Antti Itkonen, Elina Kilponen, Katri Keskinen, Timo Heiskanen

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
/ R. Djupsund. •Maaliskuu 2013: alle 25-v. työtöntä työnhakijaa. •Vuosittain noin 8–10 % ikäluokasta ei jatka peruskoulusta toiselle.
Advertisements

Aivoverenkiertohäiriöt AVH
Aivoverenkierron häiriö oireina mm.
Sisäilmayhdistys Allergia- ja Astmaliitto Asumisterveysliitto Hengitysliitto Sosiaali- ja terveysministeriö Ympäristöministeriö Sisäilmayhdistys Allergia-
Hampuri, Saksa Löytää suunta, joka mahdollistaa Lions Clubs Internationalin saavuttavan sen täyden potentiaalin kansainvälisenä.
Hätätilapotilaan ensiarvio
Sisäilmayhdistys Allergia- ja Astmaliitto Asumisterveysliitto Hengitysliitto Sosiaali- ja terveysministeriö Ympäristöministeriö Sisäilmayhdistys Allergia-
Ruumiinlämpö Michaela Bogner, Henna Huttunen, Johanna Miettinen, Jukka Tikkanen, Ira Vallius TH13S.
Aleksi Ranki Krapula.
Energia- ja nestetasapaino liikunnassa
JUOKSUA HARRASTAVAN RAVITSEMUS
VERENKIERTO; lämpötasapainosta huolehtiminen
I.R.O. Research Oy vee 10/2000 Mediakäyttö Käyttää vähintään kerran viikossa Tytöt ja pojat *) Kirjat (esim. romaanit, lasten- ja nuortenkirjat)
Tulos ennen satunnaisia eriä Me 7,1 6,5 3,3 4,3 4,
Verkkokalvon kostean ikärappeuman hoitomuodot
Mikrobiologian ryhmätehtävä
Osastonhoitaja Kirsi Salmén-Puumalainen
Ruusu Jenni Pajulahti.
Jumala tuntee minut; Jeesus – Sana tuli ihmiseksi
Maatalous, maaseutuyrittäminen rahavirrat 2008 ja 2007 Pohjois-Savo Jari Kauhanen MTK- Pohjois-Savo.
Kappale 19 Iho on suurin elin. Ihon tehtävät:
Kappale 19 Iho on suurin elin. Ihon tehtävät:
mieluummin useampikin?
Gasek oy.
Metsät ja ilmasto Miksi istuttaa puu tai mieluummin useampikin?
Suomen Lääkäriliitto | Finnish Medical AssociationLääkärit Suomessa | Physicians in Finland Tilastotietoja lääkäreistä ja terveydenhuollosta 2014 Statistics.
HENKILÖHYGIENIA 4/9/2017
– 10 kysymystä ja vastausta–
PAHOINVOINTI JA OKSENTAMINEN
Allergiat.
Sydän- ja verisuonitaudit
UKG ”ECHO” Sydämen ultraäänitutkimus
Tietokonetomografia CT tai TT
Hypoglykemia eli alhainen verensokeri
Paniikkihäiriö.
Matti, Atte, Olli ja Jasmin
Miksi lääkäriin? Oireesta diagnoosiin
Sydän- ja verisuonitaudit
EKG eli sydänsähkökäyrä
Lääkkeen vaiheet ja vaikutukset elimistössä
Päänsärky – ”kansantauti” * % / 20-45v. / naiset / vähenee iän myötä A. Varsinaiset sairaudet: Jännityspäänsärky, 30-78% < lihasjännitys, yksipuoliset.
( TE3 NÄKÖKULMIA TERVEYTEEN Hurtig
Hoitotyön toiminnot ja ihmisen hoitaminen
Henkisen hyvinvoinnin häiriöt 1,5 % väestöstä sairastuu vuosittain 20% suomalaisista sairastaa jotain mielenterveyden häiriötä Sukupuolierot melko suuret.
Mieli voi sairastua, niin kuin kehokin Erilaisia mielenterveysongelmia voi esiintyä kaiken ikäisillä Tilapäinen oire saattaa olla terveen mielen reaktio.
Diureetin itsesäätely perustuu aina painonseurantaan! kun paino nousee yli 2 kg kolmen päivän aikana annostelu yksilöllinen: vahvista lääkäriltä tilapäinen.
Tyokalupakki.net Tupakoinnin lopettaminen. tyokalupakki.net Suurin osa tupakoitsijoista haluaa lopettaa Miksi kannattaa lopettaa? Kynnet ja sormet muuttuvat.
Lämmön mittaaminen. Monenlaisia mittausvälineitä  ns. perusmittareita  digitaalikuumemittareita  korvakuumemittareita Normaalilämpö on korvasta ja.
Kuume ja Flunssa. Kuume Kuume on tavallien oire monissa virusten ja bakteerien aiheuttamissa sairauksissa. Tulehdussairauksille on tyypillistä että kuume.
HURTIG Tupakointi on turhaa. Kertaus 1. Mistä riippuvuuden vieroitusoireet johtuvat? 2. Mitä tarkoittaa sosiaalinen riippuvuus? 3. Kerro jokin.
Työskentely kuumassa KESÄKUU.
Mielenterveyden häiriöt
KIVUN LÄÄKEHOITO Ritva Räisänen.
Aivoverenkierron häiriöt (AVH)
Aivoverenkierron häiriöt (AVH)
Epilepsia.
7 Itsehoito ja hätäensiapu
Nestetasapaino.
Marjo Eronen, SPR, ensiavun ja terveystiedon kouluttaja
Kuume ja flunssa Mika ja Eerik.
Päänsärky – ”kansantauti” % / 20-45v
Aseptinen työskentely
Pääkipu Pääkipua ilmenee kaikilla ihmisillä jossain vaiheessa elämää ja se on hyvin yksilöllistä. Päänkivun syitä ja muotoja on erilaisia. Yleisimmät.
Marjo Eronen, SPR, ensiavun ja terveystiedon kouluttaja
Haihtuminen.
Kylmyys.
PITKÄAIKAISREKISTERÖINNIT
VITAALIELINTOIMINNOT:
Lapsen ihon suojaaminen auringolta
Esityksen transkriptio:

Antti Itkonen, Elina Kilponen, Katri Keskinen, Timo Heiskanen LÄMPÖ Antti Itkonen, Elina Kilponen, Katri Keskinen, Timo Heiskanen

Ihmisen ruumiinlämpö Ihmisen normaali ruumiinlämpö vaihtelee 36 ja 37 celsiusasteen välillä. Ihmisen ruumiinlämpö voidaan mitata kainalosta, suusta, otsasta, korvasta ja peräsuolesta.

Ongelmatilanteita Hypotermia tarkoittaa kehon alilämpöisyyttä. Hypotermiasta voidaan puhua, kun kehon lämpötila alittaa 35 astetta, ja hypotermian eri tilat voidaan luokitella: - Lievä hypotermia (34-35˚C) - Kohtalainen hypotermia (30-34˚C) - Vaikea hypotermia (alle 30˚C) Oireina tajunnantilan häiriöt, toimintakyvyn puutteet sekä voimakkaat lihasvärinät.

Hypotermiapotilaan turhaa liikuttelemista tulee välttää. Potilasta tulee lämmittää ja seurata sydämen toimintaa. Potilas suojataan lisäjäähtymiseltä ja varmistetaan hengitysteiden avonaisuus.

Hypertermia eli lämpöhalvaus tarkoittaa kehon ruumiinlämmön liiallista nousemista. Oireet alkavat peräsuolesta mitatun lämmön noustessa yli 39-40 celsiusasteen. Liittyy usein kuivumiseen, joten hikoilua ei esiinny. Muita oireita mm. ihon kuivuminen, huonovointisuus ja sekavuus. Auringonpistos on lievempi muoto hypertermiasta. Sen oireita ovat päänsärky, huimaus, pahoinvointi ja ärtyneisyys.

Hypertermiatilanteessa tulee - hakeutua varjoon - riisua ylimääräiset vaatteet - pirskotella uhrin päälle viileää vettä - antaa uhrille viileää juotavaa

Kuume ei ole sama asia kuin hypertermia.