Suvimäen Klubitalo Psykiatrisen kuntoutuksen tuki ry.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kysely vertaistuen kehittämisen tarpeista. 1. Millainen rooli vertaistoiminnalla ja vertaistuella on yhdistyksenne missiossa ja visiossa?
Advertisements

Yhdessä työkyvyn tukena – TELAn koulutuskiertue
Uraohjaus Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskuksessa
Mäntsälän Kokoomus ry Toimintasuunnitelma 2014
Lähipalveluhanke / Hämeenlinna (erityisesti Kalvola) Juva, Joroinen, Rantasalmi = JJR Porin yhteistoiminta-alue (Luvia,
Työ(hön)valmennus opetuksen tukena, palveluna ja työnä
Raahen Psyyke ry.
Tukitoimintaa syömishäiriötä sairastaville ja läheisille
KYT/ph-p 2006 Erityisryhmien asuminen Jyväskylän kaupungin alueella Seminaari Nikolainsali Asumisneuvojatoiminnan näkökulma.
Terveydenhoitaja ikääntyvien toimintakyvyn ylläpitäjänä
Uudistuva sosiaalihuoltolaki ja työelämäosallisuus
1 N-piirin johtajuusvalmennus Vapaaehtoistyön johtaminen.
Hyvä lapsuus kaikille! Maria Kaisa Aula
Sosialisaatio Sosialisaation käsitteellä kuvataan prosessia, jossa yksilöstä kasvaa yhteisönsä jäsen. Uusi sukupolvi oppii ja se opetetaan kulttuurinsa.
LÄHIHOITAJAKOULUTUS tutkinnon laajuus 120 ov
Virike ry1 Seutuverkko Tavoitteet Ihmisten hyvinvoinnin lisääminen Autetaan ihmisiä selviytymään yhteiskunnassa Helpotetaan kuntoutuneiden.
STES - kesäkoulu – UKK-instituuttiTampere.
Lions Clubs International MD 107 Finland Suomen Lions-liitto r.y./Lionsklubin johtaminen RJ/OE Lions-toiminta on meidän yhteinen iloinen asia.
MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA. MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA on suomalaisten asiantuntijoiden kehittämä työssäoppimisjärjestelmä kaupan ja hallinnon alalle:
VARHAINEN AVOIN YHTEISTYÖ Eettiset periaatteet Valtakunnallinen VARPU-verkosto Tutkimusprofessori Tom ARNKIL / Terveyden ja hyvinvoinnin.
Sosiaalinen kuntoutus
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
Opetushallituksen rahoittama ESR-hanke Manner- Suomen ESR-ohjelma Anki Sundqvist, projektijohtaja.
Strategiset tavoitteet Käytämme monipuolisesti ammattiyhdistystoiminnan keinoja jäsenten asioiden ajamiseen. Vaikutamme luottamusmiesjärjestelmän toimivuuden.
Opiskelijoiden erityinen tuki ammatillisissa oppilaitoksissa Hanna Ilola KL, erityisopettaja Tampereen ammatillinen opettajakorkeakoulu.
Sosiaalityön paikka päihdetyössä
Kirkou – käynnistystilaisuus Maria Repo Helsingin kaupunginkirjasto.
Itäinen perhekeskus, Lapsiperheiden varhaisen tuen palvelut
Järjestöpäivät. Romanifoorumin löydät netistä:
Tekniikan Akateemisten Liitto TEK ry Toiminta-ajatus ” Parantaa jäsenen työmarkkina-arvoa, elämän laatua ja ammattikunnan vaikuttavuutta. ”
Aikuisen hoitotyö Anitta Koistinen TtM.
Ryhmätoiminnasta voimaa kuntoutumisen polun eri vaiheisiin
1 Lapset ja nuoret lastensuojelun laadun määrittäjinä Maria Kaisa Aula Helsingin yliopisto
Toimitusjohtaja Petri Lempinen #ammatillinenkoulutus #työllistyminen Kuva: Helsingin kaupunginmuseo/Simo Rista Kuva: Helsingin kaupunginmuseo Huippuosaamista.
Sosiaalinen syrjäytyminen
Ops seminaari Askola.
Lastensuojelulaki 1§-4§ Julia Koskimies 3B PowerPoint-esitys sisältää:
Verkostot yritysyhteistyössä Kaikille sopiva työ-seminaari, Iiristalo Työvalmentaja Pauli Saksa Helsingin kaupunki, Tuetun Työllistymisen Palvelu.
KOTI Kotipalvelu Perhetyö Järjestöt Koulu Vertais- tuki Kulttuuri- ja liikunta- palvelut Harras- tukset Päihde- ja mielen- terveys- palvelut Päihde- ja.
Perhesosiaalityö  Lastenvalvojien palvelut Johtava sosiaalityöntekijä- lasten- valvoja 3 lastenvalvojaa  Ennaltaehkäisevä perhetyö Johtava perhetyöntekijä.
Tulevaisuus-verstas Millaisia muutoksia on tapahtumassa ihmisten toiminnassa ja yhteiskunnassa?
Vammainen valitsee ja vaikuttaa; hän elää mielekästä elämää Käsitteiden määrittelyä Valtakunnallinen vammaispalvelujen kehittämishanke Pohjois-Karjalan.
HYVINVOINTI JA SOSIAALIPOLITIIKKA Toni Uusimäki
"En olekaan ainoa, jolle on tapahtunut tämmöistä” Lapsiperheiden suruleiri kuoleman kohdanneiden perheiden tukena Tarja Huttunen ja Hanne Malkki Espoon.
Koulutusyhteistyöpäivä Henkilöstöjohtaja Timo Tammilehto.
Vapaaehtoinen, vertainen ja kokemusasiantuntija – päihdetoipujan monet roolit Jyväskylä Päivi Rissanen, Mielenterveyden keskusliitto.
Punaisen Ristin kummiluokkatoiminta
Pienosuuskuntien johtamisen haasteet
Köyhyys ja lapsen oikeudet
Ohjaamot ja etsivä nuorisotyö
YH 1, OPS Aloitustunti.
TET =Työelämään tutustuminen
Elinikäinen ohjaus Suomessa
Lions tietoa uusille jäsenille
Nyyti ry – mielen hyvinvointia ja elämänhallintaa opiskelijoille
Ikäihmisten kuntoutus
Ensilinjan työntekijän rooli TOIKEssa
Yhteisvastuukeräyksestä
TET =Työelämään tutustuminen
Hyvän mielen pelit ry Innovatiivista koulutusta ja työharjoittelua mielenterveyskuntoutujille IT-, peli- ja media-alan parissa Tommi Gustafsson, hallituksen.
Kehitysvammaliitto ja FASD
Mielenterveystyön kehittämissuunnitelma
Läheisen ohjaus terapiatyössä
Psykososiaalista tukea tarvitsevat
Osallisuuden toimintamalli
Tule mukaan päätöksenteon koulutukseen
Osallisuuden toimintamalli
Eettistä tietopolitiikka tekoälyn aikakaudella
Marttayhdistyksen vuosikello
Esityksen transkriptio:

Suvimäen Klubitalo Psykiatrisen kuntoutuksen tuki ry

KLUBITALOTOIMINTA tarjoaa mielenterveyskuntoutujille tukea toiminnalla tähdätään siihen, että vakavasti mieleltään sairastuneet ihmiset voisivat siirtyä hoitojärjestelmän piiristä takaisin normaalin yhteiskunnan jäseniksi. Tavoitteena on edistää Klubitalon jäsenten elämänlaatua ja kehittymistä sekä myötävaikuttaa sairauteen liittyvän häpeän poistamiseen. Klubitalo tarjoaa tukea jäsenten työelämään paluuseen sekä heidän koulutuksellisen, taloudellisen, sosiaalisen ja ammatillisen asemansa nostamiseen yhteiskunnassa

Klubitalossa kuntoutumista tukee mielekäs, tavoitteellinen toiminta - jossa voi käyttää opittuja tietoja ja taitoja - jossa voi oppia uutta (ja opettaa muita!) sosiaaliset suhteet yhdessä tekeminen vertaistuki

Omat voimat käyttöön Tärkein tavoite on vahvistaa onnistumisen kokemusten ja vertaistuen kautta jäsenten itsetuntoa, jota sairaus on murentanut. Kun luottamus omiin voimiin kasvaa tutun yhteisön tuella, voimaantuminen alkaa heijastua myös yhteisön ulkopuolella.

Klubitalomalli syntyi 1940-luvulla New Yorkissa, jossa psykiatrisesta sairaalasta kotiutuneet potilaat halusivat katkaista jatkuvan sairaalakierteen ja löytää vaihtoehdon yksinäisyydelle ja syrjäytymiselle. He tiesivät tarvitsevansa paikan, joka olisi heidän omansa, johon he voisivat kuulua, jossa he tuntevat olevansa tarvittuja ja hyväksyttyjä sellaisina kuin he ovat. WANA – ryhmä (We are not alone)

Toiminnan peruspilarit vapaaehtoisuus tasavertaisuus yhteisöllisyys vertaistuki jäsenyys = omistajuus, osallistuminen, vastuun ottaminen

Kokonaisvaltainen kuntoutuminen jäsen itse päättää millä tavalla hän hyödyntää Klubitaloa omaan kuntoutumiseensa jäsen voi valita työntekijän, jonka kanssa miettiä ja tarkistaa omia tavoitteitaan

työpainotteinen päivä, joka koostuu yhteisön ylläpitämiseen liittyvistä töistä: kuten esim. toimistotyö, klubilehden toimittaminen, käännöstyö, keittiö- ja kahvilatyö, siivous, kokouksiin ja päätöksen-tekoon osallistuminen sosiaalisten suhteiden ja vuorovaikutustaitojen harjoittelu ja ylläpitäminen elämänhallinnan harjoittelu osana jokapäiväistä työntekoa ja yhteisöllistä toimintaa: mm. arkirytmi vertaistuki

Klubitalon ulkopuolisissa siirtymätyöpaikoissa työskenteleminen tuettu koulutus ja tuettu työ Klubitalolla järjestettävä atk-, kieli- ja muu koulutus henkilökunnan tarjoama palveluohjaus ja asiamiesapu etuuksien, oikeuksien ja mahdollisuuksien selvittämisessä ja toteuttamisessa yhteydenpito talosta poissa oleviin jäseniin asumisohjelma vapaa-ajan ohjelma juhlapyhien viettäminen yhdessä edullinen ja terveellinen lounas

Kuntoutujien Klubitalo Klubitalo antaa tukea matkalla kohti mielekästä elämää Avohoito Perustervey- denhuolto Muut palvelut Esim. sosiaalipalvelut; aikuisten palvelut, perheiden palvelut (mm. lasten sijaishuolto) Mielekäs Elämä: Arkirytmi Koulutus Työelämä Ihmissuhteet Asuminen Vapaa-aika Klubitalon tuki Erikois- sairaanhoito Mielenterveys- Kuntoutujien Klubitalo Monipuolista tukea arkielämään, ihmissuhteisiin, koulutukseen ja työllistymiseen yhden katon Alta. Mielekäs Elämä Klubi- Talolla. Klubitalon hyödyt: Erikoissairaanhoidon ja sosiaalipalveluiden tarve vähenee Ympärivuotiset palvelut (myös juhlapyhät) Matala kynnys tulla, käyttäjälähtöisyys Vertaistuki ja yhteisöllisyys Asumisen tuki ja vapaa-ajan ohjelma Aktivoi ja ehkäisee syrjäytymistä Laatu ja kansainvälisyys Kriittinen vaihe sairaalahoidon jälkeen: Puutteelliset/hajanaiset avopalvelut Passivoituminen Köyhyys Elämänhallinnan puute Yksinäisyys, voimattomuus Paluu sairaalahoitoon

Toiminta perustuu kansainvälisille laatusuosituksille Laatusuositukset määrittävät jäsenten perusoikeudet ja toimivat eettisenä ohjesääntönä henkilökunnalle ja hallintoon osallistuville henkilöille edellyttävät Klubitalon toimivan paikkana, joka kunnioittaa jäseniään ja antaa heille mahdollisuuksia luovat pohjan Klubitalojen laadunarvioinnille Kansainvälisen Klubitalojen kehittämiskeskuksen (ICCD) sertifiointiprosessissa.

Verkosto vahvistaa klubitalotoiminnalla on pitkä historia (1948 - ) klubitaloliike on kansainvälinen (Klubitaloja on noin 350, 28 eri maassa) Suomessa Klubitaloilla on oma verkosto (jossa on 22 Klubitaloa) toimintaa rahoittavat Raha-automaatti-yhdistys sekä Klubitalojen palveluita käyttävät kunnat