 Terveyskirjasto tuo luotettavan, riippumattoman ja ajantasaisen tiedon terveydestä ja sairauksista suomalaisten ulottuville.  Tämä on suomalainen sivusto,

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Prosessiteollisuus monessa mukana.
Advertisements

Hiv ja aids.
Työkyvyn tukeminen pientyöpaikoilla
Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttien neuvottelupäivät Kulttuuriviennin rahoitus Neuvotteleva virkamies Kimmo Aulake OPM/KUPO/KVY.
Suurten ja keskisuurten kaupunkien terveys- ja sosiaalitoimen kustannukset Erityisasiantuntija Teija Mikkola.
Vanhuspalvelujen kirjaamisen haasteet
Työperäistä stressiä koskeva keskusjärjestösuositus Työympäristöseminaari Kiljava Raili Perimäki työympäristöasiantuntija SAK.
Tervetuloa! Syventävää koulutusta allergeeniturvallisuudesta, pakkausmerkinnöistä ja reseptivalvonnasta Helsinki Tervetuloa – terveiset keväisestä.
Kuntamarkkinat Helsinki
SUOMEN KULTTUURIRAHASTON KIRJATALKOOT SKR. Kirjatalkoot -Suomen Kulttuurirahaston kaikkien aikojen suurin tukihanke, johon Svenska litteratursällskapet.
M M o o V V E E Ammatillisen huippuosaamisen mallintaminen Modeling Vocational Excellence.
Avoimeen yhteistyöhön perustuva tehokas ja monipuolinen terveydenhuoltojärjestelmä
Anne Lounamaa1 Mitä pitäisi tehdä aivovammojen ehkäisemiseksi.
PORI Taloyhtiöiden info-ilta Tapio Kallioinen Projektipäällikkö Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy.
Vapaaehtoinen vertaistukija ammattilaisen rinnalla
Tukitoimintaa syömishäiriötä sairastaville ja läheisille
Click to edit Master title style Testing Finnvera Oyj Liiketoimintajohtaja Annamarja Paloheimo.
Terveydenhuollon megatrendit
, SK, sivu 1 Tietoa liikennetilanteesta VR:n Internet-sivuilla
Katupölyn terveysvaikutukset
Tietojenkäsittelytieteen laitos Helsingin yliopisto
Katsotaan, sanoi lääkäri!
Menetelmä lapsiperheiden liikunta- ja ravitsemusohjaukseen
Sairaanhoitaja/kipuhoitaja Turun yliopistollinen keskussairaala
Lääkehoidon päivä Toimiiko lääkehoitosi?
Lääkehoidon päivä Itsehoitolääkkeiden järkevä ja turvallinen käyttö
Korkeakoulujen rakenteellinen kehittäminen Päivi Jokitalo Kirjastoverkkopäivät 2010.
Protomo Uusi suomalainen innovaatioapparaatti Petri Räsänen Hermia Oy.
YLIOPISTO- KESKUKSET Esittely KUUSI YLIOPISTOKESKUSTA Yliopistokeskukset ovat osa suomalaista korkeakoulujärjestelmää. Ne toimivat kuudella.
ASUNTOJEN VUOKRAT 2008 Yliaktuaari Paula Paavilainen
ZipIT Yleisesittely ZipIT-hankekokonaisuus Terveydenhuollon prosessien ja ohjelmistojen rinnakkainen kehittäminen.
Ajankohtaista oppilashuollossa
Tekesin ja innovaatiotoiminnan vaikutukset 2014
Työaika-autonomialla kohti työhyvinvointia
Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke / Marko Palmgren 1 Järjestöjen rooli strategioissa Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen.
MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNESEMINAARI Sairaanhoitopiirin johtaja Timo Kunttu KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI Terveyteen tiedolla, taidolla.
Professori Pekka Kauppi, Bio- ja ympäristötieteiden laitos, HY: Miksi yliopistotutkija tallentaa julkaisuarkistoon? JULKAISIJAN ILTAPÄIVÄ 2007 Julkaisuarkistojen.
Suurten ja keskisuurten kaupunkien terveys- ja sosiaalitoimen kustannukset Erityisasiantuntija Teija Mikkola.
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Onnistuvat Opit –juurruttamishankkeen päätösseminaari Riitta Säntti Neuvotteleva virkamies.
FUNIMA Finnish Universities International Marketing and Admissions Helsingin yliopisto Rebekka Niskanen.
” ILMAN PROJEKTIA MINULLA EI OLISI TUTKINTOA” TAMPEREEN YLIOPISTON INFORMAATIOTUTKIMUKSEN LAITOKSEN VALMIIKSI TYÖN OHESSA -PROJEKTI (2005 – 2006)
Erityisasiantuntija Teija Mikkola Suurten kaupunkien terveydenhuollon kustannukset vuonna 2008 Espoo, Helsinki, Jyväskylä, Kotka, Kuopio, Lahti, Oulu,
Lääketieteellinen Aikakauskirja Duodecim Pertti Saloheimo toimitussihteeri, LL.
Maakuntajohtaja Anita Mikkonen
Erilaiset alueet – erilainen hyvinvointi? Ilkka Mella TEM/ AKY Alueet ja hyvinvointi - seminaari.
Tullinkulman Työterveys on työterveyden ja –hyvinvoinnin asiantuntijaorganisaatio, asiakaana Tampeen Kaupunki ja alueella toimivat pk-yritysket. Toiminnan.
Pirkko Karjalainen, YTL Toimintakykyisenä kotona – haasteita sote-uudistukselle Miten pärjään kotona - vanhanakin.
Näytehallintajärjestelmä
Toimitusjohtaja Matti Toivola Hoitotyön johdon päivät Helsinki Helsinki Congress Paasitorni Tiistai aamupäivän vaihtoehtoinen.
1 Turun kaupunki, Sosiaali- ja terveystoimi Investointilaskelma Case: Mobiilijärjestelmän hankinta yhdistyvään kotihoitoon TIIVISTELMÄ Petri.
Hedelmöityshoitotilastot 1992–2010 Mika Gissler Anna Heino.
Korkeasti koulutettu yrittäjä; mielipiteitä ja asenteita yrittäjyydestä Akavan talouspoliittinen yksikkö
Jari Hautamäki LLP/Erasmus/Virtual Campus... Edinet-hakemus R&D PRojects at the of year 2005 Active Projects JYVÄSKYLÄ UNIVERSITY OF APPLIED.
Sessio D4 Ke klo L10 (Raahen Sali) Bastian Fähnrich Ulkomaisten opiskelijoiden kotoutumisen edistäminen - hyvät käytänteet ja uudet.
Helsinki AKATEEMISTA VENÄJÄ-OSAAMISTA ON  Suomen osuus maailman tieteestä on yleensä 0,5 – 1,5 %; Venäjä-tutkimuksessa se on neljän-viiden.
Terveys kansanterveysohjelma
Matti, Atte, Olli ja Jasmin
Lääkehoidon päivä Lääkityslista kuntoon!
Ravitsemushoidolla vaikutuksia kansantalouteen Ravitsemishoidon strategiaseminaari FinnMedi 5 Tampereen yliopistollinen sairaala Timo Keistinen,
Masennus eli pitkäkestoinen masentunut mieliala. Masennuksen yleisyys Joka viides suomalainen kärsii masennuksesta jossain vaiheessa elämäänsä Yli puolet.
1. SUOMALAISET KANSANTAUDIT TERVEYSTIETO 9. MITÄ SAIRAUKSIA MUISTAT? KIRJOITA TAULULLE  Millä eri perusteilla sairauksia voidaan ryhmitellä?  Missä.
Muistihäiriöt Hilla ja Kati. Muistihäiriöt Muistihäiriöt voivat olla hetkellisiä ja lieviä muistivaikeuksia tai vaikeita ja pitkäkestoisia häiriöitä.
luotettavaa tietoa lääkkeistä?
Terveyden määritelmät
Mielenterveyden häiriöt
Tieteellinen tutkimus
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
Ryhmä 1 Yksilönäkökulma, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen
luotettavaa tietoa lääkkeistä?
Indikaattorit – mitä ne kertovat vaikuttavuudesta?
Esityksen transkriptio:

 Terveyskirjasto tuo luotettavan, riippumattoman ja ajantasaisen tiedon terveydestä ja sairauksista suomalaisten ulottuville.  Tämä on suomalainen sivusto, josta löydät kirjoja eri sairauksista.

 Masennuksen hoitoon on monta eri mahdollisuutta. Oikealla tiedolla voi ehkäistä ja lievittää masennusta.

 Tinnitus, korvien soiminen, vaivaa noin suomalaista. Sen hoitaminen leikkauksilla tai lääkkeillä ei yleensä ole mahdollista.Tinnituksen kanssa voi elää normaalia elämää ja korvien soimiseen voi tottua.

 Onneksi muistipulmia voidaan nykyisin ehkäistä, tutkia ja hoitaa. Dementoivia sairauksia pystytään tunnistamaan ja erottamaan toisistaan entistä paremmin. Tämä on tärkeää, sillä tautien oireet, eteneminen ja hoito poikkeavat toisistaan. Siitä syystä täsmällinen diagnoosi pyritään saamaan selville mahdollisimman varhain. Mitä aiemmin puututaan muistissa ja tiedon käsittelyssä ilmeneviin ongelmiin, sitä varmemmin edessä on hyviä muistoja.

 Terveyskirjasto-palvelun tuottaa Kustannus Oy Duodecim ja kehitystyössä ovat olleet mukana Kansanterveyslaitos, Kuntaliitto sekä maamme sairaanhoitopiirit. Terveyskirjasto oli sosiaali- ja terveysministeriön tuella kansallisessa koekäytössä vuosina 2005–2006. Se avattiin valtakunnalliseksi palveluksi vuoden 2007 alussa, kun Sitra ja Suomalainen Lääkäriseura Duodecim tarjosivat Terveyskirjaston käyttöoikeuden suomalaisille koko vuodeksi.  Vuonna 2008 RAY ja Suomalainen Lääkäriseura Duodecim tarjosivat Terveyskirjaston sisällöt kaikille suomalaisille.

 Thl eli Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.  Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalalla toimiva tutkimus- ja kehittämislaitos. THL aloitti toimintansa , kun Kansanterveyslaitos ja Stakes yhdistyivät.  THL:n kotipaikka on Helsinki. Sillä on yksiköt myös Jyväskylässä, Kuopiossa, Oulussa, Tampereella, Turussa ja Vaasassa. Laitoksella on noin työntekijää. THL toimii sosiaali- ja terveysministeriön tulosohjauksessa.