päihderikos)  edistetään potilas- ja asiakasturvallisuutta, liikenteen turvallisuutta, alaikäisten turvallisuutta sekä opiskelijan itsensä ja opiskelu- ja työyhteisön turvallisuutta

Yhteishaku 2012 Yhteishaku 2011 ensisijaisia hakijoita oli 1,8 kertaa aloituspaikkojen määrä Soveltuvuuskoepäivät 3.5, 4.5, 7.5 ja 8.5. Kutsu tulee kotiin huhtikuussa Tulokset tulevat aikaisintaan 14.6 Syksyllä 2012 Sotella aloituspaikkoja 20 enemmän kuin 2011 = yksi ryhmä lisää

Opiskelijoilta kuultua… ”…Koulu on tosi kiva. Paljon tehtäviä ja oppimista, mutta sen arvoinen se kyllä on. Opettajat ja muut opiskelijat ovat tosi mukavia ja kaikki tekee töitä yhdessä.” 10-ryhmän opiskelija ”Jag har studerat nu 2 år på den tvåspråkiga linjen i Sote. Jag har trivats bra. Det är väldigt bra fördel att kunna båda inhemska språken i Finland…Mitt eget modersmål är svenska, men nu pratar jag nästan flytande finska också…” 31D-ryhmän opiskelija